Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Canım çok sıkkın. Dokunsan ağlayacak gibiyim.... Genital siğili yendim nerdeyse 3 senedir çıkmıyor derken şimdide bu çıktı. Ne oldugunu bilmiyorum inanın. Yarın doktora gidicem. Uzun süren mantar rahatsızlığım vardı. Bir türlü tedavilere cevap vermemişti. 1 haftadır kaşıntı ve idrar yaparken acı var. Heralde mantardan tahriş oldu dedim. Mantar kremi sürdüm. Dün elime şişlikler gelmeye başladı. ve daha çok acıma....İşe gelmeden önce baktım. Bir sürü şişlik var. Rengi tenimin renginde. Makat tarafında da var bir tane ve o yara halini almış sanki. Her tuvalette ufak ufak kanamaya başladı ((( Allahım bu ne şimdi.....Otururken bile canım yanıyor şuan... Genital siğil ile ilgili sizlere çok fazla moral verdim ben dimi ama şimdi kendime veremiyorum o morali. İnşallah kötü birşey çıkmaz

dr,agittiğinde kültür yaptır istersen ,mantarın türüne göre ilaç yazsın,,o zaman ilaçlar etki ediyor daha kısa sürede iyileşme oluyor tabi eğer mantarsa..
mantar kronik hale geldiğinde dediğin belirtiler olabiliyor,inşallah biran evvel geçer,,geçmiş olsun canım....

Teşekkür ederim. İnşallah mantarın kronik halidir. Başka birşey değildir inş ne bilim. Riskli hpv tipi taşıdıgım için çok korktum birden..

Bu sabah bir tane siğil gördüm ((( üzüntümü tarif edemem ((( mantar tahriş saçma sapan şişlikler ve siğil... Hepsi birden... Öyle canım yanıyorki şuan otururken bile... Bugüne randevuda alamadım doktordan. Yarın sabah 9,30 a alabildim. Gece uyuyamadım yanma ve acıdan. Bu gece napıcam bilmiyorum... Allahım sabır ver. Doktorla konuştum... Bağışıklığını düşürecek birşeymi yaptın dedi. 2 haftadır rejim yaptıgımı söyledim Vitaminleri epeydir kullanmıyordum zaten.. Tam mevsim geçişlerinde rejim yapmak sakıncalı dedi... Bakalım yarın ne olacak... Doktorumda üzüldü 3 senenin ardından nüksetmesine Allahım hayırlısını ver...

Çok üzüldüm,keşke doktor kontrolünde yapsaydın diyeti,olsun yine atlatırsın diye düşünüyorum.Erkekte biyopsi sonucu kondilom çıkması,yani düşük risk olması;kadın da da öyle olduğu anlamına gelirmi? yoksa yüksek riskli olma ihtimali de oluyor mu bilen var mı :)

Hay Allah. Benim bildiğim siğil hiç acımaz. Hele ki otururken acıyacak kadar...Sen kontrollerine de gidiyorsun bildiğim kadarıyla. Hpv ile ilgili kötü birşey yoktur bence. Mevsim geçişi bünyeyi sarsıyor gerçekten. Mantar da berbat birşey. Bende de uzun süreli olduydu ve hep ağrı+aşırı kaşıntı hissetmiştim. Başka biri de yazmış zaten bence de mantarla ilgilidir.

Hiç de çıkmayabilir. 2-3 yıl sonra da çıkabilir dediğin gibi. Mevcut lezyon yoksa sende+smir temiz ise+yaşın 30dan küçükse hpv dna gerekmez ama dr unun tercihine göre 3 veya 6 ayda bir smire devam etmen gerekir. Eğer problemli smir olursa ve/veya kondülom çıkarsa o zaman dna testi yaptırmak iyi olur. Aslında sosyal güvencesi karşılıyorsa sözlünde çıkan kondülomlardan dna testi yaptırın. Belki çoktan aşısını olduğun ve bağışılklık kazandığın bir hpv tipi için boş yere kendini üzüyorsundur

İçimi çok rahatlattın arkadaşım,çok teşekkürler.Ne yapmam gerektiğine bir türlü karar veremiyordum.
En son simir testimi,1buçuk yıl önce yaptırmıştım.Şimdi ilk işim,doktora gittiğimde siğil var mı yok mu kontrol ettirmek ve simir testi yaptırmak.Dediğin gibi, çıkıcak sonuçlara göre hareket ederim.
Sözlümde de çok şükür uzun zamandır bir şey çıkmadı,ama çıktığı anda hpv dna yaptırmasını söyleyeceğim.
Çok teşekkürler,öpüyorum
Gelişmeleri sizinle paylaşıcam :)

