• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Sıla bence çok sıkıyorsun kendini gercekten insanın çok korktuğu şey basına gelirmiş bak benim eşimde yıllardır varmış ama hiç dikkatimi çekmedi benim zaten sadece 1 tane var ne büyüdü ne çoğaldı 6 yıldır evliyim bu sigil 3 aydır bana bulaştı bence bulaşmasının sebebi benim hatamda catlakliklardan girdi vurus İnan olacağı varsada oluyor bak colposkopi biyopsi hpv dna smir hepsi temiz çıktı bende kısa bir süre sonrada sigil çıktı gecen ayki smear testim temiz gecen hafta yaptırdığım vajina kültür sonuclarım temiz çıktı birşey olursa oluyor bence senin en çok dikkat etmen gereken şey vajina bölgeni kasimamak nemli bırakmamak ve tahris edecek birşeye çok dikkat etmek

prematurem çok korkuyorum. oral herkes yapıyodur herhalde bu siğil bu kadar yaygınsa ağız bölgesindede yaygın olması gerekli değil mi

Vallaha bu illet şey nedir ne değildir kafam karıştı doğru öyle olursa agizada bulasabilir ama kimsenin buna dahi yorumu yok

Vallaha bu illet şey nedir ne değildir kafam karıştı doğru öyle olursa agizada bulasabilir ama kimsenin buna dahi yorumu yok

Benim canım çok sikkin hiç virüs bulaşmamış kisiler gibi olacakmiyiz bizde birde artık vajinada çıkacak mı diye korkuyu geçtim ağzımda çıkarsa diye çok korkuyorum. Bu ne bicim birsey ya bu onceden annelerimiz zamanında yokmuydu bu ne şimdi anlamıyorum ben niye Dr bu virüsü vücudumuzdan tamamen öldürecek niye bir calışma yapmıyorlar bu kadar yaygınsa biz böyle mı yasayacağız ne zaman kanser olurum korkusuyla mı yasayacağız of ya allahım yardım etsin bizlere. Yüzde 90 giderse %10 lük kısım bizimle mı kalacak ben cocuğumu opemiyorum geçerse ona da diye ne yapacagım ben eskilerden kimsee yok burda

meraba arkadaslar...içiniizi nekadr rahatlatr bılmıorm ama bundan yaklaşık 7-8 sene önce üniversitedeyken yakalandm bu rahatszlığa..bende popomun iç yanaklarında çıkmıştı önce basur sandm ama gderek sayısı arttı..önce bır yanakta çıktı onlarca belkıde..korkup genel cerraha gttm .testlerım yapıldı condiloma acumunatum dendı bu virüs yani..o sene hızlı kilo vermşştm bağışıklık sistemım çökmüş demekkı..neyse ben genel anestezi ile aldrdm hepsını..ohh kurtuldm derken bıkaç ay içinde diğer tarafta çoğalmaya başladı..çıldrcktm artık öğrencydm bıde yurtta kalıyordm...anlatamıodm kımseye...birgece ağlamaktan helak oldum etmediği dua kalmadı ...belkı ıandrcı gelmıcek ama o geceden sonra hergeçengün teker teker yokoldular...sonra bırdaha rastlamadm ...testlerım temz çıktı hatta daha gecen sene yaptrdm smear falanda bse çıkmadı...demekkı vucut kendı atabılıyor korkmayın.çok geçmiş olsun...

