Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

runya ben yeni degilim zaten bu iste. dediklerinin hepsini yapiyorum. koteri de oldum. en yaygin oldugu zaman kucuk buyuk butun sigllerden kurtuldum ama minicik minicik ya yeniden cikiyo ya da cikicakmis gibi kasinti ataklari yapiyo. en son ben koter olmak icin gittim doktora yapmadi. koter olcak kadar cok sigil yok bi tane iki tane onlar da cok kucuk dedi. seninkiler cok tekrar ediyo aldara deniyelim dedi. hakikaten boyle yaygin sigillerim yok. cok detayli bakinca zar zor gorulen seyler var. onlara da il33 surup dusuruyorum. kreme devam ediyorum. napsam artik bilemedim ki yaa. yani aslina bakarsan ben suan aldarayla buyuk ve eski sigilleri kucultmeye calismiyorum. ufaklar ve yeni cikicak gibi olanlara etki gostersin diye kullaniyorum. cunku yaktirinca iki hafta sonra yenileri cikiyo.

anladım canım o zaman sen bağışıklığını yükseltemiyosun....bu çok önemli boşver kilo alalım bu pis hastalıktan kurtulalım ben tam 12 kilo aldım...2-3 yıl siğil çıkmazsa vücut bunu temizliyormuş....(yani bağışıklık) bu ne demektir 2-3 yıl kendimize çok iyi bakıcaz.....ben amwaydan ekinezya tablet aldım süper ötesi şimdi kış muhakkak kullan....canım elma sirkesi mucize gibi onu yap muhakkak....örneğin ben siğil yokken hala yapıyorum...işlerimi yaparken uzunca bir pamuğa bolca döküyürum...birkaç saat duruyor sonra duş....sen tipleme testi yaptırmışmıydın canım hangi tip var sende ???temizlik çok önemli....smear sonuçların nasıl geliyor..???tekrar geçmiş olsun...

sirke yapmistim ben de ama cok tahris ediyo o yuzden biraktim sirkeyi. ben de c vitamini, cinko aliyorum. corekotu, yesilcay hepsini yapiyorum. karacigerim iflas edicek :)) tipleme yaptirmadim. eger tekrar koterlik bi durumum olursa, parca aldirip yaptiricam. en son smearim temizdi. bu ay tekrar aldiricam. ben sabirsizlik yapiyorum sanirim. duzenli kontrolumu aksatmiyorum yapiyorum herseyi. sanirim vucuduma zaman vermem gerek..ben de bi 6 kilo aldim.

elma sirkesi ilk birkaç seferde bendede tahriş yaptı emin ol bir süre sonra yapmıyor....ben sürekli yapıyorum..sabırlı ol ve muhakkak yap canım çok faydasını görüceksin.....tahriş olunca fito krem kullan o hemen düzeltiyor.....ekinezyayı muhakkak al....

benim erkek arkadaşımda genital siğil çıktı tedavi oluyor, doktoru kız arkadaşınıza da bulaşmış olabilir demiş. benim görünürde birşey yok ama bugün jinekoloğa muayene oldum. doktor baktı görünürde herhangi bi siğil olmadığını söyledi. smear testi istedi ama şuan iltihabım varmış o yüzden onu tedavi etmeden smear yapamayız dedi, ve smear testinde de yalnızca kanser yapan hücrelerin tetkiki yapılabiliyormuş..şimdi ben anlamadım çok da araştırdım ama erkek arkadaşımdan bana virüs bulaşmış mıdır(siğilim olmasa bile ilerde çıkar mı) virüsü barındırıyor muyum, bunu anlayacak bir test yok mu. bilgisi olan açıklarsa çok sevinirim çünkü doktordan açık bir bilgi alamadım.

