Canım çok sıkkın. Dokunsan ağlayacak gibiyim.... Genital siğili yendim nerdeyse 3 senedir çıkmıyor derken şimdide bu çıktı. Ne oldugunu bilmiyorum inanın. Yarın doktora gidicem. Uzun süren mantar rahatsızlığım vardı. Bir türlü tedavilere cevap vermemişti. 1 haftadır kaşıntı ve idrar yaparken acı var. Heralde mantardan tahriş oldu dedim. Mantar kremi sürdüm. Dün elime şişlikler gelmeye başladı. ve daha çok acıma....İşe gelmeden önce baktım. Bir sürü şişlik var. Rengi tenimin renginde. Makat tarafında da var bir tane ve o yara halini almış sanki. Her tuvalette ufak ufak kanamaya başladı((( Allahım bu ne şimdi.....Otururken bile canım yanıyor şuan... Genital siğil ile ilgili sizlere çok fazla moral verdim ben dimi ama şimdi kendime veremiyorum o morali. İnşallah kötü birşey çıkmaz
Bu sabah bir tane siğil gördüm((( üzüntümü tarif edemem ((( mantar tahriş saçma sapan şişlikler ve siğil... Hepsi birden... Öyle canım yanıyorki şuan otururken bile... Bugüne randevuda alamadım doktordan. Yarın sabah 9,30 a alabildim. Gece uyuyamadım yanma ve acıdan. Bu gece napıcam bilmiyorum... Allahım sabır ver. Doktorla konuştum... Bağışıklığını düşürecek birşeymi yaptın dedi. 2 haftadır rejim yaptıgımı söyledim Vitaminleri epeydir kullanmıyordum zaten.. Tam mevsim geçişlerinde rejim yapmak sakıncalı dedi... Bakalım yarın ne olacak... Doktorumda üzüldü 3 senenin ardından nüksetmesine Allahım hayırlısını ver...
arkadaşlar bu başlığı yeni farkeettim.
Bende durumumdan bahsetmek isterim,
1buçuk yıl önce sözlümde çıktı bu illet.Doktor,kondilom dedi ona ve biyopsiye gönderdi,ve öyle de çıktı.Çıktıkça yaktırıyor,çok sükür uzun bir zamandır da yok.Ben bunu öğrendiğimde hemen doktorumla paylaştım ve doktorum hemen aşıya başladı ve aşıyı 3 aşamada oldum.Ayrıca smear da yaptı aynı zamanda,sonuç temiz çıktı.(Ama hpv varsa smear testinde hemen çıkmayabiliyormuş,2 yıllık bir süre olabilirmiş.)Sözlümle düzenli bi cinsel hayatımız da yok.Seneye evlenene kadar da bu şekilde.
Bana gelince,bende hiç siğil çıkmadı bu süreçç zarfında.Bu iyi mi,kötü mü bilmiyorum.Yani hpv dna testi falan da yaptırmadım.Doktora gittikçe,var mı yok mu diye baktırıyorum.Ve yok diyor doktor.(lazerle falan baktırmadım)
Moralimi sürekli yüksek tutuyorum,hiçbir şeye takılmıyorum.
Benim gibi olan yok mu merak ediyorum?
Yani ne yapmalıyım? Smear kontrolü yeter mi? hpv dna da yaptırsam mı? (bunu sözlüm yaptırmadı bile,siğil biyopsisi sadece).
Arkadaşlar sabah doktora gittim. Nasıl gittim birde bana sorun. Ne oturabildim ne yürüyebildim doğru dürüst. Üstelik işim oturarakDermatologuma gittim. Siğil tedavisini yapan doktorum sağolsun ilgisini alakasını pozitif enerjisini yine çekmedi üzerimden... Dün akşam çok net baktıgımda bunların siğil olmadıgını farkettim. Öbek öbek göz göz yaralar vardı. Siğil böyle olmazdı ki. Bu konuda rahatladım akşam fakat bunun acısı ve agrısı dayanılmaz Doktorum da görür görmez dedi zaten...Genital herpes yeni bir dert yani. Genital uçuk... Doktorum nedense siğil olmadıgına çok sevindi. Ama bana sorun birde siz. Nasıl yürüyorsun bu halde diye kızdı. Çünki cidden göz gö yara ve içinden iltihap akıyor. Allah kimseye vermesin çok canım yanıyor halen...Bir kutu hap, bir kutu krem ve temizlemek için solüsyon karışımı verdi. Haftaya cuma sabahı kontrolüm var...Geçer merak etme dedi. HPV geçmişi olanlarda beklenebilen birşey bu durum dedi. Kontrol de bu HSV nin tekrarlamaması için hapın dozunu artıracak biraz sanırım öyle dedi çünki... Bakalım artık. Allah kimseye vermesin arkadaşlar bu nasıl birşeymiş... Siğilde ne agrı oluyor ne sızı. Ama bu berbat birşey. 3 gün rapor verdi doktor... Yatman lazım çünki sürtündükçe daha çok tahriş oluyor kanıyor bu sefer... Ama malesef çalışıyorum şu halde... Sadece yarın için izin alabildim işte. 2 gün de toparlarım sanırım... Durum böyle arkadaşlar... Kendinize iyi bakın...