meraba arkadaslar...içiniizi nekadr rahatlatr bılmıorm ama bundan yaklaşık 7-8 sene önce üniversitedeyken yakalandm bu rahatszlığa..bende popomun iç yanaklarında çıkmıştı önce basur sandm ama gderek sayısı arttı..önce bır yanakta çıktı onlarca belkıde..korkup genel cerraha gttm .testlerım yapıldı condiloma acumunatum dendı bu virüs yani..o sene hızlı kilo vermşştm bağışıklık sistemım çökmüş demekkı..neyse ben genel anestezi ile aldrdm hepsını..ohh kurtuldm derken bıkaç ay içinde diğer tarafta çoğalmaya başladı..çıldrcktm artık öğrencydm bıde yurtta kalıyordm...anlatamıodm kımseye...birgece ağlamaktan helak oldum etmediği dua kalmadı ...belkı ıandrcı gelmıcek ama o geceden sonra hergeçengün teker teker yokoldular...sonra bırdaha rastlamadm ...testlerım temz çıktı hatta daha gecen sene yaptrdm smear falanda bse çıkmadı...demekkı vucut kendı atabılıyor korkmayın.çok geçmiş olsun...

Çok teşekkür ederim cvp verdigin için eskiler gelse böyle yazsalar çok iyi olacak bu sana nasıl bulaştı biliyormuşum evlimisin bebeğin oldu mü normal mı Sezeyan mı oldun çok soru sordum ama eğlendiysem esindede cikti mı sonra bu.

merhaba arkadaslar yorumlarınızı okudum bende dun yaktırdım siğillerimi 4 aylık hamıleyım bu yuzden doktorum ilaç kullanımıcagımı soyledı
zaten 1 senedır bu ılletle ugrasıyordum hamıle kalıncaya kadar hep padofılm kullandım ne tamamen gectı nede cogalmıstı gebe kalınca bırden cogaldı ve yakılması gerktıgını ogrendım
dedgım gıbı 10 dklık anestezı uygulandı bana hıcbır sey duymadım kalktıgımda agrımda yoktu sımdı pansuman yapıom kendıme
tekrar etcek dıe odum kopuor nede olsa yakıyorlar her cıktıgında yaktırmam gerek ama buda cınsel organım seklını bozabılır dedıler of ya zaten pahalı da bırsey kafayı yıcem ha

merhaba arkadaslar yorumlarınızı okudum bende dun yaktırdım siğillerimi 4 aylık hamıleyım bu yuzden doktorum ilaç kullanımıcagımı soyledı
zaten 1 senedır bu ılletle ugrasıyordum hamıle kalıncaya kadar hep padofılm kullandım ne tamamen gectı nede cogalmıstı gebe kalınca bırden cogaldı ve yakılması gerktıgını ogrendım
dedgım gıbı 10 dklık anestezı uygulandı bana hıcbır sey duymadım kalktıgımda agrımda yoktu sımdı pansuman yapıom kendıme
tekrar etcek dıe odum kopuor nede olsa yakıyorlar her cıktıgında yaktırmam gerek ama buda cınsel organım seklını bozabılır dedıler of ya zaten pahalı da bırsey kafayı yıcem ha

Çok gecmis olsun devlet hastanesinde bedavaya yakıyorlar esım devlet hastanesinde yaktirdi 2 aydır yok şükür benim korkum banada bulastimi diye bende görünürde yok Dr icerdede yok dedi simir de temiz geldi ama ben guvenemedim dr 30 unda izmirde ki Dr gideceğim bakalım hpv DNA kültür sımir kolposkopi hepsini yaptıracağım bakalım ne çıkacak sonuc. Senin esinde de varmış onda da cikti mı?Prof Dr derin Kosebay a msj göndermiştim dediğine göre en az 1 yil prezarvatif kullanın 6 aya bir simir yaptir ve sigil yapan tipler kanser yapmaz demiş 1 sene yada daha fazla zamanda vücut bunu atarmış çoğunlukla atarmış belki esinde de varsa senden ona ondan sana geciyordur biz 2 aydır iliski yok bizde valla varsa bende ve bu 2 senede gidecekse 2 sene iliskiye filanda girmem beklerim yeter ki gitsin. Bulası hastalıkların hepsinin de testini yaptırdım hpv hariç negatif cikti kan değerlerime baktirdim gayet iyi dedi Dr sadece b12 biraz düşukmus. Umarım gider yukardaki arkadas dua okudum ve hepsi tek tek gitti demiş namaza başladım dua ediyorum derdi veren allahım dermanida verir elbet

