Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar selam herkese...tesadüfen bir forumda sevindirici bir haber okudum paylaşmak istedim....meksikada en riskli tipe karşı(tip 16) tedavi edici aşı gelitirilmiş...inanın çok sevindim....faz2 aşamasındaymış fakat hpv yi tamamen iyileştirmiş....şu an erkekler üzerinde deneniyormuşşş....zaten risksiz tip taşıyanlar hiç korkmasınlar.....umarım hemen piyasaya çıkar....mel-1 hpv diye google'dan girin çıkıyor....sağlıcakla kalın....

**
Merhaba, dedklerine katılıyorum ben de ilk başta sirke ile kurtulmaya çalıştım..Ancak evet oranın yapısını bozdu şöyle ki..daha hassas oldu o bölgem en ufak birşeyde tahriş olmaya başladı..Ben de kesinlikle sirke önermiyrum..Doktorum iyi bir şekilde kurtulmuşsun dedi ama huzursuzum bu konuda..
Doktor bu durumun düzelmesi için birşey tavsiye etti mi Nergis?

Sirke sadece pamukla soyle bir yuzeysel sekilde surulcekse surulsun bence, bekletilmesin cok fazla tahris ediyo, yanmis gibi olmustu benim derim. Hayir birsey tavsiye edilmedi, kullanmayi kesince bi sure sonra kendiliginden gecti zaten. Senin birakali ne kadar oldu bilmiyorum eger birakali cok oldugu halde hala devam ediyosa hassasiyetin belki baska bi nedeni vardir. bir doktora danis derim.

merhabalar arkadaşlar,
ben bendeki kabarıklıgın içi kan dolu bir kabarcık olduğunu farkettim. sanırsam siğilin yapısı böyle olmuyor. bir tane daha vardı onu sirke yardımıyla hallettim kanamıştı (bir şekilde patlamıştı ) daha sonra git gide yok olmuştu. kalan ise git gide küçülüyor ama kaybolmadı buna sirke pek yaramadı açıkçası. ama siğil değil bendeki sanırım. patlayan bir daha cıkmadı. bununda ya patlamasını yada kendılıgınden kaybolmasını beklıyorum...

aynı sıkıntıyı bende yasıyorum 10 gündür ama siğil mi bilmiyorum beyaz ve etben gibi kasıntı yasıyorum... bunun hemen sonrasında kucuk kitleler olustu sizlerde de aynı sekıldemıydı

Bende koter olduktan sonra bir tane çıkmıştı. Buradaki tavsiyelerden yola çıkarak elma sirkesi kullandım ve düştü.ancak hiç tahriş olmadı.aksam yatmadan önce kağıt havluya sirke sürüp sigilin üstüne koyup yatıyorum.su ana kadar bir aksilikle karşılaşmadım.

Arkadaşlar bendeee genital sigil çıktı.yaktirmam gerekiyor ücreti ne kadar bileniniz varmi(

hastaneye gore degisiyor. ozel hastaneler cok pahali. universite hastanelerinde ucretsiz yapiliyo diye biliyorum ama yanlis yonlendirmis de olmiyim, onceki sayfalarda universite hastanelerinde yaptiran arkadaslarin yazilari vardi. ben ozel bi hastanede oldum 350 liraydi.

