Kim ne derse desin ben bu illetin sadece cinsel yolla bulaşmadığının kanıtıyım
Daha ilkokul yıllarında vücudumda bazı yerlerde çıkardı. Asit tedavisi ile kurtulmuştum onlardan ama beyaz yanık gibi izleri kaldı
Tabii o zaman nerde aşı filan su yaşıma kadar getirdim sanırım . 26 yaşındayım nişan arefesinin sıkıntılı günlerini yaşıyorum ve ne geldiyse başıma agustosta ilk defa yaptırdığım ağda yüzünden başıma geldi. 2 kere mantar, 1 sefer kıl kurdu ve suan genital siğil çıktı. Hatta mantar tedavisi için krem kullanırken farkettim çıkıntıları birkaç gün önce doktora gittim. Önce kadın doğuma gittim inceledi baktı test fılan yapmadan siğil dedi aldara krem verdi. Aldarayı devlet karşılamıyor eczanede girdiğimde "Ayakta tedavi ve benzeri geçici rapor varsa karşılanmıyor" yazısı çıktı. Bu böle olmaz 130 tl vermem ben dedim hemde dogru düzgün tetkik olmadan :)
Sonra aynı gün cildiyeye gittim. Sağolsun doktor çok tatlıydı hayatımda ilk defa cildiyeye gittim. İnceledi ama 2 haftalık bir sorun olduğu için test yapmadı ve o an kriyoterapi uyguladı toplamda 6 tane siğilim var. Kriyoterapiden sonra siğiller karardı. Bana kullanmam için yakıcı etkisi olan bir solüsyon ve yanmaya karşı bir krem verdi. Siğillerim karardığı için solusyonu uygulamam kolay oldu. Bu uygulamayı yapanlara bir tavsiye o bölgedeki tüylerinizi temizleyin ama dikkat edin jilet kullanmayın ben kaş makasımı feda ettım özelikle siğil çevresini güzelce temizledim uygulama kolaylaştı. Suan onu kullanıyorum. 2 hafta snr tekrar gelmemi söyledi.Sonuçlarımı yakın bir zamanda yazarım :)
Doktorun anlattığı kadarıyla bu özellikle kafaya çok takıp azdırmadığınız sürece geçici birşey. Ben açıkcası o kadar kafaya takmadım takmıyorumda. Ama erken tanı çok önemli. İleriki safhalarda kurtulması zor oluyormuş. Doktor ayrıca sigarayı bırakmamı ve yaşam standartımı yükseltmemi söyledi. Ben zaten yaklaşık 2 senedir pco hastasıyım hormon ve şeker tedaviside görüyorum.
Kısacası ilk belirtide dr a özelliklede bekarsanız cildiyeye gitmenizi tavsiye ederim. (Kadın doğumcu biraz sinir edebiliyor) Kafanıza çokmu takıyorsunuz alın elinize şişleri örgü örün hem kafa dağıtıyor hemde yeni bir kazak yada boleronuz oluyor :)
Ben bırakamasamda siz sigarayı bırakın zaten çok lazım olan birşy değil :)
Bol bol meyve ve sebze tüketin. (uyanıklık yapıp meyve suyu içmeyin alın meyveleri hatur hutur yiyin )
Çeşitli bitkisel tedavileri araştırın burada okuduğum kadarıyla çörek otu ve ekinazya iyi geliyormuş.
En önemliside doktora görünmeden herhangi bir ilaç tedavisine başlamayın :)
Herkese sağlıklı ve siğilsiz günler dilerim...