merhaba..bana zalain diye bi krem verip yolladılar devlet hastanesinde..kolposkopi smear temiz çıktı ama endişeliyim. herkes farklı ilaçlar diyor. rica etsem kullandığın o ait şeklindeki ilacın adını yazar mısın..
merhaba daha öncede yazmıştım hpv vücuttan atılan bir virüs bagsıklık sisteminiz güçlü oldugu müddetce. en aızndan ben çok şükür kurtuldum. 2008 de çıkmıştı yaktırdım kazıttım dondurdum sadece dısarda değil içerde de vardı vs. aldara krem bende kullandım. tip 16 ve 18 vardı. cin 1 falan. 6 ayda bir yapılan test sonuçlarım negatif. neyse şuan 32 haftalık hamileyim en son yaptırdıgım sonucta negatifti. sorum şu size normal doğum yapsam mı yapmasam mı? bir yerde okumuştum normal doğum yapmayın diyordu.ama negatif. kararsız kaldım. sizce?
Tip 16 ve 18 tehlikeli tiplerdir nerede okudugunu bilmiyrm ama bir laborant olarak çok sık karşılaştıgım bi durum bencede normal doğum yapmamalısın kadın doğumcuya danışman doğru olur.
merhaba daha öncede yazmıştım hpv vücuttan atılan bir virüs bagsıklık sisteminiz güçlü oldugu müddetce. en aızndan ben çok şükür kurtuldum. 2008 de çıkmıştı yaktırdım kazıttım dondurdum sadece dısarda değil içerde de vardı vs. aldara krem bende kullandım. tip 16 ve 18 vardı. cin 1 falan. 6 ayda bir yapılan test sonuçlarım negatif. neyse şuan 32 haftalık hamileyim en son yaptırdıgım sonucta negatifti. sorum şu size normal doğum yapsam mı yapmasam mı? bir yerde okumuştum normal doğum yapmayın diyordu.ama negatif. kararsız kaldım. sizce?
selam....yazınızı okuyunca birazda olsa rahatladım....tip16 taşıyorum ve bu bende ciddi sağlık problemlerine yol açtı.geçen sene ocak ayından beri uğraşıyorum...en sonunda rahmim alındı...benim endişelerim devam ediyor.tip 16 en tehlikelisi ya vajinada yada vulvada da aynı şeyleri yaparsa çok kötü olur.....çok korkuyorum....negatif geldiğini nasıl bir testle öğrendiniz....??? bağışıklığınızı nasıl güçlendirdiniz.....bizlere biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız...şimdiden teşekkürler...
rahmi mi alırdınız? rahim agzınımı kazıttınız? siğil dısında ne ile karsılaştınız? negatif geldiğini şöyle anlıyor doktorum hpv testi var onu yapıyor smear gibi 1 ay sonra sonucu cıkıyor. koca bir sayfa tüm tipleri yazıyor işte. bende hiçbirine rastlanmadı yazıyor. bu testi devlet 6 ay da bir karsılıyor zaten. ne ile bağşıklıgımı güçlendirdim. düzenli beslendim desem yalan olur ,sebze meyve tüketmem hamile oldugum halde tüketiyorum genelde tek yönlü beslenirim. ama herbalife belki duydunuz belki duymadınız onun ürünlerini yedim 2 sene shakesini vitaminini omegasını lifini than kuei diye bi ürünü var onu. şuan hamileyim ve hala tüketiyorum. than kuei tüketmiyorum sadece hamileliğim süresince zararı oldugundan değil kasları gevşetme gibi ekstra bir özelliği oldugundan. bu ürünlerin tamamen bitkisel oldugunu biliyorum. böyle işte. ben kullanmaya başladıktan 5 6 ay sonra negatif cıktı. ve hala öyle.
geçen sene ocak ayında süreç başladı.siğiiler 2 kere yakıldı....smear testi sonucum kötü geldi biyopsi yapıldı sonuç YÜKSEK DİSPLAZİ rahim ağzına konizasyon uygulandı.....bundan sonra çok kötü günler yaşadım.her ay şiddetli adet sancıları ve aşırı kanama durumları oldu.doktor değişikliği yaptım.son durum dahada kötüleşmişti alınmasına karar verildi...hpv testi dediğin sanırım hpv dna yani PCR testi....sen bunu üniv. hastanesindemi yaptırdın....benim görünürde siğil yok artık fakat tip 16 siğil yapmadan hücreleri bozuyormuş.sizde sürekli idrar yanması gibi genital bölgede yanma oluyormuydu....durum başladıktan ne kadar süre sonra kurtuldunuz.....
