• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kültür vajinada bulunan enfeksiyon bakteri mikrop gibi bütün çeşitlerini gösteren bir tesettür smear vajina suruntusuyle alınır kültür ise vajinada bulunan akıntının tümünün alınıp araştırmasına denilir bildigim kadarıyla bendeki kültür testi smear testide temiz çıktı ama sigillerimde var

Hpv nin ayrı bir testi vardır bende colposkopi biyopsiyle araştırıldı sonuc temiz çıktı testten bir kaç ay sonrada sigil çıktı sigil çıkan yerde onceden yanma hafif kaşıntı peceteyle sildigimdede kucuk nokta seklinde kanamalar oldu nokta kadar olan sigilim biraz büyüdü ve çoğaldı bende anlamadım testlerim temiz çıktıktan sonra sigil çıkması heran çıkabilecek birşey yani:19:

Canım akıntı bende de var da bende hpv var mı iste onu bilmiyorum. Sen ne kadardır evlisin? Kültür dediğin simir testimi onda mı cikti hpv?

evet simir testimde çıktı 4 aylık evliyim canım, akıntı bazen sarı renkte bazen de beyaz ama vajina ağzında idrar yaparken hafif yanma ve o bölgede batma hissi var

bunda bir yanlışlık var....hpv kültür ortamında üremez....tipi ve negatifmi pozitifmi olduğu pcr testiyle anlaşılır....ayrıca hpv akıntıyada sebep değildir....en belirgin özelliği siğil yapması ve kaşıntı olmasıdır....

wala cnm bende dr ların yalancısıyım simir testinin sonucunda açıkca hpv yazıyordu kendimde okudum ama bunun yanında başka bişide varsa ona bişi diyemem

. Karat çok teşekkürler yazdığından anladığım bu virüs vücutta kalıcı değil tamamen gidiyor dogrumu ? Hergün ağzımın icine bakıyorum bide bı ara bı yerde okumuştum 7 yasında ki bir cocuğun ağzının icinde sigil çıkmış demekki bu virüs sadece cinsellikle çıkmıyor. 7 yasında ki cocuğun ağzında ne ısı var yoksa değil mı zaten vücudun herhangi bir yerinde cikan sigilede hpv diyorlar

Bu sorunun kesin cevabı drlarda da yok. Kimi diyor tamamen gider biter. Çoğunluğu da bağışıklık kazanırsın diyor. Çocuklarda elde ayakta çok çıkarmış siğil. Ama o siğiller başka tür. Elini ağzına götürdüyse belki o şekilde bulaşmıştır o çocuğa da.

evet simir testimde çıktı 4 aylık evliyim canım, akıntı bazen sarı renkte bazen de beyaz ama vajina ağzında idrar yaparken hafif yanma ve o bölgede batma hissi var

anladım bendede var akıntı arada idrar yolu iltihabını yaşarım ama bende batma hissi olmadı. başaka bir yerdeki yazıları okudum bende bu hpv ile ilgili hiç kimse doğru düzgün bir şey bilmiyor. ama biri birşey paylaşmı. marmara üniversitesiydi sanırım hpv ile ilgili 40 kadın üzerin de araştırma yapmışlar 1 yıl için 20 kadındı galiba vücutlarında virüs yok olmuş galiba 12 sinde kapmış oldugu virüs gitmiş başka tip virüs almış geriye kalan 8 kişide ise aldığı tipteki virüs duruyormuş bu 1 senelik inceleme ile alınan sonuçlar bu 20 kadın evli olanlarmış 12 kadın ise bekar olanlarmış. evli olanların daha çabuk atlattıkları görülmüş.
yine yabancı bir sitede bu hpv virüsünün 2 sene içinde büyük çogunlukla gittiği gitmeyen kısmın ise bağısıklık tarafından baskılandığı baskılanan kısım çok küçük olduğu için siğile yada bulaştırma yapmayacağı ve kötü bir hastalıkla kanser aıds gibi bir hastalıkla karşılaşılmazsada ortaya çıkmayacağı aynıo tiple tekrar tekrar enfekte olunmayacağını söylemiş.
yine başka bir yabancı sitede ise bu virüsün bağışıklıkla yok edilebildiği insanları korkutup aşı yaptırmları için yapılmış bir şey olduğu örnek vermiş çocuk felci kızamık çiçek gibi bu hastalıkların daha önce de olduğu bu hastalıkları bağışıklıkla yendikleri yenemeyenlerin ise bağışıklığı zayıf olan kişiler olduğu bağışıklıkla yenildiği zaman bünyenin güçlendiğini aşının ise koruyucu olduğu ama bağışıklığı yükselterek korumadığını sadece giren virüsü baskıladığını söylemiş.
yine ağızda çıkma olayında ise olabileceğini ama bunun çok zor bir durum olduğunu ağzında siğil görülmesinin bağışıklığın çok kötü olmasıyla ve hpv+hıv durumunda ağızda lezyonun çıkma olasılığınıon yüksek olduğunu yazmışlar.
vee ayrıca burda gittiğim bir jinekolog bana dediki internete girip araştırıp durma dedi kim bilgisini bedavaya verir söylermisin dedi altında muhakkak adresi vardır bana gelsinler diye dedi. internette her gördüğünede inanma dedi. önemli olan simir testi dedi orda bir şey yoksa korkma dedi. intertte yazarlar insanı iyice korkuturlar bana gelsinler diye dedi. bunun kansere yakalanmadan önce tedavisi var dedi. siğil çıkarsada var dedi hamile kalırsanda sorun dedğil dedi.
bakalım bide izmirde ki dr gideyim o neler diyecek. zaten bu virüs çok yaygın ama kanser olup hayatını kaybeden az hayatını kaybedenlerde geç kalanlar allahım korusun hepimizi.
bu arada bu virüs yıllardır var olan bir şey kimisi fark etmiyo mesela bende çıkan birşey yok ama var mı yok mu bilmiyorum ama büyük ihtimal vardır benim gibi kaç kişi var kimbilir görünğrde birşey olmadığı için dr gitmeyen.

