Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bu siğillerin pek çok çeşileri var genital bölgede yaşayan siğiller bu tiplerden ayrılıyor. ne yazikki kimle düşüp kalktığı belli olmayan erkek arkadaslarımzdan, kocalarımızdan, nişanlılarımızdan bize geçiyor çok acı, insani cinsel ilişkiden soğutan bir durum

Bu siğillerin pek çok çeşileri var genital bölgede yaşayan siğiller bu tiplerden ayrılıyor. ne yazikki kimle düşüp kalktığı belli olmayan erkek arkadaslarımzdan, kocalarımızdan, nişanlılarımızdan bize geçiyor çok acı, insani cinsel ilişkiden soğutan bir durum

merhaba arkadaşım, aramıza yeni katıldın :) ve normal olarak endişeli, mutsuz ve umutsuzsun...

ama ilk zamanlar hepimiz böyleydik inan ki, sonra, en çok ta birbirimizden aldığımız moral ve destekle yendik sayılır bu hastalığı.
öncelikle canım, virüsün kaynağını araştırmayı bırakıyorsun :) zira bunu tam olarak anlamak imkansız. ben, havuzdan kaptığıma %80 inanıyorum. diğer ihtimal de okul tuvaleti veya erkek arkadaşımın önceki beraberliği. bunu sorun etmiyorum çünki, kanıtlanması imkansız ve bizden önceki yaşamlarına karışmamız da doğru değil, yapacak ta bir şey yok ne yazık ki. canım kendini boşuna üzme olur mu ?

ikinci adım,
'bu çok kötü bir hastalık', 'kurtulamayacağım' , 'beni de nerden buldu bu virüs?' gibisinden cümleleri de unutuyoruz :))

evet 'inatçı' bir virüs bu ama biz ondan daha inatçı olabiliriz. moralimizle ve bağışıklık sistemimizle onu yenebiliriz. ben bu hususta biraz daha rahatım çünki 7 aydır yeni siğil olgusu yok. yarı yarıya öndeyim siğile karşı savaşta :) ama yeniden tekrarlasa da dünyanın sonu değil benim için. ne yapacağımı biliyorum, korkmuyorum.

işte böyle arkadaşım....aramıza hoşgeldin...inan ki burada sadece bu konuda değil, genel olarak bir terapi almış gibi hissedeceksin ::)))

sevgiler sana, hepimize geçmiş olsun! :1hug::1hug:

Evet burada yazılanlarla az çok kendimi yanlız ve tiksinç hissetmedim.
belki bu kdr tpki vermemin nedeni nisanlım tarafndan aldatıldgmı ogrenp ayrılmam daha bunu ustmden atamamısken bide ondan kaptgm bu virusu ogrnmem oldu..
yerlerde surunuppp tepinerk aglayasım var ama dedıklerini uygulayacagımm..kafamı ve zihnimi rahatlatmalıyım..kendime gelmeliym sanırım ilk..cok tesekkur ederm ilgin ve yazın icin 'nisan'....a.s.

Selam arkadaşlar daha önce 6.5aylık hamile olduğumu ve genital saiğil olduğunu yazmaıştım dün doktaora gittim hamile olduğum için test felan yapamayacağını söyledi gebelik sonrası tedavi olmam gerektiğini ama mutlaka sezeryanla doğum yapmam gerektiğini söyledi hiç bişi yapmadı bende hiç tatmin olmadım çok huzursuzum gebelikte böyle bişi yaşayan varsa yada biligisi olan tecrübelerini yazarmı lütfen gebeliğin bitmesine 2.5 ay var 4 aydan önce tadaviye başalayamayacağım geç kalmaktan çok korkuyorum

kızlar mrb bende 25 haftalık hamileyim bende de 3 aydır siiller var. ve bunlar zamanla arttı hala psikolojim bozuk. normal doğum imkansız sezeryan olucam ve doğum sırasında yakıcaklar siilleri. ama onları görmek bile canımın tekrar tekrar sıkılmasına yetiyo valla bebeğe bişiy olacak diye korkuyorum artık

canım çok geçmiş olsun olsun bende 6.5 aylık hamileyim 20gün önce siğilleri fark ettim ve bebeğim için çok endişelendim ama doktor normal doğum yapamazsın sezeryan olacak dedi başka bişi yok sen gittinmi hiç doktora ne dedi

