• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

en son gelişmeden bahsetmek istiyorum..
elma sirkesi gerçekten doğru.. şu anda üstünde deneme yaptığım kabarıklık kayboldu... diğeri ise hala bana göz kırpıyor.:) ona da uygulayacağım. umarım bir daha çıkmaz ama hemen bir hastaneye gidip hpv aşısı hakkında bilgi alıp gereken testlerı yaptırıp aşımı olmak istiyorum. bu güne kadar cinsel deneyimim olmadı ama yaş geçmeden bunu yaptırmak gelecek açısından iyi olacak. ihmal etmeye gelmiyor. herkese geçmiş olsun. gelişmeler oldukça ben yine yazarım...

Selam arkadaşlar
son durumumdan bahsetmek istiyorum.....tekrar ameliyat oldum ve komple rahmim alındı çok yıpratıcı günler geçirdim...hpv yapıcağını yaptı yaniii:((( tekrar tekrar söylüyorum....doktorlar bu hpv yi pek ciddiye almıyolar siğil var diye önemsemiyolar ve ayrıca türk doktorlar bu konuda pek bilgili değiller ben biçok doktora gittim inanın benim onlardan çok bilgim var.....lütfen her ne olursa olsun ısrarla tipleme testini muhakkak isteyin...ben bunu yapmasaydım yüksek riskli tip taşıdığımı belkide kanserin en son evresinde öğrenicektim....o zamanda iş işten geçmiş olucaktı....çok sinsi çünkü....kesinlikle bağışıklığınızı bir şekilde yüksek tutun...temizlik çok önemli....ilerlemiş durumda ise siğiller hiç vakit kaybetmeden yaktırın gerisi fasarya.....sürekli zaman zaman elma sirkesini yapın....elma sirkesi çıkacağı varsada engelliyor emin olun.....özellerde paranızı boşuna harcamayın üniv. Hast. Leri bu konuda süper....oraları tercih edin ve ayrıca tipleme testleri oralarda yapılıyor......sağlıcakla kalın....

runya cok gecmis olsun inan cok uzuldum, ne dicegimi bilemiyorum.. burda o kadar destek olduk birbirimize, kimseden boyle haberler gelsin istemiyorum..evli misin, cocugun var mi merak ettim.. gercekten ne denir bilemiyorum ki. daha kotusu olmadigi icin sukretmeli belki de. cok cok gecmis olsun insallah en yakin zamanda moralman kendini toparlarsin..

runya cok gecmis olsun inan cok uzuldum, ne dicegimi bilemiyorum.. burda o kadar destek olduk birbirimize, kimseden boyle haberler gelsin istemiyorum..evli misin, cocugun var mi merak ettim.. gercekten ne denir bilemiyorum ki. daha kotusu olmadigi icin sukretmeli belki de. cok cok gecmis olsun insallah en yakin zamanda moralman kendini toparlarsin..

teşekkür ederim canım.....malesef sonuç bu....evliyim 2 kızım var şükür...evt ben kıyısından döndüm kötü günler geçirdim ama yinede şanslı sayılırımki...sıçrama falan olmamış...zaten benim durumum tesadüfen ortaya çıkmıştı....çok geç te anlamış olabilirdik....sen tipleme testini yaptırdınmı....bu konuda çok gevşek bizim doktorlar.ben anlamadım neden bu hastalığı önemsemiyolar...bak benim durumuma .....avrupada aşısı bedava yapılıyormuş....burada hastalık ciddiye bile alınmıyor....sağlıcakla kal canım....

Selam arkadaşlar
son durumumdan bahsetmek istiyorum.....tekrar ameliyat oldum ve komple rahmim alındı çok yıpratıcı günler geçirdim...hpv yapıcağını yaptı yaniii:((( tekrar tekrar söylüyorum....doktorlar bu hpv yi pek ciddiye almıyolar siğil var diye önemsemiyolar ve ayrıca türk doktorlar bu konuda pek bilgili değiller ben biçok doktora gittim inanın benim onlardan çok bilgim var.....lütfen her ne olursa olsun ısrarla tipleme testini muhakkak isteyin...ben bunu yapmasaydım yüksek riskli tip taşıdığımı belkide kanserin en son evresinde öğrenicektim....o zamanda iş işten geçmiş olucaktı....çok sinsi çünkü....kesinlikle bağışıklığınızı bir şekilde yüksek tutun...temizlik çok önemli....ilerlemiş durumda ise siğiller hiç vakit kaybetmeden yaktırın gerisi fasarya.....sürekli zaman zaman elma sirkesini yapın....elma sirkesi çıkacağı varsada engelliyor emin olun.....özellerde paranızı boşuna harcamayın üniv. Hast. Leri bu konuda süper....oraları tercih edin ve ayrıca tipleme testleri oralarda yapılıyor......sağlıcakla kalın....

