Selam arkadaşlar
son durumumdan bahsetmek istiyorum.....tekrar ameliyat oldum ve komple rahmim alındı çok yıpratıcı günler geçirdim...hpv yapıcağını yaptı yaniii(( tekrar tekrar söylüyorum....doktorlar bu hpv yi pek ciddiye almıyolar siğil var diye önemsemiyolar ve ayrıca türk doktorlar bu konuda pek bilgili değiller ben biçok doktora gittim inanın benim onlardan çok bilgim var.....lütfen her ne olursa olsun ısrarla tipleme testini muhakkak isteyin...ben bunu yapmasaydım yüksek riskli tip taşıdığımı belkide kanserin en son evresinde öğrenicektim....o zamanda iş işten geçmiş olucaktı....çok sinsi çünkü....kesinlikle bağışıklığınızı bir şekilde yüksek tutun...temizlik çok önemli....ilerlemiş durumda ise siğiller hiç vakit kaybetmeden yaktırın gerisi fasarya.....sürekli zaman zaman elma sirkesini yapın....elma sirkesi çıkacağı varsada engelliyor emin olun.....özellerde paranızı boşuna harcamayın üniv. Hast. Leri bu konuda süper....oraları tercih edin ve ayrıca tipleme testleri oralarda yapılıyor......sağlıcakla kalın....
runya cok gecmis olsun inan cok uzuldum, ne dicegimi bilemiyorum.. burda o kadar destek olduk birbirimize, kimseden boyle haberler gelsin istemiyorum..evli misin, cocugun var mi merak ettim.. gercekten ne denir bilemiyorum ki. daha kotusu olmadigi icin sukretmeli belki de. cok cok gecmis olsun insallah en yakin zamanda moralman kendini toparlarsin..
Selam arkadaşlar
son durumumdan bahsetmek istiyorum.....tekrar ameliyat oldum ve komple rahmim alındı çok yıpratıcı günler geçirdim...hpv yapıcağını yaptı yaniii(( tekrar tekrar söylüyorum....doktorlar bu hpv yi pek ciddiye almıyolar siğil var diye önemsemiyolar ve ayrıca türk doktorlar bu konuda pek bilgili değiller ben biçok doktora gittim inanın benim onlardan çok bilgim var.....lütfen her ne olursa olsun ısrarla tipleme testini muhakkak isteyin...ben bunu yapmasaydım yüksek riskli tip taşıdığımı belkide kanserin en son evresinde öğrenicektim....o zamanda iş işten geçmiş olucaktı....çok sinsi çünkü....kesinlikle bağışıklığınızı bir şekilde yüksek tutun...temizlik çok önemli....ilerlemiş durumda ise siğiller hiç vakit kaybetmeden yaktırın gerisi fasarya.....sürekli zaman zaman elma sirkesini yapın....elma sirkesi çıkacağı varsada engelliyor emin olun.....özellerde paranızı boşuna harcamayın üniv. Hast. Leri bu konuda süper....oraları tercih edin ve ayrıca tipleme testleri oralarda yapılıyor......sağlıcakla kalın....
teşekkür ederim canım.....malesef sonuç bu....evliyim 2 kızım var şükür...evt ben kıyısından döndüm kötü günler geçirdim ama yinede şanslı sayılırımki...sıçrama falan olmamış...zaten benim durumum tesadüfen ortaya çıkmıştı....çok geç te anlamış olabilirdik....sen tipleme testini yaptırdınmı....bu konuda çok gevşek bizim doktorlar.ben anlamadım neden bu hastalığı önemsemiyolar...bak benim durumuma .....avrupada aşısı bedava yapılıyormuş....burada hastalık ciddiye bile alınmıyor....sağlıcakla kal canım....
Çok üzüldüm canım.Çok geçmiş olsun.Allahım acil şifalar versin.Güzel günler hep seninle olsun.Merak ettim canım bu sonuca varmadan önce en son ne zaman smear testini yaptırmıştın?
Çok üzüldüm canım.Çok geçmiş olsun.Allahım acil şifalar versin.Güzel günler hep seninle olsun.Merak ettim canım bu sonuca varmadan önce en son ne zaman smear testini yaptırmıştın?
geçen sene ocak ayından beri uğraşıyorum...tamamen tesadüfen ortaya çıktı.....smear kötü gelince biyopsi yapıldı. onunda sonucu yüksek displazi geldi (cin3) 5 ay önce konizasyon yapıldı....ama problem dahada kötüleşti sürekli kanama durumları....farklı doktora gittim sonuçlar kötü olunca alınmasına karar verildi.....hpv nin riskli tiplerine dikkat diyorum örnek ben......(tip16)
teşekkür ederim canım.....malesef sonuç bu....evliyim 2 kızım var şükür...evt ben kıyısından döndüm kötü günler geçirdim ama yinede şanslı sayılırımki...sıçrama falan olmamış...zaten benim durumum tesadüfen ortaya çıkmıştı....çok geç te anlamış olabilirdik....sen tipleme testini yaptırdınmı....bu konuda çok gevşek bizim doktorlar.ben anlamadım neden bu hastalığı önemsemiyolar...bak benim durumuma .....avrupada aşısı bedava yapılıyormuş....burada hastalık ciddiye bile alınmıyor....sağlıcakla kal canım....
