• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

arkadslar benmkıler makattaydı..aynı durumda olan war mı?

Hepinize öncelikle geçmiş olsun..ben geçen senenin takipçisiyim bu sitenin uzun zamandırda girmiyodum. bugün gördümki bu sorun git gide ilerlemeye başlamış.. benimde rahatsızlıgım makat bölgemde başladı. sivilce oluşturmuş tuvalete girdiğimde elimde patladı ve anında kan her yere yayıldı ve bununla bırlıkte mıkrobu butunuyle genıtal bölgeme yaydırmısım. ama bende normal bır sıvılce dıye umursamadım. o sıra kistlerim dolayısıyla ilaç alıyodum ve arada kanamalı ishal oluyodum ilaçların yan etkısı dıye önemsemedım sonra bu hılletle karşılastım ama 1.5 ay daha doktora gıtme tenessulunde bulunmadım. genıtal bolgem mantar tarlasına dondu hala gıtmıyorum doktora ne salakmısım hastalıgım içime kadar yurumuş. ve ilk doktorum kanser olma riskin cok yüksek dedı yakıcaz siğilleri dedi o anlattı ben adamın suratına oyle bakakaldım. neydi bu hastalık nerden gelmıstı aglamamak ıcın kendımı zor tutdum kanser olabılırsınde degınce dunya başıma yıkıldı. başka doktora gıttım o da eyvah dedı. hemen amelıyat dedı smear testı kültür testi yapıldı amelıyatım yarım saat surdu. hastalıgım 3 ayı gecık yatakla tuvalet arasında gectı. sizleri bilemem ama ben cok agır dönem gecırdım. yıne cıktı yıne basa dondum. stres yaptım yıne cıktı. şimdi alısverıs mrkzde tuvaletlere gırerken korunupta gırıyorum ne bana tekrarlasın ne baskasına bulaşsın. agda ve orkıd yasak bana, lazere gıdıyorum adet donemlerınde bez kullanıyorum. naylon corap çamasır alevlendırıyor yarayı kullanmıyorum. 1 sene oldu tektük cıktı stres yaptıgım zamanda ama sımdı iyiyim. cıkınca kendım yakıyorum ilacımla. öncelık makat bolgem sonra dıger yerlere elle kotrollerım oluyo..evlenıp bosandım bende artık eski eşimdenmı yoksa başka şekılde bulaştı bılmıyorum ama bundan sonra çoookkkk dikkat etmem gerek. normal doğum istiyodum o imkansız oldugunu söyledı doktor. nekadar cıkmasada hala sönük sekılde vucutunda saklı duruyor sıgıllerın dedı cocuga dogum anında bulaşma olasılıgı var dedı. amaaan hep ayrı sorun bizleri buluyo vallah.. sende kendıne dıkkat et ve takıpte ol. stres yapma,vitamın almaya bak dırencını yıtırme, vucut en ufak bıseyde düştüğü an siğiller cıkıyor.aşını vurun. lazeri onerırım hıc bır sakıncası yok ama dermoclınıcte uzman takıpıyle yaptır. guzellık salonlarında degıl. çok gecmıs olsun. doktorun bısey onermedıgı surece herseyı kullanma ben kullandım sil baştan acıldı yaram. cok seyler yasadım ama korkutmamak ıcın anlatmıcam sadece doktoruna sor..

benımde makatta cıkmıstı canım..nısanlımdan bulasmıstı bana da.koterle tedavı oldum ardından kucukler ıcın aldara...bu arada asının 3 dozuda yapıldı,bır daha da tekrarlamadı cok sukur.Bu arada nısnalımla da ayrıldık ama...zaten ılk defa onunla bırlıkte olmustum.sonrasında da kımseyı sokmuyorum zaten hayatıma.ama dedıgım gıbı cok sukur bır daha cıkmadı sııl felan..en son 10 gun once smear testımı yaptrdım temız cıktı.ılk defa cıktıklarında smear ıle bırlıkte hpv tıpleme testı de yaptrmıstım.o yuksek rısk olan 16 ,6....ve dıgerlerı ıste...sonuc negatf cıktı yanı temız mısım cok sukur...tehlıkelı cınsten olmadıgı ıcın belkı de tekrarlamadı..cunku su son 6 ay sonra nısanlımla ayrılık surecı felan cok kotuydum,moralım sıfırdı ama dedım ya cok sukur cıkmadı ...herkese gecmıs olsun..allah kımseye yasatmasın tekrardan...

