Evet hiç virüs bulaşmamış gibi olmayacak. En azından psikolojik olarak hep daha ihtiyatlı olma ihtiyacı hissedeceksin. Sende siğil çıkalı çok olmadı sanırım. İlk başlarda biraz kendi vücudunun sinyallerini dinlemek, kontroller yapmak önemli. Ağzını incelediğinde gözle görebildiğin bir değişiklik vs var mı bir bak. İçim rahat etmez dersen dişçi ve kbb ciler bu işin uzmanı onlara da muayene ol. Ağızda hpv kaynaklı lezyon oluşması, bunun kansere çevirme ihtimali çok çok düşük. Ama sıfır değil sonuçta. Daha önemlisi siğil ağızda çıkarsa görüntü bozukluğu yapar ama boğazda çıkarsa solunumu da bloke edebiliyor. Yine de tekrarlıyorum, bu ihtimal çok çok düşük.
Siğil tedavini olduktan sonra 1-2 yıl boyunca hiç siğil çıkmazsa bünyen virüse karşı bağışıklık kazanmış sayılıyor. Önleyici aşı var ama tedavi edici aşı henüz araştırma safhasında olduğundan piyasada yok. Düşük riskli tipse sendeki virüs dr unla konuşup 2li aşıyı ol derim. Ben öyle yaptım. En azından yüksek riskli iki tipe karşı aşılıyım şu an. Allaha şükür 1.5 yıldır da görünürde birşey yok, smirler de temiz çıktı.Tedavi olduğum zaman ilk altı ay çok sıkı beslendim, düzenli uyudum. Sonraki 6 ayda da dikkat ettim. Kilo da aldım ama napalım. Sağlık en önemli şey.
Nasıl beslendim, neler faydalı hep yazdım önceki mesajlarımda bulabilirsin. Helin, runya62, sidelya79, almondtree, duman...bu arkadaşlar hatırlayabildiklerim-onların mesajlarında da önemli bilgiler bulabilirsin.
Karat yazdıkların için teşekkürler Kbb Dr gittim ağzımda birsey yokmuş çıkabilir de hiç çıkmaya bilir de dedi stres yok dedi. Bende sigil yok ki gittiğim Dr sende yok dedi içerde dışarda yok dedi simirde temiz geldi benim eşimde cikti ben o yüzden bu kadar korkuyorum. Bir kac hafta sonra öğreneceğiz burda lagrima diye biri varmış onun yazdıklarını okudum esindede çıkmış kendisin dede hem 16 ve 18 varmış leep yaptırmış galiba 1 sene sonra hem Esi hem kendisi hpv negatif gelmiş hamileymis hamileliği suresincede hiç sigil çıkmamış hamilelikte vücut düşer çıkması gerekirken çıkmamış demekki hem Esi hem kendisi yenmiş bu virüsü vücutta atmış. Benim anlayamadığım su vücut bu virüsü atıyormuş ya tamamen mı atıyormuş yoksa birazı bizde mı kalıyor onu anlamadım ben. Prof Süleyman Akhan 2 sene için de % 95 atıyor dedi bu yeni bilgi dedi yüksek veriler var dedi kongere de demişler bunu aynı zamanda teksen Camlibel ve derin kosebayda dedi hepsi prof ve jinekolog onkolog Dr.