• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Tabi yıne cildiyeye gidicem ama hangisine gidiyim bilmiyorum hastane olarak yani çoğu bişey bilmiyorlar siğilden korkum yok da siğil rahim k. Bu şeyin adını yazmak istemiyorum siz anlarsınız) yapıyormuş korkum bundan her yıl simir aldırmak lazımmış ben geçen yıl eylulde aldırmışım tertemizdi enfeksiyon bile çıkmamıştı kadın dr bana bu siğile benzemiyor bekleyelım demişti o dra gidicem yıne içime dışıma bir baksın rahime falanda ışıkla sizde simir aldırın derim tabi kadınsanız alınıyor bu belki kızdanda alınır ucundan onu sormak lazım tabi doktora ama simirde rahimin ta içine çubuk sokmuştu en yakın yerden alınıyormuş rahimden öyle aldı dikkat etmeli yani bir pislik varsa zaten simir de çıkıyor hemen böylece erken tedavi başlıyor anında hücereler çoğalmadan rahimi dr temizliyor ilaçlarla hastalık ilerlemiyor bide rahim k. Erken yaşta ilişkiye girenlerde oluyormuş(18-25) ne kadar geç girersen(30-35) o kadar zormuş bu pis hastalığa tutulman yani mutlaka simir aldırın bayanlar hemen 2 gunde çıkıyor sonuç hemen ne var ne yoksa mantar ,klamidya ,bel soğukluğu, iltihap ,sistit, hpv ,genital herpes, rahim k., hücresel değişiklikler belli oluyor bu akıntı testınde simir aldırmak istiyorum diyin alırlar bana dr teklif ettı bunu

Bu bilgileri hangi kaynaktan alıyorsan bir kısmı yanlış. ilişkiye girme yaşıyla hpv ye yakalanma riski arasında bağlantı yok. Bir de gittiğin dr siğile benzemiyor deyip de ne olduğunu söylemediyse başka bir dr a da görünmende fayda var derim. Siğil değilse nedir, tedavi gerekir mi ona baksın. Smir temizse hayati risk yok şimdilik ama eğer oradaki siğilse bulaşıcılık durumu vardır. Geçmiş olsun....

arkadaşlar herkese selam.günlerdir formu okuyorum aynı durum bende de var.2 ay önce yaktırdım yaralarım neredeyse 1 ayda geçti ve bu illet şey tekrar çıktı.testlerim temiz bi sorun yok fakat tekrar çıkması çok canımı sıktı.acaba dedim kendi kendime doktor bikaçtanesini görmemdide bunlar yine çoğaldı.bu kadar kısa süredde çıkmasıı tuhafıma gitti.ben izmirde yaşıyorum burda özel ilgi tıp merkezine yaptırdım bu işlemi.ve şimdi doktorumu değiştirmek istiyorum.izmirde bana bu konuda uzamanlaşmış bi doktor önerebilirseniz gerçekten çok mutlu olucam özelden de mesaj atabilirsiniz.yardımcı olursanız çok sewinirimm gerçekten kendimi çok kötühissediyorum çünkü allah hepimize şifalar versin
Geçmiş olsun ,ben 1 yıldır tedavi oluyorum. Tekrar çıkmasının nedeni tamamen senin bunyenle alakalı doktorunla ilgisi yok canım. Maalesef bu illet boyle bir sey. Ben ne zaman yaktırsam 15 gun sonra hep yenileri cıktı. dediğim gibi doktorla alakalı değil bu durum tamamen psikolojik ve bunyenle alakalı.

3 gündğr nerdeyse sadece bu forumu okuyorum. daha öncede yazdım zaten başıma gelenleri :14: sabah bi kalktım bütün vicudum kırmızı lekeler dökmüş. siğillerle uğraştığım yetmiyomuş gibi bide sıkıntıdan kurdeşen döktüm :14::14: çok moralim bozuk çokkkkk....

geçen hafta doktor kontrolünde bende de HPV tespit edildi. dün doktorum genital bölgedeki bu siğilleri yaktı. şimdi krem kullanıyorum. 20 gün sonra kontrole çağardı. bende 1 haftadır internette araştırıyorum nedir neler olur diye. gördüklerim karşısında dehşete düştüm. kendimi inanılmaz kötü hissediyoru. bi çok sitede yıllarca düzelmediği yazıyor. iş yerine olmasam oturup ağlıcam. daha evleneli 2 ay oldu :43: :43: :43:
merhaba arkadaşlar uzun süredır gırmıyordum ve bayagı yazan olmuş ama solıyecegım tek sey kendınıze ıyı bakın ben gecen sene ekımde yakanladım ve hazıranda son kmoterım oldum yanı 3. ve dr dınleyıp bekleseydım 3 defa olmıcaktım aslında balık kapsulu ve vıtamın alıyorum her gun ama ozallıkle c vıtamınını tercıh edıyorum bolyesıllık alın ve en önemlısı kafanızı baska seylerle mesgul edın demesı kolay dıceksınız ama ınanın bende cok agladımuzuldum gunlerce evden cıkmadım hayattan koptum ama vucudumun dırencını arttırdım sıgaradan uzak durdum şeker ve yagdanda uzaklastım ve bala corek otu ve fındık badem gıdalardanda vıtamın almaya caşıstım bırde salata yapın her gun ıcıne bol yesıllık katın yıyıyn bırde ben aşımıda oldum tedavı surecınde dr tıpı onemlı degıl parana yazık dedı kısacası tedavı surecınde bunları yapın ve kafanızı buna baglamayın Allah hepınıze şifa versın ve sonunda yenecegınızı göreceksınız iyi geceler.....

