Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

bende yaklaşık 1.5 senedir bu siğillerle ugrasıyorum. antalyada jinefem'de ailemizin 20yıllık doktoru ibrahim tırak yaktı tekrar üreyebilceğini söylemişti ve öylede oldu 2kez kontrollere gittim test yaptırdım parça aldılar içeriden bir hastalık yok cinsel yolla wc lerden ağda salonlarından v.s gecebiliyormuş.tedavi yöntemi yok.çok rahatsız oluyorsan tekrar yakabiliriz ama bence bekleyelim dedi.bağışıklık sistemimi güçlendirmemi istedi spor sebze meyve doğal vitaminlerle.ben kilolu biriyim ama bağışıklık sisteminin bunla alakası yok.korktugumu söylediğimde korkma ben hiç görmedim ömrünün sonuna kadar sürdüğünü, birgün mutlaka gecicek dedi ama yinede cok rahatsızım.jinefem çok kaliteli bir hastane ibrahim tırakta türkiyede tanınmış çok özel bi doktordur bu yüzden doktoruma cok güveniyorum.rahim ağzı aşısı diye tutturmuştu pahalı diye ertelemiştim hep ahhhh

Kizlar sizce dermatologmu kadin dogum dr koterde daha etkili? Benim 17 nisanda dermatologda randevum var koter i in jinekologumda 9 mayisa randevu verdi diyorumki dermatologa gitsem yaktirsam sigillerimi sonrada jinekologumda kalan sigiller olursa onlari yaktirsam sizce iyi olurmu malesef genital bolgemin ic kismindada sigil cikti dermatologdaki drda erkek sanirim biryerdende utaniyorum ama mecburum jinekologa gidinceye kadar dahada cogalacaklar ve her kontrolum ayda 1 olacak oda cok gec olup dwvamli cogalacaklar...sizce daha iyi degilmi once dermatologta yaktirim sonrada kontrole jinekologuma gidim?????

bayadir yazan olmamis ben gecen ay sigillerim yuzunden bir dermatologta koter oldum,3 tane sigil hemen yan tarafinda ise serit seklinde sigillerim vardi.....17 martta yaktirdim 2 adet sigilim 1 hafta icinde dustu digerleri oldugu gibi duruyordu bu koter hakkindada fazla bilgim yoktu nezaman duser koterden sonra diye neyse dr eger 1 aya kadar gecmezse tekrar gel demisti tlfnla aradik dr tatile gitmis 9 mayisa randevu verdiler....bu dermatologa gitmeden once internetten buldugum bir dermatologta randevu almistim 17 nisana bu gec olunca ilk dermatolaga gittim 2 tane haricinde sigiller olduguu gibi duruyordu resmen ayretende baska yerlerde cikmaya baslamisti hemen 17 nisandaki diger dermatolaga gittim allahtan iptal etmemistim randevuyu neyse gittim dr anlattim hemen yakti hemde ust uste bastira bastira baya canim acidi birde 3 gun surmem icin bir krem verdi inanirmisiniz 3 gun icinde butun sigiller dokuldu resmen sadece kucucuk bir tane kaldi onuda gormedi herhalde yada bana oyle geliyor bu seferki drdan cok memnun kaldim 2 mayisa yine kontrole gidecem yenileri cikmismi diye onceki dr esimde tek bir tane vardi esimdeki bile 10 gun sonra dusmustu bu seferki dr cigillerim cok oldugu halde 3 gunde dustu iyiki onceki dr tatile gitmiski ben bu doktora gittim demem oki dr iyice arastirin imisi onemsemiyor bu rahatsizligi cok iyi yakmiyorlar benimde bilgim olmadigi icin koterden sonra nezaman duser dusmemesi normalmi diye meyersem cok kisa bir surede dusurulmesi lazim dusmezse dr iyi yakmamistir demektir bence umarim bendekiler bir daha cikmaz suan okadar rahatimki wcye her gittigimde kabartilara elimin deymesi cok uzuyordu beni....umarim herkes kurtulur bu illetten.....

prematürem %95 gidecek bu zaten senden ama sen bende bu hpv nin tipine bir baktır patalojiye gönder birde sıvı bazlı simir yaptır hangisi var onu öğren sonra en az 1 sene kadar eşinle prezarvatifle ilişkiye gir vücudunuzdan ikinizinde atması için birbirinize bulaştırıp durmamak için böyle yapmak gerekiyormuş dr dediği bu birde aşı yaptır bende yaptıracağım canını sıkma.

