evet eşimle ilişkiye devam ettik ama yaktırdıgım dönemdeğil o zaman kömür olmuştu şeyimrahimdede cıkmıştı onuda kazıttım falan. eşimde de baya vardı bendede vardı baya. eşimdekini yaktırmadık falan. 2009 dan beri negatif sonuçlarım şimdide 9 aylık hamileyim çok şükür. gebeliğe engel değil bu virüs. hem normal doğum da yapcam inşallah..aşı olmadımm nomu aldınmı
allah senden razı olsun sen zaten benim umudum gibi birşey oldun senin kini okuyunca aldım no nu ben yarın arayacağım inşallah rahatsızlık vermem sana. bebeğin için çok sevindim benimde 1 kızım var 4 yaşında allahım sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah. az kalmış doğumuna bugün yarın gelir bebiş allahım rahat bir doğum nasip etsin. hayatımızda böyle şeyleri yaşamkta varmış demekki bu virüs sana bulaştıktan yani ilk enfekte olduktan ne kadar zaman sonra simirde cin geldi içindede varmış ya o zaman akıntın filan varmıydı kaşıntı yapıyor diyorlar öyle mi oldu bende kaşıntıda yok görünürdede yok eşimde çıktığı için korkuyorum eşimdeki siğilden 1 tane aldılar patolojiye gönderildi ordan gelen sonuç condilomdu yani hpv demek oluyo herhalde bilmiyorum öyle işte bide ağzımda çıkacak diye korkuyorum ben
bildiğim 16 siğil yapıyor 18 32 mi neydi bir kaçtane daha var onlarda kanser yapıyor. ama çokkkk sonra hiç tedavi edilmezse kanser yapıyor. bende 16 da vardı 18 de. sen aynaya bakma takma kafana .neden bebek 1 2 sene sonraya kaldı? hpv ile alakalımı?ya bu ağızda çıkma olayı beni daha çok üzüyor ben kbb dr gittim baktırdım birşey yok dedi. hergün dönüp dönüp aynaya bakıyorum ağzıma . dr ların dediğine göre siğil yapan tipler kanser yapmazmış. bir tane daha bebek istiyordum ben 1-2 sene sonraya kaldı galiba tabi allahım izin verirse...
varya zombi gibiyim ne yiyor ne içiyorum durmadan uyumak istiyorum öğrencilerim öğretmenim hastamısınız diye sorup duruyor kafayı yicem eşimde bi okadar rahat sen böyle olduğunda aklıma geliyor diyor dışarda hiç aklıma bile gelmiyo diyo benimde aklımdan çıkmıyor. sendede olmuşmuydu ağzımdada çıkar korkusu. bende varsa acaba hangi tipi var offf
ya bende varsa bi tedavi fala olayım sonra bebek olsun o yüzden bakalım artık nasip birde dr kim? benim sorduklarımda hamile kalmanda bir sakınca yok bebek yapabilirsin dedi ama vücuttan atma olayı 1-2 seneymiş ya o yüzden. bak sana ne anlatacağım ben 2007 de evlendim ve bir kaç ay içinde hamile kalmışım haberim yok ve ben karnımdan röntgen çektirdim antibiyotik kullandım içki filan bunların hepsinide hamileyken yaşadım ama bilmiyordum öğrendiğimde belki 10 tane kadın doğumcuya gittim hepsi aldır özürlü olur dediler 1 tane dr hariç o da dediki yok öyle birşey dedi önce allah dedi sonra bana inan dedi ve ben aldırmadım kızımı ama 9 ay boyunca ağladım durdum ya özürlü olursa diye kendi annem babam sakın aldırma kızım hiç birşeyi yoktur bebeğin dediler kayın validem kayınpeder ise aldır dedi bende hayır dedim ne olursa olsun doğuracağım dedim ve allahım çok büyük gerçekten sağsalim bir kızım oldu. çokta akıllı maşallah. bir de o drum aldırma birşey olmaz diyen dediki nerden biliyosun bunu aldıracaksın 2. bebeğinin özürlü olup olmayacağını dedi. ben şimdi bu ayın 30 unda o dr gideceğim kendisine çok güveniyorum önce allahım sonra onun sayesinde bir kızım oldu iyikide olmuş. yani herşey allahın takdirinde unutma allahımın koruduğunu kimse korumaz canım.