Benim canım çok sikkin hiç virüs bulaşmamış kisiler gibi olacakmiyiz bizde birde artık vajinada çıkacak mı diye korkuyu geçtim ağzımda çıkarsa diye çok korkuyorum. Bu ne bicim birsey ya bu onceden annelerimiz zamanında yokmuydu bu ne şimdi anlamıyorum ben niye Dr bu virüsü vücudumuzdan tamamen öldürecek niye bir calışma yapmıyorlar bu kadar yaygınsa biz böyle mı yasayacağız ne zaman kanser olurum korkusuyla mı yasayacağız of ya allahım yardım etsin bizlere. Yüzde 90 giderse %10 lük kısım bizimle mı kalacak ben cocuğumu opemiyorum geçerse ona da diye ne yapacagım ben eskilerden kimsee yok burda

Evet hiç virüs bulaşmamış gibi olmayacak. En azından psikolojik olarak hep daha ihtiyatlı olma ihtiyacı hissedeceksin. Sende siğil çıkalı çok olmadı sanırım. İlk başlarda biraz kendi vücudunun sinyallerini dinlemek, kontroller yapmak önemli. Ağzını incelediğinde gözle görebildiğin bir değişiklik vs var mı bir bak. İçim rahat etmez dersen dişçi ve kbb ciler bu işin uzmanı onlara da muayene ol. Ağızda hpv kaynaklı lezyon oluşması, bunun kansere çevirme ihtimali çok çok düşük. Ama sıfır değil sonuçta. Daha önemlisi siğil ağızda çıkarsa görüntü bozukluğu yapar ama boğazda çıkarsa solunumu da bloke edebiliyor. Yine de tekrarlıyorum, bu ihtimal çok çok düşük.
Siğil tedavini olduktan sonra 1-2 yıl boyunca hiç siğil çıkmazsa bünyen virüse karşı bağışıklık kazanmış sayılıyor. Önleyici aşı var ama tedavi edici aşı henüz araştırma safhasında olduğundan piyasada yok. Düşük riskli tipse sendeki virüs dr unla konuşup 2li aşıyı ol derim. Ben öyle yaptım. En azından yüksek riskli iki tipe karşı aşılıyım şu an. Allaha şükür 1.5 yıldır da görünürde birşey yok, smirler de temiz çıktı.Tedavi olduğum zaman ilk altı ay çok sıkı beslendim, düzenli uyudum. Sonraki 6 ayda da dikkat ettim. Kilo da aldım ama napalım. Sağlık en önemli şey.
Nasıl beslendim, neler faydalı hep yazdım önceki mesajlarımda bulabilirsin. Helin, runya62, sidelya79, almondtree, duman...bu arkadaşlar hatırlayabildiklerim-onların mesajlarında da önemli bilgiler bulabilirsin.

Bir arkadaş da eşinde olduğunu ve büyümediğini yazmış. Mutlaka o da tedavi olsun yoksa kendisinin tedavi süresi uzar. (hiç ilişki yaşamazlarsa ayrı tabi) Allah hepimize şifa versin, beterlerinden de saklasın inşallah.