Öncelikle merhabalar ve geçmiş olsun demek istiyorum arkadaşlar... İlk sigil gerçeğiyle tanışan bir çok kişi burada yazılanları tek tek okuyor, panik halinde, biraz depresif davranışlarla. Lütfen ama lütfen kendinizi korkutmaktan vazgeçin. Ben iyileştim sizlerde iyileşeceksiniz.Benim hikayeme gelince; İlk siğilim mart 2009 da çıktı. Ne olduğunu anlamadığım bir anda ani bir hareketle birlikte olduğum kişi siğilimi koparttı. Çok şiddetli ve koyu renkli kanama yaptı. uzunda sürdü. Bundan 1 ay sonra kocaman bir siğil aynı yerde tekrarladı. Karnıbahar görünümlü bişeydi. İçime bir korku girdi ve netten araştırmaya başladım. Siğil olabileceği yazıyordu. Sizler gibi bir sürü resimlere baktım, en ürkütücü olanlarından. ve sonrada bu siteyi okumaya başladım. En sonunda da hastaneye gittim. Bildiğimiz devlet hastanesine. İlk bakışta siğil olabilir bu yakmamız lazım diyip gün verdiler. 1 tane sandığım siğilim aslında 3 farklı yerde varmış. neyse 1 hafta sonra siğillerim yakıldı. Büyük olan parçada biyopsiye gitti. Ardından da 1 hafta bekleyip dikişimi aldırmaya gittim. Biyopsi sonucunda da hpv olduğu çıkmıştı. türleri listelemişler A-B-C gibi bir listeleme vardı. Bende B grubu risk alanı işaretliydi. Hangi tip olduğu açıkca yazmıyordu. Dikişlerimi aldırmaya gittiğim sırada O gün hayatımın dönüm noktasıydı diyebilirim. Hiç bu kadar ağladığımı yıkıldığımı bilmiyorum. elle muayene sırasında rahminde beyaz bir leke var dedi sayın asistan. sonrada kıdemlilerini diğer odalardan toplayıp başıma dikti. Bana bildiğiniz pislik muamelesi yapmaya başladılar. yok sende Behçet olabilir, sende hsv olabiir,, sayıyorda sayıyor ama. Dünyam başıma çöktü.. o anı allah bir daha yaşatmasın. Sana biyopsi yapıcaz haftaya gel dediler. Hıçkırıklar içinde kaldım hastane kapısına çöküp kalmışım. Bana bütün bunları beni aldattığı ( 6 ay sonra bunu öğrenebildim kesin olarak) için bana yaşatan ilk kez birlikte olduğum kişi olan erkek arkadaşıma afedersiniz ama lanetler okuyordum içimden. Bir profesörün kliniğinin önünden geçerken tesadüfen telefon numarasını aldım. ve aradım kendisiyle bizzat görüştüm telefonla. durumumu anlattım, 2-3 ay önce ilk cinsel ilişkisini yaşamış birinde rahiminde böyle bir leke olmaz. Kızım üzme kendini onlar ne olduğunu anlayamamışlardır, Hpv den kanser olmak 20 yılını alır .hemen olmaz bu dedi. Bana yakma öncesi smir testi yapılıp yapılmadığını sorduğunda , hayır yapılmadı dedim. oysaki aklınızda olsun siğilleriniz yaktırmadan önce mutlaka yaptırmalıymışsınız. siğiller yakıldıktan hemen sonra yapılan smir testi aldatıcı olurmuş. Öldürülen dokular kanserli doku olarak gözükürmüş. Yaktırma sonrası 6 ay beklenmeliymiş. Kızım sen 6 ayı bir atlat sonra yanıma gel dedi. O telefonu kapattığımda Bir oh çekip Allaha ne kadar şükür ettiğimi bir ben bilirim. Tüm bunları yaşayıpta bu beden tepki vermez mi, o kadar acıya 1 ay sonrasında zona ile selam verdim. Karnımda ve sırtımda iltihaplı içleri su dolu yaralar.... şimdi mi üzerinden 2.5 yıl geçti. ilk siğillerden sonra bir tane küçük siğilim oldu. Sürekli batikonla temizledim 3 haftada yok oldu. bir dahada hiç çıkmadı siğilim. bu siteden okuyup 1 kutu imuneks bitirdim ilk aylarda. zona oluncada 2 kutu B vitamini bitirmiştim. Sanırım onların faydası oldu. duyduğum ve yaşadığıma göre siğillere hiç bir müdahale yapılmasa bile 3 hafta ile 1 ay arasında kendiliğinden yok oluyorlar. Velhasıl ben artık temizim bu hastalıktan yana. Yıllar geçtikçe bunlarda geçiyor. Bilmenizi istedim. Korkutmayın kendinizi herşey rayından çıkıyor Dahada çok hastalanıyorsunuz. Sabır lütfen bitecek gidecek. Tüm yaşadıklarımdan bana kalansa maalesef jinekologa gitme korkum. O gün bana yaşatılanlardan sonra hiç gitmedim. yenersem bu durumu bir smir yaptıracağım. Hepiniz sağlıcakla kalın. Unutmayın iyileşeceksiniz.hepsi bitecek gidecek...