kızlar bugün doktora gittim.
genital siğil varmış bende.
kültür testi yapılacak.
cinsel yolla bulaşırmış genellikle.
iyide ben hiç cinsel ilişki yaşamadım ki..
:(( nasıl oldu bu anlamadım.
çok moralim bozuldu çook:((

birine kan verdiğim zaman bu virüs kan yoluyla kan verdiğim kişiyede geçer mi acaba:S

Hpv ileri derecede doku tahribatı (evlerden ırak) yapmadığı sürece kana karışmayan yüzeyde kalan bir virüs. elinde ayağında siğil çıkan insanlar da var hem ben onlar için kan veremez dendiğini de hiç duymadım. hepatitliler filan veremiyor kan diye biliyorum. yine de kan vermeden önce danışılabilir. muhtemelen bizler kan merkezindeki hemşire, dr vb den daha bilgiliyizdir bu hpv konusunda o da ayrı :)

Hpv ileri derecede doku tahribatı (evlerden ırak) yapmadığı sürece kana karışmayan yüzeyde kalan bir virüs. elinde ayağında siğil çıkan insanlar da var hem ben onlar için kan veremez dendiğini de hiç duymadım. hepatitliler filan veremiyor kan diye biliyorum. yine de kan vermeden önce danışılabilir. muhtemelen bizler kan merkezindeki hemşire, dr vb den daha bilgiliyizdir bu hpv konusunda o da ayrı :)

bugun yolda türk kızılayı kan bağışlama aracı gördüm kan veremyii düşündüm sonra aklıma bu illet geldii bian kendimi vebalı gibi hissettim kötü oldum oradaki dr'da sormadım:( geri döndüm iyilkk yapayım derken başlarınada buluştarırm belki die düşündüm... evett hpv konusunda onlardan daha bilgili olduğuumuz kkesin:) yinede bilen birine sormak lazım

bulaşmasıyla ilgili bi sürü şey söylenmiş ancak ben şunu merak ediyorum
benim eşimde vardı. onunkiler geçti gitti.

şimdi sanırım ben de var 2 tane çok küçük. tam vajina girişinde. korunarak birlikte olduğumuzda benden prezervatife ordan da içime doğru girer mi acaba ?
bilgisi olan var. kafayı yemek üzereyim

bugun yolda türk kızılayı kan bağışlama aracı gördüm kan veremyii düşündüm sonra aklıma bu illet geldii bian kendimi vebalı gibi hissettim kötü oldum oradaki dr'da sormadım:( geri döndüm iyilkk yapayım derken başlarınada buluştarırm belki die düşündüm... evett hpv konusunda onlardan daha bilgili olduğuumuz kkesin:) yinede bilen birine sormak lazım

hpv kan yoluyla bulasmaz..hastanede kan tahlılı yaptrdıgında da cıkmaz merak etme canım

şimdi sanırım ben de var 2 tane çok küçük. tam vajina girişinde. korunarak birlikte olduğumuzda benden prezervatife ordan da içime doğru girer mi acaba ?

bulaşabilir. iki küçük siğil var demişsin ama muayene oldun mu? belki başka göremediğin yerlerde de olabilir. ihmal etme kontrolünü ve mevcut siğillerin de çaresine baktır. kendini de üzme, üzüldükçe siğilleri besliyosun güçleniyor çoğalıyor onlar. geçmiş olsun

canım hpv en bulaşıcı viral hastalıklardan biridir....sürtünme yoluyla bile çok rahat bulaşır.....nereyi zayıf bulduysa(örneğin mikroskobik çatlaklardan dahi)oraya yerleşir ve o bölgeyi tahrip eder....siğil oluşur...çok merak ettim eşinde bu durum ne kadar sürdü ve nasıl iyileşti.....sanada tavsiyem....biran önce jinekoloğa git ve muhahkkak yaktır diğer yöntemleri hiç deneme bile yaktırmak kökten ve en etkili çözüm....temizliğine çok dikkat et....bunu alt etmek tamamen bağışıklıkla alakalı.....ekinezya al...yeşil çay iç.birde çörek otlu bal ye....çok geçmiş olsun.....tedavi edici aşının çıkması için sende dua et canım.....

