Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

smear temız cıktısa kormana gerek yok buyuk ıhtımal dusuk tıpte bı hpv tıp 6 olabılır sewglı arkadasım kendıne ıyı bak vıtamın al ben gnc alıorm genel olarak 4 senedır corek otu yıyorum asımı oldum cervalıx en onemlısı streslı olma kendıne guwen wucut dırencın yuksek olursa her hangı bı sorun olmaz bende 45 50 tane sıgıl wardı

once asıt
sona aldara krem
sona doktor koter yapalım dedı toptan temızledı orayı 15 dk da kurtuldum o gunden sona asımı oldum hemen kendıme ıyı baktım
cıwan percemı ad cayı ıctım we

AKTARDAN
HER HANGI DIRENCI YUKSEK TUTAN BI MACUN ALDIM KURTULDUM

HPV YI SIGILLERI (şeker we yag beslıo ) bunları yarı yarıya hayatımdan cıkardım

yogun bır c vıtamını uyguladım
aradan bır ay sona butun sıgıller yok oldu bellı bı sure sona çörek otunu tawsıe ettıler onu her gun yogut yda balla bır kasık karıstırıp yedım

sona doktorum koter yaraların gecınde sirke sur dedı asıt etkısı war dedı yaklasık heralde 5 fılan pamuga sırke doktum her aksam yatarken oraya bolca surdum

şu zamana kadar 2008 den 2012 ye bu gune halen vıtamın kullanıorum ve banyoda oramı sirkeyle yıkanıyorum !!!!!!

HER 3 AYDA BİR SMEAR YAPTIRIN duzenlı normal hpv gecırmemıs bayanlar 6 ayda bır yaptırıo doktorum hpv oldu ıcın 3 ayda bır yaptır tedbır alalım dedı

hpv kurtulmak ıcın lutwen aşı olun kendınıze ıyı bakın hepsı bu korkmayın diyorumya onca sıgılden kurtulan bırı olarak yazıyorum

bu arada bı zamanlar aldara krem olsun asıt vıtamın reklamı yapan arkadaslar wardı onlara we ılac fırmacı arkadaslara da para kaptırmayın !!!! sorunuz olursa cwplayabılırım .

herkese gecmiş olsun.. bende yasadım aynı seyleri ama bende sükür 1 tane cıktı ve dondurdum sükür 3 yıldır yok... vajina için kolposkopi yaptırın ve genetic test yaptırın. genetic test her hastanede yapılmıyor.hpv virüsünün tipini ögreniyorsunuz...bazı türleri rahim kanseri yaptıgı için 3 ayda 1 smear testi yaptırın...

merhaba daha öncede yazmıştım hpv vücuttan atılan bir virüs bagsıklık sisteminiz güçlü oldugu müddetce. en aızndan ben çok şükür kurtuldum. 2008 de çıkmıştı yaktırdım kazıttım dondurdum sadece dısarda değil içerde de vardı vs. aldara krem bende kullandım. tip 16 ve 18 vardı. cin 1 falan. 6 ayda bir yapılan test sonuçlarım negatif. neyse şuan 32 haftalık hamileyim en son yaptırdıgım sonucta negatifti. sorum şu size normal doğum yapsam mı yapmasam mı? bir yerde okumuştum normal doğum yapmayın diyordu.ama negatif. kararsız kaldım. sizce?

Tip 16 ve 18 tehlikeli tiplerdir nerede okudugunu bilmiyrm ama bir laborant olarak çok sık karşılaştıgım bi durum bencede normal doğum yapmamalısın kadın doğumcuya danışman doğru olur.