Arkadaşlar sabah doktora gittim. Nasıl gittim birde bana sorun. Ne oturabildim ne yürüyebildim doğru dürüst. Üstelik işim oturarak Dermatologuma gittim. Siğil tedavisini yapan doktorum sağolsun ilgisini alakasını pozitif enerjisini yine çekmedi üzerimden... Dün akşam çok net baktıgımda bunların siğil olmadıgını farkettim. Öbek öbek göz göz yaralar vardı. Siğil böyle olmazdı ki. Bu konuda rahatladım akşam fakat bunun acısı ve agrısı dayanılmaz Doktorum da görür görmez dedi zaten...Genital herpes yeni bir dert yani. Genital uçuk... Doktorum nedense siğil olmadıgına çok sevindi. Ama bana sorun birde siz. Nasıl yürüyorsun bu halde diye kızdı. Çünki cidden göz gö yara ve içinden iltihap akıyor. Allah kimseye vermesin çok canım yanıyor halen...Bir kutu hap, bir kutu krem ve temizlemek için solüsyon karışımı verdi. Haftaya cuma sabahı kontrolüm var...Geçer merak etme dedi. HPV geçmişi olanlarda beklenebilen birşey bu durum dedi. Kontrol de bu HSV nin tekrarlamaması için hapın dozunu artıracak biraz sanırım öyle dedi çünki... Bakalım artık. Allah kimseye vermesin arkadaşlar bu nasıl birşeymiş... Siğilde ne agrı oluyor ne sızı. Ama bu berbat birşey. 3 gün rapor verdi doktor... Yatman lazım çünki sürtündükçe daha çok tahriş oluyor kanıyor bu sefer... Ama malesef çalışıyorum şu halde... Sadece yarın için izin alabildim işte. 2 gün de toparlarım sanırım... Durum böyle arkadaşlar... Kendinize iyi bakın...

genital siğiller cinsel yolla bulaşan bir virüstür cinsel ilşkiye tamamiyle girmeniz gerekmiyor sürtmede yeterli olabiliyor genital siğiller
HPV adı verilen virüsle bulaşır dünyada hpv nin 100 lerce çeşidi var siğil çıktığını farkederseniz hemen bir kadın doğum uzmanına başvurmalısınız siğillerin yakılarak temizlenmesi gerekiyor yoksa varolan siğller vücudunuzda kaldıkça çoğalacak ve genital bölgenizi kaplayacaktır. siğilleriniz yakıldıktan sonra mutlaka siğil tanesini patoloji'ye gönderilmesi testten geçmesi gerekiyor hpv virüsünün birçok çeşidi olduğundan bahsetmiştim mesela hpv 11 hpv16 kanser sirki taşıyanlar arasındadır patoloji sonucuna göre ne yapılması gerektiğini zaten doktorunuz söyler mutlaka simear testide yaptırmalısınız artık çağımızda bakirelerede simear testi yapılmaktadır bu konuda çekinmeyin, hpv virüsü bağışıklık sistemiylede alakalı bir virüstür hpv bir kez vücudunuza girdiyse hayat boyu taşıyacağınız için multivitamın çinko renkli meyve sebzeler kabuklu çerezler hayatınızın vazgeçilmesi olmalıdır ki birdaha aynı kabusu yaşamayın.

merhabalar,
benm merak ettiğim bir konu var. Hiç cinsel deneyimim olmadı. sadece bundan 3 ay önce falan yakınlaşmam oldu erkek arkadaşımla. Beni aldattığını öğrendim ve tiksindim. Cinsel anlamda aktif olan bir arkadaşım bundan 1 hafta önce jinekoloğa gideceğini söyledi ve yanında gitmemi istedi. hpv dna yaptırdı orada.. Sonra bu hastalığı konuştu doktorla uzun uzun. Ve beni aldı bir korku. daha önce anksiyete tedavisi oldum ve yeniden başladı. nedeni şu, siğil yapmayabiliyormuş ve kanser yapan 16 ile 18 tipi siğilsiz oluyormuş genelde. Kendimi iki gündür kontrol ediyorum. Siğil vs yok. Bakireler smear testi yaptırabiliyormuş ama hpv dna yaptıramıyorlar sanırım. Ne yapmalıyım sizce?
Şimdiden çok teşekkür ederim

Ay ben de çok sevindim hpv olmadığına. Bu hsv de bağışıklık sistemi düşünce ortaya çıkan bir virüs olduğuna göre, aynı anda hpv de çıkmadıysa sen muhtemelen o tipi tamamen yenmişsin demektir. smir testi yaptırdın mı? yaptırmadıysan hsv geçtikten sonra -sanırım max 10 güne geçer- yaptır istersen, kontrol için. Geçmiş olsun

rica ederim canım. kendine, beslenmne, uykuna dikkat et, hiçbirşey çıkmayacak inşallah :)