Siğili olan biriyle ilişkiye girildiğinde karşı tarafa da bulaşma ihtimali %70. Yani muhtemelen bulaşmıştır. Erkek arkadaşında siğil varsa tip testi yaptırıp sende mevcut veya gelecekteki risk oranını öğrenebilirsiniz. İltihap tedavisinden sonra mutlaka smir yaptır. Zaten normalde her kadının yılda bir yaptırması gerekiyor. Dr kontrollerini ihmal etmediğin ve kendine iyi bakıp beslendiğin sürece çok endişelenmene gerek yok. Çiftlerden birinde siğil varken veya tedavi görüyorken ilişkiye girmemek en doğrusu. Prezervatif bile tam koruma sağlamıyormuş çünkü. Vücut genelde hpvnin etkisinden 6 ay-2 yıl içinde kurtuluyormuş. Sabretmek gerekiyor. Geçmiş olsun.

mellam,

Negatif olaylardan pozitife giden bir süreç yaşamışsın ne güzel. Dr kontrolünü ihmal etmemen lazım ama. Bu sadece hpv için değil genel olarak da önemli. Her meslekte olduğu gibi dr luk mesleğinde de çürük elmalar var. Şu seni 6 ay sonra çağırmış olan dr a devam etsen mesela. Yılda bir kere en azından dişini sık. sonuçta max yirmi dklık bir muayene süreci. Siğil çıktığında hiç müdahale edilmeden 1 ay içinde geçiyormuş lafına sakın aldanma. O bir ay içinde ilk siğilin çıktığı bölgeyi pıtrak gibi başka siğiller de sarabiliyor. Kendini ihmal etme. Geçmiş olsun.

karat, cevabın için çok teşekkür ederim.. zaten uzun süredir ilişkiyi kestik, tedavi bitinceye kadar.. önce sağlık .benim için de bulaşmıştır diye düşünüyorum ben de ama sanırım tipleme testinden başka bir yol yok. smear testinden de korkuyorum açıkçası benim de canımı yaktı bayağ doktor ama dayanacaz artık ne yapalım. zaten doktor hpv'nin üstünde hiç durmadı siğil göremeyince. çok iltihabik bir yapın var dedi önce onun tedavisi lazım dedi. bakalım haftaya sonuçlarımı alınca tekrar yazarım..

Kizlar,oncelikle hepinize gecmis olsun.
Ayni durum bende de var,yaklasik 2 yil once erkek arkadasimda kondilom cikmasiyla basladi bu surec.O yaktirdi ve bende doktora gittim:) Bende hic sigil cikmadi,hala da yok cok sukur.Erkek arkadasimda,artik mustakbel sozlumde(subatta kismetse) de 8aydir bir sey yok. Ben,kondilomu doktoruma soyledigim anda bana hemen hpv asisina basladi ve 3 doz oldum.Gercekten psikolojik olarak cok zor donemlerdi. Kesinlikle prezervatifsiz iliskiye girmemeli.(gerci biz bunu pek beceremedik ) ve asi mutlaka olunmali. O zamab Simir yaptirmistim temiz cikti.ama hpv varsa simir testinde cikmasi 2yili bulabilirmis. Bende o kadar aradan sonra 1ay once tekrar simir yaptirdim ve cok sukur 'normal' cikti.
Bu arada arkadasim eger hic sigilin cikmamissa benim gibi,ama sende hpv olup olmadigindan supheleniyorsan sadece duzenli olarak "simir testi" yaptirman yeterli.Zaten doktorun test sonucuna gore seni yonlendirecektir. Hpv dna testi senin icin hem gereksiz hem de masrafli olur.Tabi yine senin bilecegin is. Erkek arkadasin tipleme yaptirsin bence sadece. Benim edindigim tecrube budur :) Hepimize Allah'im saglik versin ins,ama bu o kadar bizi yipratmamali.

