elma sirkesi kullanan ve oneren cok kisi var. ben de denedim, onceki yazilarimda ben de onerdim ama suan kesinlikle onermiyorum. bence once bir doktora gidip sigil olup olmadigini bilmek cok onemli. eger sigilse hemen vakit kaybetmeden koter olmak. ha belki bu hastalikta baya bi asama kaydetmissinizdir, koterinizi olup viral yukunuzu azaltmissinizdir, vucudun bu virusu tanimasini saglamissinizdir, sigilleriniz kucuktur, zayiftir, ya da sadece destek icin kullanmak istiyosunuzdur tamam. ama basli basina sigilleri sirkeyle tedavi edebilcegini sanmasin bence yeni gelen arkadaslar da olursa. ben bu sekilde zaman kaybettigimi dusunuyorum. baskalari da ayni seyi yasamasin diye cok fazla onerilmesine ragmen kendi dusuncemi soylemek istedim. sirke kullandigim zaman oranin derisi mahvoldu, doktor napmissin sen buraya boyle cok kotu olmus dedi sirke kullandigimi tabiki soylemedim. bicok doktora sordum. kesinlikle kullanma dedi. bi kere orayi mumkun oldugunca tahris etmemek, kasimamak, kesmemek, kanatmamak lazim. dolayisiyla bir gun boyunca bekletilen sirkenin yarardan cok zarar vericegini dusunuyorum. oranin da sonucta kendine gore bir dengesi var. cok asiri asidik bir maddeyi bir gun boyunca orda bekletip, bir de kanatmanin nasil bir yarari olabilir. ben sacma sapan yontemlerle cok zaman kaybettim. sigil oldugundan suphelenen arkadaslar vakit kaybetmeden bir doktora gitsinler, sigilse mutlaka koter olsunlar. bu isin baska cozumu yok.
**
Merhaba, dedklerine katılıyorum ben de ilk başta sirke ile kurtulmaya çalıştım..Ancak evet oranın yapısını bozdu şöyle ki..daha hassas oldu o bölgem en ufak birşeyde tahriş olmaya başladı..Ben de kesinlikle sirke önermiyrum..Doktorum iyi bir şekilde kurtulmuşsun dedi ama huzursuzum bu konuda..
Doktor bu durumun düzelmesi için birşey tavsiye etti mi Nergis?
Sirke sadece pamukla soyle bir yuzeysel sekilde surulcekse surulsun bence, bekletilmesin cok fazla tahris ediyo, yanmis gibi olmustu benim derim. Hayir birsey tavsiye edilmedi, kullanmayi kesince bi sure sonra kendiliginden gecti zaten. Senin birakali ne kadar oldu bilmiyorum eger birakali cok oldugu halde hala devam ediyosa hassasiyetin belki baska bi nedeni vardir. bir doktora danis derim.
Arkadaşlar bendeee genital sigil çıktı.yaktirmam gerekiyor ücreti ne kadar bileniniz varmi(
bende özel bir hastanede yaptırdım. Taksim Alman hastanesi 250-350 arasi biseydi yanılmıyorsam(null)
selam arkadaşlar,
ben de yaklaşık bir sene öncesi kondülomlarla tanıştım, tedavi gördüm çok sıkıntılı bir dönemdi gerçekten. koter, aldara ve nihayetinde -gardasil- aşı . son aşımı dört ay önce yaptırdım ancak iki gündür haberlerde aşıyla ilgili çok olumsuz şeyler duyuyorum. Koterden sonra ufak tefek kondülomlarım vardı aldara kullandım yaklaşık iki ay süresince o dönemde kondülomlarım küçülmüştü ama aşı yaptırdıktan sonra tamamen kayboldular. ilaç ve aşı gerçekten çok masraflı ama bu hastalığın başka bir tedavisi yok. hastalığa yakalandığımız zaman iyileşmek için her yola başvuruyoruz parasını vs ni düşünmüyoruz. Aşıyı doktorumdan almadım eczaneden alıp vurdurdum, doktorum hem aşıyı hem de aldarayı önerdi ben de kullandım. Şuanda kondülomum yok ama iki gündür aşı hakkında yapılan yorumlar gerçekten canımı sıktı. Neye inanmalıyız kime güvenmeliyiz gerçekten bilmiyorum. Kadınlar arasında bu kadar yaygın bir hastalık, ne ilaçlarını ne de aşısını sağlık güvencemiz karşılamıyor zaten moral olarak insanı sarsan bir hastalık kimseyle paylaşılamıyor bu sitede olmasa ne yapardık bilmiyorum. Tedavi olduğum süre boyunca da forumu düzenli takip ettim ve gerçekten çok yararlı bilgiler edindim aşıyı yaptıran bir çok arkadaş var arkadaşlar sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda, herhangi bir bilgi ya da deneyim sahibi olan var mı ? inşallah bu hastalık hiçbirimizi daha fazla yıpratmaz ve yakamızı bırakır. Hepimize geçmiş olsun bayanlar kondülomsuz ve kansersiz bir hayat diliyorum herkese.
