herkese merhaba,
ve hepinize geçmiş olsun.
ben 23 yaşında, eşcinsel bir bayanım. amerikada okuyorum. 2 buçuk yıl önce küçük bir siğilim çıkmıştı ve hpv tanısı kondu.yaktırdım. bir daha da tekrar etmedi. taki bugune kadar. ben 2 buçuk yıldan sonra vucudum virüsü atmıştır diye düşünürken vajinamda bir kaç siğil gördüm.
hatta klitoris etrafında minicik noktalar var ancak emin olamıyorum onlar siğil mi yoksa oranın dokusu mu diye.
şu an amerikadayım. burada kimsenin evinde çamaşır makinası yok ortak alanlarda çamaşır makinaları kullanılıyor.muhtemelen bundan dolayı kapmış olduguma inanıyorum.çünkü bugune kadar ki partnerlerimin geçmişlerini biliyorum ve onlarda hastalık olmadıgına %99 eminim.
burada doktora gittim.jinekolog bile vermediler herhangi bir doktor baktı.aa evet hpv bunlar dedi dondurdu anında bana sormadan. ama klitorisime dahi bakmadı.aralıkta tr ye döneceğim ve asıl jinekologuma gideceğim.ancak çok içime dert oldu yine. aralığa kadar durmadan açıp bakasım bi gelişme var mı diye kontrol edesim geliyor ama çok sıkıldım.burada doktora gitmek çok pahalı ne yazık ki en ufak işlem 2500 dolardan başlıyor ve ben öğrenciyim.
merak ettiğim şeyse bugune kadar klitorisimi detaylı incelememiştim. şimdi baktıgımda klitorisin etrafındaki dudaklar ve etlerin şekli sanki parçalı gibi bu normal mi?ve ara ara minik nokta siğil gibi şeyler var gibi.bilemiyorum ne oldugunu.doktorda hiç incelemedi..
teşekkürler..
Ben de siğil kontrolü yaparken bir sürü şeyden şüphelenmiştim. buradaki dr una güveniyorsan sabret yakında gelecekmişsin nasılsa. ona direkt göstererek sorarsın. biraz komik oluyor bu ne bu ne diye herşeyi soran küçük çocuklar gibi ama olsun :) minik nokta dediklerin fordyce tanecikleri olabilir. önemsiz, normal cilt oluşumlarıymış onlar.