İçimi çok rahatlattın arkadaşım,çok teşekkürler.Ne yapmam gerektiğine bir türlü karar veremiyordum.
En son simir testimi,1buçuk yıl önce yaptırmıştım.Şimdi ilk işim,doktora gittiğimde siğil var mı yok mu kontrol ettirmek ve simir testi yaptırmak.Dediğin gibi, çıkıcak sonuçlara göre hareket ederim.
Sözlümde de çok şükür uzun zamandır bir şey çıkmadı,ama çıktığı anda hpv dna yaptırmasını söyleyeceğim.
Çok teşekkürler,öpüyorum
Gelişmeleri sizinle paylaşıcam :)
Ay ben de çok sevindim hpv olmadığına. Bu hsv de bağışıklık sistemi düşünce ortaya çıkan bir virüs olduğuna göre, aynı anda hpv de çıkmadıysa sen muhtemelen o tipi tamamen yenmişsin demektir. smir testi yaptırdın mı? yaptırmadıysan hsv geçtikten sonra -sanırım max 10 güne geçer- yaptır istersen, kontrol için. Geçmiş olsun
arkadaşlar merhaba ben yeniyim.1 hafta oldu hpv ile tanışalı.okumadığım forum site kalmadı sanki.durumu hemen özetleyeyim.geçen hafta anus ve vajına arasında pütürlü doku elime geldi.hemen doktora koştum.kondilom dedi.smear falan alındı henuz sonuc cıkmadı gerci.2 doktor baktı bana.biri napalım aldara falan başlayalım mı dedi diğerine ,ötekide yok biraz büyüsünler yakarız dedi.(yakılamayacak kadar küçük ve yüzeysel dediler)15 20 gun falan bekleyelım dediler.neyse 5 gün sonrasında yani bugun kist kontrolu için gittiğimde tekrar baktı.daha da küçülmüş gibiler dedi.şu an birşey yapmamıza gerek yok kendiliğinden kayboladabilirler dedi.1 ay sonra kist kontrolu için geldiğinde hpv dna testini yaparız dedi.ve hiç birşey vermedi bana.doktorumu cok sevıyorum cokta guvenıyorum 3 yıldır o takip ediyor beni ama.forumlarda hiç denk gelmedim böyle bekleme yaşayanlara.genelde hemen müdahale ediyorlar.bu konudabirşey duyanınız varsa yanıtlarınızı bekliyorum.teşekkürler şimdiden.
(bu arada doktor sitesinden bi profla yazıştım bu bekleme durumunu o da beklemek yerine kolposkopi yapılabilir anlamak için dedi.bugun bu durumu doktoruma sordugumda senin durumundakilere şimdilik kolposkopiye gerek yok dedi ama çok arada kaldım.bu bekleyeceğim zamanda durumum kötüye gitsin istemiyorum erken erken çaresine bakılsın istiyorum çoğalmadan)
Sağolasın canım. Evet bağışıklığım düştüğü için çıkmış. Yeni smear testi alınmadı henüz. Yaralar iyileşme sürecinde şuan. 4 saatte bir pansuman ve krem sürüyorum ve tablet ilacı kullanıyorum. Cuma kontrolüm var bakalım. Cuma günü daha net bakılacak, Siğil de varmı yok mu diye. Hayırlısı olsun hakkımızda inş. Aman arkadaşlar ihmal etmeyin testlerinizi kontrollerinizi. Geçmiş olsun hepinize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?