anladım rahmi aldırdıysanız bu virüsün size daha ne gibi zarar verebilir ki? son aşamasıdır rahim aldırma bildiğim kadarı ile. hayır üniversite hastanesinde yaptırmadım eğitim ve araştırma hastanesinde yaptırdım. ama ilk üniversite hastanesine gitmiştim. evet o dediğin testi yapıyorlar 6 ayda bir. bende hiçbir sorun yok, olmadıda bu zamana kadar siğil dışında. siğilde 1 kez oldu dediğim gibi sonra o da yok. 2008 de başladık tedaviye 2010 da vücudumda yoktu işte.
bugün doktora gittim normal doğum yapamam hpv vardı bende dedim doktorumda o o zamandı şimdi yapabilirisin normal dedi. gerçi ben hala istemiyorum hpvden değil normalden korktugumdan.
selam....yazınızı okuyunca birazda olsa rahatladım....tip16 taşıyorum ve bu bende ciddi sağlık problemlerine yol açtı.geçen sene ocak ayından beri uğraşıyorum...en sonunda rahmim alındı...benim endişelerim devam ediyor.tip 16 en tehlikelisi ya vajinada yada vulvada da aynı şeyleri yaparsa çok kötü olur.....çok korkuyorum....negatif geldiğini nasıl bir testle öğrendiniz....??? bağışıklığınızı nasıl güçlendirdiniz.....bizlere biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız...şimdiden teşekkürler...
Hamileyken bağışıklık sistemi düşer, bu evrede dahi herhangi bir siğil, cin vb oluşmadıysa sen gerçekten bu illeti atlatmışsın galiba2 yıldır da çıkmıyormuş zaten. Doktorun da ahlaklı biriymiş, kendi açısından daha kolay ve kazançlı olan sezeryana seni yönlendirmemiş. Zaten bakanlık buna bir kota koydu sanırım, sezeryanı önermiyor. Hpv geçirmiş olmak bir risk, ama sezeryanın da riskleri var, ameliyat sonuçta. Yine de seni kimse normal doğum yap diye zorlayamaz, yani karar senin. Allah sağlıklı ve kolay doğum nasip etsin.
janım arkadasım evet kazıtmıssı hastalı atlatmıssın ne guzel ager 3 4 sene sıgıl tekrarlamassa vucuttan sıgılı atmıs oluyorsun ama sole bısı war hpv gecıren kadınlar asla doktorlarımız normal dogumu tawsıye etmıyorlar cunku hpv atmıs olsanız bıle dogum sırasında rahımdekı torbala vajınadan asya gelıo cocuk surtunerek cıkıo doktorlarmız normal doguma kesınlıkle karsı SAKIN BOLE BISI YAPMA SEZERYAN OLMAN SART !!!!
EGER ESKI YAZILARIMI HATIRLIOSAN BUNDAN 2 3 YIL ONCE BI BAYAN HAMILEDInormal dogum yapmıs cocuk ıkı yasına geldı zaman bellı bolgelerınde sıgıller cıkmıstı hastta ılac olarakta verlutol sıgıl ılacı kullanıodu cocuna ..... bılmem hatırlamısın madem eskı uyelerden sın SEN ISINI GARANTIYE AL DERIM BEN .....benım kendı özel doktorumda kesınlıkle sezeryan dedı cunku
merhaba arkadaşlar bende aynı rahatsızlıkla uğraşıyorum 3 aydır siğiller daha çok yayılmaya başladı ve doktor condiloma ooerasyonu geçirmemı söyledi herhalde yakma işlemının adı bu operasyonu geçiren varmı aranızda genel anestezımı olunuyor?
merhaba arkadaşlar bende aynı rahatsızlıkla uğraşıyorum 3 aydır siğiller daha çok yayılmaya başladı ve doktor condiloma ooerasyonu geçirmemı söyledi herhalde yakma işlemının adı bu operasyonu geçiren varmı aranızda genel anestezımı olunuyor?
kızlar iyi hoş diyorsunuzda devlet hastanesine gidiyorum biliyorsunuz ve doktor kesinlikle normal doğurabilirsin. hpv önemli değil dedi.onların aktif olduğu dönemler varmış o dönemlerde olmaz dedi. bilmiyorum tekrar gitsem konussam ama ne değişirki kadın sezeryan olmaz zorunlu bi durum olmadıkca dogum anında diyor. özele gitsem 700 1000 tl istiyorlar yok ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?