• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

prematurem,
ben cihazı tam olarak göremedim bulunduğum pozisyon dolayısıyla. Ama öyle komplex birşey değil, anladığım kadarıyla ekrana bağlı bir mikroskop. çünkü ekrandan gördüklerimi hatırlıyorum, dış kısımlarına baktı önce doktor, gösterdi dudak kısımlarındakileri bana çok yakından görünüyor herşey, vulva kısmına baktı zaten çok içerde olmayan bişey, ondan sonra iç kısmı biraz açık tutsun görülebilsin diye küçük çok basit bişey koydu mikroskopla baktı yine, benim iç kısımlara yayılmamış, kolkoskopi falan nedir bilmiyorum cnm ama basitçe; bir mikroskobun ekrana bağlı şekli gibiydi. Aa bide şimdi aklıma geldi bende çok akıntı da vardı. Ekrandan ben resmen akıntının nasıl çok oluştuğunu da gördüm demekki baya iç kısımlara bakılabiliyor. Çok fena sıvı bir şey çıkıyordu, onun daha iç kısımları da görebiliyor olması gerek herlde.

arkadaşlar benimde 2 gündür moralim çok bozuk..
benimde genital bölge dış kısmında küçük küçük kaparcık şeklinde birşeyler çıktı.
mantar mı siğilmi anlayamadım..
yarın doktora gideceğim zaten ama sormak istediğim bir şey var.
bu siğiller kaşınıyormu..
benim kaşınıyor ve hafif yanma oluyor otururken rahatsız ediyor yani..
kaşındığı için mantar olabilir gibi geldi bana..
çok korkuyorum siğildir diye..

arkadaşlar benimde 2 gündür moralim çok bozuk..
benimde genital bölge dış kısmında küçük küçük kaparcık şeklinde birşeyler çıktı.
mantar mı siğilmi anlayamadım..
yarın doktora gideceğim zaten ama sormak istediğim bir şey var.
bu siğiller kaşınıyormu..
benim kaşınıyor ve hafif yanma oluyor otururken rahatsız ediyor yani..
kaşındığı için mantar olabilir gibi geldi bana..
çok korkuyorum siğildir diye..

benim sikayetim ilk kaşntı ve peynir kesiği akıntıyla basladı mnk mnk pütler olşmaya baslmştı tabi bende ozmanlar sadece mantar oldugumu düşünyrdum gttiğim doktrlarda bana mantar ilacı yazdı skyetm gecmedi sürekli doktr değiştrdim tabi bu ptrler sürekli cogaldı tam bir bucuk yıldır sürekli genitalimde özellkle adet dönemimden önce cok kasntım oluyrdo ve gnlk hayatımda genitalimde hiç gecmeyen bi batma hissi vardı otrdugumda yrüdüğümde hep huzursuzdum aptal kendini blmezler ise muaynelerinde hep dogal oldugunu söyledler pütrlerin tabi bir buck aya öncesine kadar hpv cıktı ve makatmda bile var hemde sayısızca :(

evet o doktoru aradım telefondan yardım etmesinin mümkün olmadıgını söyledi muayne ücreti ve yakma dahil nekadar ödedin

Siğillerin durumuna sayısına ve içlere yayılıp yayılma gibi durumlara göre değişiyor fiyatlar sanırım. Benimki 600-800tl arasında birşey olcaktı durumumdan dolayı biraz daha az ödedim.

2 yila yakindir sigil cikmamisti.Sigil degilde siyah siyah mercimek buyuklugunde düz lekelenmeler vardi.
O lekelerden biri hafif kabarti gösterdi.Korktum sigil diye elma sirkeli pamuk koydum birkac sefer.sirje sürdügüm yer soyuldu ortasi göz gibi delik yanlarini soyayim derken kaniyor korkuyorum kötü birsey yapmaktan kadin doktoruna da gecen ay gitmistim sigiliniz yok sirkeden bahsettim kuplere bindi kesinlikle yapmaaaa diye bagirdi.
Onu dinlemedim korkuyorum acaba yanlis mi yaptim diye allah korusun kotu huylu degildir insaallah gecer.birde vajina girisine yakin kucuk kabarcik daha farkettim simdi deli olacagim tamda tup bebek tedavisi gorecekken asilarim dolapta duruyor iptal edilecek bir aksilik cikacak diye cok korkuyorum.bende hpv 16 var 5-6 keze yakin buyuk ameliyat gecirdim lazerle tam narkoz altinda yakildi her devasinda siz gibi eve gidemedim en az bir en fazla 2 hafta yattim.