Dila asiyi sordum dermatologa oda bu vurusu kapmadan once yapilmasi gerektigini soyledi anlattim dr gecen sene biyopsi yaptirdim hpv tipleme dna daha sonra smeae sonuc hepsi temiz ciktigini gel gorki bu sigillerin yine ciktigini siyledim oda dediki bu vurus yillar sonra bile ortaya cikiyormus kafam karisti acikcasi 20 nisanda randevum vardi diger jinekologumda malesef kucuk oglum evde cok kotu bir kaza gecirdi hastanede kaldigimiz icin dr gidemedim tekrardan randevu alacam bu sefer esimle gidecem ve gercekten dr herseyi ayrintili anlatiyor ve benim bircok sorum olacak 2 mayisa tekrar kontrole gidecem dermatologa eger bir sorun cikarsa (9 mayisa randevu almistim clinikteki dr ona giderim ama ona gitmeyi hic istemiyorum cunku aciklayici bilgi alamiyorum o drumdan.....

Arkadaşlar, bu illet hastalıktan belki kurtuldum demek için çok erken fakat 2 aydır hiç bir tane siğille bile karşılaşmadan yaşıyorum ve harika bir duyguymuş bu günlere geri dönmek. Fakat bu hpv illetinde pes etmeden siğillerinizle savaşmanız çok önemli. 1 ayda 2 kez koter oldum, ve hastalığımın 2 ayında da kriyo yaptırdım. Tabii hpv dna testi, tip testi o testi bu testi ve psikolojisi, fizyolojisi ve maddi tarafı bir yana gerçekten çok zor. Ama inatçı bir yapım vardır, bitecek yahu dedim çıktıkça bitiricem bunları dedim ve doktorum herşeyin yolunda olduğunu, artık siğilsiz olduğumu söylediğinde dünyalar benim oldu.
İlk farkedişimden sonra, derhal bilinen bi hastanenin doktoruna gittim. Bana muhtemelen hpv 6 ya da 11dir diyip, gardasil yaptırıcaksın dedikten sonra yolladı. Ben de ilk dozunu hemen orda oldum gardasilin, neyse eve geldim netten araştırıyorum, yahu dedim kendi kendime aşı tedavi edici bir şey değil ki, önleyici birşey dedim ve derhal başka bir doktora gittim. Smear testi yaptı, siğillere de koter yaparız dedi, 2-3 gün sonra genel anestezi altında koterimi oldum. Siğilden alınan örnek hpv testi için laboratuvara yollandı. Doktor bana krem vermedi, kendi kendine iyileşmeye bırakalım nasıl olsa bitecek tedavini oldukça canını sıkma dedi, sebamed numismed gibi ürünlerle temizle dedi sadece bende öyle yaptım. Nitekim fazla sıkıntı yaratmadan bünyede yaraların geçmesini bekledim, 10 gün sonra smear testim temiz çıktı, fakat hpv pozitiftim yani o siğil ve alınan parça hpvydi, kesinleşmişti. Tip testini yapalım mı dedi doktor? Bi kere şemsiye girdi artık açılmaz ya olsun dedim öğrenelim neyin nesiymiş? 15 gün sonra hpv tip 6 sonuç olarak geldi, siğil yapan cins. Neyse bu arada yıllık izin yapıyorum, biraz rahatlarım derken bi baktım. yara yerleri iyileştikçe siğiller kendine geliyo, ailemin yanına İzmir'e gittim, bu sefer devlet hastanesinde işimi görücem dedim. Çünkü maddi olarak özelde baya bi külfetli oluyor. Devlet hastanesindeki jinekolog yakalım dedi, ertesi gün hemen gittim yaktırmaya epidural anestezi verip, yaktılar... Ertesi gün bir baş ağrısı aman tanrım ayağa kalkamıyordum. Ölücem yok böyle bi ağrı, bu sefer nörolog nörolog dolaştım, omuriliğe sıvı kaçırmışlar, 4 gün yattığım yerden kalkamadım, zehir oldu yıllık iznim, ilişkim, hayatım, psikolojim, ama hala kendi kendime çıkarlarsa yine yaktırıcam diyorum, pes etmek yok!
Neyse iyileştim, İstanbul'daki doktoruma gittim hemen, ilk yakma işlemini yapan doktorum, başımdan geçenleri anlattım, kontrolümü oldum, yine çıkmışlardı ((( Üzülme biticek dedi doktorum, bunun kremi var ama hem sürmesi zahmetli hem de işe yararlılığı tartışılır ama istersen krem veriyim dedi. Uğraşamam yine yakalım dedim, takıntı oldu yaktırmadan rahatlayamıyorum :)
Sıvı nitrojenle, dondurmaya karar verdik sonunda öyle mi böyle mi yapalım derken eee tabi haşırt the blackboard yine cebime kuvvet yine bi masraf :) Dondurduk velhasılkelam. Aşına da devam et dedi bu ay 2.dozumu oldum. Bu virüs yerleştiği yerde hücresel değişikliklere uğrayıp derinizde siğil olarak çıkıyor ve bitiyor arkadaşlar sadece ısrarcı olun, tedavinizi olun. Bende kısa sürede defalarca atak yaptı, ben de onlara çok güzel karşı ataklar yaptım, doktorum hiç geçmez diyo çoğu uzman bunlara kulak asma tedavi oluyosun ve geçiyor dedi. Geçiyor ya, gerçekten, benim ki geçtiyse, sizinki de geçecek. Yok şunu yedim, öyle düzenli yaşadımlarla kendinizi kasmayın. Ben sadece araştırmalarımla tek inandığım her sabah bi tatlı kaşıgı uyanır uyanmaz çörek otu yiyorum, çekilmiş olanından, bi bardak su peşine. Psikolojik olarak bana iyi geldiğine inandırdım kendimi. Onun dışında aynen hasta olmadan önce nasıl yaşıyorsam, öyle yaşayıp, yiyip, içiyorum. Çünkü böyle mutluyum. Sadece tıpa inanın ve doktorunuza, öyle doktor doktor kapı kapı gezmektense, bir kişiyle sağlıklı bir diyolog kurup, tavsiyelerini dinlemeniz yeterli. Bir bilene sormak önemli olan, gerisi hikaye yok elma sirkesiymiş bilmem ne, yine yapacağınızı yapın ama esas sonucu maalesef o çatala yatmadan alamıyorsunuz. Hepinize acil şifalar dilerim, bitiyor hepsi geçiyor bunu bilin.