evet penis kanserine de neden oluyormuş ama o oran çok düşükmüş kadınların kanser olma olasılığı daha yüksekmiş. eşimdekinin tipi falan belli değil burda tip belirleme testi yokmuş o yüzden bakalım hayırlısı
aslında şimdide arardım seni ama sen yarın ara dedin diye ben şimdi özel msj göndermiyorum tel burdan vermeyeyim sana ben yarın ararım seni valla öğlen ararım konuşalım iyi olur .
Çok teşekkür ederim cvp verdigin için eskiler gelse böyle yazsalar çok iyi olacak bu sana nasıl bulaştı biliyormuşum evlimisin bebeğin oldu mü normal mı Sezeyan mı oldun çok soru sordum ama eğlendiysem esindede cikti mı sonra bu.
Birde karat BAGiSiKLiK mı kazanıyoruz yoksa virüs vücuttan mı gidiyor. Yani grip vurusu gibi mı BAGiSiKLiK kazanıyorsun o virüs birdaha geldiginde vücut bundan etkilenmiyor demek istediğin bu mü ama böyle olmuş olsa esinden sana senden esine geçip durmaz di BAGiSiKLiK kazanmış olunsa benim anladığım vücut bu virusle savaşıyor bu sırada sen aynı virusle sürekli enfekte olursan vücut bunu atamıyor o yüzden kimilerinde 1 kimilerinde 2 belki daha uzun süre içerisinde bünyeye bağlı olarak vücut bunu atıyor BAGiSiKLiK kazanılmış olsa iki estede aynı virüs varken sürekli nuks etmemesi gerekli ama Dr prezarvatif kullanın diyo ısrarla hatta iliskiyi kesin belli süre diyeceğiz ama bu acımasız olacağı için prezarvatif kullanın diyorlar. Hatta biri yazmış başka yerde bu virüs gitmiş hpv negatif gelmiş daha önce birlikte olduğu biriyle tekrar birlikte olmuş yine vurus kapmış tabi aynı tip mı oda bilmiyor Dr demesine göre büyük ihtimalle atılıyor ama atamayanlar var onlarda sessiz ilerliyor o yüzden durmadan test yaptırın diyorlar ooff sıkıldım ne güzel giden bir hayatım varken 1 gün iyi oluyorum diğer gün kendimi kapatıyorum çok neşeli hareketli biriydim ben ben bile eski beni özledim ama sürekli aklımda hiç çıkmıyor o yüzden hep mutsuzum. Bu arada defne samyeli bı ara kanser di rahim ağzı kanseri 2000 yılında aradan 12yil gecti kadın gayet sağlıklı allahım öyle seyler yaşatmasın tabi ama sonuçta insanız hepimizin basına gelebilir
önemlı değil ne demek...evlendm cnm 3 yıl oldu 3 aylık bebeğim var..eşimdede brsey yok...Allah korusun..umarım tumden atmışımdır virüsü.ben nasıl kaptm o zamanlar bılmıormkı cinsel hayatım yoktu bekardım doktor havuzdan olabılecegnı söledi..bir oncekı yaz tatilde...çok geçmişi okuyamadm ama bekarmısın korkma atlatrsın inşallah sende nered çıktı
. Karat çok teşekkürler yazdığından anladığım bu virüs vücutta kalıcı değil tamamen gidiyor dogrumu ? Hergün ağzımın icine bakıyorum bide bı ara bı yerde okumuştum 7 yasında ki bir cocuğun ağzının icinde sigil çıkmış demekki bu virüs sadece cinsellikle çıkmıyor. 