selam arkadaşlar,
ben de yaklaşık bir sene öncesi kondülomlarla tanıştım, tedavi gördüm çok sıkıntılı bir dönemdi gerçekten. koter, aldara ve nihayetinde -gardasil- aşı . son aşımı dört ay önce yaptırdım ancak iki gündür haberlerde aşıyla ilgili çok olumsuz şeyler duyuyorum. Koterden sonra ufak tefek kondülomlarım vardı aldara kullandım yaklaşık iki ay süresince o dönemde kondülomlarım küçülmüştü ama aşı yaptırdıktan sonra tamamen kayboldular. ilaç ve aşı gerçekten çok masraflı ama bu hastalığın başka bir tedavisi yok. hastalığa yakalandığımız zaman iyileşmek için her yola başvuruyoruz parasını vs ni düşünmüyoruz. Aşıyı doktorumdan almadım eczaneden alıp vurdurdum, doktorum hem aşıyı hem de aldarayı önerdi ben de kullandım. Şuanda kondülomum yok ama iki gündür aşı hakkında yapılan yorumlar gerçekten canımı sıktı. Neye inanmalıyız kime güvenmeliyiz gerçekten bilmiyorum. Kadınlar arasında bu kadar yaygın bir hastalık, ne ilaçlarını ne de aşısını sağlık güvencemiz karşılamıyor zaten moral olarak insanı sarsan bir hastalık kimseyle paylaşılamıyor bu sitede olmasa ne yapardık bilmiyorum. Tedavi olduğum süre boyunca da forumu düzenli takip ettim ve gerçekten çok yararlı bilgiler edindim aşıyı yaptıran bir çok arkadaş var arkadaşlar sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda, herhangi bir bilgi ya da deneyim sahibi olan var mı ? inşallah bu hastalık hiçbirimizi daha fazla yıpratmaz ve yakamızı bırakır. Hepimize geçmiş olsun bayanlar kondülomsuz ve kansersiz bir hayat diliyorum herkese.
Arkadaşlar bendeee genital sigil çıktı.yaktirmam gerekiyor ücreti ne kadar bileniniz varmi(
bende ilk çıktığında kafayı yiyordum, üye olmadığım forum kalmamıştı, sağ olsun herkes çok yardımcı oldu ama ne yazık ki 4-5 seans kriyo tecrübesi yaşadım ve o hiçbir halta yaramayan aldaraya paraları bayıldım.
kriyo daha etkili olsun diye doktorum daha kuvvetli yaptıkça ben yarım saat bacaklarımı kapayamayacak kadar açmak zorunda kalıyordum ve hiiiiç bir yardımını da görmedim dondurulanlar düşmedi pek. zaten korkudan aynayı alıp iyice inceleyemiyordum.
geçirmek için yaptıklarım:
1- elma sirkesi kürleri
2- stresi ve endişeyi hayatımdan çıkarmak
3- bağışıklık sistemimi kuvvetlendirmek
kesinlikle tekrarlamadı, çok şükürrrr çünkü her bir siğil için ayrı ayrı uyguluyordum sirke kürlerini ve sonlara doğru deriyi iyice tahriş etmişti. geri kalanlar zaten zamanla yok olup gidiyor merak etmeyin. hiiiç korkulacak ve can sıkılacak birşey değil. tonlarca paralar harcamanıza da gerek yok marketten bi elma sirkesi bi de tabaka halindeki makyaj pamuklarından alın hoop oldu bitti :) bu süreçte bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirici ilaçlar da alabilirsiniz yemenize içmenize çok dikkat edin ve sakın endişe etmeyin.
sirke olayını vücudunuzun her tarafındaki siğillerde kullanabilirsiniz.
bu virüs vücuda girdikten sonra bir daha çıkmaz, ancak onu uykuya yatırıp bir daha uyanmamasını sağlayabilirsiniz :)
herkese çok çok geçmiş olsun, geçirip kurtulanlar da bir daha asla yaşamasın.
''artık HPV aşıları var'' demekle hangisini kastettiniz....önleyici aşıyımı yoksa tedavi edici aşıyımı....buradaki herkes enfekte...bize müjdeli habermi verdiniz yoksa.....:)))))artık HPV aşıları var
sağol canım.bi ilaç var asit şeklinde kulak pamuğuyla siğil üzerine uyguluyosun.o siğilleri yakıyor yani yok ediyor.bazen uyuyup bi daha tekrarlamıyomuş ama bazen de tekrar edebiliyomuş.benim tekrar ediyo malesef.bi de lazerle yakma yöntemi varmış bursaya dönünce onu denemeyi düşünüyorum.benden size tavsiye aşısı var rahim ağzı kanseri için.onu mutlaka vurdurun.26 yaşına kadar diye biliyorum.ben çok pişmanım vurdurmadığım için.
merhaba..bana zalain diye bi krem verip yolladılar devlet hastanesinde..kolposkopi smear temiz çıktı ama endişeliyim. herkes farklı ilaçlar diyor. rica etsem kullandığın o ait şeklindeki ilacın adını yazar mısın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?