arkadaslar vajınamda pembe kucuk bıkac tane baş var.karnıbahar seklınde DEĞİL,kucuk bır sıvrılık seklınde..halbukı daha once makat bolgemde olmustu,koterle tedavı gormustum.Smear ve hpv tıpleme testlerımde temz cıkmıştı Aşı da oldum 2 doz.nısanlımda tedavı olmustu.bu ay basında bırlıkte olduk onca zaman sonra..ve sımdı vajınmada kucuk pembe baslar var sankı.Daha once gttıgım doktorumu aradım,uzun zamandr bırlıkte olmadgınz ıcın de hanı vajınal bı tepkı olabılır dedı.gormeden bısı dıyemem gel baklaım dedı.cok korkuyorum:S sızde vajınada ılk cıkarken nasıldı? bır de elma sırkesı ıyı gelır dedıler dıye surdum ama dırek surmek mı gerek hanı o da tahrıs etmez mıkı cıldı? boyle sankı puturlukler var da acaba sırkeden mı oldu kı :S of ya kafayı yıcem:(

ARKADAŞLAR TEDAVİ EDİCİ AŞIYI SÜREKLİ TAKİP EDİYORUM..BUGÜN BAKTIĞIMDA BU YAZIYI GÖRDÜM....DOĞRUYSA MÜJDELER OLSUN HEPİMİZE.....

Human Papilloma Virüs (HPV) DNA Plazmid (VGX-3100) + Elektroporasyon CIN 2 veya 3 Faz I
This study has been completed. Bu çalışma tamamlanmıştır.

First Received on May 22, 2008. İlk olarak 22 Mayıs 2008 tarihinde tamamladı. Last Updated on July 13, 2011 History of Changes Son Güncelleme: 13 Temmuz 2011 tarihinde Değişikliklerin Tarihi
Sponsor: Sponsor: Inovio Pharmaceuticals Inovio İlaç
Information provided by: Tarafından sağlanan bilgiler: Inovio Pharmaceuticals Inovio İlaç
ClinicalTrials.gov Identifier: ClinicalTrials.gov Tanımlayıcı: NCT00685412 NCT00685412

:65::65::65:

peki bu tedavi edici aşıı düşük riskli 6 ve 11 içinde gecerllii olurmu acaba... inş en kısa zamnda piyasaya sürerlerde hepimiiz bu illetenn tamamen kurtuluruz...

ne bileyim sanki bikaçtane unuttu gibi hissettim onlarındadaha sonra çoğaldığını çünkü ilk çıkandan daha fazlaa var şuann off yaaa:2:

Canım benim büyük ihtimal mikrobik bir şey o yüzden temizlik çok önemli her gün iç çamaşırı değiştirmek gerekiyor, ne biliyim bunun gibi şeylere dikkat etmek lazım :14:

ne bileyim sanki bikaçtane unuttu gibi hissettim onlarındadaha sonra çoğaldığını çünkü ilk çıkandan daha fazlaa var şuann off yaaa:2:[/QUO

gözden kaçanlar olabilir.belki onlar coğalmıştır.benım doktorunda gozden kacanlar olmustu ben soledım .sadece dokununca hıssedıloyodu,görünmüyodu.tekrar gider halledersin.yemene içmene dikkat et.bide vucutta çinko eksikliği olanlarda tekrarladıgını okumustum.bu hafta doktora gidip vucutta ne eksik ne fazla baktırayım duruma gore tavvıye yapiim diyorum.benım 1 bucuk ay oldu sanırım.henuz bişey yok .düşünmemeye çalışıyorum.tek yaptıgım saglıklı yasamaya calısmak 10 yıldır içtiğim sigarayı 1 ay oldu bıraktım.moralini bozma.