canım eşimde kiler yakıldıktan sonra 1 haftada düştü dr eşime kremde vermişti yanık yerleri için kabuk bağlıyo ya onun için iz falanda kalmadı eşimdekinde bide eşim deki siğillerden bir kaç tanesi kendiğiliğinden yakılmadan düştü güçsüzdü sanki küçük küçük et beni gib kahverengiydi hatta biz onları et beni falan sandık çünkü eşimde boynunda sırtında filan küçük et benleri vardır onun gibiydi dr bunlardan bir tanesi almış patolojiye göndermiş siğil çıktı sonuç. şubatın 7 sinde yaktırdı eşim o günden beride bir şey yok eşim sigara filan içmez alkolude yok ben zorla meyve filan yediriyorum kendimde yiyorum birde propolisli bal aldım ondanda yedik biraz bide bal çörek otu gün içinde ne zaman aklımıza gelirse tabi bunları düzenli yapamıyoruz aklımıza gelince. bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyormuş bunun için öyle işte ben özel msj gönderemediğim için buraya yazdım prematurem.

birşey yapmadım ben cnm ama sağol duaların için. valla cnm ben dudakalrın içinde gördüm siğilleri hiç aklıma gelmemişti böyle birşey olabileceği aylar sonra gittim. doktor bakar bakmaz hpv dedi.hönk diye kaldım nedir ne değildir bilmiyorum smear falanda ilk defa o zaman aldırdım. neyse başka doktorada gittim aa hpv kanser dedi başka gittim tedavisi mümkün dedi vs. hpvlerle cin aynı anda cıktı bende. ne oldugunuda hala bilmiyorum cinin. vesselam rahim agzında olan kazındı dışardakilerde yakıldı. dediğim gibi aldara krem kullandım sonrada. rahmimde olan ne kaşıntı yaptı ne akıntı yaptı hiçbir belirtisi yoktu.eğer dışarda olmasaydı anlamazdım asla içimde oldugunu. agzında cıkmaz cnm o kadar sıkma canını. kafanıza taktıkca bu illet çıkıyor sanıyorum. salla boşverr herşey olacagına varır. condilom hpv demek evet. bundan sonra agzına almaz daha dikkatli olursun ama birşey olacagını sanmıyorum. fakat fetva vrmeyeyim genede doktoruna sorabilirsin.

Ben gecen hafta yaktirdim zaten krem kullanıyorum sabah aksam ama dahada gitmediler eşimde tek bir tanediydi oda yaktirdi onunkide hala duruyor anlamadimki neyin nesi bu bakalım beklicez biraz daha Cvp verdigin için tskrlr

Ben gecen hafta yaktirdim zaten krem kullanıyorum sabah aksam ama dahada gitmediler eşimde tek bir tanediydi oda yaktirdi onunkide hala duruyor anlamadimki neyin nesi bu bakalım beklicez biraz daha Cvp verdigin için tskrlr

önemli değil canım biraz sabret bünyeden bünyeye değişiyordur belki geçer hepsi geçecek kaçtane siteye girdim önceden gelenler 2-3 sene sonra yok olmuşlar kalıcı olsa en azından ay bir gelip yazarlar değil mi demekki geçici bir şey yüce rabbim hepimizi kurtarsın bi dahada karşılaştırmasın inşallah. senin ki zaten bir garip geldi bana 6 yıl filan şimdi çıkmış çıkan acaba siğil mi ki seninle eşinin ki bide o var? siğil dediği o şeyi aldırıp patolojiye göndertseniz hem senin kini hem eşinin kini kesin emin olmuş olursunuz hem

