Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

canım o konuya girme bence :)) suçlamaya da değmez ama diğer taraftan, ispatlanamicak bişey çünki, virüsün kime ne zaman girdiği...kabullendik artık gelecek günlere bakacağız :)) bu da çok mu pollyanna oldu ne :) :roflol:

arkadaşlar tek eş kaç eş ne eş uğraşmayın bunlarla nisanında dediği gibi kimde ne vardı nerden kimden kime geçti aramaya kalkmayın bulamazsınız benim doktorumu sormuşsunuz alsancakta prof.dr.onur bilgin inşallah iyileşirimde size de bili veirim.doktorumun öylediği herşeyi tüm bilgileri siiznle paylaşıyorum.bu arada özelii baya pahallı isteyenler ege ünv de kendisi orda da tedavi olabilirler.sağlık güvencesiyle yoksa pahallıya mal oluyor.

kızlar mrb bende 25 haftalık hamileyim bende de 3 aydır siiller var. ve bunlar zamanla arttı hala psikolojim bozuk. normal doğum imkansız sezeryan olucam ve doğum sırasında yakıcaklar siilleri. ama onları görmek bile canımın tekrar tekrar sıkılmasına yetiyo valla bebeğe bişiy olacak diye korkuyorum artık

Genital bölge siğilleri olarak geçer. Tıbbi adı Condilimata Accuminita'dır. Terleme, karşı cins teması, seks sırasında aşırı sürtünmeden oluşan tahriş ve mirco çatlaklar asıl sebebini hazırlar. Bu etkenlerin yanında terleme temizlik aşırı önem taşır. Erkeklere göre kadınlar daha sık iç çamaşırı değişmek zorundadır. Çünkü genital bölge birbirinden farlı olup kadının cinsel organı bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilecek yapıya sahiptir. Salgı salgılar, terler ve üst limitlerde temizlik gerektirir. BAKIN BU ÇOK CİDDİ. En az 2 günde bir kez iç çamaşırı değişin değişim aşamasında genital bölgenizi temiz su ve bakteriyel etki taşımayan hijyenik sabunlarla yıkayın. Kasık bölgesi vücudun en sıcak bölgesidir ve burdaki bakteriler inanmayacaksınız ama günün her saati her yerde kullandığımız elllerimizdeki oluşan bakterilerden 11000 kat daha hızla çoğalır.

TEDAVİ: Doktorlar aşırı çoğalma yapmamış (ortalama olarak 8-15 tepecik) siğillerde ALDARA CREAM yazar. İnanılmaz bir ilaçtır ve 1 haftada tamamen kurtulursunuz.
Eğer siğillerin sayısı çok daha fazla ise SIVI AZOT ile yakılır. Tekrarlama riskine karşın hijyen ve temizlik önerilir. GEçmiş olsun.

canım moralini bozma ama, gebelikte moral çok önemli biliyosun...olsun sonuçta sezeryan ile bebeğe virüs geçmemiş olacak. umarım doğumdan sonra tekrarlamaz canım...

elifertürk korkma yaaa bizlerde de aynı hastalık var .hem artık normal doğum yapan çok az kişi var.allaha şükür bak ne gzel bebeğinde olacak.ooooo sen bu kadar düşünürsen biz ne yapalım? Allah a şükret her zaman dünyada rıskı olan her zaman gelir .sakın sıkma canını .bende de siğiller çıkıtıktan sonra çok araştırdım ooo kimler kimler doğum yapmış.Sakin ol yaaa millet bilmeden yaşamaay devam ediyor.kimilerinde de siğil olmuyor bilmeden doğum bile yapıyor.sakin ol.herşey yolunda gidecek korkulacak bişeyde yok bak kimseye illet olmuyor tedaviside var.Allah şifasız dermansız dert vermesin bizlere.sakın kendini üzme ve bebiş dünyaya geldikten sonra mutlaka bize haber ver :) merak ediyoruz:)

kızlar selam....
ben geçen hafta siğillerle ilgili olarak smear verdim siğil harici birde rahim ağzı yaram var. bebek düşünüyorduk 1 yıldır korunmuyordum. bunla ilgili tedavi için uğraşırken yara çıktı yarayı öğrendim 1 ayına siğiller patlak verdi. derken hsg çekildi ve geçen hafta smear yapıldı.pap2 cin0 çıktı. ama dr. yakmamız gerektiğini söyledive her yıl semar alıncak.....
2 gün sonra adet günüm hamile kalamadıysam sanırım yakılcak 1 haftaya. yakılması için adet siklusunda önemli bir zaman dilimi varmı şugün bugün diye...