hay allah. runya çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.

teşekkür ederim canım.....malesef sonuç bu....evliyim 2 kızım var şükür...evt ben kıyısından döndüm kötü günler geçirdim ama yinede şanslı sayılırımki...sıçrama falan olmamış...zaten benim durumum tesadüfen ortaya çıkmıştı....çok geç te anlamış olabilirdik....sen tipleme testini yaptırdınmı....bu konuda çok gevşek bizim doktorlar.ben anlamadım neden bu hastalığı önemsemiyolar...bak benim durumuma .....avrupada aşısı bedava yapılıyormuş....burada hastalık ciddiye bile alınmıyor....sağlıcakla kal canım....

Çok üzüldüm canım.Çok geçmiş olsun.Allahım acil şifalar versin.Güzel günler hep seninle olsun.Merak ettim canım bu sonuca varmadan önce en son ne zaman smear testini yaptırmıştın?

Çok üzüldüm canım.Çok geçmiş olsun.Allahım acil şifalar versin.Güzel günler hep seninle olsun.Merak ettim canım bu sonuca varmadan önce en son ne zaman smear testini yaptırmıştın?

geçen sene ocak ayından beri uğraşıyorum...tamamen tesadüfen ortaya çıktı.....smear kötü gelince biyopsi yapıldı. onunda sonucu yüksek displazi geldi (cin3) 5 ay önce konizasyon yapıldı....ama problem dahada kötüleşti sürekli kanama durumları....farklı doktora gittim sonuçlar kötü olunca alınmasına karar verildi.....hpv nin riskli tiplerine dikkat diyorum örnek ben......(tip16)

geçen sene ocak ayından beri uğraşıyorum...tamamen tesadüfen ortaya çıktı.....smear kötü gelince biyopsi yapıldı. onunda sonucu yüksek displazi geldi (cin3) 5 ay önce konizasyon yapıldı....ama problem dahada kötüleşti sürekli kanama durumları....farklı doktora gittim sonuçlar kötü olunca alınmasına karar verildi.....hpv nin riskli tiplerine dikkat diyorum örnek ben......(tip16)

çokk geçmiş olsun canım.Bundan sonra bütün güzel olan herşey seninle olsun.Birde merak ettiğim bi soru var.Geçen sene smear sonucu bunu farkettin.Geçen seneden önce smear testi ne zaman yaptırmıştın.Hani bu noktaya gelmesi için yıllar geçmesi gerekir diyorlar ondan merak ettm.

tipleme yaptirmadim ben. en son tipleme yaptirmak istedim ama bi daha sigil cikmadi. neyse cikmasin, ceksin gitsin vucudumdan baska bisey istemiyorum. nerdeyse iki aydir cikmiyo sigil falan.. ben zaten yedi sekiz aydir ugrasiyorum bu hastalikla. bu sure icinde iki kere smear aldirdim. ikisi de temiz geldi. bi bucuk hafta once falan yaptirdim ikincisini. tipleme konusunda bilmiyorum, tipini ogrenmenin ekstra ne gibi bi yarari olur. sonucta duzenli smear aldiriyoruz, kontrol altinda tutuyoruz hastaligi. hani bi durum olsa zaten smearde goruncek. yani bi daha cikarsa sigil, yaptircam bu sefer tipleme ama yine de insallah cikmaz, gerek kalmaz tiplemeye falan.. tekrar gecmis olsun.. hepimiz bu dertten kurtuluruz insallah..

arkadaşlar bende de 1 tane toplu igne başı buyuklukte birsey cıktı sıkınca sivilce gibi acıyor 2 aydır geçmedi doktor siğil dedgil kıl donmesi dedi ve buyurse de aldırmam gerekebilirmis daha once de kasıgımda olmustu hem de fındık buyuklugune gelene kadar fark etmemistim ve hemen aldılaar tekrar boyle ufak birsey icin amlyat olmak istemem ya umarım gecer.benim gibi kıl dönmesi sorunu olan varmı?:21:

Kim ne derse desin ben bu illetin sadece cinsel yolla bulaşmadığının kanıtıyım :D