Evet hiç virüs bulaşmamış gibi olmayacak. En azından psikolojik olarak hep daha ihtiyatlı olma ihtiyacı hissedeceksin. Sende siğil çıkalı çok olmadı sanırım. İlk başlarda biraz kendi vücudunun sinyallerini dinlemek, kontroller yapmak önemli. Ağzını incelediğinde gözle görebildiğin bir değişiklik vs var mı bir bak. İçim rahat etmez dersen dişçi ve kbb ciler bu işin uzmanı onlara da muayene ol. Ağızda hpv kaynaklı lezyon oluşması, bunun kansere çevirme ihtimali çok çok düşük. Ama sıfır değil sonuçta. Daha önemlisi siğil ağızda çıkarsa görüntü bozukluğu yapar ama boğazda çıkarsa solunumu da bloke edebiliyor. Yine de tekrarlıyorum, bu ihtimal çok çok düşük.
Siğil tedavini olduktan sonra 1-2 yıl boyunca hiç siğil çıkmazsa bünyen virüse karşı bağışıklık kazanmış sayılıyor. Önleyici aşı var ama tedavi edici aşı henüz araştırma safhasında olduğundan piyasada yok. Düşük riskli tipse sendeki virüs dr unla konuşup 2li aşıyı ol derim. Ben öyle yaptım. En azından yüksek riskli iki tipe karşı aşılıyım şu an. Allaha şükür 1.5 yıldır da görünürde birşey yok, smirler de temiz çıktı.Tedavi olduğum zaman ilk altı ay çok sıkı beslendim, düzenli uyudum. Sonraki 6 ayda da dikkat ettim. Kilo da aldım ama napalım. Sağlık en önemli şey.
Nasıl beslendim, neler faydalı hep yazdım önceki mesajlarımda bulabilirsin. Helin, runya62, sidelya79, almondtree, duman...bu arkadaşlar hatırlayabildiklerim-onların mesajlarında da önemli bilgiler bulabilirsin.

Karat yazdıkların için teşekkürler Kbb Dr gittim ağzımda birsey yokmuş çıkabilir de hiç çıkmaya bilir de dedi stres yok dedi. Bende sigil yok ki gittiğim Dr sende yok dedi içerde dışarda yok dedi simirde temiz geldi benim eşimde cikti ben o yüzden bu kadar korkuyorum. Bir kac hafta sonra öğreneceğiz burda lagrima diye biri varmış onun yazdıklarını okudum esindede çıkmış kendisin dede hem 16 ve 18 varmış leep yaptırmış galiba 1 sene sonra hem Esi hem kendisi hpv negatif gelmiş hamileymis hamileliği suresincede hiç sigil çıkmamış hamilelikte vücut düşer çıkması gerekirken çıkmamış demekki hem Esi hem kendisi yenmiş bu virüsü vücutta atmış. Benim anlayamadığım su vücut bu virüsü atıyormuş ya tamamen mı atıyormuş yoksa birazı bizde mı kalıyor onu anlamadım ben. Prof Süleyman Akhan 2 sene için de % 95 atıyor dedi bu yeni bilgi dedi yüksek veriler var dedi kongere de demişler bunu aynı zamanda teksen Camlibel ve derin kosebayda dedi hepsi prof ve jinekolog onkolog Dr.

Birde karat BAGiSiKLiK mı kazanıyoruz yoksa virüs vücuttan mı gidiyor. Yani grip vurusu gibi mı BAGiSiKLiK kazanıyorsun o virüs birdaha geldiginde vücut bundan etkilenmiyor demek istediğin bu mü ama böyle olmuş olsa esinden sana senden esine geçip durmaz di BAGiSiKLiK kazanmış olunsa benim anladığım vücut bu virusle savaşıyor bu sırada sen aynı virusle sürekli enfekte olursan vücut bunu atamıyor o yüzden kimilerinde 1 kimilerinde 2 belki daha uzun süre içerisinde bünyeye bağlı olarak vücut bunu atıyor BAGiSiKLiK kazanılmış olsa iki estede aynı virüs varken sürekli nuks etmemesi gerekli ama Dr prezarvatif kullanın diyo ısrarla hatta iliskiyi kesin belli süre diyeceğiz ama bu acımasız olacağı için prezarvatif kullanın diyorlar. Hatta biri yazmış başka yerde bu virüs gitmiş hpv negatif gelmiş daha önce birlikte olduğu biriyle tekrar birlikte olmuş yine vurus kapmış tabi aynı tip mı oda bilmiyor Dr demesine göre büyük ihtimalle atılıyor ama atamayanlar var onlarda sessiz ilerliyor o yüzden durmadan test yaptırın diyorlar ooff sıkıldım ne güzel giden bir hayatım varken 1 gün iyi oluyorum diğer gün kendimi kapatıyorum çok neşeli hareketli biriydim ben ben bile eski beni özledim ama sürekli aklımda hiç çıkmıyor o yüzden hep mutsuzum. Bu arada defne samyeli bı ara kanser di rahim ağzı kanseri 2000 yılında aradan 12yil gecti kadın gayet sağlıklı allahım öyle seyler yaşatmasın tabi ama sonuçta insanız hepimizin basına gelebilir

