Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Suanda ağlamamak icin kendimi zor tutuyorum..az önce orama ışık altında iyice baktım ben 2 tane sanıyordum meyersem baya varmış ya birde bende bir damar kalınlığında serit gibi bir kabarti var sigillerimin kenarında nasil desem sekli 3. 4 cm uzunluğunda damar gibi ama damar değil bu derinin kendisi öyle kabarmış uzun koter olmadan önce o şeritin üstünde kucuk sivilce uçları gibi nokta nokta seyler vardı ama orası damar şişmesi gibi seklinde duruyor bileginizdeki damara bakın ne demek istediğimi anlarsınız 17 nisandaki randevuma gidecem 9 mayistakinede ayrıca gidecem ve aldara krem isticem bugün iyice losyonla yıkadım arkasından antiseptik sprey sıktım belki dağılmasını etkiler diye offf ne lanetli bir illetmis bu kurtulmak istiyorum

Almontree darısı basımıza inşallah ya bendeki kabarcıklara bakiyorumda sekli hepsinin aynı değil sanki seninkiler nasıldı şekil olarak gercekten herseyi güzel anlatmissin yorumların icin teşekkürler ya birde elma sirkesini denesemmi acaba

benimkiler boyle deriyle ayni renk, hafif cikintili, yassiydi. ama cok kucuklerdi. bikac tane buyuk vardi. geri kalan cok zor goruluyodu. ben de oyle isik altinda bakiyodum. bunlar bizim gordugumuzden daha fazlalar aslinda. deri altinda yuvalaniyolar. mesela ilk cikisinda 3 tane cikti diyelim. yaktirip geri geliyoruz bakiyoruz ki bi tane daha cikmis. surekli surekli cikiyolar. cunku aslinda orda cikmayi bekleyen daha fazlasi var deri altninda. tekrar tekrar enfekte olmadigimiz surece, hepsi ciktikca birer defa yakiliyo ve en son bitiyo. o yuzden, dedigim gibi bunlarin bi sure tekrarlanma ihtimalini kabullen. bu demek degil kurtulamicaz. sadece dedigim gibi aslinda deri altinda var olup gun yuzune cikmamis olanlar farkli farkli zamanlarda ciktigi icin kurtulamadigimizi zannediyoruz. o serit gibi daha koyu renkli sigil bende de vardi. buyuk dudaklarin birlestigi tepedeydi tam. normalde bakinca orda cizgi gibi gorunuyodu ama, beyaz isikla bakinca kucuk kucuk yuvarlak sigillerin birlesimi oldugunu gormustum. yakildi gitti. cikmadi bi dahada. bence koter ol, yaralarini iyilestir, arkasindan aldaraya basla. aldarayla sigillerden kurtulmaya calisma. o baya zaman aliyo. koter en kesin cozum.

elma sirkesi ben denedim. benim canimi cok yakti. o yuzden biraktim. ama burda cok memnun olanlar var. ben tahris ettigini dusunuyorum. sigilleri engellemek icin tahris etmemek gerekiyo. istersen dene. ama elma sirkesi de tedavi etmiyo. belki asit oldugu icin bi etkisi vardir ama sigilleri dusurcegini sanmiyorum.

Ben zaten gecen ay koter oldum 3 tane sigil birde sol dudağın altında serit gibi vardı 2 tane sigil hemen düştü;dr koterden sonra antibiyotik krem vermişti 1 hafta kullandım.o serit gibi dediğim yer ışık altında baktığım zaman kucuk kucuk her biri nokta kadar beyaz renkte sanki icinde su varmış gibi duruyordu dokunduğum zamanda üstü tırtılı gibiydi.koter olduktan sonra bugün baktım sadece damar gibi duruyordu,nasil bir yer yirtilirda dikiş atılır dikiş yeri serit gibi sert kalır öyle birşey koter olalı 3 hafta oldu malesef nisan 17 de birdaha yapılacak eğer yine kalırsa 9 mayistaki diğer drda birdaha yakılacak bu sefer aldara isticem elma sirkesini dagilmamasi icin kullanmak istiyorum....o antibiyotik kreme ben yine başladım randevu gunüm gelinceye kadar..allahtan bu randevuyuda çok onceden almıştım diğer dr geç verince daha sonra önceki drdaki randevuyu one alabildik gittim.. Bu dr gitmektede kismetmis..zaman kaybetmek istemiyorum

Propolise bende başlıycam. Balcı bir aile dostumuzdan bulduk. c vitaminini ihmal etmiyorum. Portakal ve kivi özellikle tüketiyorum. immuneks aklımdaydı aslında ama doktor bişey söylemeyince almadım açıkçası ama onu da alıırm bugün yarın. aldara falan vermedi bana doktor ya. Çok haklısın herşeye dikkat ederek yaşamak biraz zor ama inan bunlardan kurtulayım da herşeyi yapmaya hazırım. alkol bende tüketmiyorum sadece 3-5 sigaram var günde ki onu da bırakmayı düşünüyorum zaten. Almondtree bizi yalnız bırakma burda. Arada yaz böyle olur mu? Kurtulan insanları duyunca moral buluyorum.