Selam arkadaşlar daha önce 6.5aylık hamile olduğumu ve genital saiğil olduğunu yazmaıştım dün doktaora gittim hamile olduğum için test felan yapamayacağını söyledi gebelik sonrası tedavi olmam gerektiğini ama mutlaka sezeryanla doğum yapmam gerektiğini söyledi hiç bişi yapmadı bende hiç tatmin olmadım çok huzursuzum gebelikte böyle bişi yaşayan varsa yada biligisi olan tecrübelerini yazarmı lütfen gebeliğin bitmesine 2.5 ay var 4 aydan önce tadaviye başalayamayacağım geç kalmaktan çok korkuyorum

ayşancığım, korkma canım, sezeryanla güsel güsel doğumunu yapıcaksın, sonra da koterle yakacak siğillerini veya krem tedavisi uygulayacak. merak etme sen, bebeğin tehlike altında değil. :))
canım, siğillerinin çoğalmaması için, kendine sıkıntı etmemen lazım. yine de çoğalırsa da, moralini bozma, doğumdan sonra tek seferde kurtulacaksın! kendine çok dikkat etmelisin, yeşil çay, çörek otu-bal karışımı yemelisin.

için sıkıldıkça bize yaz, kendine dert etme canım, sevgiler! a.s.

canım bende 6,5 aylık hamileyim bende de 3 aydır var siğiller ve sürekli artıyor.ben toplam 3 farklı dr gösterdim il dr hemen yakalım dedi.2.dr sezeryan sırasında dedi.en son gata da bi dr gittim oda doğumdan sonra lohusalık döneminde kendi kendine geçebilir bağışıklık sistemin güçlenince dedi. geçmezse yakarız dedi.bebeğe bi zararı yok cnm merak etme bende çok araştırdım onu ama normal doğum imkansız o zaman virüs bebeğe geçebiliyor.

teşekkür ederim ederim arkadaşlar hastalığı duyunca deliriyorum sandım üstüne sezeryan olacağım eklenince dünya başıma yıkılmıştı ama bu başlığı görünce yalnız olmadığımı anladım hiç kimseyle paylaşamadım inanın ama yazdıklarınızı okudukça içime su serpildi allahım hepimize şifa versin inşallah hep güzel haberler verelim birbirimize

arkadaşlar takmayın bu kadar yaa .benim doktorum prof kendisiyle detaylı bir şekilde konuştum.bana herşeyi anlattı hatta kırsal kesimde olna birçok insna varmış 7 -8 çocukları var ve kendilerini bildiklerinden beri siğil varmışki bacaklarına kadar yayılmış önlem almadıkları için ama yıllarca öyle yaşamışlar alışmışlar ve takmamışlar.hadiiii arkadaşlar hepimiz aynı kaderi paylaşıyoruz nisanında dediği gibi çörek otu bal ve yeşil çay a devam :)bende de siğil vardı en son 15 gün önce aldırdım 2. kez aldırdım .ilkinde de bir taneydi 2.sinde de sorun etmeyin ve doktorum bana bir daha çıkmayacak dedi.hadii sıkıntı etmeyin moral önemli:)ama doğumdan sonra gardasil aşısını yaptırın bende aralıkta başşlayacağım:)

Bu bildgimz corek otumu? nasıl yıyıorsunuz? bagısıklk sıstemı ıcınmı

evet canım, bildiğimiz çörek otunu çektiriyoruz aktarda. toz haline getiriyoruz. sonra sabahları biraz balla karıştırıp, 1-2 tatlı kaşığı yiyoruz. bağışıklık sistemi için çok iyidir çörek otu. yeşil çayın da bu özelliği var. deneyen arkadaşlar yararını gördüler, bir arkadaşın siğilleri geçmişti bu kürle.
zaten genel olarak faydalı bir şey...hamie arkadaşlar yine de doktorlarına danışsınlar elbette =)

pek iştah açıcı gözükmüyor ama bu iilletten kurtulmak için herşeyi yiyebirm :KK70: birde bu verrutol reçetesiz eczaneden alınabılıyormu bilen varsa cvp verirse sevnrm..bu illetten yakınan kaç kişi varmiş gorunce hayret ettim yanlız olmadgmzıı bilmek ne guselllll :))))

virtualı bilmiyorum ama netten araştırmışştım daha önce .kesinlikle doktorun vermediği ilaçları kullanmayınız.bu arada sizlere bişey sorucam bana doktorum yakma operasyonundan sonra fitil vermişti.10 gün oldu kullanıp bitireli.ama 10 gündür yürüyüş sonrası durmadan kaşıntım oluyor:KK43: çok yürüdüğümde oluyor ama .nedenini bilen var mı? siğil çııkacağını hiç sanmıyorum .sizler ne düşünüyorsunuz?bilgisi olan yardımcı olabilirmİ?