Daha ilkokul yıllarında vücudumda bazı yerlerde çıkardı. Asit tedavisi ile kurtulmuştum onlardan ama beyaz yanık gibi izleri kaldı :(

Tabii o zaman nerde aşı filan su yaşıma kadar getirdim sanırım . 26 yaşındayım nişan arefesinin sıkıntılı günlerini yaşıyorum ve ne geldiyse başıma agustosta ilk defa yaptırdığım ağda yüzünden başıma geldi. 2 kere mantar, 1 sefer kıl kurdu ve suan genital siğil çıktı. Hatta mantar tedavisi için krem kullanırken farkettim çıkıntıları birkaç gün önce doktora gittim. Önce kadın doğuma gittim inceledi baktı test fılan yapmadan siğil dedi aldara krem verdi. Aldarayı devlet karşılamıyor eczanede girdiğimde "Ayakta tedavi ve benzeri geçici rapor varsa karşılanmıyor" yazısı çıktı. Bu böle olmaz 130 tl vermem ben dedim hemde dogru düzgün tetkik olmadan :)

Sonra aynı gün cildiyeye gittim. Sağolsun doktor çok tatlıydı hayatımda ilk defa cildiyeye gittim. İnceledi ama 2 haftalık bir sorun olduğu için test yapmadı ve o an kriyoterapi uyguladı toplamda 6 tane siğilim var. Kriyoterapiden sonra siğiller karardı. Bana kullanmam için yakıcı etkisi olan bir solüsyon ve yanmaya karşı bir krem verdi. Siğillerim karardığı için solusyonu uygulamam kolay oldu. Bu uygulamayı yapanlara bir tavsiye o bölgedeki tüylerinizi temizleyin ama dikkat edin jilet kullanmayın ben kaş makasımı feda ettım özelikle siğil çevresini güzelce temizledim uygulama kolaylaştı. Suan onu kullanıyorum. 2 hafta snr tekrar gelmemi söyledi.Sonuçlarımı yakın bir zamanda yazarım :)

Doktorun anlattığı kadarıyla bu özellikle kafaya çok takıp azdırmadığınız sürece geçici birşey. Ben açıkcası o kadar kafaya takmadım takmıyorumda. Ama erken tanı çok önemli. İleriki safhalarda kurtulması zor oluyormuş. Doktor ayrıca sigarayı bırakmamı ve yaşam standartımı yükseltmemi söyledi. Ben zaten yaklaşık 2 senedir pco hastasıyım hormon ve şeker tedaviside görüyorum.

Kısacası ilk belirtide dr a özelliklede bekarsanız cildiyeye gitmenizi tavsiye ederim. (Kadın doğumcu biraz sinir edebiliyor) Kafanıza çokmu takıyorsunuz alın elinize şişleri örgü örün hem kafa dağıtıyor hemde yeni bir kazak yada boleronuz oluyor :)

Ben bırakamasamda siz sigarayı bırakın zaten çok lazım olan birşy değil :)

Bol bol meyve ve sebze tüketin. (uyanıklık yapıp meyve suyu içmeyin alın meyveleri hatur hutur yiyin )

Çeşitli bitkisel tedavileri araştırın burada okuduğum kadarıyla çörek otu ve ekinazya iyi geliyormuş.

En önemliside doktora görünmeden herhangi bir ilaç tedavisine başlamayın :)

Herkese sağlıklı ve siğilsiz günler dilerim... :D

canım öncelikle cokk geçmiş olsunn cok üzüldüm inş rabbim bundan sonrasını daha ii eder sifasını esirgemez ve tamamen defolup gider bu illett:( dr konusunda ben cok sıkıntılıyım zaten sinir bozucu hepsidee bişey bildiklerii yok soruncada tersliyolar.. bende üni hastanesine gdiyorum fakat tiplemeyi sorduğumda 450 tl istedi üni hastaneleride mi para ilee tipleme yapıyolar anlamadım...ilk koter olduğumda patolojiye göndermişti oda temiz cıktı sonratiplemeyi sorduğumdada gerek yok tiplemeye faln dedi ve geçiştirdi :S ne yapmalıyım simdi bilemedim...

