Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

diger yazilarinizi da okudum. esinizde eskiden beri varsa neden simdi size gectigini merak etmissiniz. bu virus bulastiktan sonra senelerce belirti vermeden vucutta kalabiliyor. sizin bagisikliginizin dustugu bir anda sigiller cikiyor. sanirim esinizde evliliginizden once de vardi. siz virusu yine de aldiniz ama, sigil cikmasi zaman almis. koter en iyi yontemdir. sigillerin kokleri guclenmeden, fark eder etmez yaktirilinca kurtulma imkani artiyor, ayni zamanda bagisikliginizi destekleyici bi beslenme, uyku programiyla bir yila kalmaz gider.

koter en iyi yontemdir, hic endisen olmasin. ben koterden korktugum icin baska yontemleri deneyerek vakit kaybettim. ogrenir ogrenmez koter olman cok iyi olmus. kanama olabilir. krem kullaniyosundur heralde. onlari aksatmadan kullanirsan cok kisa surede yaralar iyilesiyo ve iz kalmiyo. umarim bir daha cikmaz en yakin zamanda atarsin bu virusu..

Yarın dermatologta randevum var tedavi süreci ne olur nasil bir tedavi uygulanır yarın dr dönüşünden sonra burda yazarım aslında herkes tecrubelerini burda yazsa ınsanlarda bu illetle uğraşanlara yardımcı olmuş oluruz

Dün Dr gittim sigillerime yakma yontemi uygulandı esimdeki 1 taneydi oda yakıldı eşimde bir daha çıkmayacağını ama benimki tekrarlana bileceğini 1 seans daha gerekebildigini söyledi krem verdi sabah aksam süreceğimi söyledi 1 hafta boyunca bu sigiller sadece iliski yoluyla bulusmayacagini bir çeşit vurus olduğunu bu vuruşu taşıyan herkeste çıkabileceğini iliski şart olmadıgını en iyi yöntem yakılması olduğunu iyice tedavi olduktan sonra bir daha çıkmayacağını söyledi nekadar doğru olduğunu bilemem tabi acaba sigil yakildiktan sonra tamamen yakılanlar ne zaman kaybolur merak ediyiyorum inss tamamen kurtulurumda bir dahaki seansa gerek kalmaz çünkü tek. Bir sigil çok çabuk cogaliyor

canım yakıldıysa inşallah bida tekrar etmez sen bağışıklığına dikkat et bide eşinle prezarvatif yoluyla en az 1 sene ilişkiye girmen gerekiyo sonra simir muhakkak şart aşınıda ol prof dr derin hoca nın demesine göre en az bir yıl sonra bağışıklıkta güçlü ise ve bir daha ikinizdede çıkmazsa %90 bu virusü yenmiş oluyormuşsun. ama tekrar bu virüsü kapmamak gerekiyo eşinle prezarvatifsiz ilişki yok yani anlayacağın bende 30 marta gideceğim dr bakalım bana ne diyecekler

birde ben burdan sido , lagrima ya sesleniyorum ayrıca aprıla da lütfen bunu okuyunca buraya yazın sizlere ihtiyacım var özellikle sido ve lagrima sizlere ne olur bunu nasıl yendiniz neler yaptınız bizlere anlatın yardım edin. evlisiniz nasıl kurtuldunuz bende evliyim bir çocuğum var bir tane daha bebek istiyoruz eşimle ama ne yapacağımı bilmiyorum eşimde vardı yakıldı ama bende görünürde birşey yok simir şimdilik temiz geldi ama ilerisi için birşey bilmiyorum. hamileyken çıktımı eşinden size sizden eşinize geçme olayları nasıloldu aşı oldunuz mu lütfen bunu okursanız yardım edin. ben özel msj gönderemiyorum.

prematurem sende bu kişilere ulaşabilirsen çok iyi olur çünkü bu kişilerde evli ve çocukları olmuş olacak nasıl bunu yenmişler neler yapmışlar bilmemiz gerekiyor.