Bağışıklık Sistemi HPV'nin Yüzde 90'ını Temizliyor

HPV, cinsel yaşamı olan herkesin hayatının belli bir döneminde alabileceği bir virüs. Öyle ki kadınların yüzde 50’ye yakını bu virüsü alıyor ve haberleri bile olmadan HPV (Human Papilloma Virüsü) ile birlikte yaşıyorlar. Çünkü HPV vücutta herhangi bir belirti göstermeyebiliyor. Hatta yüzde 90’ı bağışıklık sistemi sayesinde temizleniyor. Virüs kadınların yüzde 10’unda ise rahim ağzı hücrelerinde değişiklere neden oluyor ve kontrol altında değilse bunların bir kısmı kansere dönüşebiliyor. İşte burada dikkat edilmesi gereken nokta, HPV virüsü ile karşılaşıldığında hemen “kanser oldum” paniğine kapılmamak ve düzenli doktor kontrolünde olmak. Unutmamalı ki HPV virüsü kapmak mutlaka kanser olmak anlamına gelmiyor. Acıbadem Maslak Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, kadınların çoğunun hayatlarının bir döneminde karşılaşabileceği HPV virüsü ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

HPV ALMAK İÇİN MUTLAKA ÇOK EŞLİ OLMAK GEREKMİYOR
Çok eşlilik HPV alma ihtimalini artırıyor. Ancak zaman zaman bir kez cinsel ilişki yaşamış bir kadın bile HPV virüsü ile karşılaşabiliyor. Dolayısıyla HPV’nin belirli bir risk grubu bulunmuyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ HPV’Yİ GENELLİKLE YOK EDİYOR
HPV virüsü ile enfekte olan kadınlar hemen kansere yakalandıkları kaygısına kapılıyorlar. Oysa bu kesinlikle yanlış bir düşünce, çünkü HPV sadece bir enfeksiyon. Rahim ağzı kanserlerinin yüzde 100’e yakını HPV kaynaklı oluyor. Ancak bu her HPV’nin kansere yol açacağı anlamına gelmiyor. Bir kadın hayatı boyunca birçok kez HPV ile karşılaşabiliyor. Bağışıklık sistemi de her seferinde bu virüsü ekarte edebilecek bir güce sahip. Bu durumda da HPV, rahim ağzı kanserine yol açmıyor. Ayrıca genital bölgesinde siğil oluşan kadınlar çoğu zaman “kanser miyim?” korkusu yaşayabiliyor. Oysa bu siğillerin yüzde 90’ı kansere dönüşmüyor ve çok kolay bir şekilde tedavi edilebiliyor. Ancak bağışıklık sisteminin iyi çalışmadığı durumlarda HPV virüsü rahim ağzında bir takım değişiklikler yapmaya başlayabiliyor. Hücrelerde meydana gelen bu değişikliklerin ise mutlaka dikkate alınması ve doktor kontrolünde olması gerekiyor. Çünkü kontrol altına alınmadığında 10-15 sene sonra rahim ağzı kanseri oluşumuna neden olabiliyor.

HPV AŞISI İLERİ YAŞ KADINLARA DA YAPILABİLİYOR
HPV aşısı için ideal süreç cinsel hayatın henüz başlamadığı genç kızlık dönemi olsa da, her yaştaki kadın aşı olabiliyor. Ancak unutulmamalı ki aşı vücutta HPV varsa bu virüsün ortadan kalkmasını sağlamıyor, yani tedavi edici özelliği bulunmuyor. Genç yaş grubunda aşı yaptıranlar rahim ağzı kanserinden ve kanser öncesi değişiklerden yüzde 90 oranında korunabiliyor. İleri yaş grubunda veya daha önce HPV ile enfekte olanlarda ise eğer bağışıklık sistemi virüsü vücuttan temizlerse sonrasında tekrar HPV alınmasını engelliyor. HPV aşısının 2 farklı tipi bulunuyor. Bunlardan biri 2, diğeri ise 4 tipe karşı koruyuculuk sağlıyor. Her iki aşının içerisinde de en fazla kanser nedeni olan 2 virüs tipine karşı koruyuculuk bulunuyor. Ancak 4 tipe karşı koruyuculuğu olan aşı aynı zamanda kansere dönüşme ihtimali olmayan siğillere karşı da koruyuculuk sağlıyor.