Tip testini ben en başta istedim gittiğim dr.dan. O tedavi şeklini değiştirmez vb dedi ama ben üsteleyince testi yaptık. Üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçti. Şimdi geriye dönük düşününce bana en büyük faydası psikolojik açıdan oldu. Düşük riskli gruptan çıktığı için smir sonucu iyi çıkmamasına rağmen bir sonraki kontrole kadar bir nebze panik halimi kontrol altında tutmamı sağladı. Bu noktada yapılan tip testinde örnek alınan yerler tam tespit edilmezse -misal düz bir siğil farkedilmeyip atlanırsa- sonuç eksik çıkabiliyor bunu belirtmek isterim. Yani misal test yaptırdınız hpv 6 çıktı. Ama enfeksiyon geçmiyor, yeni siğiller oluşuyor vs. ise sizde aynı zamanda yüksek risk grubundan hpv de bulunuyor olabilir. Testi yaparken dr un tüm siğilleri fark edebilmesi önemli. En iyi dr bile fark edilmeyebilir; -örn. hücre içinde pasif durumda olabilir virüs- bu yüzden önerilen özellikle 30 yaş üstü ve siğil çıkmış kadınlarda yılda bir, siğil çıkmamışsa da 3 yılda bir bu test önerilir. Biz ömür boyu tek partnerle birlikte olsak bile o partner başkalarıyla olabilir. Olmasa bile havuz, ağdacı vb yerlerden asla ve kati olarak geçmez diyen dr ben henüz görmedim.
Eğer bende yüksek riskli gruptan hpv tespit edilmiş olsaydı...O zaman bu test daha önem kazanacaktı çünkü tedavi şekli daha agresif olacaktı smir sonucu lsil ama bekleyelim demeyecekti dr.um. 6 ay sonra değil belki 3 ay sonra çağıracaktı kontrole. Belki biyopsi de alacaktı vsvs. Testi yaptırmakta bence fayda var.

@duman: devlet hastanelerine sordun mu orada ücretsiz oluyor diye biliyorum bu test. Gelen patoloji sonucunda ne diyordu? Belki orada zaten düşük riskli mi yüksek riskli mi olduğu yazıyodur ondan lüzum görmemiş olabilir dr.

Tip testini ben en başta istedim gittiğim dr.dan. O tedavi şeklini değiştirmez vb dedi ama ben üsteleyince testi yaptık. Üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçti. Şimdi geriye dönük düşününce bana en büyük faydası psikolojik açıdan oldu. Düşük riskli gruptan çıktığı için smir sonucu iyi çıkmamasına rağmen bir sonraki kontrole kadar bir nebze panik halimi kontrol altında tutmamı sağladı. Bu noktada yapılan tip testinde örnek alınan yerler tam tespit edilmezse -misal düz bir siğil farkedilmeyip atlanırsa- sonuç eksik çıkabiliyor bunu belirtmek isterim. Yani misal test yaptırdınız hpv 6 çıktı. Ama enfeksiyon geçmiyor, yeni siğiller oluşuyor vs. ise sizde aynı zamanda yüksek risk grubundan hpv de bulunuyor olabilir. Testi yaparken dr un tüm siğilleri fark edebilmesi önemli. En iyi dr bile fark edilmeyebilir; -örn. hücre içinde pasif durumda olabilir virüs- bu yüzden önerilen özellikle 30 yaş üstü ve siğil çıkmış kadınlarda yılda bir, siğil çıkmamışsa da 3 yılda bir bu test önerilir. Biz ömür boyu tek partnerle birlikte olsak bile o partner başkalarıyla olabilir. Olmasa bile havuz, ağdacı vb yerlerden asla ve kati olarak geçmez diyen dr ben henüz görmedim.
Eğer bende yüksek riskli gruptan hpv tespit edilmiş olsaydı...O zaman bu test daha önem kazanacaktı çünkü tedavi şekli daha agresif olacaktı smir sonucu lsil ama bekleyelim demeyecekti dr.um. 6 ay sonra değil belki 3 ay sonra çağıracaktı kontrole. Belki biyopsi de alacaktı vsvs. Testi yaptırmakta bence fayda var.

@duman: devlet hastanelerine sordun mu orada ücretsiz oluyor diye biliyorum bu test. Gelen patoloji sonucunda ne diyordu? Belki orada zaten düşük riskli mi yüksek riskli mi olduğu yazıyodur ondan lüzum görmemiş olabilir dr.

cevabın için tşk ederim canım üniv. hasnesine gdiyorum sürekli en son giitiğimde sordum dr devlet karşılamıyo tipleme testini 450 tl civarında gerek yok tiplemeye faln dedi. patoloji sonucunda yazılanlar ben pek bişey anlamadım ama bi kaç dr daha göstermiştim sonucu hepside temiz korkulacak bieşy yok demişti bilmiyorum yinede 450 tlye kıyıp yinede yaptırayımmı tipleme bilemedim bide öğrenciyim biraz beni zorlar maddi anlamda bu durum...