Tip testini ben en başta istedim gittiğim dr.dan. O tedavi şeklini değiştirmez vb dedi ama ben üsteleyince testi yaptık. Üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçti. Şimdi geriye dönük düşününce bana en büyük faydası psikolojik açıdan oldu. Düşük riskli gruptan çıktığı için smir sonucu iyi çıkmamasına rağmen bir sonraki kontrole kadar bir nebze panik halimi kontrol altında tutmamı sağladı. Bu noktada yapılan tip testinde örnek alınan yerler tam tespit edilmezse -misal düz bir siğil farkedilmeyip atlanırsa- sonuç eksik çıkabiliyor bunu belirtmek isterim. Yani misal test yaptırdınız hpv 6 çıktı. Ama enfeksiyon geçmiyor, yeni siğiller oluşuyor vs. ise sizde aynı zamanda yüksek risk grubundan hpv de bulunuyor olabilir. Testi yaparken dr un tüm siğilleri fark edebilmesi önemli. En iyi dr bile fark edilmeyebilir; -örn. hücre içinde pasif durumda olabilir virüs- bu yüzden önerilen özellikle 30 yaş üstü ve siğil çıkmış kadınlarda yılda bir, siğil çıkmamışsa da 3 yılda bir bu test önerilir. Biz ömür boyu tek partnerle birlikte olsak bile o partner başkalarıyla olabilir. Olmasa bile havuz, ağdacı vb yerlerden asla ve kati olarak geçmez diyen dr ben henüz görmedim.
Eğer bende yüksek riskli gruptan hpv tespit edilmiş olsaydı...O zaman bu test daha önem kazanacaktı çünkü tedavi şekli daha agresif olacaktı smir sonucu lsil ama bekleyelim demeyecekti dr.um. 6 ay sonra değil belki 3 ay sonra çağıracaktı kontrole. Belki biyopsi de alacaktı vsvs. Testi yaptırmakta bence fayda var.
@duman: devlet hastanelerine sordun mu orada ücretsiz oluyor diye biliyorum bu test. Gelen patoloji sonucunda ne diyordu? Belki orada zaten düşük riskli mi yüksek riskli mi olduğu yazıyodur ondan lüzum görmemiş olabilir dr.
geçen sene ocak ayından beri uğraşıyorum...tamamen tesadüfen ortaya çıktı.....smear kötü gelince biyopsi yapıldı. onunda sonucu yüksek displazi geldi (cin3) 5 ay önce konizasyon yapıldı....ama problem dahada kötüleşti sürekli kanama durumları....farklı doktora gittim sonuçlar kötü olunca alınmasına karar verildi.....hpv nin riskli tiplerine dikkat diyorum örnek ben......(tip16)
Kolposkopik biyopsi yapılmıştı bana, hiç acıtmıyor çünkü biyopsi yapılan yer sinirlerin olmadığı biryer merak etme.
öncelikle aynı dertten muzdarip tüm hemcinslerime geçmiş olsun diyorum.evet kadın olmak malesef zor zahmetli ama allahıma şükürler olsun beterin beteri varmış.bende bu hastalığı kenarından sıyırıp geçen biriyim.evelki yıl bebek istediğim ve küçük bir siğilim olduğu için uzun zamandır aksattığım rutin kontrollerimi yaptırmak için bir jinekoloğa gittim.önce smear testi yapalım dedi.yaptık.siğilimi aldı biyopsiye yolladı.sonuçlar geldi .deiğine göre siğil temizdi fakat smear kötüydü yani dr öyle dedi.(şimdi artık bakınca kendim anlayabiliyorum sonuca) cin3 çıktı smear de.ardından biyopsi sonuç yine aynı.bir aya kalmadı konizasyon oldum.bebek istediğim için hassas çalışması gerekiyordu dr.sağolsun iyi çalışmştı 2 ay sonra hamile kaldım:).şimdiki durumum karsinoma insitu yüm.düzenli smear aldırıyorum.rahmin iç kısımlarına yayılmamış henüz.zor süreçler tabi rabbim kimseleri darda koymasın hepimize acil şifalar versin arkadaşlar..amin..
geçmiş olsun arkadaşım.bende hen kolkoskopi hemde biyopsi olmuştum ama benim biyopsim acılı geçmişti maleseff
arkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?