Tip 16 ve 18 tehlikeli tiplerdir nerede okudugunu bilmiyrm ama bir laborant olarak çok sık karşılaştıgım bi durum bencede normal doğum yapmamalısın kadın doğumcuya danışman doğru olur.

zaten hamile oldugum için düzenli kontrollere gidiyorum ve vücudumda bu tiplerde dahil olmak üzere tüm virüs negatif cıktıgı için doktorum normal dogum yapabilirsin diyor.

selam....yazınızı okuyunca birazda olsa rahatladım....tip16 taşıyorum ve bu bende ciddi sağlık problemlerine yol açtı.geçen sene ocak ayından beri uğraşıyorum...en sonunda rahmim alındı...benim endişelerim devam ediyor.tip 16 en tehlikelisi ya vajinada yada vulvada da aynı şeyleri yaparsa çok kötü olur.....çok korkuyorum....negatif geldiğini nasıl bir testle öğrendiniz....??? bağışıklığınızı nasıl güçlendirdiniz.....bizlere biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız...şimdiden teşekkürler...

rahmi mi alırdınız? rahim agzınımı kazıttınız? siğil dısında ne ile karsılaştınız? negatif geldiğini şöyle anlıyor doktorum hpv testi var onu yapıyor smear gibi 1 ay sonra sonucu cıkıyor. koca bir sayfa tüm tipleri yazıyor işte. bende hiçbirine rastlanmadı yazıyor. bu testi devlet 6 ay da bir karsılıyor zaten. ne ile bağşıklıgımı güçlendirdim. düzenli beslendim desem yalan olur ,sebze meyve tüketmem hamile oldugum halde tüketiyorum genelde tek yönlü beslenirim. ama herbalife belki duydunuz belki duymadınız onun ürünlerini yedim 2 sene shakesini vitaminini omegasını lifini than kuei diye bi ürünü var onu. şuan hamileyim ve hala tüketiyorum. than kuei tüketmiyorum sadece hamileliğim süresince zararı oldugundan değil kasları gevşetme gibi ekstra bir özelliği oldugundan. bu ürünlerin tamamen bitkisel oldugunu biliyorum. böyle işte. ben kullanmaya başladıktan 5 6 ay sonra negatif cıktı. ve hala öyle.

geçen sene ocak ayında süreç başladı.siğiiler 2 kere yakıldı....smear testi sonucum kötü geldi biyopsi yapıldı sonuç YÜKSEK DİSPLAZİ rahim ağzına konizasyon uygulandı.....bundan sonra çok kötü günler yaşadım.her ay şiddetli adet sancıları ve aşırı kanama durumları oldu.doktor değişikliği yaptım.son durum dahada kötüleşmişti alınmasına karar verildi...hpv testi dediğin sanırım hpv dna yani PCR testi....sen bunu üniv. hastanesindemi yaptırdın....benim görünürde siğil yok artık fakat tip 16 siğil yapmadan hücreleri bozuyormuş.sizde sürekli idrar yanması gibi genital bölgede yanma oluyormuydu....durum başladıktan ne kadar süre sonra kurtuldunuz.....

anladım rahmi aldırdıysanız bu virüsün size daha ne gibi zarar verebilir ki? son aşamasıdır rahim aldırma bildiğim kadarı ile. hayır üniversite hastanesinde yaptırmadım eğitim ve araştırma hastanesinde yaptırdım. ama ilk üniversite hastanesine gitmiştim. evet o dediğin testi yapıyorlar 6 ayda bir. bende hiçbir sorun yok, olmadıda bu zamana kadar siğil dışında. siğilde 1 kez oldu dediğim gibi sonra o da yok. 2008 de başladık tedaviye 2010 da vücudumda yoktu işte.

bugün doktora gittim normal doğum yapamam hpv vardı bende dedim doktorumda o o zamandı şimdi yapabilirisin normal dedi. gerçi ben hala istemiyorum hpvden değil normalden korktugumdan.