Prematürem sakin ol. Kabullen bunu almondtree nin dediği gibi. Çıktıkça yaktırıcaz. Stres yapıyosun ve kendine kötülük ediyosun şu anda. Kafanı sürekli oraya yorma. Yapman gerekenleri yap kendini daha iyi hissedeceksin bak. Bu dönemi atlatmış arkadaş yazıyor bak yaptıklarını. O kurtulmuş. Hepimiz de kutulucaz allahın izniyle.

İnşallah canım inşallah bizde bizim gibilerde biran önce kurtuluruz. Eşimde kızıyor stres yapma daha kötülerini duşun,sıkma canını elbet bitecek diyor ama kafaya takmamak mümkün olmuyor bazen.ama burgun elbette kurtulacağız......

Kızlar ben geldim:)) evet maceramı anlatayım gecen hafta cuma gunu jinekologa gittim Dr konuştum esimde sigil çıktığını yaktirdigini 2 aydirda çıkmadığını söyledim ve tabi bunları anlatırken de ağladım Dr dediğine göre sigil yapan tip kanser yapmaz ve kadınların % 95 bu virüsü yeniyor geriye kalan % 3 kadinda kanser gelişir hunun için de 16 ve 18 tipleri daha çok geçerlidir dedi peki bende bu 16 ve 18 çıkarsa ne olacak dedim çıkarsa o zaman konuşuruz dedi sonra muayeneye geçtik dışarda sigil yokmuş içeriye bakti kolposkopi denen aletle ve boyadı bende şüpheli bir durum görünmedi boyama sonucu çok büyük yaram olduğunu söyledi ve gösterdi bu yaranın sebebi hpv mı dedim hayır dedi erozyonmus yaran kucuk olsa yaktirmaya gerek yok derdim ama büyük yakılması gerek dedi bu arada bence sende hpv yok ama sen çok elham yapmissin hpv DNA yapalım dedi sıvı bazlı simir aldı sonuc negatif çıkarsa bide asını ol ondan sonra bak keyfine dedi yaramı yaktirdim uyusturmadi çok yandım valla kesik bir yaraya tuz basarsın ya öyleydi 2 gün sürdü şimdi akıntım var bugün kontrole gittim Dr akıntının normal olduğunu 10 güne kadar iyi olacağımı söyledi bu arada test sonucumda bugün çıkmış negatif:))) distada da içte de sigil yokmuş bu arada yaramı yaktirdiktan sonra iç dudaklarda kizariklik oldu kaşıntı filan ben mantar sanmıştım ama tahris olmuş dedi mantar değil dedi ilaç filanda vermedi ama ben gercekten çok mü evhamliyim bilmiyorumda iç dudakta sag tatara bı kucuk ince yanyana 2 tane parça var gibi tahris olan yerde tahristen mıdır ki sonra Kbb gittim gunessu hem boğazıma kamerayla bakti hemde burnumdan kamerayla genzime bakti ( çok acıdı) ağzıma dudaklarına bakti bende yokmuş:)) dedim kızımi opemiyorum dedim olmaz öyle şey dedi op dedi sende yok dedi olsa zaten hissedersin dedi dilimin en arkasında tumseklikler vardı onlar her ınsanda vardır papilla o dedi sen dilini fazla dışarı çıkardığın için görüyorsun onları o her ınsanda olur dedi. Bu sigil agizdada cikar tabi dedi ama çok nadirdir dedi sigille temasın sırasında ağız icinde yarık çatlak filan olmalikiciksin dedi şimdi yok dedi bende cikarmi dedim sigille temasın olmazsa çıkmaz dedi sende olmadıgı icinde cocuğuna geçmez dedi bende dedim kanser yapıyormuş dedim evet onlar hiç müdahale yapmamış kisilerde olur dedi sizin hastalarınızda varmi dedim olan hastam var dedi biz onu cerahi müdahale ile alıyoruz ve bidaha tekrar etmiyo dedi ama siz cildiyeye giderseniz onlar yakar o zaman tekrarlama olasılığı var dedi. Bu Kbb Dr Prof. Dü çok iyi bir Dr sagolsun rahatlatti beni. Sonra cildiyeye gittim dudağımı gösterdim dedi senin dudak yapın o ben artık ne kadar çok korktuysam her yerimde birsey varmış gibi hissediyordum. Sonra psikologa gittim ağladım ağladım ooo attım hepsini sonra bana dedi takıntı hastalığı varmış doğru ben çok takintiliyim psikiyatra git ilaç yazsın dedi. Gittim ilaç yazdırdım iste kızlar benim maceram böyleydi yani sgiler geçici öldürmüyormuş önemli olan sakın olmak ve BAGiSiKLiK güçlendirmek

sk sk bakiyorum bu basliga. cok panik yapmis, panikle buraya yazan herkese yazmaya calisiyorum, ayni skintiyi ben de cektim zamaninda diye.. kurtulmus diyosunuz benim icin bana da moral oluyo :) uzun suredir tekrar etmedi cok sukur ama ben yine de bi yil bisey cikmayip tekrar cikanlari falan okuyunca, cok korkuyorum. en ufak bi kasintida icim hop ediyo. umarim dediginiz gibi kurtulmusumdur, sizinki de en kisa surede cekip gider insallah..