virtualı bilmiyorum ama netten araştırmışştım daha önce .kesinlikle doktorun vermediği ilaçları kullanmayınız.bu arada sizlere bişey sorucam bana doktorum yakma operasyonundan sonra fitil vermişti.10 gün oldu kullanıp bitireli.ama 10 gündür yürüyüş sonrası durmadan kaşıntım oluyor:KK43: çok yürüdüğümde oluyor ama .nedenini bilen var mı? siğil çııkacağını hiç sanmıyorum .sizler ne düşünüyorsunuz?bilgisi olan yardımcı olabilirmİ?

alakası yoktur sanmıyorum tahris gbi bsydr belki ama bende bu tıksnc yaratıklar cıkmadan once fena halde kasıntı oluodu ve cıkıcagı yerlerde bı kuruluk oluodu.. :1no2:

addicted'cim :)
ben verrutol kullandım ama vajina bölgesinde ASLA kullanılmıyor!!! çünki ciddi asit var içinde, sürüldüğü bölgeyi yakıyor. ben popomdaki siğillerde kullanmıştım ve hatta küçük küçük izler kaldı yani. yanık gibi. vajinaya kesinlikle kullanmayın...

adiccted ben sanmıyoru siğil olduğunu neden diceksin normalde kaşıntı ağrı yok.çok fazla yol yürüdüğümde sanıyorum sürtünmeden tahriş oluyor diyorum ama pazartesi ya da salı doktorumu arayacağım.tahminime göre bana vermiş olduğu fitilden kaynaklanıyor sabun gibi bşeydi 7 tane bir hafta kulanıyorsun ama (neo-penotran) çok gıcık bişeydi saıyorum ondan.ama paazartesi onç beli olur.tşk ederim.

adiccted ben sanmıyoru siğil olduğunu neden diceksin normalde kaşıntı ağrı yok.çok fazla yol yürüdüğümde sanıyorum sürtünmeden tahriş oluyor diyorum ama pazartesi ya da salı doktorumu arayacağım.tahminime göre bana vermiş olduğu fitilden kaynaklanıyor sabun gibi bşeydi 7 tane bir hafta kulanıyorsun ama (neo-penotran) çok gıcık bişeydi saıyorum ondan.ama paazartesi onç beli olur.tşk ederim.

canım ben de fitil kullandım, bende de hafif kaşıntı olmuştu. mart ayında. çok kötü bişey fitil ya...

ısalla deıldırrrr evet zaten deıl gıbı gozukuyor ..kadın olmak cok zor bsy walla :KK43:

korkmana gerek yok canım bebğine bi zararı yokmuş dr öle demişti benimde vardı sigillerim ve 2ay önce dogum yaptım bu rahatsızlıkta hamileyken alttan muyane bile yapmadı dr içini rahat tutabilirsin sadece sezeryanla dogum yapıyosun inş saglıklı bi şekilde bebişine kavuşursun

arkadaşlar siğilleri aldırmaktan korkmayın ciddi anlamda acımıyor.ben aldırmaktan korkmuyorum sonrasında da acısı olmuyor.ben dondurttum iki kere 3 hafta önce en son dondurtttum.Allaha şükür gayet iyiym .iki kez dondurttum.bende korkmuyorum artık.bir daha da çıkmayacak dedi doktorum.çıksada ufacık birşey zaten gidip aldırırım hemen.aralıktada aşılarıma başlıycam.ondan sonrası Allah kerim.tedbirimizi aldığımız sürece hiç bir şey olmaz .Arkadaşlar size bir olay anlatayımda şükredelim halimize nişanlımın kuzeni 20 yaşında gebzede ünv kazanıyor bu arada ankarada oturuyor çocuk.sonra gitmek istemiyor polis olucam diyor bu bir hafta önce olan bir olay polis okuluna giderken doktor gözetimi gerekiyor bir bakıyorlar çocuğun bir kakciğerinde kocaman saçaklı bir halde tümör.hemen ameliyata aldılar.imdi iyi gibi diyorlar.bakın burda ddemek istedğim herkes kaderini yaşıyor.hastalık genç yaşı dinlemiyor.ömür nedirki arkadaşlar gelippp geçiyorrrr anınızı güzel yaşayın .hepimiz zamanı gelince gidicez.ama ölmeden öldürmeyelim kendimizi .lafın kısası Şükredelim bizim haberimiz oldu bu hastalıktan ya yıllardır o halde yaşayan hastalar doktorumun bir hastası var 28 yıl siğiller le yaşamış ama kadın şu anda çok iyi hiçbirşeyde olmamaış hadiii ama toplayın kendinzii arkadaşlar.öpüyorum hepinizi

X