arkadaslar vajınamda pembe kucuk bıkac tane baş var.karnıbahar seklınde DEĞİL,kucuk bır sıvrılık seklınde..halbukı daha once makat bolgemde olmustu,koterle tedavı gormustum.Smear ve hpv tıpleme testlerımde temz cıkmıştı Aşı da oldum 2 doz.nısanlımda tedavı olmustu.bu ay basında bırlıkte olduk onca zaman sonra..ve sımdı vajınmada kucuk pembe baslar var sankı.Daha once gttıgım doktorumu aradım,uzun zamandr bırlıkte olmadgınz ıcın de hanı vajınal bı tepkı olabılır dedı.gormeden bısı dıyemem gel baklaım dedı.cok korkuyorum:S sızde vajınada ılk cıkarken nasıldı? bır de elma sırkesı ıyı gelır dedıler dıye surdum ama dırek surmek mı gerek hanı o da tahrıs etmez mıkı cıldı? boyle sankı puturlukler var da acaba sırkeden mı oldu kı :S of ya kafayı yıcem:(

forumdan son haberlere göre sirke kullanmayın diyolardı en son.o da zaten antiseptik görevi görüodur.doktor bana 3 dozluk ası önerdı ve 2.dozdan 1 ay sonrasına kadar bırlıktelık yok dedi.koruyuculuk o zaman baslıo dedi.aşıdan ne kadar zaman sonra oldu bırlıktelıgınız?ben bırde bu forumun cok cok oncelerındekı yazılarda birliktelik sonrası tekrarlayan durumları okumustum.o yuzden 2-3 yıl hıc bışey olmadan zaman geçirene kadar bi ilişki durumu düşünmüyorum.nişanlına da bakın iyice acaba onun tedavi edilmeyen bişeyi mi kaldı.bazen insanlar birbirlerine bulaştırıyolarmış.ama olsa da sıkma canını bence.insanlar bu durumdayken cocuk sahıbı bile oluyolar.benım doktor kasmayın bu kadar kendınızı nasıl olsa ıkınızdede var demişti:)benımkınde yanı yenı ayrıldıgım erkek arkadasımda 100lerce var kurtulamıyor.ama o farketmedı cok gec basladı tedavısıne o yuzden cok yayıldı.ben kendımde farkettıgımde ortaya cıktı.ne oldugu.benım son pütürleri bişi yaptı doktor.annamadım ne oldugunu ama geçtiler.yakma falan deildi.koter olmayan durumlarda bunu yapıoruz demıstı.ama krıo da deıldı yaptıgı.tekrarlamamıştır umarım.tekrarladıysa da hemen halledersin.ne zaman gıtceksın doktora?

ne bileyim sanki bikaçtane unuttu gibi hissettim onlarındadaha sonra çoğaldığını çünkü ilk çıkandan daha fazlaa var şuann off yaaa:2:[/QUO

gözden kaçanlar olabilir.belki onlar coğalmıştır.benım doktorunda gozden kacanlar olmustu ben soledım .sadece dokununca hıssedıloyodu,görünmüyodu.tekrar gider halledersin.yemene içmene dikkat et.bide vucutta çinko eksikliği olanlarda tekrarladıgını okumustum.bu hafta doktora gidip vucutta ne eksik ne fazla baktırayım duruma gore tavvıye yapiim diyorum.benım 1 bucuk ay oldu sanırım.henuz bişey yok .düşünmemeye çalışıyorum.tek yaptıgım saglıklı yasamaya calısmak 10 yıldır içtiğim sigarayı 1 ay oldu bıraktım.moralini bozma.

çok geçmiş olsun.sigarayı bırakmana sevindim bir sigara düşmanı olarak.evet tekrar yaptırıcam maalesef.15-20 gündür bitki çayları falan içiyorum düzenli vee sanki siğillerde ufalma var bu iiyiiye işaret sanırım inşallah hepimiz en kısa zamanda kurtuluruz:84:

Canım benim büyük ihtimal mikrobik bir şey o yüzden temizlik çok önemli her gün iç çamaşırı değiştirmek gerekiyor, ne biliyim bunun gibi şeylere dikkat etmek lazım :14:

artık çok dikkat ediyorum günlük ped falanda kullanmamaya çalışıyorum ve artık bu illetten kurtulmak istiyorum çok sinir bi durum:18:

yabanci bir sitede soyle bisey okudum.sigilleri yeni ciktigi zaman hemen yaktirmak cok onemliymis cunku o zaman cok taze ve zayif oluyolarmis. bekledikce gucleniyomus ve islem uygulandiginda yeni ciktiginda yakildigi kadar verim alinamiyomus. tekrar cikma ihtimalini artiriyomus gec yaktirmak. ben artik koter korkumu yendim. bir daha cikarlarsa vakit kaybetmicem. vitamin takviyesi yapin cok yararini goruceksiniz. ya bitkisel bi kapsul ya c vitamini. kendinize uygun bir vitamin hapi alin. ozellikle benim regl donemlerimde bagisikligim cok dusuyo. hatta sigiller hep o zaman cikiyo. bu sefer vitamin sayesinde sorunsuz atlattim. burda hepimiz beslenme ve uyku kismini duzene oturttuk. geriye bi tek sporu hayatimiza sokmak kaldi. ( yapanlar vardir belki de) onu da yapsak tam bir saglikli hayat moduna giricez sigil migil de kalmicak.