çok geçmiş olsun. bu hastalık bulaşıcı ve size de muhtemelen erkek arkadalınızdan bulaşmış. Peki neden o karşılamadı tedaviyi?

Durumum tedavi masraflarımı karşılamaya yeterli olduğu için, aklıma bile gelmedi ona tenezzül etmek.

Hayat müşterektir. Böyle bir durumda bütçe paylaşımının tenezzül olacağını düşünmüyorum. Tabi bu herkesin kendi bileceği iş. Senin gibi pozitif örneklerin de buraya yazması çok güzel, iyi haberler almak sevindirici. Yalnız bazı noktalara değinmekte fayda var. hpv 6 en sık görünen ve Allaha şükür ki aynı hpv 11 gibi genellikle sadece siğil yapan türden.. ama genellikle. Sende siğil yapmış. Bende siğil ve hücresel bozulma (cin1) yaptı. Düşük riskli hpv olmasına rağmen. Yaşa, bünyeye, hayat tarzına vb göre değişiyor vücudun hpv ye verdiği tepki. Herkesin bünyesi farklı o yüzden kimi hiç yakalanmamış gibi atlatıveriyor, kimi krem, koter vb bir süre yaptırıyor, kimi de daha olumsuz durumlarla başetmek zorunda kalıyor. Bir kişiye uyan herkese uymayabiliyor. Ben sirke kullanmadım mesela, ama sirkeye gerek yok kullanmayın diyemem çünkü başkasına iyi gelmiş olabilir. Bu uzuuun başlık altında nelerin faydalı olduğuna dair birçok öneri var; dr lardan alıntılar, aktarlar, büyüklerimizden gelen öneriler vsvs. Bunların hepsini uygulamasam da gereksiz olduklarını düşünmüyorum, belki faydalı olabilir başkasına. Bir önceki yorumunda hikaye dediğin şeyler bir insanın hayatta kalmasıyla doğrudan bağlantılı olabilir. Hücresel bozukluk, kanser öncesi değişimler filan demeye başlayınca raporlar, dr.lar insana, o çatala yatmakla geçip bitmiyor olay, hem fizyolojik, hem psikolojik açıdan zorluyor.
İnşallah temizlenmişsindir ve tekrarlamaz sende.