selam arkadaşlar,
ben de yaklaşık bir sene öncesi kondülomlarla tanıştım, tedavi gördüm çok sıkıntılı bir dönemdi gerçekten. koter, aldara ve nihayetinde -gardasil- aşı . son aşımı dört ay önce yaptırdım ancak iki gündür haberlerde aşıyla ilgili çok olumsuz şeyler duyuyorum. Koterden sonra ufak tefek kondülomlarım vardı aldara kullandım yaklaşık iki ay süresince o dönemde kondülomlarım küçülmüştü ama aşı yaptırdıktan sonra tamamen kayboldular. ilaç ve aşı gerçekten çok masraflı ama bu hastalığın başka bir tedavisi yok. hastalığa yakalandığımız zaman iyileşmek için her yola başvuruyoruz parasını vs ni düşünmüyoruz. Aşıyı doktorumdan almadım eczaneden alıp vurdurdum, doktorum hem aşıyı hem de aldarayı önerdi ben de kullandım. Şuanda kondülomum yok ama iki gündür aşı hakkında yapılan yorumlar gerçekten canımı sıktı. Neye inanmalıyız kime güvenmeliyiz gerçekten bilmiyorum. Kadınlar arasında bu kadar yaygın bir hastalık, ne ilaçlarını ne de aşısını sağlık güvencemiz karşılamıyor zaten moral olarak insanı sarsan bir hastalık kimseyle paylaşılamıyor bu sitede olmasa ne yapardık bilmiyorum. Tedavi olduğum süre boyunca da forumu düzenli takip ettim ve gerçekten çok yararlı bilgiler edindim aşıyı yaptıran bir çok arkadaş var arkadaşlar sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda, herhangi bir bilgi ya da deneyim sahibi olan var mı ? inşallah bu hastalık hiçbirimizi daha fazla yıpratmaz ve yakamızı bırakır. Hepimize geçmiş olsun bayanlar kondülomsuz ve kansersiz bir hayat diliyorum herkese.

selam....sana da çok geçmiş olsun öncelikle....bende bu hastalığı en ciddi ve yıpratıcı şekilde yaşayanlardanım....riskli tip taşıyorum ve 1 ay önce rahmim alındı....bende aşıyı vurduranlardanım....2 doz vuruldum 3. doz şubatta....yaptırsammı diye endişe ediyorum bende haberlerde bir doktorun ağzından dinledim ve çok korktum...bende en ufak bir yan etki bile yapmadı...ileride ciddi etkileri çıkarmı onuda tabiki bilmiyoruz....iki kızım var benim aşılanmam bitince onlrada yaptırıcaktım ama vazgeçtim....kendime gelince son kararım battı balık yan gider misali son dozuda yaptırıcam (her ne kadar rahmimi kaybetmiş olsamda) diğer genital organlarıda düşünerek öyle karar verdim....sağlıcakla kal....

ben de iki doz asi oldum, ucuncuyu martta olucam. o bahsettiginiz haberlere ben denk gelmedim. internette asinin ileriki donemlerde ne gibi etkileri olucagi bilinmedigi icin karsi olan insanlarin yazilarini okumustum. ama napabiliriz ki yani. cok afedersiniz ama iki ucu b.klu degnek. asiyi olsak bi turlu olmasak bi turlu. bende de bi yan etkisi olmadi simdilik. hani asi ilk oldugunda olabilcek halsizlik, kolda agri, mide bulantisi falan oyle seyler de olmadi. iyiye isaret mi bilmem. ben yine de bi skinti olucagini dusunmuyorum. her asi icin boyle haberler cikiyo ama madem bu hastalik bize bi sekilde bulasti, tibba guvenmekten baska caremiz yok.

Arkadaşlar bendeee genital sigil çıktı.yaktirmam gerekiyor ücreti ne kadar bileniniz varmi(

siğil vajina içinde degilse dondurma işlemi yaptırabilirsin canım. devlet hastanesinde ücretsiz yapıyorlar... gecmiş olsun ayrıca genetal siğil yani hpv virüsü rahim ağzı kanserine dönüşebiliyor iyi bir dr git ve kontrollerini yaptır 3 ayda bir kendine iyi bak

bende ilk çıktığında kafayı yiyordum, üye olmadığım forum kalmamıştı, sağ olsun herkes çok yardımcı oldu ama ne yazık ki 4-5 seans kriyo tecrübesi yaşadım ve o hiçbir halta yaramayan aldaraya paraları bayıldım.

