Tabi yıne cildiyeye gidicem ama hangisine gidiyim bilmiyorum hastane olarak yani çoğu bişey bilmiyorlar siğilden korkum yok da siğil rahim k. Bu şeyin adını yazmak istemiyorum siz anlarsınız) yapıyormuş korkum bundan her yıl simir aldırmak lazımmış ben geçen yıl eylulde aldırmışım tertemizdi enfeksiyon bile çıkmamıştı kadın dr bana bu siğile benzemiyor bekleyelım demişti o dra gidicem yıne içime dışıma bir baksın rahime falanda ışıkla sizde simir aldırın derim tabi kadınsanız alınıyor bu belki kızdanda alınır ucundan onu sormak lazım tabi doktora ama simirde rahimin ta içine çubuk sokmuştu en yakın yerden alınıyormuş rahimden öyle aldı dikkat etmeli yani bir pislik varsa zaten simir de çıkıyor hemen böylece erken tedavi başlıyor anında hücereler çoğalmadan rahimi dr temizliyor ilaçlarla hastalık ilerlemiyor bide rahim k. Erken yaşta ilişkiye girenlerde oluyormuş(18-25) ne kadar geç girersen(30-35) o kadar zormuş bu pis hastalığa tutulman yani mutlaka simir aldırın bayanlar hemen 2 gunde çıkıyor sonuç hemen ne var ne yoksa mantar ,klamidya ,bel soğukluğu, iltihap ,sistit, hpv ,genital herpes, rahim k., hücresel değişiklikler belli oluyor bu akıntı testınde simir aldırmak istiyorum diyin alırlar bana dr teklif ettı bunu
Bu bilgileri hangi kaynaktan alıyorsan bir kısmı yanlış. ilişkiye girme yaşıyla hpv ye yakalanma riski arasında bağlantı yok. Bir de gittiğin dr siğile benzemiyor deyip de ne olduğunu söylemediyse başka bir dr a da görünmende fayda var derim. Siğil değilse nedir, tedavi gerekir mi ona baksın. Smir temizse hayati risk yok şimdilik ama eğer oradaki siğilse bulaşıcılık durumu vardır. Geçmiş olsun....