Siz diyorsunuz ya birtane cikti doktora yaktirdim geldim vs kadin doktorlari sigili yakabiliyorlar mi uyusturmadan narkozsuz anlamadim bende her devasinda biopsi alip yolluyorlar 2010 yilinda cok erken teshis 1 milimin altinda klirotiste habis tumor bulmuslar klirotisleri ameliyatla kesip lazerle o bolgeyi yakmislardi ondan beridir ameliyat olmadim hamdolsun sadece gecen yaz pap Va grldiginden kurtaj yapilmisti rahim agzini temizlemislerdi.

Cok korkuyorum insaallah kötü birsey olmaz insaallah insaallah sirke surdugum yer iyilesir yarin kinderwunsch yerinde randevum var bu hastalik herseyimi aldi elimden umutlarimi hayallerimi iyice paranoyak oldum diye yarim gunluk ise girdim unuturum belki diye yinede beynimi kemiriyor 31 yasinda hormonlarim alt ust oldu erken menopoz riski tasiyorum guatrim az calisiyor diye hap kullaniyorum bebek özlemi cekiyorum akdeniz atesi hastasiyim önceden bu hastaligima kafa takardim halbuki bu hastalik hpv nin yaninda devede kulak kaliyormus.

Ruh sagligim hic iyi degil dokunsalar agliyacagim.bazen sucumuz gunahimiz neydi allahim diyorum.
Neyse iyice doldum yine sacmalamaya basladim.Her serde vardir bir hayir.
Hakkimizda herseyin hayirlisi olsun rabbim bu hpv illetini bizden alip götürsün görmemise dönelim.
Insaallah virus olanlarada tedavi edici asi cikar hepimiz kurtuluruz.:14:

gurbet ne çok hastalığın varmış ya çok üzüldüm :( ama onca şeye rağmen yine iyi idare etmişsin gibi geldi, dediğin gibi inş kurtuluruz bu hpvden siğillerden falan.. ama işte tedavi olup yenisi çıkınca bi anda ümitsizliğe düşüyo insan çok iyi anlıyorum herkes öyle maalesef:(

cok kötü durumdayım yaaaa eskiden vajinamdan makatıma yayıldıgını sandıgım siğiller oysaki makatımdan vajinama sıcramış ne smera aldırabiliyorum ne tip testi yaptrabiliyorum nede adam akıllı al bu benim param tedavimi yapın diyebilcegim bi yere gidebiliyorum aklım almıyor vajnamdaki siğiller zaten bir buuck yılı buldu teshs ettrmek için makatımda nezamndr vardı ve nasıl farkedemedim sizler bir iki on yrmi hadi elli sğille ugrasrken benm halime bakarmısınız en az bi iki yıldır siğillerden habersiz yasıyormışum gecen yıldan bu yana 10 klo verdim ya yksek rsklisini tasıyrsam ve hastalıklar oluştysa cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk korkuyorum yaaa cok korkuyorum cok umutsuzum

never1990, makatından vajinaya sıçramış olduğunu nerden anladın ? smear falan niye aldıramıyosunki tedavi oluncak yer sorunumu? bir de sen kendin bi ilaç uyguluyodun o etkili olmadı mı ki :(

never1990, makatından vajinaya sıçramış olduğunu nerden anladın ? smear falan niye aldıramıyosunki tedavi oluncak yer sorunumu? bir de sen kendin bi ilaç uyguluyodun o etkili olmadı mı ki :(

makatımın etrafındaki deriyi gerdiğim zman tamamen ptrler ortaya cıkıyor ve genitalimin hizasında perineden vajene sıcradıgı cok belli ediyor ilacı kullanıyorum ufalma oldu ama hala kökleri duruyor buda canımı sıkıyor smear bakire oldugm için alamyaz aldrmak istiyosan rapor cıkarabiliriz diyolar bulundugum sehrde tam anlmıyla tedavi edicek biyer bulamadım cok hastanaye gttim hpv oldugunu ögrenmeden teshs bile edememişlerdi şimdi gittiğim özel bi hastane doktr teshs etti içe sıcramaz falan dedi de ne bilim herkez koter yaptrrken bana neden yapılamıoyr anlamıyorum asıya teste falan gerek yok dedi doktr.aslında maddi acıdanda cok sıkıntılıyım elimden bişey gelemiyor cok üzülüyorum:(

anladığım kadarıyla sen bakire olduğun için içlere gitmez bu siğil dolayısıyla kanser oluşturmaz dışardakilerle sınırlı kalır diye pek önemsenmiyo, ben böyle anladım yani. bende öyle okumuştum içlere gitmez sende, içlere gitmiceği için şanslısın zaten kanser etkisini öyle gösteriyor diye biliyorum, o yüzdn smear yaptırman da gereksiz olur diye düşünüyorum şahsen çünkü içteki dokudan örnek alıncak, kendine stres yapmamaya çalış dıştakileri hallet inan daha kolay, ama neden yakılmıyor anlamadım, yakılsa baya bi rahatlicaksın ama senin şehir sorunun çıkıyo hep karşına. etraftaki şehirlerden falan doktor araştırdın mı? İyi bi doktor bulsan çok rahatlicaksın ama işte Türkiyede bu hastalıkla pek ilgilenmiyolar, bende ilk gittiğimde doktor hiçbişey yapmamıştı bile..