hoşgeldin lagrima bana yardım et sana bazı sorular soracağım lütfen bu virüsü nasıl yendin neler yaptın bu virüs eşine bulaştı mı neler yaptınız ya soracağım çok soru var müsaitmisin öncelikle

lagrima ben ığdırdayım burda öğretmenlik yapıyorum yaklaşık 2 ay önce eşimde siğil çıktı ve yaktırdı ama aslında 8-9 ay önce çıkmış 1 taneymiş ama bana çogaldığında söyledi tabi bende siğil filan yok görünürde jinekologa gittim burda dr içerde de dışardada yok siğil dedi simir yaptı o da temiz geldi ama içerde yaran var dedi akıntın var enfeksiyonun var dedi bana. şimdi sende varken eşindede varmıydı nasıl tedavi oldunuz aşı oldun mu ne yedin ne içtin bu süre zarfında eşinle ilişki yaşadınız mı ? kaç sene içinde hpv dna testin negatif geldi eşinde hpv dna testi yaptırdı mı bir daha tekrarlarmıymış bu yok siz bunu tamamen yendiniz mi bu virüsü yani hiç virüs kapmamış biri gibi mi oldunuz

yeni üye olduğum için özel msj göndermiyorum sana aslında bana özelden tel. no versen ben seni arasam tabi vermeye bilirsinde sonuçta ilk defa konuştugun birine vermemeni anlarım haklı olarakta ben çok tedirginim o yüzden hergün ağlıyorum başım ağrıyo ve çok korkuyorum ben

hoşgeldin lagrima bana yardım et sana bazı sorular soracağım lütfen bu virüsü nasıl yendin neler yaptın bu virüs eşine bulaştı mı neler yaptınız ya soracağım çok soru var müsaitmisin öncelikle

müsaitim ama netimde problem var devamlı gidiyor öncelile belirteyim. 2008 de karşılaştım bu virüslene yazık ki tip 16 ve 18 vardı cin 1 falan.. yaktırdım aldara krem kullandım ardından tedbir amaçlı. ondan sonra bir daha çıkmadı siğil olarak. eşimde de birkez çıktı siğiller kendiliğinden kayboldular. ne yapıgımıza gelince dikkat etmek amaçlı değildi ama herbalife ürünlerini kullandım. bağşıklıgım güçlenmesi için omega vitamin shake vs. kontrollerim 3 aydan 6 aya sonrada 1 seneye cıktı çünkü artık hpv negatif görünüyordu. eşimde kullandı. sigarayı falan bırakmadım bırakamadım ama bu ürünleri kullandım. hikmet ürünlerdemidir bilmiyorum.
Allah bir daha yasatmasın. bir kez yaşadım ama 1 senem mahvoldu ziyan oldu heba oldum.
aklıma gelmiyor sen sor cevaplayayım cnm

peki özel olacak ama bu süre içinde ilişkiye filan girdiniz mi ben korktuğum için 2 aydır bizde ilişkiye filan girmiyoruz. eşinde siğil çok mu çıktı bu. eşimde 16 tane vardı dr yaktı hepsini bende çıkmadı ama tabi ben öyle biliyorum yada görünürde yok sen leep oldum demiştin yanlış hatırlamıyorsam peki ondan sonra mı negatif geldi negatif geldikten sonra mı hamile kaldın negatif geldikten sonra dr un ne dedi artık tamamen kurtuldun bida tekrarlamaz filan dedimi yani hiç bu virüsü kapmamış gibi olmak mesala bide aşı oldun mu