Hamileyken bağışıklık sistemi düşer, bu evrede dahi herhangi bir siğil, cin vb oluşmadıysa sen gerçekten bu illeti atlatmışsın galiba 2 yıldır da çıkmıyormuş zaten. Doktorun da ahlaklı biriymiş, kendi açısından daha kolay ve kazançlı olan sezeryana seni yönlendirmemiş. Zaten bakanlık buna bir kota koydu sanırım, sezeryanı önermiyor. Hpv geçirmiş olmak bir risk, ama sezeryanın da riskleri var, ameliyat sonuçta. Yine de seni kimse normal doğum yap diye zorlayamaz, yani karar senin. Allah sağlıklı ve kolay doğum nasip etsin.

Merhaba arkadaslar, ben daha öncede yazmıştım. Gebeliğimin 35. Haftası içindeyim. Daha önce koter oldum hpv tipleri zararsız çıktı . Her hafta kontrol ediyordum, hatta bir tane çıktı elma sirkesi ile düştü. Ama bugün kontrol ettim iç kısımlarda bir tane çıkmış. Canım cok sıkıldı.elma sirkesi sürdüm hemen içerde oldu için cok yanma oldu. Sezeryan dogum yapacagım o sırada yine koter olacağım ancak yine de moralim cok bozuk.Doğumdan sonra çıkmaması için nasıl bir önlem alabilirim?bu süreci yaşayan arkadaslardan tavsiye bekliyorum. Ne olur yardımcı olun.

janım arkadasım evet kazıtmıssı hastalı atlatmıssın ne guzel ager 3 4 sene sıgıl tekrarlamassa vucuttan sıgılı atmıs oluyorsun ama sole bısı war hpv gecıren kadınlar asla doktorlarımız normal dogumu tawsıye etmıyorlar cunku hpv atmıs olsanız bıle dogum sırasında rahımdekı torbala vajınadan asya gelıo cocuk surtunerek cıkıo doktorlarmız normal doguma kesınlıkle karsı SAKIN BOLE BISI YAPMA SEZERYAN OLMAN SART !!!!

EGER ESKI YAZILARIMI HATIRLIOSAN BUNDAN 2 3 YIL ONCE BI BAYAN HAMILEDI normal dogum yapmıs cocuk ıkı yasına geldı zaman bellı bolgelerınde sıgıller cıkmıstı hastta ılac olarakta verlutol sıgıl ılacı kullanıodu cocuna ..... bılmem hatırlamısın madem eskı uyelerden sın SEN ISINI GARANTIYE AL DERIM BEN .....benım kendı özel doktorumda kesınlıkle sezeryan dedı cunku

canım arkadasım runya oncelıkle gecmıs olsun
bende 40 50 yakın sıgıl wardı arkadasım once asıt sonra aldara krem daha sonrada artık ıkı kere 15 gun arayla koter oldum 2.koterımde hemen asımı oldum cervalıx doktorum sıgıl cıkan ınsanlarda cervalıxsı onerıoyor benım nse o gunden sonra yesılı cok yedım (salata ,brokolı ,kıvırcık marul vb yesılı kendımden hıc eksık hısetmedım yaralarım cok cok hızlı ılestı ınanamdı doktor

sona doktorum bana gıdıosan dedı her hangı bı aktar macun al dedı yesıl cay yada cıwan percemı cayı ıc dedı sabah aksam bı kasık balla halen 2008 den berı corek otu yıyorum sıtede bı arkadas yayınlamıstı olumden baska her derde dewa dıe CIDDEN DE OLE

HAYATIM COREK OTU MACUN WE HER HANGI C WITAMINI KULLANARAK HALEN GECIYOR WE HIC HASTA OLMADIM INANIRMISIN SENDE evevıt vıtamın tawsıe ederım corek otu yogut yada balla karıstır muhakkak ye
en onemlısı c wıtamını ve asını ol