dün öğrendim. doktorum başak sel central hastanesinde. smear testi yapıldı ancak sonucunu beklemeden biyopsi ve genel anesteziyle yakılacağını söyledi. bana neler yapılacak bir bilgisi olan varsa lütfen yazsın.ayrıca eşim doktora görünmek istemiyor siil vb. yok diyor ama ya içten içe onada yayılıyorsa.genel anesteziyle tedavi olan var mı daha önce kaç saat uyuyucağım yanımda ne götürmem gerek ne giymeliyim ne yapacağım hiç bir şey bilmiyorum. bir de merak ettiğim operasyondan sonra ağrı yanma ne gibi etkileri olabilir.Lütfen yardım edin hayatımdan vazgeçmişbi haldeyim

dün öğrendim. doktorum başak sel central hastanesinde. smear testi yapıldı ancak sonucunu beklemeden biyopsi ve genel anesteziyle yakılacağını söyledi. bana neler yapılacak bir bilgisi olan varsa lütfen yazsın.ayrıca eşim doktora görünmek istemiyor siil vb. yok diyor ama ya içten içe onada yayılıyorsa.genel anesteziyle tedavi olan var mı daha önce kaç saat uyuyucağım yanımda ne götürmem gerek ne giymeliyim ne yapacağım hiç bir şey bilmiyorum. bir de merak ettiğim operasyondan sonra ağrı yanma ne gibi etkileri olabilir.Lütfen yardım edin hayatımdan vazgeçmişbi haldeyim[/QUO
canım tam olarak durumunu yazmamışsın....siğillerin çokmu yoğun...neden genel anestezi yapılıyor....en ciddi şekilde bu durumu yaşayanlardan biride benim...benim analş bölgede daha yoğundu ve ben lokal oldum....5 dakika sürmüştür çok basit bir işlem....bu işte çok suistimal var....özel hastanelerde parana yazık etme....üniv. hastanelerinde dçört dörtlük herşey ücrersiz yapılıyor ve tipleme testide var...muhakkak tipleme(PCR) testini iste siğilden yapılıyor çünkü.....doktorlar genelede ciddiye almıyorlar.....ben testi kendim istemiştim...ve en tehlikeli tip 16 ve 6,11 geldi....bunu bilmeseydim kanser olduğumda herşey ortaya çıkıcaktı çünkü ben cin3 olmuştum bile....çok basit işlem yürüyerek çıkıyosun eşofmanla git rahat edersin hastanede falan yatılmıyo çünkü.....ama başka işlemler yapılıcaksa bilemem.sormak istediğin birşey varsa sorabilirsin canım...çok geçmiş olsun...

merhaba aynı sorunu 1 ay once yasadım jınekolojı doktorum genel anestezı yaptı ve yaktı sımdılık bı sorun yok ama bagısıklık sıstemıyle alakalı gucsuzse yenıden cıkabılıyormus bence yenıden goster cunku gercekten tehlıkelı

dün öğrendim. doktorum başak sel central hastanesinde. smear testi yapıldı ancak sonucunu beklemeden biyopsi ve genel anesteziyle yakılacağını söyledi. bana neler yapılacak bir bilgisi olan varsa lütfen yazsın.ayrıca eşim doktora görünmek istemiyor siil vb. yok diyor ama ya içten içe onada yayılıyorsa.genel anesteziyle tedavi olan var mı daha önce kaç saat uyuyucağım yanımda ne götürmem gerek ne giymeliyim ne yapacağım hiç bir şey bilmiyorum. bir de merak ettiğim operasyondan sonra ağrı yanma ne gibi etkileri olabilir.Lütfen yardım edin hayatımdan vazgeçmişbi haldeyim