merhaba arkadaslar uzun zamandır iş yogunlugumdan dolayı sıteye gıremıyordum.BU ARADA NİSA NERDESIN SANA COK IHTIYACIM VARRRRRARKADASLAR ben mayıs gıbı sığillerimı yaktrmıstım.ve bugune kada yaklasık 5 aydır da cıkmadı ınsallahda cıkmaz .asılarımı olmaya basladımsonuncu asımıda kasım sonu olcam.ancak sıgılerın alındıgı popo cevresınde sureıklı yanma yanmadan cok aslında kasıntı oluyor ve cok korkuyorum acaba gene cıkar mı dıye sureklı kontroldeyım dayanamadım doktora gıttım doktor abartma sıgıle benzeyen bısı yok artık senın kı bırazda psk olmus dedı ama ınanın psk degıl oyle olsa 5 aydır sureklı aklım oda olurdu aldırdıtan sonra kasıntım yanma v. s hıc bsısı olmadı su 15 gundur kasıntı var tahrıs olmus dedı pamuklu gıy camasırlarını utule dedı .salı gunu gıttım sankı kasınma gıttı gıbı asıl sorun ne oldu bır bılsenız
ben sımdı sıgıl ıcın gıttım doktor dedıkı sıgıllerın yok ama akıntın var bunun ıcın kultur testı yapmalıyız dedı.bu ddedıgı smar testımı oluyor????????
ayrıca akıntı ıcın antıbıyotık ve vajına ıcın temızleme jelı verdı.sımdıde o kultur testı dedıgının sonucunu beklıyoz ben cok korkuyorum ama neye korktugumu anlamadım cok sıkıldım cok bunaldım ben ya
bu testın sıgılerle ılgısı var mı yoksa akıntı ıcın yapılan bır test mı doktor bana dedıkı akıntın ıcın bu testı ıstedım ama artık kımseye guvenmıyorum korkuyorum ya bılmıyorum allak bullak oldum ben ya....sıgılllerımı aldıdıgımda sıgıller kotu huylu degılllermıs.pekı sımdı ne ıcın ıstedı bu testı ne bu sımdı?
zaman zaman umutsuzluga kapılıyorum kızlar n olur bısıler yazın

ah canım benim asıl sen nerelerdesin yaa...:))
noldu sana yavrum neden bunaldın sen böyle? vajinal kültğr testi smear değil tatlım, mantar olup olmadığına ve bakteri ölçümü yapacak akıntından aldığı örneğe. kaşıntının sebebi akıntın olabilir zaten, akıntının sebebi de mantar olabilir, onun da sebebi hakkaten çamaşırına bağlı olabilir :) yani hiç korkulacak bişi yok, ta pamuklu çamaşır giy, içten ütüle ve günde 1 kez çamaşırını değiştir canım. bir de günlük ped kullanma...

verdiği ilaçlarla zaten geçer sakın korkma, ba stres olursun sora...
seni özledik yaa.. =))a.s

canım, geçmiş olsun, dilerim yara yakma işlemi çabuk geçer, bebeğine kavuşursun..benim bir yakınım yeni yaktırdı ve şimdi 4 aylık hamile =) hem de doktor doktor gezdi, kimi ona kanser muamelesi yaptı. ( ama alakası yokmuş, sakın moralini bozma bak onun şimdi çok normal bir gebeliği var, gayet sağlıklı...zaten smear sonucun temiz çıkmış, korkma! biz de her yıl smear vericez zaten cnm hiçbişi olmasa da, kontrolü elden bırakmak yok!
siğilleri yakmak için adet döngüsünün önemi yok canım, regl olmaman yeterli.
sevgilerr..:1hug:

ya NİSAN ım ya sen ılacssın ya ılacc...rabbbım senı hıc bunaltmasın nasıl su serptın ıcıme sımdı korkmadan doktorumu arıycam ve sonucu bıldırcem ınsallah kotu bişi cıkmaz:)

çok opuyorum senııııı cokkkkkkkkkkkkkkkkk...

ne demek canım benim, senin hüsn-ü kuruntun bunlar :)) gayet sağlıklısın sen =) ben de öpüyorum canım!

Allahım bana yardım et!! hemdee tam klitorisin üstünd 1 adet siğil bulunmaktaaaa... yerlerde sürünmekk ve devamli ağlamak istiyorumm!!!!! Erkeklere ölüm diyorumm ben çünkü bu hstalık onlarda belirmese bile ( kimlerle yatıp kalktıkları belli olmadgndan) bize sak diye yapısıyo!! mesela bnm nisanlım iş geregi hep Amsterdama giderdi.. Kim bilir kimden kapıp bana bulastırdıı..viuuu!!!! helpp mee!! bidaha zevk alamıcakmıyım yanı ben orayı yaktırınca :S:S:S:S

canım çok teşekkürler ilgine allahrazı olsun

arkadaslar hic klitoris uzerinde sigil cıkan oldumu tam ortasında_??? her sabah bakısıyoruz siğille çok korkuyorum nie orda çıkar kiii_??? pufff

kızlar ben yaklaşık iki ay önce burda belirtmiştim.bendede yeni yeni üç dört tane siğil oluştu diye.
şimdi hiç kalmadı,dr.da gitmedim.herhangi bir ilaçda kullanmadım.
tek yaptığım yeşil çay içtim günde bazen bir bazende iki fincan.yani farklı yaptığım tek şey buydu.ben yeşil çaya bağlıyorum,yok olmalarını.
sizde bir deneyin,belki faydasını görürüsünüz.hepinize şifalar canlarım.

yeşil çay bağışıklık sistemini iyi yönde etkileyen bir çaydır. Dogrudur. en kötü hastalıklardan biri olarak görüyorum ben bu HPv yi.. hepimize geçmiş olsun

yaa bişey sorcam bu siğiller sadece cinsel temas sonucu mu bulaşıyo başka çıkma nedenleri yokmu

siğil sadece cinsel temasla mı bulaşıyo bunun oluşmasının başka bi nedeni yok mu bileniniz vardır muhakkak ki nolur cvp yazın mesela başka bölgede de var normal bi siğil o genital bölgede de çıkamazmı

Genital siğiller cinsel birleşmenin her türlüsünde çıkıyor ne yazikki.. Bakire olsan bile yinede penis ve bölgesi temasıyla geçebiliyor. Diğer türlü havuz, wc.. vs geçme riski az da olsa geçtiğni söyleyenler var ama temel neden cinsel temas ne yazikki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…