siğil varken epilasyonu nasıl ve hangi yöntemle yapmamız doğru ve sağlıklı olurr acabaa yardımcı olursanız sevinirim arkadslar:)

siğil varken epilasyonu nasıl ve hangi yöntemle yapmamız doğru ve sağlıklı olurr acabaa yardımcı olursanız sevinirim arkadslar:)

ben tuyleri makasla kisaltiyorum. agda ve jilet kesinlikle kullanmamak gerekiyomus. ayni sekilde eldiven de. deride mikroskobik catlak, kesik, deformasyon yaraticak her turlu yontemden uzaklasmak gerekiyor.

ben tuyleri makasla kisaltiyorum. agda ve jilet kesinlikle kullanmamak gerekiyomus. ayni sekilde eldiven de. deride mikroskobik catlak, kesik, deformasyon yaraticak her turlu yontemden uzaklasmak gerekiyor.

ben koter olmustum bundan 5 ay önce tekrar minik minik cıktı bugun tekrar koter yapıldı bende epilasyon sırasında olduğunu sanıyorum cnkü tüyleri cekince bağzılarında kanama oluyoo ve ordanda siğil cıkıyo galiba:S valla cokk sıkıcı bi durum bende düşündüm makasla kısaltmayı ama yine tüyler görüncekk dr gitiğimdede cekinirim.. bilmiyrum cok karısık bi durum gercketen yinede saoll cnm Allah yardımcımız olsunn

valla bes alti doktora gittim. bi tanesi erkekti. hepte ayni sekilde gittim. hic de cekinmedim. zaten kendileri dediler agda, jilet kullanma diye. sen sagligini dusun. onlar doktor. umurlarinda degil oramiz tuylu muymus tuysuz muymus. doktora gitmeden once iyice kisaltiyorum. sorun olmuyo. ben de sigillerim ilk ciktigi zamanlar iki kere agda yapmistim. o zamanlar daha cok cikti minik minik. tamamen kurtulana kadar bu hastaliktan boyle devam edicem.

cok tesekkr ederim canım bundan sonra bnede uygulayacağım biran önce kurtulmak için bu dertten mecburuz yapcak bişy yok artık... Allah hepmizin yardımcısı olsun biran önce sifa versinn

SENIN SU AN YAPMAN GEREKEN BAGISIKLINI cokıyı saglıklı we yuksek tutmak ıkıncısı smar yaptırman 6 ayda bır 2 sene takıp et 6 ayda bır sonrada rahım kanserı asını muhakkkak ama mukakkak olman

cervalıx zaten 109 tl dustu dozu su an baya ucuzladı 3 doz olcan endıselenme ası cok onemlı

mrb seewgılı duman ;
sıgıl warken benım doktorum kesınlıkle agdadan uzak durmamı soledı agdanın hemen dagıtma we yayma olasılı cok yuksek sakın yapma dedı tek kullanımlık jılet kullandım ben sıgıl olan yerlerı dıkkatlı we en son alarak

bazısı amelyat eldıvenıle alıodu bı arkadasım

bı arkadasımda krem kullandı ama krem de agda gbıdır bence ben jıletı kullanıp kullanıp alttım bıde dıorm ya 40 50 sıgılım wardı tek tek mınık mınık dıkkatlıce alıodum

bende eldivenle alıyodum ama tüylerii cekince bağzı köklerinde kanma oluyodu ondan yine cıkıyodu galiba... simdi benm moralim bozuldu dün ben koter oldum oakdarda dr a dedim şurda şurda var die beni tersledi tamam bakıyorum gördüm die neyse lokal anestezi yaparak yaktı simdi batikonla temizlerken gördüm btanesinii unutmuss minik bitane hala duruyo cok sinirim bozuldu yaa off

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…