Dila sigil hamileliğe engel değil diye biliyorum hamilelikte cikarsada sezeryani tafsiye ediyorlar benimde 2 oğlum var küçüğü 14 aylık daha ama bu sigille tanisali 2 ay oldu birde yurt dısında bu tür hastalıkları çok önemsiz gibi goruyorlar

prematurem sen normal doğum mu yaptın birde ordaki dr lara sorabilirmisin tedevi edici aşı ile ilgili bilgi alabilirmisin tedavi edici aşı çıkacakmış ama ne zaman biliyorsundur aşılar ilk önce yurt dışında sonra türkiyeye geliyor. birde eşinde 6 yıldır varmış sana neden şimdi bulaşmış sordun mu dr canım bi ikimiz kalmışız galiba demek ki herkes kurtulmuş bu hastalıktan. bakalım bide ben gidip gekeyim benim dr bana ne diyecek izmirde prof. gideceğim bakalım.

Evet ben normal dogum yaptım dün dermatologa esim sordu üstüne basa basa çok uzun yıllardır bende bu kabarti var 6 yıldır evliyim neden ozaman değilde şimdi bulaştı dr demesine göre bu birvurustur her sekilde bulasabilir illaki iliskiyle bulaşacak diye bir şart yok her ınsanda bu vurus çıkabilir demişti gecen gittiğim saglık Ocağı'na sorduğumda bu iliski enfeksiyonudur iliski yoluyla bulasabilir eşimde yıllardır olduğunu söylediğimde bilemem demişti tr tatilimi anlattigimda ordaki wcden bile kapabilirsin hatta herhangi birşeyden olabileceğini söyledi hatta bu cocuklarında varmi diye sorduğunda yok dedim hatta ailemde bile varmi diye sorunca şaşırdım anne baba yani aslında bence bu bunyeyle alakalı birşey bence dünkü Dr herkestede bu vurus olabileceğini söyledi benim teyzemde Almanya'da jinekolog hemde kanser araştırmacısı onunla görüştüğümde asiyi sorarım tabi işlerinden dolayı fırsatı olursa iki hafta sonra yine kontrolum var spiralim için ozaman druma kesin soracam senin için

Sizin ki daha ilginç ama Dr dediğinden su çıkıyor bu virüs zaten vardır bir sekilde bulasir illa ki cinsel yolla olması gerekmiyor esinden sana 6 yıldır geçmemiş. Ya zaten bu Dr çok kızıyorum bununla ilgili hpv ile hiç bilgileri yok ya AIDS için bile ası yaptılar ama bunun önlemini almiyorlar. Dusunuyorumda bu kadar bulaşıcı birsey nerdeyse her kadının basına gelebiliyor o zaman kadın kalmazdı dimi ama bu arada sorarsan ası konusunu çok sevineceğim

slm herkese.... keşke burada bu hastalıktan dolayı yeni insanları görmesek......evt arkadaşlar bu hastalığı en cidddi şekilde yaşayanlardan biriyim.1,5 yıldır bu pis hastalıkla boğuşuyorum.....çok esrarengiz bir hastalık.ne zaman nerden ne şekilde kaptığınızı tam olarak kestiremiyosunuz....bu virüs bende ne zamandan beri vardı bilemiyorum.....ben de riskli tip 16 var.....(en azgını) zaten tip 6-11 gibi tiplerden korkmayın gidin yaktırın bitsin....tedavinizi üniv. hastanelerinde yaptırın....tipleme testini muhakkak isteyin belki tip16-18 taşıyo olabilirsiniz.çok yıpratıcı şeyler yaşadım 2 kere ameliyat oldum.bu durumlara gelmeyin.özellerde paralarınızı heba etmeyin.tavsiyelere gelince:öncelikle bağışıklık bi şekilde yükseltilicek, yeşil çay için,çörek otunu yapabilirsiniz.temizlik şart en önmeli tavsiyem elma sirkesi....muhakkak yapın bu hastalıktan kurtulsanız bile yapın...mucize gibi...bana sormak istediğiniz sorulara cevp veririm....sağlıcakla kalın....