7 yasında ki cocuğun ağzında ne ısı var yoksa değil mı zaten vücudun herhangi bir yerinde cikan sigilede hpv diyorlarBağışıklık kazanıyoruz. Böylece vücut virüsle nasıl savaşacağını bildiği için bunların çoğalıp tekrar tekrar hasta etmesini engelliyor. Bağışıklık zayıflarsa ortaya çıkmaları kolaylaşıyor. Bazı hanmlarda hamilelik döneminde ortaya çıkma sebebi de bu. BAğışıklık kazanana kadar ilişkide tekrar bulaştırma ihtimali olduğu için prezervatif kullanın diyor dr.lar. Ama sende zaten hiç çıkmamış. Eşin de tedavisini yaptırmış. Eşinde siğil varken korunmasız ilişkiye girdiysen sana da bulaşmıştır. İkinizde de eşinin tedavisinden sonra 1 yıla kadar hiçbirşey çıkmazsa zaten bünyeleriniz bu virüsü yenmiş demektir. Bebek yapmayı düşünüyorsanız hpv yüzünden ertelemeyin. Diyelim ki hamile kaldın ve hamileyken sende ilk kez siğil çıktı. En kötü ihtimalle doğumu sezeryanla yaparsın+doğumda siğillerini de yakarlar vb. Uzun yıllar geçmesi gerekiyor yüksek riskli tiplerin bile kansere dönüşmesi için. Bu da toplamda %1lik bir orana tekabül ediyor. Okuduğum bir tıbbi araştırmadaki veriye göre vücut virüsten %70 oranında ilk bir sene içinde kurtuluyor. ikinci sene sonunda bu oran %90 a çıkıyor. Yani bulaşmış 100 kişiden 90ı bu virüsü 2 sene içinde yeniyor. Kalan %10 bağışıklığı düşük olma, kötü beslenme, sigara, kalıtım, tedaviyi ihmal gibi sebepler yüzünden biraz daha uzun süre çekiyor. Kalan kısmın sadece %1i kansere dönüşüyor. Bunu da erken teşhisle tedavi etmek mümkün. Hamdolsun ki çaresiz değil yani bu hastalık. Psikolojik eziyeti kat kat fazla.
Soru işareti daha fazla olan kısım boyun-ağız kısmı. Bu konuda çok fazla araştırma yokmuş henüz. Dr umun bana söylediği eğer sıfır risk istiyorsan hiçbir şekilde ilişkiye girmeyeceksin idi. Pratikte bu mümkün olmadığı için eşinden başkalarıyla olmadığından çok eminsen +ilk dönem korunarak beraber olabilirsin dedi. Diğer türlü birlikteliği olmasa daha iyi gibisinden birşeyler söyledi. Ne kadarlık bir risk alındığı belli değil çünkü, araştırmalar az.
arkadaşlar 7 ay önce beyaz akıntı şikayeti ile dr a gittim mantar dediler .tedavi oldum akıntılar gene başladı bu sefer hem mantar hem mikrop var dediler.bu 7 aylık serüvende hep benzer sonuçlar aldım.son kültür testimde hpv çıktı.özel bir hastaneye gitmiştim eşim çok endişelendi ve başka bir dr a gittik şimdi hpv tiplendirme testi yaptırdık sonuçları bekliyoruz.genelde dışarda oluşan sivilcelerden bahsediyor arkdaslar bana 10tane tablet vermişti dr onları içtim ama genede akıntım var.hiç geçmemesinden veya ciddi bir hastalığa çevirmesinden korkuyorum rahim içinde hpv çıkan arkadaşlar yaşadıklarını paylaşırlarsa biraz rahatlıcam şimdiden tşk ederim
arkadaşlar 7 ay önce beyaz akıntı şikayeti ile dr a gittim mantar dediler .tedavi oldum akıntılar gene başladı bu sefer hem mantar hem mikrop var dediler.bu 7 aylık serüvende hep benzer sonuçlar aldım.son kültür testimde hpv çıktı.özel bir hastaneye gitmiştim eşim çok endişelendi ve başka bir dr a gittik şimdi hpv tiplendirme testi yaptırdık sonuçları bekliyoruz.genelde dışarda oluşan sivilcelerden bahsediyor arkdaslar bana 10tane tablet vermişti dr onları içtim ama genede akıntım var.hiç geçmemesinden veya ciddi bir hastalığa çevirmesinden korkuyorum rahim içinde hpv çıkan arkadaşlar yaşadıklarını paylaşırlarsa biraz rahatlıcam şimdiden tşk ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?