Ben gecen yıl nisan ayında smir yaptırdım anormal hucre çıkmıştı daha sonra kendi jinekologuma gittim biyopsi yapıldı her sorduğumuzda sorun nedir dediğimizde sonuc gelmeden birşey diyemem dedi 1 ay sonra Haziran ayında tekrar kontrole gittim sonuclar gelmişti Dr direk kanser olmadıgını hiçbir kanser vurguda olmadıgını söyledi tekrar testler yapildi sonra 18 gün kullanmam gereken ovul verdi 3 ay sonra kontrole gitmem icin randevu verdi 3 ay sonra doktora gittim tekrar smir yapıldı dr tekrar sorduk bu nedir aydınlatın bizi oda tekrar test yapıldığını kanser taraması temiz çıktığını bir sonraki sonucları bekleyeceğini ona göre ya lazer ya dondurma işlemi yada yakma ya ilacla yada hiçbir tedaviye gerek kalmayacağını sonucları beklediğini söyledi 3 hafta sonra tekrar randevu verdi Ekim ayiydi sonuclar postayla eve geldi smir sonucuma baktım herseyin normal olduğunu yazıyordu temiz çıkmıştı yani 2 gün sonra tekrar bir mektup geldi hpv dna ve bütün tipleme sonucları yazıyordu altında ise hpv negatif korktum baya hemen internette araştırdım bu sigillerden bahsediyordu ama bende hiç sigil yoktu randevu gunüm geldiginde kontrole sonuclarimla beraber gittim smir testine bakarak sonuc temiz dedi hpv testini korktuğumu söyledim dr dediki biz sende 2 seyin araştırmasını yaptık önce kanser taraması daha sonrada hpv dna sonuc ikiside temiz çıktı dedi hiçbir sekilde tedaviye gerek kalmadığını bana verdigi ovullerin ise yaradığını 6 ay sonra normal kontrollerde görüşürüz dedi gel Gorki 2 ay sonra bende 1 tane sigil çıktı şimdi neye inanayım okadar test taptım psikolojikmen çöktüm sonuc mutlu ederken 2 ay sonra sigil çıkması sok etti beni 2 defadir smir yaptırdım vajinal kültür yaptırdım smir temiz kulturdede hiçbir enfeksiyon çeşidi ve bakteri çeşitleri yok bende ne yapacağımı şaşırdım artık seçtiğim bir dermatologla yoluma devam edicem çıktıkca yaktiracam artık tamamiyle bitinceye kadar haftaya yine kontrolum var isin kötü yani bende serit gibi sıra sıra duran sigiller vardı 3 gün icinde koterden sonra hepsi düştü Dr bir krem vermişti doğal yapım düşen sigillerin yerine dünden beri büyük beyaz kabarık kabarık bugün biraz sıkmaya çalıştım aksam dikkatlice baktığımda patlak bir göz gibi duruyor dokundugumda biraz ağrıyor sanki yuvarlak tam ortası bos gibi duruyor anlamadım bende neyin nesi olduğunu umarım gecer geçmezse druma gisterecegim herkese Allah'tan acil şifa sigilsiz bir hayat diliyorum........

prematurem, bisey dikkatimi cekti. yanlis biliyor da olabilirim ama, yakti derken koterden bahsediyorsun sanirim? benim bildigim koterde sigiller sonradan dusmuyor, doktor yaktigi sirada zaten yanmis sigili ordan cekip aliyo, orasi acik yara seklinde kaliyo, kremlerle falan duzeliyo bi haftada. ben hem koter hem krio yaptirdim zamaninda. krioda ayni senin tarif ettigin gibi, yapildiktan sonra 3 gunde falan dusuyo. merak ettim. dedigim gibi yanlis biliyor da olabilirim..

arkadaslar merhaba, bu hpvnin kulucka donemi 2-6 ay arası diye okudum nette.. diyelim ki su an boyle bir rahatsızlıgınız yok gorunurde, ama en az 2 ayı beklemeden boyle bir rahatsızlıgınız olup olmadıgını anlayabilmek mumkun mu?