mantar enfeksiyonu geçiren varmı? belirtisi ne olur ve tedavisi??
Elifmiracle ben hamilelikte mantar enfeksiyonu geçirmiştim..belirtisi şiddetli kaşıntı idrar yaparken yanma ve peynirimsi beyaz akintidir...dr ozaman vajinal ovul vermişti 4 adet 3 gunde 1 bir tanesini koyuyordum 2. Ovulde şikayetlerim bitmişti .kimi dr krem yıkama losyonu ve ovul veriyorlar tedaviye göre değişiyor yani......

Hoşgeldinnnn gözün Aydın korkularını yenmissin senin adına sevindim cnm özelden sana msj attım aldinmi?

Okudum ama buraya gelince okudum yeni okudum yani. Canım senin yazdığına göre senin ki beyaz mis sigil beyaz olmuyo benim bildigim kadarıyla beyaz olan molloskum sert oluyor ve ici beyaz sıvı ile dolu oluyor sivilcenin serti gibi sen beni dinle onun bı tanesini aldir patoloji ye gonder öğrenmiş olursun

Molloskum olduğunu düşünmüyorum benim çocukken parmaklarigimda vardı sivilce büyüklüğünde et renginde ve sert bu vajinada çıkan öyle değil iste baktığımda rengi beyaza yakın yarım yamalak yuvarlağı sanki bir suvilceyi oyarsinya üstü tel tel diken gibi durur öyle duruyor aslında bende çok net göremiyorum ayın 17 de başka bir dermatologdan randevu aldım yine yakılacak herhalde umarım bu sefer kurtulurum eğer bu seferde geçmezse clinikteki jinekologumdam randevu alacam ozaman biyopsi yaptiracam artık bu bendeki sigilmi degilmi neyse umrumda bile değil yeterki defolup gitsinler mesela benim esindeki cilt renginde sivilce büyüklüğünde yuvarlakti kendimkine bakıyorum esiminkine benzemiyor zaten artık kafaya takmamaya çalışıyorum yapacak başka birşey yok birde buradaki drlar ha deyince randevu vermiyorlar hangisi iyi hangisi kötü onuda bilemiyorsun

selammm arkadaslar ben 2009 yılında bu rahatsızlıga yakalanmıstım..o dönem yaktırmıstım ve tekrar cıkmamıstı aradan 3 yıl gecti ve cok şükürki tamamen kurtulmuş durumdayım uzun aradan sonra girdigimde okudum yazıları.. siğil sorunu yaşayan arkadaslar öncelikle şunu diyeyim herşeyin başı stres ve üzüntü öncelikle gülüp geçin bu hastalıga kafanıza cok takmayın.. ben o dönem heryerde bu hastalıgı arastırıyordum korkuyordum üzülüyordum.. aşıyı hemen olmuştum kulaktan dolma bilgilerle bu virüs vücuda girdiginde cıkmıyor gibi seylere üzülüyordum hep böyle devam edebilir diye korkuyordum ama 3yıldır testlerimde cok temiz bosuna stres yapmısım Toplumda ters karsılandıgından cok konusulmuyor fakat cogu kiside bu rahatsızlık var.ayrıca illaki cinsel birlesmeden diye birşey yok havuzlarda agda salonlarında ve herkesin kullandıgı wc lerden kapabiliyorsunuz..depresyona girmeyin sakin olun.ayrıca vücudumuz stresi sıkıntıyı birsekilde atıyor aslında her şerde bir hayır vardır diyip sevinmeliyiz bu hastalık siğille kendisini dısarı atmıs.rahimde olup yada baska bir ic organımızda baska bir kanserle mi atsın vücudumuz stresi? bence üzülmeyin..herkeste olabilir kontrollerinizi olun ben yakılma islemi yaptırmıstım gayette memnun kalmıstım digerlerini bilmiyorum.. size komik birseyde söyleyeyim o dönem birdaha asla havuza girmem(heleki yabancı turistlerin oldugu),ağda salonuna yada hamama spaya gitmem,toplu tuvaletleri kullanmam diyen BEN sanki bunları dememisim gibi havuzada giriyorum agda salonunada gidiyorum olcagı varsa olur keske şunu yapmasaydım acaba ozmn mı oldu bu zamanmı oldu diye kendinizi üzmeyin :) umarım en yakın zamanda bu hastalıgı yenersiniz..hepinize acil şifalar diliyorum..güzel seyler sizinle olsun

prematurem merhaba özel mesajını aldım ama sitede ben girmeyeli değişilikler olmus mesaj sayım az oldugu icin yanıtlayamıyorum en kısa zamanda cevap vereceğim.. sakın umursamadığımı filan düsünme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…