anladığım kadarıyla sen bakire olduğun için içlere gitmez bu siğil dolayısıyla kanser oluşturmaz dışardakilerle sınırlı kalır diye pek önemsenmiyo, ben böyle anladım yani. bende öyle okumuştum içlere gitmez sende, içlere gitmiceği için şanslısın zaten kanser etkisini öyle gösteriyor diye biliyorum, o yüzdn smear yaptırman da gereksiz olur diye düşünüyorum şahsen çünkü içteki dokudan örnek alıncak, kendine stres yapmamaya çalış dıştakileri hallet inan daha kolay, ama neden yakılmıyor anlamadım, yakılsa baya bi rahatlicaksın ama senin şehir sorunun çıkıyo hep karşına. etraftaki şehirlerden falan doktor araştırdın mı? İyi bi doktor bulsan çok rahatlicaksın ama işte Türkiyede bu hastalıkla pek ilgilenmiyolar, bende ilk gittiğimde doktor hiçbişey yapmamıştı bile..
ben ikisi bir arada bir doktr arıyorum aslında ikisi birarada derken şimdi genitalimdakiler için kadın doktoru makattkler için genel cerrahi heriki anlamda tedavimi tam anlmıyla yapacak bir doktr arıyorum maddi acıdanda sıkıntılıyım gercekten dediğin gibi tamamen pütürler yakılsa gercekten rahatlıcam enazından virüsü atlatma dönemine geccem ama siğillerden kurtulmadan atlatamak için nekadar motive olablrki insan aslında istanbuldan bi doktr 200liraya tamamen hepsini yakablecegini söyledi ama mesele oraya geleblmekte:(

hmmm, hangi doktor o ? bende çok maddi sıkıntı çekiyorum çok zor bu hastalık da yaa.. ben de 1 hafta önce lazer uygulanmıştı, şimdi yeni siğiller çıktı tam giriş kısmında :( doktora söyledim, endişe etme 2 hafta kontrol süresini doldur dedi, 1 hafta daha bekleyip diğer lazer yerlerinin iyileşmesini beklicem ama çok moralim bozuldu ya kesin siğil onlar öf :(

hmmm, hangi doktor o ? bende çok maddi sıkıntı çekiyorum çok zor bu hastalık da yaa.. ben de 1 hafta önce lazer uygulanmıştı, şimdi yeni siğiller çıktı tam giriş kısmında :( doktora söyledim, endişe etme 2 hafta kontrol süresini doldur dedi, 1 hafta daha bekleyip diğer lazer yerlerinin iyileşmesini beklicem ama çok moralim bozuldu ya kesin siğil onlar öf :(

bence sen hiç moralini bozma neden biliyomusun cünkü sen smear aldırdın temiz cıktı ası olucaksın ve doktrun siğillerinin köklerinin zayf oldugunu söylemiş işini iyi bilen enazından bu konuda yeterince bilgili doktorun var bence sen bu durumda cok sanslısın bile yaktradabilyrsun ve yaygın değiller kolaylıkla atlatablrsin.aradıgım doktr hpv sitesi die bi site var ordaki adı doktor medusa die geciyor

ya bide bişey sorucam henüz bekar oldugum için pek bilemiyorum şimdi vajina iç kısım oluyr bide vajina girişi tam idrar deliğini alt kısmında bende pembe iki tane kçük seyler var onlar normalmi yoksa siğilmi ben anlamadım cnkü bendeki siğiller cok küçük acaba onlar o yzeyin et parcasımı yada onlardamı siğil anlamadım ben

hmm tam olarak bişey söyleyemem ama bende de tam idrar deliğinin alt kısmında vardı bi tane, ben diğerleri küçük oldğuu için bi onu tespit edebilmiştim, rengi de siyahlaşmıştı biraz, bi et parçası gibi ama normal yada doğal olmadığı belli oluyordu nasıl desem orda çıkmış bi et gibi biraz yapışkan bi yapısı var sanki, her zaman siyahlaşma da olmayabiliyor, en iyisi doktorun görmesi olur sanırım, üfff bariz bi şekilde de olmuyolarki hemen tespit edebilelim :(

Back