70 YAŞINA KADAR SMEAR TESTİ YAPTIRMAYA DEVAM ETMELİ
Düzenli smear yaptıran kadınlarda rahim ağzı kanserine yakalanma riskleri çok düşük oluyor. Rahim ağzı kanseri görülme oranları 35- 40 ve 55- 60 yaş döneminde yükselme gösteriyor. Çünkü HPV enfeksiyonları en sık 20-25 ve 45-50 arasındaki yaş gruplarında alınıyor. Rahim ağzı kanserinin tek taraması smear’dir. Erken tanı için her kadının yılda bir kez smear testini yaptırması gerekiyor. Ancak smear testinde HPV teşhisi koymanın herhangi bir anlamı bulunmuyor. Önemli olan eğer varsa HPV’nin neden olduğu kanser öncesi evrelerden birini ortaya çıkartmak. Bu nedenle şüpheli durumlar görüldüğünde biyopsi ile tanı testi yapılıyor. Biyopside kanser öncesi evrelerden biri çıkması durumunda da küçük bir cerrahi tedavi gündeme geliyor. Kanser, HPV vücuda girdikten yaklaşık 10 – 15 yıl sonra ortaya çıkabiliyor. Yani bir kadın, 45 yaşında cinsel hayatı sona ermiş olsa bile 60 yaşına geldiğinde rahim ağzı kanseriyle karşılaşabiliyor. Bu nedenle her kadının 70 yaşına kadar mutlaka yılda

evet:(( daha dr da gidemedim ya o yüzden çok korkuyorum ben hergün internette araştırıp duruyorum çok korkuyorum ya eşim kızıyo bakma diyor ama kendimi alamıyorum psikolojim çok bozuk hiç çıkıpta bende oldu evlendim eşime bulaştırmadım çocuğumda oldu hemde normal doğumla diyen yok. sürekli bulaştırcımı olacağız biz birgün çıkar diye mi bekleyeceğiz. ya nasıl bir şeydir bu anlamadım ben çok korkuyorum. nasıl tedavisi yok nasıl bilinmiyor ben anlaöadım ki şimdi çıktı aradan aylar yıllar geçti bulaştırıcılığın devam ediyor mu etmiyor mu.ben dr derin kösebaya msj gönderdim simir temiz bende yok dedim dr bana smirin temiz olması sende virüsün olmadığı anlamına gelmez 6 aya bir simir aldır eşinlede 1 sene kadar prezatvaitfle korun eşinde ki tekrarlamaz ise bağıklıklık sisteminiz büyük ihtimalle yenecektir. prezarvatif tam koruma sağlamaz yalnız bu arada eşinde siğil çıktı ise bunlar düşük riskli tipler buda kanser yapmaz merak etme demiş.

prematurem sen orda dr bi sorsana bu ne zaman bulaştırıcı olmaz diye siğil yokken bulaştırıcımıdır virüs bir kere girdmi siğil varsada yoksada bulaştırır mı diye bi sorabilirmisin dr bide vücut bunu 2 yılda atıyormuş bağışıklık sistemi yüksek olunca bide bu doğrumu onuda bi sorabilirmisin?

Dila buradaki drlar herseyi normal görüyorlar tatmin edici bir Cvp bile alamıyorsun esim dr sordu yine cikarmi diye oda yok çıkmaz yaktirdiniz ya dedi ama benim için tekrar çıkabilir 1 seans yeniden yapabiliriz dedi birdahada çıkacağını zannetmiyorum dedi

Teyzemle görüştüğümde uzun uzun soracam buradaki drlardan nefret ediyorum mesala hamileydim çok kötü kanamam olmuştu resmen bacaklarimdan akıyordu acildeki Dr ne ilaç verdi nede birşey yaptı esim sorduğunda ne olacak cevap ya düşer ya kalır gitsin yatsın anlayacağın iletişime geçemiyorsun önceki drum superdi sansa emekli oldu ama saglık ocagindaki Dr iyi randevum önümüzdeki aymiş ozaman gittigimdede herseyi ayrıntılı soracam

Dila ben şimdi cepten giriyorum aksam pcden girdiğimde Dr ilk anlattıklarını hpv olmadan önceki tedavilerim sonucları hpvnin bana ilk nasil bulaştığını tahminimce sana herseyi yazacam ok bence sende takma kafana unutmaki insanın korktuğu şey basına gelirmiş ornek ben korktum stres yaptım basıma geldi

prematurem yabancıların sitelerine girdim türkçe çeviri yapıp onların forumda yazdıklarını okudum. bu vücuttan atma olaylarını falan okudum %91 atıldığını yazmışlar 1 yıl içinde pozitif çıkan testler negatif çıkmış onları filan okudum. agız yolula olanları okudum genelde tütün ve alkol daha etkili demişler ağız kanserleri için çoğu kişi bunu yapıyor ama bu kanser tipii çok yaygın değildir demişler. ama bir türlü beni rahatlatmıyor bunlar benim öğrenmek istediğim vücüttan kesin atılıyor mu ve eğer atılıyorsa bulaştırıcılık oluyor mu ben bunları bilmek istiyorum. yani ne zaman bulaştırmıyoruz.

Back