kriyo daha etkili olsun diye doktorum daha kuvvetli yaptıkça ben yarım saat bacaklarımı kapayamayacak kadar açmak zorunda kalıyordum ve hiiiiç bir yardımını da görmedim dondurulanlar düşmedi pek. zaten korkudan aynayı alıp iyice inceleyemiyordum.

geçirmek için yaptıklarım:

1- elma sirkesi kürleri
2- stresi ve endişeyi hayatımdan çıkarmak
3- bağışıklık sistemimi kuvvetlendirmek

kesinlikle tekrarlamadı, çok şükürrrr çünkü her bir siğil için ayrı ayrı uyguluyordum sirke kürlerini ve sonlara doğru deriyi iyice tahriş etmişti. geri kalanlar zaten zamanla yok olup gidiyor merak etmeyin. hiiiç korkulacak ve can sıkılacak birşey değil. tonlarca paralar harcamanıza da gerek yok marketten bi elma sirkesi bi de tabaka halindeki makyaj pamuklarından alın hoop oldu bitti :) bu süreçte bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirici ilaçlar da alabilirsiniz yemenize içmenize çok dikkat edin ve sakın endişe etmeyin.

sirke olayını vücudunuzun her tarafındaki siğillerde kullanabilirsiniz.

bu virüs vücuda girdikten sonra bir daha çıkmaz, ancak onu uykuya yatırıp bir daha uyanmamasını sağlayabilirsiniz :)

herkese çok çok geçmiş olsun, geçirip kurtulanlar da bir daha asla yaşamasın.

Bende senin gibi idim BEE PROPOLİS® / Extract ile tanıştıktan sonra herşey normale döndü çok şükür.
En az 6 ay kullanman gerekiyor bilgin olsun. 20 damla sıcak su veya sütün içine damlat iç. Eczanelerde satılıyor.

BEE PROPOLİS® / Extract gönüllü tanıtımını yapıyorum artık beni bir çok dertten kurtardı

BEE PROPOLİS® / Extract ilgili klinik çalışma

(Translater çevirisi bilgin olsun) Klinik çalışma 55 hasta üstünde yapılış. %100 sonuç alınmış :)
Beta interferon kombinasyonu ile servikal HRHPV enfeksiyon tedavisi, ve farklı servikal lezyonların kadın bitkisel tedavi etkinlik.
Iljazović E, Ljuca D, Sahimpasić A, Avdić S.
Kaynak
Patoloji Anabilim Dalı Poliklinik, Laboratuvar Teşhis, Üniversite Klinikleri Merkezi, Tuzla, Trnovac 1, Gradina, 75.000, Tuzla, Bosna-Hersek.

