Arkadaşlar, bu illet hastalıktan belki kurtuldum demek için çok erken fakat 2 aydır hiç bir tane siğille bile karşılaşmadan yaşıyorum ve harika bir duyguymuş bu günlere geri dönmek. Fakat bu hpv illetinde pes etmeden siğillerinizle savaşmanız çok önemli. 1 ayda 2 kez koter oldum, ve hastalığımın 2 ayında da kriyo yaptırdım. Tabii hpv dna testi, tip testi o testi bu testi ve psikolojisi, fizyolojisi ve maddi tarafı bir yana gerçekten çok zor. Ama inatçı bir yapım vardır, bitecek yahu dedim çıktıkça bitiricem bunları dedim ve doktorum herşeyin yolunda olduğunu, artık siğilsiz olduğumu söylediğinde dünyalar benim oldu.
İlk farkedişimden sonra, derhal bilinen bi hastanenin doktoruna gittim. Bana muhtemelen hpv 6 ya da 11dir diyip, gardasil yaptırıcaksın dedikten sonra yolladı. Ben de ilk dozunu hemen orda oldum gardasilin, neyse eve geldim netten araştırıyorum, yahu dedim kendi kendime aşı tedavi edici bir şey değil ki, önleyici birşey dedim ve derhal başka bir doktora gittim. Smear testi yaptı, siğillere de koter yaparız dedi, 2-3 gün sonra genel anestezi altında koterimi oldum. Siğilden alınan örnek hpv testi için laboratuvara yollandı. Doktor bana krem vermedi, kendi kendine iyileşmeye bırakalım nasıl olsa bitecek tedavini oldukça canını sıkma dedi, sebamed numismed gibi ürünlerle temizle dedi sadece bende öyle yaptım. Nitekim fazla sıkıntı yaratmadan bünyede yaraların geçmesini bekledim, 10 gün sonra smear testim temiz çıktı, fakat hpv pozitiftim yani o siğil ve alınan parça hpvydi, kesinleşmişti. Tip testini yapalım mı dedi doktor? Bi kere şemsiye girdi artık açılmaz ya olsun dedim öğrenelim neyin nesiymiş? 15 gün sonra hpv tip 6 sonuç olarak geldi, siğil yapan cins. Neyse bu arada yıllık izin yapıyorum, biraz rahatlarım derken bi baktım. yara yerleri iyileştikçe siğiller kendine geliyo, ailemin yanına İzmir'e gittim, bu sefer devlet hastanesinde işimi görücem dedim. Çünkü maddi olarak özelde baya bi külfetli oluyor. Devlet hastanesindeki jinekolog yakalım dedi, ertesi gün hemen gittim yaktırmaya epidural anestezi verip, yaktılar... Ertesi gün bir baş ağrısı aman tanrım ayağa kalkamıyordum. Ölücem yok böyle bi ağrı, bu sefer nörolog nörolog dolaştım, omuriliğe sıvı kaçırmışlar, 4 gün yattığım yerden kalkamadım, zehir oldu yıllık iznim, ilişkim, hayatım, psikolojim, ama hala kendi kendime çıkarlarsa yine yaktırıcam diyorum, pes etmek yok!
Neyse iyileştim, İstanbul'daki doktoruma gittim hemen, ilk yakma işlemini yapan doktorum, başımdan geçenleri anlattım, kontrolümü oldum, yine çıkmışlardı

((( Üzülme biticek dedi doktorum, bunun kremi var ama hem sürmesi zahmetli hem de işe yararlılığı tartışılır ama istersen krem veriyim dedi. Uğraşamam yine yakalım dedim, takıntı oldu yaktırmadan rahatlayamıyorum :)
Sıvı nitrojenle, dondurmaya karar verdik sonunda öyle mi böyle mi yapalım derken eee tabi haşırt the blackboard yine cebime kuvvet yine bi masraf :) Dondurduk velhasılkelam. Aşına da devam et dedi bu ay 2.dozumu oldum. Bu virüs yerleştiği yerde hücresel değişikliklere uğrayıp derinizde siğil olarak çıkıyor ve bitiyor arkadaşlar sadece ısrarcı olun, tedavinizi olun. Bende kısa sürede defalarca atak yaptı, ben de onlara çok güzel karşı ataklar yaptım, doktorum hiç geçmez diyo çoğu uzman bunlara kulak asma tedavi oluyosun ve geçiyor dedi. Geçiyor ya, gerçekten, benim ki geçtiyse, sizinki de geçecek. Yok şunu yedim, öyle düzenli yaşadımlarla kendinizi kasmayın. Ben sadece araştırmalarımla tek inandığım her sabah bi tatlı kaşıgı uyanır uyanmaz çörek otu yiyorum, çekilmiş olanından, bi bardak su peşine. Psikolojik olarak bana iyi geldiğine inandırdım kendimi. Onun dışında aynen hasta olmadan önce nasıl yaşıyorsam, öyle yaşayıp, yiyip, içiyorum. Çünkü böyle mutluyum. Sadece tıpa inanın ve doktorunuza, öyle doktor doktor kapı kapı gezmektense, bir kişiyle sağlıklı bir diyolog kurup, tavsiyelerini dinlemeniz yeterli. Bir bilene sormak önemli olan, gerisi hikaye yok elma sirkesiymiş bilmem ne, yine yapacağınızı yapın ama esas sonucu maalesef o çatala yatmadan alamıyorsunuz. Hepinize acil şifalar dilerim, bitiyor hepsi geçiyor bunu bilin.