rünya senin yazdıklarını okumuştum öncelikle çok geçmiş olsun sorunların hala devam ediyor mu peki bende şuanda birşey inşallah da olmaz 30 martta dr gideceğim test filan yapılacak korkuyorum bende siğil filan yok eşimde çıktı ama şuanda görünürde yok bende simirde temiz çıktı ama yineden korkuyorum bunun önlemini almak gekiyor tabi geç kalınmaması gerekiyor konuştuğum dr bu ilk başta fark edilirse küçük bir operasyonla yüzde yüz kanserden kurtlma şansın olduğunu hatta bir kaç sene tekrar hpv ile karşılaşmazsanda hpv yi vücuttan atacağını söylediler. nerden geldi nerden buldu bizi bilmiyorum. psikolojim çok bozuldu ama kurtulanları görüncede çok seviniyorum demekki vucuttan atılabiliniyor. bir prof söyledi atılmaz diyen dr ların bunu bilmediğini tekrar karşılaşmadığın taktirde eşinle bir kaç sene prezarvatifle hatta hiç birleşme yaşamazsan eşinde sende tedavi olduğunda vucudundan atıldığını bazılarında hpv pozitifken bir kaç yıl sonra negatif gelmesinin sebebinin bu olduğunu söyledi.

bende şu anda aktif siğil yok....2 kere yaktırdım...bendeki tip6-11-16...tip 16 en tehlikelisi hücreleri bozuyor..benim bu hastalık yüzünden rahmim alındı..çok üzüldüm ama yinede şanslı sayıyorum kendimi. sıçrama falan olmamış.alındı bitti.o yüzden ısrarla diyorumki tipleme testini muhakkak yaptırın bu çok önemli...türkiyede bu hastalık pek bilinmiyor doktorlarda çok bilgisiz.biçok doktora gittim bu konuda araştırmaktan artık ben daha bilgiliydim.siğil var diye önemsemiyolar.ben ısrar etmesem tipleme testi için.kanser olduğumda anlaşılacaktı herşey
senin eşinde ne zamandır var.....çünkü bu hastalık çok bulaşıcı sürtünmeyle bile bulaşıyor....sende olmamasının imkanı yok.....sadece bunu bağışıklığın çok yüksektir vücut yenmiştir.sen yinede hep temkinli ol düzenli smear testini yaptır.birde o bölgeyi sürekli aynayla kontrol et siğil küçükken yakılırsa çabuk kurtuluyosun.elma sirkesini yap..(örneğin ben işlerimi yaparken o bölgeyi kapsıycak şekilde pamuğa bolca döküyorum bekletiyorum)duşunu al.çok geçmiş olsun...

Slm runya 7272 msjlarinin bazılarını okudum senin adına çok üzüldüm cooook gecmis olsun insss bundan sonra hersey daha iyi devam eder ne yazikki bizlerde bu illete yakalandık inss herkes biran önce kurtulur sana birkaç sorum olsa yanitlayabilirmisin???

runyan gerçekten çok geçmiş olsun allahım inşallah daha güzel günleri nasip eder sana zor bir durum kolay değil. eşimde 2 ay önce çoğalmaya başladı ama 1 tane varmış 7-8 aydır yani ama bana söylemedi çoğaldığı zaman söyledi. bende bunun üzerine dr gittim içtede dıştada yok anlamadım simirde temiz geldi kendim kontrol ediyorum göremiyorum ben. bide benim kardeşim var erkek ondada var 2 sefer olmuş yaktırmış onun eşindede çıkmadı 2 senedir evliler 2 senedir de varmış kardeşimde ama eşinde çıkmadı simir testi yaptırıyo o da temiz çıkıyor ama ben yinede okuduklarım gördüklerimden o kadar çok korktum ki izmir de bir prof var ona gideceğim çok güvenirim kendisine allahtan sonra ve acayip rahatlatıyor test yaptıracağım hpv dna birde kolposkopi ile baktırtacağım bu arada bu bende öyle sorun yaptı ki psikolojik olarak psikolagga gideceğim birde ağzımda da çıkacak korkusu var korkudan öleceğim çocuğuma doğru düzgün sarılıp öpemiyorum bile. dr demesine göre çıkabilirmiş ama çok nadir bir durummuş ağızda çıkması bu forumda bu bölümü baştan sona okudum böyle şüphelenenler olmuş fakat bir durum olmamış kardeşimin eşi çıksa bende çıkar 2 senedir dedi çıkmadı dedi. tabi ben kbb da gittim anlattım durumumu yok dedi sende yok dedi ama dedi bazı insanlarda çıkar bazı insanlarda ise hayatları boyunca bu virüs bulaşsa bile çıkmaz dedi stres kesinlikle yok dedi yine gideceğim kbb arada bi baktırmak gerekiyor kendimi rahat hissediyorum ozaman. yani kadın doğum kbb ve psikologla bu işten umarım kurtulurum yoksa sıyıracağım kafayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…