Soyut
Servikal displazi, servikal kanser ilerleme premalign bir lezyon, öncelikle, insan papilloma virüsü (HPV) onkojenik suşu ile cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon neden olur. HPV enfeksiyonları klinik lezyonların yok yoluyla tedavi: lazer, kriyoterapi, podophyllin ... Umuyoruz ki, vücudun antikor yanıtı monte etmek için uyarılır ve böylece tekrarını önlemek olacağını lokal doku iltihaplanmaya neden. Diğer önleme yaklaşımları aksine, aşıların bağışıklık sistemini uyararak bulaşmamış ortakları duyarlılığını azaltmak. Aloe vera ayrıca, tümör büyümesini geciktirir ve virüslere karşı bağışıklık yanıtı teşvik etmek bildirilmiştir. BEE PROPOLİS® / Extract cludes olası eylemler listesi, antibakteriyel, antifungal, antiviral, antioksidan, antikanserojen, antitrombotik ve immünomodülatör. Kanseri önlemede bazı B vitaminleri olası rolüne ilişkin araştırmalar son birkaç on yılında başlandı, ama ancak bu karmaşık bağışıklık durumu üzerinde bir etkisi var. Bu çalışmanın amacı, bazı bitkisel tedavi ve interferon ile neoplastik dönüşüm teyit nedeni olarak HPV enfeksiyonu tedavi etmek için çalışacağız ve HPV pozitif hastalarda yönetim kurallar tanımlamak denemek için. Bu yazının Amaç çoğunlukla birlikte CIN ile kadın serviks HPV enfeksiyonu için herhangi bir tedavi etkinliğinin delil aramak için. Eylül 2005 - Nisan 2006 çalışmada HPV genital enfeksiyon etkilenen Elli beş kadın alındı. Hastalar öncesi ve tedavi sonrası HPV testi sonuçlarına göre sınıflandırılır. Hastalar iki gruba randomize edildi: Birinci grupta HPV dışında önerilen tedavisi (n = 20), (kontrol grubu) ile tedavi olumlu bir kadındı; ikinci grup farmakolojik bir interferon ve aloe vera tavsiye olarak BEE PROPOLİS® / Extract intravajinal idaresi ile tedavi edildi spesifik tedavi öncesinde olası mantar veya bakteriyel genital enfeksiyon tedavi şeması (n = 35). Hemen hemen aynı tedavi erkek partneri tavsiye edildi. İkinci grup hastalar tedavi sırasında B kompleks kullanılır. Hastalar, üç ya da altı aylık tedavi sonrasında varlığı, bakteriyel veya mantar genital Koenfeksiyon bağlı HPV varlığı için yeniden test edildi. Birinci gruptaki hastaların% 90'ından fazlasında uygulanan terapi HPV enfeksiyonu hala üç ay sonra. İkinci grupta ise önerilen tedavi şeması HPV enfeksiyonu göre tedavi altı ay sonra, üç ay sonra hastaların % 100 HPV kayboldu. HPV analizi için servikal smear örnekleri, bir kısmı tüm yüzeyi, Digene Numune Toplama Seti alınan pamuk, sopa kullanarak ve dış servikal girişinde hafif dönen hamle, rutin jinekolojik muayeneler sırasında alınan ediliyordu. Çalışmamızın sonuçları, B kompleks ve bitkisel tedavi ile, interferon kombinasyonu, etkili, atravmatik ve HPV enfeksiyonu, basit cerrahi olmayan bir tedavi olduğunu düşündürmektedir. Etkinliği BEE PROPOLİS® / Extract prospektif çalışmalarla tamamlamak için birkaç yıl alacak bu yana, alternatif yaklaşımlar dikkate alınarak da yarar vardır.

merhaba..bana zalain diye bi krem verip yolladılar devlet hastanesinde..kolposkopi smear temiz çıktı ama endişeliyim. herkes farklı ilaçlar diyor. rica etsem kullandığın o ait şeklindeki ilacın adını yazar mısın..

merhaba arkadaşlar daha önce aldara kremle ilgili yaşadıklarımı yazmıştım..krem sadece anüs çevresindekileri geçirmişti..diğer siğillerim duruyordu.ben de tekrar doktora gittim bu h.sonu (başka bir doktora)..yakalım dedi..hemen o gün beni genel anesteziyle 1 saatliğine bayıltım bütün siğillerimi yaktılar..uyandım kalktım ve eve geldim..toplamda hastanede geçirdiğim süre 2 saat falan...hiç bir acı falan yoktu, biraz yanma vardı..önce baktım siğiller hala orada duruyordu, ertesi gün hepsi düşmüştü..orada kızarıklık var, antibiyotikli yara merhemi sür dedi doktor, enfeksiyona karşı..hepsi bu..aldarayla 1 ay eziyet çektim..değmezmiş, yaktırın gitsin en kolayı..aldaraya 130 lira vermiştim...yaktırmaya 200 lira verdim..hiç acı çekmedim..tekrar çıkmamaları dileğiyle..
sevgiler...

zalain mantar kremi. siğil değil. smir temizse korkmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…