arkadaşlar bende ve eşimdede vardı yaktırdık dondurduk aldera diye bir kıremde kullandık ama gecmedi . bitkisel ilac yapan birisiyle tanıştık builacı sürüyosunuz ve inanın 4veya5 günde yok oluyorlar ve inanın bizim geceli 3yıl oldu şükür allaha 05323430089 ismi erkut bey tavsiye ederim herkeze gecmiş olsun.

arkadaşlar bu başlığı yeni farkeettim.
Bende durumumdan bahsetmek isterim,
1buçuk yıl önce sözlümde çıktı bu illet.Doktor,kondilom dedi ona ve biyopsiye gönderdi,ve öyle de çıktı.Çıktıkça yaktırıyor,çok sükür uzun bir zamandır da yok.Ben bunu öğrendiğimde hemen doktorumla paylaştım ve doktorum hemen aşıya başladı ve aşıyı 3 aşamada oldum.Ayrıca smear da yaptı aynı zamanda,sonuç temiz çıktı.(Ama hpv varsa smear testinde hemen çıkmayabiliyormuş,2 yıllık bir süre olabilirmiş.)Sözlümle düzenli bi cinsel hayatımız da yok.Seneye evlenene kadar da bu şekilde.
Bana gelince,bende hiç siğil çıkmadı bu süreçç zarfında.Bu iyi mi,kötü mü bilmiyorum.Yani hpv dna testi falan da yaptırmadım.Doktora gittikçe,var mı yok mu diye baktırıyorum.Ve yok diyor doktor.(lazerle falan baktırmadım)
Moralimi sürekli yüksek tutuyorum,hiçbir şeye takılmıyorum.
Benim gibi olan yok mu merak ediyorum?
Yani ne yapmalıyım? Smear kontrolü yeter mi? hpv dna da yaptırsam mı? (bunu sözlüm yaptırmadı bile,siğil biyopsisi sadece).

öncelikle geçmiş olsun ne kadar kötü bişey olduğunu çok iyi bilirim. bende bundan 1.5 sene önce siğillerden dolayı ameliyat geçirdim benim baya çoğalmştı ameliyattan çok kısa bi süre sonra tekrarladı bende sonra bana bi krem önerildi o krem kesinlikle çok işe yarıyon baya temizledi bendeki siğilleri sana o kremi tavsiye edicem ALDARA diye bi krem biraz pahalı ama değer. bu arada bu siğillerden kurtulmak pek mümkün değilmiş evliysen eş tadevisi şart. bende yine çıkmışlar bu aralar ama eskisi gibi değil çok şükür. şimdi yaktırcam bende, kremi kullanamıyorum çünkü hamileyim:emir_bebek:

foruma yeni üye oldum öncelikle bu hastalıktan muzdarip olan herkese geçmiş olsun diorum kızlar bana bi yol gösterin lütfen benim bu hastalıkla tanışmam ilk sevgilim sayesinde oldu biz bide sağlıkçıyız yani bunu sölerken bile çok utanıyorum sevgilim benim ilk çıktığım kişiydi bir yıl çıktıktn snra kendisinde hpv olduğunu söledi ve ayrıldık ama genede konuşamaya devm ettk ve ben bu kişiye bağlandım için ayrılamıyorm sizce napmalıyım erkek milletine pek güven olmaz diyorum evlensem bile ya benden ayrılırsa snçta hasta olduğmla kalırım diorum napacağmı blmiyorm

öncelikler herkese merhaba,
antalyaya yeni taşındım daha önce başka bir şehirde genital siğil tedavisi gördüm ,3 ay doktorum gerek yok demişti.
şimdi muayene zamanım geldi ancak antalyada bildiğim bir doktor yok şu an çalışmıyorum hep özel hastanede muayene oldum önceden çok fazla maliyetli olmasını istemiyorum ama devlet hastanesine gitmeye de çekiniyorum önem vermezler diye.
yarın için antalya eğitim ve araştırma hastanesinden kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tahir uslukaya dan randevu aldım ,ne olur ne olmaz diye bir de medikal parktan murat inaldan aldım.
daha önceden antalyada tedavi görenler tavsiye edebileceği doktor varsa lütfen yardım etsin bana aklım şaştı kaç gündür..özellikle devlet hastanelerinden olursa
şimdiden teşekkürler yardımlarınız bekliyorumm

Back