arkadaşlar bana hpv tanısı yaklaşık 5 yıl önce konuldu.Bir ayda tam dört kez yakma işlemi gerçekleştirildi.Bana 6 ayda bir smear denildi iki kere yaptıdım.Temiz çıktık diye birdahada yaptırmadım.Geçen yıl kurt durttu içimi aralık 15 te semar aldırdım.Cın 1 tanısı konuldu.Yani hpvler rahim ağzı kanseri olma yolundaki ilk adımlarını atmışlar.Dr hemen biyopsi dedi.Altı parça alındı ve pataloji sonucu Cın II çıktı.Ve hemen rahim ağzımı tamamen aldılar.Bunların hepsi 3 gün içinde oldu.Bu arada 28 yaşındayım.10 yaşında bir oğlum var.Ama nerdeyse rahmimin alınması gerekebileceğini öğrenince bir çocuk daha yapmaya karar verdim.Rahim ağzım olmdığı için bebek düşer dediler.Ama yaşım genç olduğu için rahim ağzı 2,5 ayda kendini yeniledi.Şu an 7 aylık hamileyim ama bu sürede smear alamıyorlr malesef.Bakalım Aralıkta doğum var sonra gene smear aldırıcam.Aranızda benim gibi leep olan var mı?

Sağolasın canım. Evet bağışıklığım düştüğü için çıkmış. Yeni smear testi alınmadı henüz. Yaralar iyileşme sürecinde şuan. 4 saatte bir pansuman ve krem sürüyorum ve tablet ilacı kullanıyorum. Cuma kontrolüm var bakalım. Cuma günü daha net bakılacak, Siğil de varmı yok mu diye. Hayırlısı olsun hakkımızda inş. Aman arkadaşlar ihmal etmeyin testlerinizi kontrollerinizi. Geçmiş olsun hepinize...

Arkadaşım doktorunnun bilgilerini verme şansın varmı?

geçmiş olsun canım,,İnşallah cuma günü kontrolde iyi suç alırsın...

bundan üç yıl önce yakalandığım bir hastalık. bulaşma sebebi istisnalar dışında cinsel ilişki.
takip edilip kontrol altında tutulunca hiç sorun olmuyor ve kati bir suretle düzeliyor.
ancak önemle söylemem gerekir ,tedavi aşamasını evliler eşleriyle birlikte dr'a giderek ve
cinsel ilişkiye ara vererek tamamlasın. evli bayanlar eşleride tedavi olmadığı sürece göreceklerki
sürekli tekrarlıyor. herkese çok ama çok geçmiş olsun. sakın benim yaptığım gibi
bunalıma girip aile huzurunuzu bozmayın. tek çözüm eşimizle işbirliği içinde
moral bozukluğu yaşamadan tedaviyi sonuna kadar devam ettirmek.

bundan üç yıl önce yakalandığım bir hastalık. bulaşma sebebi istisnalar dışında cinsel ilişki.
takip edilip kontrol altında tutulunca hiç sorun olmuyor ve kati bir suretle düzeliyor.
ancak önemle söylemem gerekir ,tedavi aşamasını evliler eşleriyle birlikte dr'a giderek ve
cinsel ilişkiye ara vererek tamamlasın. evli bayanlar eşleride tedavi olmadığı sürece göreceklerki
sürekli tekrarlıyor. herkese çok ama çok geçmiş olsun. sakın benim yaptığım gibi
bunalıma girip aile huzurunuzu bozmayın. tek çözüm eşimizle işbirliği içinde
moral bozukluğu yaşamadan tedaviyi sonuna kadar devam ettirmek.

Son düzenleme:
herkese merhaba,

ve hepinize geçmiş olsun.

ben 23 yaşında, eşcinsel bir bayanım. amerikada okuyorum. 2 buçuk yıl önce küçük bir siğilim çıkmıştı ve hpv tanısı kondu.yaktırdım. bir daha da tekrar etmedi. taki bugune kadar. ben 2 buçuk yıldan sonra vucudum virüsü atmıştır diye düşünürken vajinamda bir kaç siğil gördüm.
hatta klitoris etrafında minicik noktalar var ancak emin olamıyorum onlar siğil mi yoksa oranın dokusu mu diye.

şu an amerikadayım. burada kimsenin evinde çamaşır makinası yok ortak alanlarda çamaşır makinaları kullanılıyor.muhtemelen bundan dolayı kapmış olduguma inanıyorum.çünkü bugune kadar ki partnerlerimin geçmişlerini biliyorum ve onlarda hastalık olmadıgına %99 eminim.
burada doktora gittim.jinekolog bile vermediler herhangi bir doktor baktı.aa evet hpv bunlar dedi dondurdu anında bana sormadan. ama klitorisime dahi bakmadı.aralıkta tr ye döneceğim ve asıl jinekologuma gideceğim.ancak çok içime dert oldu yine. aralığa kadar durmadan açıp bakasım bi gelişme var mı diye kontrol edesim geliyor ama çok sıkıldım.burada doktora gitmek çok pahalı ne yazık ki en ufak işlem 2500 dolardan başlıyor ve ben öğrenciyim.

merak ettiğim şeyse bugune kadar klitorisimi detaylı incelememiştim. şimdi baktıgımda klitorisin etrafındaki dudaklar ve etlerin şekli sanki parçalı gibi bu normal mi?ve ara ara minik nokta siğil gibi şeyler var gibi.bilemiyorum ne oldugunu.doktorda hiç incelemedi..

teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…