Almontree gecen ay esimle gittim dermatologa gittim eşimde 1 tane vardı bendede 3 tane sigil hemen yanında serit gibi kabarcıklar vardı koter yaptı kalem gibi birseydi dikkat etmedim esiminki ongunde anca kabuklanip soyulun düştü bendekide sadece iki tane düştü digeride oldugu gibi durdu rengi siyahlasmisti düşmeyen sigiller biraz daha çoğaldı bende sonra başka bir dermatologa gittim bu seferki yöntem farklıydı bir kabın icinde Buharli su çıkartıp ped bir bardağa koydu bu sıvıyı ve kulak temizleme çubuğunu batirip tektek sigillerin üzerine bastırdı baya bir yanma hissi oldu önceki Dr antibiyotik krem vermişti bu seferki Dr naturel krem vermişti o bölge icin eve geldigimde sigiller kabuk atmaya başlamış soyulmustu hemen 3 gün kremi kullandım 3 gün icinde hepsi soyulup gitti sadece soyulmaktan dolayı izleri kaldı haftaya tekrar kontrole gidecem bana bu işlemler uygulandı en son gittiğim drdan memnun kaldım ilk gittiğim drdan hiçbir netice alamadım malesef.....

anladim, demek ki yontemler farkli.. sen hangisinden daha memnun kaldiysan ona devam et tabiki..

arkadaşlar siğil bendede çıktı doktora gittim patoloji istedi hpv çıktı sonra simir alındı ondada iltihap çıktı ilaç werdi akıntı için şimdi akıntım geçti ama siğiller için hiç ilaç kullanmadan iltihap ilaçlarımı bile kullanmadan önce siğillerim geçmişti tamamen.Ben internette çok araştırdım aktardan katkısız elma sirkesi sürdüm siğilli bölgeye hergün hatta her lavabo ihtiyacımdan sonra sürüodum bi ara şimdi çok şükür ne yaktırma işlemi ne merhem ne başka bişeye gerek kalmadan geçti. Allah hepinizin yardımcısı olsun moral bozucu bişii(

Arkadaşlar uzun zamandır yazamadım. En son yaklaşık 10 tane falan yaktırdım. Bu ikinci seanstı. Doktorumdan krem falan istedim vermedi. asit içerdiği için daha büyük sorunlara neden olursun dedi. en ii yöntem yakmak dedi. şimdi gene 3 tane minik minik belirdi ama geçen defa yaktırdıktan 1 hafta sonra çıkmaya başlamışlardı ve hızlı büyüyorlardı. Bu defa hem çok geç çıktı ve büyümüyorlar. ayın 15 i gibi tekrar yaktırıcam. krem istediğimde doktorum en fazla 1-2 daha yakarız sonra çıkacağını zannetmiyorum bir daha demişti.2.doz aşı zamanımda geldi bu arada.onu da yaptırıcam ve bu illetten kurtulacam allahın izniyle.

Gunesun sen Demiştin degilmi ağzımda var diye Dr gittin mı bida ağız için ne dedi sana Hala varmi

mrb bendede aynı durum vardı.cinsel yolla daha kolay bulaşıyoruş.ancak hemen şüphe etmemeli..toplu kullanlan havuz,hamama,güzellik salonu ve wc den dahi gçme riski çok fazla..neyse tedavime geleyim.dr gittim bir krem verdi (aladara) 130 tl falan krem onu kullandım geçti 2 kutu kullandım..daha sonra biryerde bi yazı okudum kükürt sabunu diye devamlı onla yıkadım ve 1senedir hiç birşey yok...umarım faydalı olmuşumdur.ancak dr a gitmekte herzaman faydavardır diyede düşünüyorum.

SEnde ne zaman cikti cocuğun varmiydi çıktığında nasıl dogum yaptın normal sezeryan birde esinde çıktımı

SEnde ne zaman cikti cocuğun varmiydi çıktığında nasıl dogum yaptın normal sezeryan birde esinde çıktımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…