ben de genel anesteziyle oldum. hastaneye gitmeden sekiz saat once ne yemek ne su hicbisey yemiyosun. ac gidiyosun. yaninda bence bi tane temiz ic camasiri goturebilirsin ben islemden sonra degistirdim. orda butun kiyafetlerimi, takilarimi, tokayi bile cikarttirdilar. hicbisey kalmiyo ustunde, bi tane hastane onluguyle bone veriyolar. onlari giyiyosun. o sirada hemsire bayan sorular sordu hastaligimla ilgili bisey doldurdu. sonra o koltuga yatiriyolar bi koluna serum ignesi takiyolar parmagina da bi alet takiyolar kalp atislarini solunumu falan gosteriyomus. bacaklarini da bagliyolar uykudayken kipirdama diye. sonra doktorlar geliyo anestezi uzmani boyle nasilsin gecmis olsun dedi serumu acti sanirim, ben zaten pit diye gittim. birazcik ayilman zaman alabilir. ben uyandigimda aglarken buldum kendimi. ama cok komik bi kafa yani. ben olmadan once burda biri yazmisti narkoz kafasi cok iyiymis diye hakkaten degisik bi deneyimdi :)) sonra zaten biseyin kalmiyo boyle kalkip yuruyup gidiyosun. ben islemden sonra uc saat alisveris merkezinde gezdim. cok fazla oturmak bence biraz agri yapiyo boyle dik sekilde oturunca. o yuzden yururken falan skinti cekmezsin. eve rahat gidersin sonra da yatip uyudun mu uyandiginda hicbisey kalmaz. acisi yok cunku. benim canim cok kiymetlidir dayanamam saniyodum ama gercekten aci yok. butun ayrintisiyla yazdim. umarim kolay atlatirsin bu sureci bir daha da cikmaz. cok cok gecmis olsun..

sürtunmeyle olur we karsındakı ınsanada gecer :27: pamuga sırke dok bolca oraya koy bır hafta duser kurutur. korunman bundan sonra sıgıl dusunce korun pke ıse yaramaz su annn yanı t-yarada gecede karsındakı ınsanı rıske atma derım ben

merhaba ben bu aldra kremle ilgili bisey sorucam. iki bucuk haftadir kullaniyorum. acayip kizarikliklar ve kasintilar oldu. hic rahat hissetmiyorum kendimi. halbuki cok duzenli kullaniyorum. surmeden once temizleyip iyice kuruluyorum. 6 saati gecirmiyorum. hemen sabah yikiyorum. niye boyle oluyo.

merhaba ben bu aldra kremle ilgili bisey sorucam. iki bucuk haftadir kullaniyorum. acayip kizarikliklar ve kasintilar oldu. hic rahat hissetmiyorum kendimi. halbuki cok duzenli kullaniyorum. surmeden once temizleyip iyice kuruluyorum. 6 saati gecirmiyorum. hemen sabah yikiyorum. niye boyle oluyo.

canım arkadasım gecmıs olsun aldara krem ıkı gunde bır surmen lazım egerkı erken yada duzensız surunce genelde ya ıse yaramıyo ya bıde yarar yapar
kasındırması normal ama bendede ole oldu sana tawsıyem bı sırkeyı dene pamuga sırke dok aksam yatakken oraya koy sabah kadr dursun benım de 50 yakın wardı allahım yarabbım cektıklerımı bura zamanında annttm
ılk asıt denedım sona aldara sona koter oldum
eyer kendıne ıyı bakmassan tekrar cıkar zaten ( ayrıca kendıne ıyı bak 3 sene fılan sıgıl cıkmassa vırusu atlasmıs oluosn
sıgıl warken ben balık yag aktardan aldım her hangı bı macun ıcınde corek otu olan yıodum sırkeye basla hemen

sııgıller yok olunca cervalıx rahım kanserı asını ol 3 doz zaten dozu 110 tl mı ben ılk cıktında 170 tl almıstım sımdı ucuzlamıs sormak ıstedın bısı olursa cwp larım aldara ıcın ınsallah ıse yarar ben 2 kutu kullandım ama etkı goremedım bı arkadasımda ama baya etkısı oldu onunkını hemengecırdı cunku ılk cıktın da surdu gecırdı ınsallah senınde oledır optum

boşu boşuna kendinize eziyet ediyosunuz....3-5 dakikada bundan kurtulmak varken niye uğraşıyosunuz anlamadım gitti....arkadaşım git koterini ol kurtul....sonrada elma sirkesini yap...bağışıklığını yüksek tut...burada defalarca yazdık...bir sürü öneri var....ekinezya al....yeşil çay iç...çörek otunu yap...v.b......seçenek çok....geçmiş olsun....

Back