öncelikle aynı dertten muzdarip tüm hemcinslerime geçmiş olsun diyorum.evet kadın olmak malesef zor zahmetli ama allahıma şükürler olsun beterin beteri varmış.bende bu hastalığı kenarından sıyırıp geçen biriyim.evelki yıl bebek istediğim ve küçük bir siğilim olduğu için uzun zamandır aksattığım rutin kontrollerimi yaptırmak için bir jinekoloğa gittim.önce smear testi yapalım dedi.yaptık.siğilimi aldı biyopsiye yolladı.sonuçlar geldi .deiğine göre siğil temizdi fakat smear kötüydü yani dr öyle dedi.(şimdi artık bakınca kendim anlayabiliyorum sonuca) cin3 çıktı smear de.ardından biyopsi sonuç yine aynı.bir aya kalmadı konizasyon oldum.bebek istediğim için hassas çalışması gerekiyordu dr.sağolsun iyi çalışmştı 2 ay sonra hamile kaldım:).şimdiki durumum karsinoma insitu yüm.düzenli smear aldırıyorum.rahmin iç kısımlarına yayılmamış henüz.zor süreçler tabi rabbim kimseleri darda koymasın hepimize acil şifalar versin arkadaşlar..amin..

öncelikle aynı dertten muzdarip tüm hemcinslerime geçmiş olsun diyorum.evet kadın olmak malesef zor zahmetli ama allahıma şükürler olsun beterin beteri varmış.bende bu hastalığı kenarından sıyırıp geçen biriyim.evelki yıl bebek istediğim ve küçük bir siğilim olduğu için uzun zamandır aksattığım rutin kontrollerimi yaptırmak için bir jinekoloğa gittim.önce smear testi yapalım dedi.yaptık.siğilimi aldı biyopsiye yolladı.sonuçlar geldi .deiğine göre siğil temizdi fakat smear kötüydü yani dr öyle dedi.(şimdi artık bakınca kendim anlayabiliyorum sonuca) cin3 çıktı smear de.ardından biyopsi sonuç yine aynı.bir aya kalmadı konizasyon oldum.bebek istediğim için hassas çalışması gerekiyordu dr.sağolsun iyi çalışmştı 2 ay sonra hamile kaldım:).şimdiki durumum karsinoma insitu yüm.düzenli smear aldırıyorum.rahmin iç kısımlarına yayılmamış henüz.zor süreçler tabi rabbim kimseleri darda koymasın hepimize acil şifalar versin arkadaşlar..amin..

çok geçmiş olsun.karsinoma insitu demişsin yani tamamen geçmedi mi bu hastalığın? smear sonuçların hep sorunlu mu geliyor?

merhaba arkadaşlar,
daha öncede yazmıştım bende 2 tane kabarıklık oluşmuştu. doktora gtmeden önce elma sirkesi denemek istedim. birinci kabarıklık 2 gün sonra patladı sanırım sonra kayboldu dahada çıkmadı aynı şeyi ikinci kabarıklık için uyguluyorum fakat bu biraz daha iç kısımda tam uygulayamadım mı bilemiyorum ama etkilenmedi. sadece elma sirkesi uyguladığım zaman bir yanma oluyor ama elle tutulur gözle görülür bir iyileşme olmadı onda. nedenini de anlayamadım. doktora gitmeden halletmek benim için daha uygun olacak çünkü şu anda çalışmıyorum...ne yapsam bilemedim...

arkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...

--ayy benim şuan bi tane vajnamın kenarında var..(içinde değil..). ve çok endişeliyim..et parçası işte.bu arada vajinada siğilsanırım..hpv imiş..uff ben napsam yaaa. bu arada ınternee gördüm.bi dua varmıs..onu 8 gün boyunca okuyormussun bi suya, sonra sürüyormussun o suyu..ve elımde sıgıler vardı 8 yıl önce , geçesı ıcın kadının biri suyu okuyup elerıme sürdürmüştü ve bi hafta sonra eser kalmadı..ben okuma yönemnı denıcem..olmazsa baska career arıyacagı..bilginize.

Son düzenleme:
Back