2008 den berı cok sukur hıc cıkmadı her hafta muhakkak genıtal bolgemı we kendımı sırkeyle yıkıyorum yaralar ılestıken sora sırkeye yıkamaya basladım aksamları pamukla suryordum ama sımdı bıldın yıkıom o bolgemı ole yanı benım doktorum sgıllerı we kanserı besleyen sey seker we yogun yag dedı hayatından cıkar demıorum ama az tuket dedı hambuger fılan yaglı sekerlı seler dedı her seyın tadına bakarak yıyorum gunde taze sıkılmıs portakal suyu muhkakak ıc ben sabah aksam ıcıodum ama baya ıcıodum sana dedım gbı corek otu yogut yesıl macun evevıt en onemlısı ası olmandır bunları uygula cın gbı olursun zaten bır hafta sonunda sende farkına warsırsın belllı bı sure sona saglıklı yasamaktan zewk alıcaksın ılk zamanlar zorlanırsın ama sonra sende mutlu olucaksın

kızlar iyi hoş diyorsunuzda devlet hastanesine gidiyorum biliyorsunuz ve doktor kesinlikle normal doğurabilirsin. hpv önemli değil dedi.onların aktif olduğu dönemler varmış o dönemlerde olmaz dedi. bilmiyorum tekrar gitsem konussam ama ne değişirki kadın sezeryan olmaz zorunlu bi durum olmadıkca dogum anında diyor. özele gitsem 700 1000 tl istiyorlar yok ki

merhaba arkadaşlar bende aynı rahatsızlıkla uğraşıyorum 3 aydır siğiller daha çok yayılmaya başladı ve doktor condiloma ooerasyonu geçirmemı söyledi herhalde yakma işlemının adı bu operasyonu geçiren varmı aranızda genel anestezımı olunuyor?

geçmiş olsun...siğillerin yoğunluğu ne durumda bilemiyorum ama....çok fazla değilse sadece siğillerin olduğu bölgeyi uyuşturarak koter (siğilleri yakma işlemi) yapıcaktır...bu problemi en ciddi şekilde yaşayanlardan biriyim..( rahmim alındı)...dr.lar siğil var diye tipleme testi yapmaya gerek duymuyolar tip 6-11 sanıyolar.işin aslı öyle değil ben tipleme testini kendim ısrarla istedim ve tip 6-11ve en tehlikelisi tip 16 geldi sonuç...tipleme testini muhakkak yaptır.sakın özellerde paranı ziyan etme.üniversite hastanelerinde o en pahalı testler yapılıyor oraları tercih et...PCR (tipleme testi) ni muhakkak yaptır....bundan sonra beslenmene dikkat et.bağışıklığını yükseltmen şart......bol c vitamini al, yeşil çay iç,koterden sonra yaraların iyileşince elma sirkesini muhakkak yap.çörek otu mucizevi bir nimet bala yada yoğurda karıştır ye....temizliğine çok dikkat et ...bağışıklığını yüsek tutatrsan daha kolay atlatırsın.....sağlıcakla kal....

oncelıkle ası ol gardesıl yada cervalıx eger sıgıl azsa pamuga sırke dok aksam yatarken sabah kadar sıgıl olan yerde onu beklet sıgıllerın bır hafta ıcınde duser ama tabekı koter yakmada yaptırabılrısısn o bolgeyı bolgesel uyusuturolar
15 dk suruo benım 40 50 tanedı ıkı ahfta arala aldılar 15 dk da daha sona dırencı yuksek tutarsann cabuk atarsın gunde bır oırtakal suyu yogun c wıtamınıle 3 4 sene tekrarlamassa atıo wucuttan kendını korun bıde yogun yesıl ye artı corek otu

arkadasım sen saten hpv gecırmıssın doktorun sezeryanla almak zorunda eger cocunda ılerde cıkmıcanı garantı edıosa yapsın sen bastır bıraz sonucta gecmıs donemde oldu ıcın sezeryan olma hakkın war YADA BASKA bı dewlet hastasıne gıt yanı ole bı sacmalık olurmu kımse bıcak altına yatmak ıstemes ama senın kı keyfı dıl saglık we cocun ıcın !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…