sende yoksa sorunda yok cnm. yara bambaşka birşey hpv ileuzaktan yakından alakası yok.yara için antibiyotik fitil kllanırsın geçer.
eşin siğilleri yaktırdımı? hpv oldugu kesinmi? valla özel bişiler yiyip içmedim 2008 de yakalandım 2009dan beride yok. çıkmadı ne bende ne eşimde. hpv testlerim negatif çıkıyor. zaen 1 sene siğil çıkmadıgında vücut iha ediyormuş. çok doktora gittim hepsinin görüşü ayrı bu konuda. amakafaya takılcak sıkılıncak bir durum söz konsuu değil. tedavisi var sonuçta. nette herşeyiokuyup canınızı sıkmayın rahat olun. bir daha tekrarlayadabilir tekrarlamayadabilir bilmiyorum. vucuttan atıldıysa tekrarlamaz ama eğer bir daha kapmazsan. hiç kapmamış gibimi olduk hpv cıkmıyor smearlarım temiz çıkıyor sen kararını ver işte. eşim gidip tedavi olmadı kendiliğinden kayboldular. aşı falanda olmadık..
lagrima ben ığdırdayım burda öğretmenlik yapıyorum yaklaşık 2 ay önce eşimde siğil çıktı ve yaktırdı ama aslında 8-9 ay önce çıkmış 1 taneymiş ama bana çogaldığında söyledi tabi bende siğil filan yok görünürde jinekologa gittim burda dr içerde de dışardada yok siğil dedi simir yaptı o da temiz geldi ama içerde yaran var dedi akıntın var enfeksiyonun var dedi bana. şimdi sende varken eşindede varmıydı nasıl tedavi oldunuz aşı oldun mu ne yedin ne içtin bu süre zarfında eşinle ilişki yaşadınız mı ? kaç sene içinde hpv dna testin negatif geldi eşinde hpv dna testi yaptırdı mı bir daha tekrarlarmıymış bu yok siz bunu tamamen yendiniz mi bu virüsü yani hiç virüs kapmamış biri gibi mi oldunuz

nomu göndercem sana sorun değil.
yeni üye olduğum için özel msj göndermiyorum sana aslında bana özelden tel. no versen ben seni arasam tabi vermeye bilirsinde sonuçta ilk defa konuştugun birine vermemeni anlarım haklı olarakta ben çok tedirginim o yüzden hergün ağlıyorum başım ağrıyo ve çok korkuyorum ben

peki özel olacak ama bu süre içinde ilişkiye filan girdiniz mi ben korktuğum için 2 aydır bizde ilişkiye filan girmiyoruz. eşinde siğil çok mu çıktı bu. eşimde 16 tane vardı dr yaktı hepsini bende çıkmadı ama tabi ben öyle biliyorum yada görünürde yok sen leep oldum demiştin yanlış hatırlamıyorsam peki ondan sonra mı negatif geldi negatif geldikten sonra mı hamile kaldın negatif geldikten sonra dr un ne dedi artık tamamen kurtuldun bida tekrarlamaz filan dedimi yani hiç bu virüsü kapmamış gibi olmak mesala bide aşı oldun mu
evet eşimle ilişkiye devam ettik ama yaktırdıgım dönemdeğil o zaman kömür olmuştu şeyim :9: rahimdede cıkmıştı onuda kazıttım falan. eşimde de baya vardı bendede vardı baya. eşimdekini yaktırmadık falan. 2009 dan beri negatif sonuçlarım şimdide 9 aylık hamileyim çok şükür. gebeliğe engel değil bu virüs. hem normal doğum da yapcam inşallah..aşı olmadımm nomu aldınmı

Back