Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

nilkan ve handefe,
merhabalar...
hepimize geçmişler olucak inşallah =)
HPV gebeliğe engel değil tabi ki ama normal doğumda bebeğe geçebiliyor virüs. bir de eşli tedavi gerekiyor yoksa sizden eşinize, ondan yine size geçip duruyor bu inatçı virüs...
moralinizi bozmayın ama sakın...içiniz sıkıldıkça buraya yazın, biz bir aile olduk gibi burda :) a.s

merhaba nisan cım tesekkur ederım.yazmaya baslamadan once yazışmalarınızı okudum zaten gercekten aıle gıbı olmussunuz.ne guzel,ozellıkla sen acayıp pozıtıf bırısın.bu cok onemlı yanı pozıtıf olmak ....hastalıklardan kurtulmanın en ıyı yoluda bu zaten....aranıza yenı katıldım ama erken ayrılmak zorund akalıcam malesef....4 ay kadar esımın gorevı dolayısıyla yurt dısına gıdıcem.ama fırsat buldukca oradanda takıp edıcem sızler...daha 10 gun burdayım ama gorusuruz ......allah hepızın yardımcısı olsun tez zamanda siğil canavarlarından kurtarsın bızı...yılmak yok,yola devam....sevgılera.s.

ne kadar araştırma yaparsanız yapın sonuçta ben bunu yaşadım. tip 16 çıktı ve siğiller de gayet gözle görülebilen ve düz olmayan siğillerdi. chbrs canım, 16 olması dünyanın sonu değil. bunu vücudun atabilir, yenebilirsin. tip 6yı yener ama 16yı yenemezsin die bişi yok. git öğren ve kurtul bu meraktan. için içini yemesin.inan daha rahat olacaksın. bi de 16 olması kanser gelişeceği anlamına gelmiyor. lütfen üzülme. iyi ve bilgili bir doktor seni rahatlatacaktır. internetten abuk sabuk şeyleri de okuma. ben de okuyordum ama doktorum kızdı bana. artık merak ettiğim herşeyi ona soruyorum.

Chica arkadaşım dediğin gibi tip 16 çıksa bile bunun çok düşük bir kısmı tedavi edilmezse kansere dönüşüyormuş, çünkü amerika başta olmak üzere dünyanın heryerinde tip 16 ve tip18 oldukça fazla bunların hepsi kanser olsa dünyada insan kalmaz. Ancak benim doktorumda eğer belirgin bir siğil var ise tipleme yapmaya gerek yok dedi bu yüzden araştırma yapmaya ihtiyaç duydum. sadece türkiye kaynaklı değil yabancı kaynaklı bir çok site de Exhotypc condyloma yani dışa doğru gelişen siğil varsa bunun riski artırmayacağını bunların düşük riskli tiplerden kaynaklanacağını yazıyor hatta bu konuda bulduğum bir araştırmayı yazayım buraya;

Subclinical infection All types
Exophytic condyloma - any site HPV 6 , 11
Flat condyloma - especially cervix HPV 6, 11,16, 18, 31, others Bowenoid papulosis HPV 16
Giant condyloma HPV 6, 11
Cervical cancer
Strong association
HPV16, 18, 31, 45
Moderate association
HPV 33, 35, 39, 51, 52, 56, 58, 59, 68
Weak or no association
HPV 6, 11, 26, 42, 43, 44, 53, 54, 55, 62
Vulvar cancer HPV 16
Penile cancer HPV 16

RESPIRATORY PAPILLOMAS HPV 6, 11
CONJUNCTIVAL PAPILLOMAS HPV 6, 11

ORAL CAVITY
Focal epithelial hyperplasia HPV 13, 32
Infection with genital tract HPVs HPV 6, 11, 16
Lesions on Lip HPV 2

Yukarıda, özellikle rahim ağzındaki düz siğillerden Tip16-18-31-33 gibi yüksek riskli tiplerin de neden olacağı yazıyor. Adres:http://web.uct.ac.za/depts/mmi/jmoodie/hpv.html

Yine bir başka araştırma da hpv pozitif 40 hastadan 25 tanesinde exhotypc condyloma bulunmuş bunların da tamamında 6 ve 11 bulunmuş.(Adres:http://www.pubmedcentral.nih.gov/picrender.fcgi?artid=265969&blobtype=pdf)

Türkiyede de Hayriye Eren diye bir doktorun yaptığı araştırma da Göztepe hastenesine 3ay içerisinde başvuran 61 bayan hastayı incelemiş, bunların 28 inde hpv pozitif bulunmuş, bu 28 kişiden 24 ü riskli ve orta riskli hpv ye sahip, sadece dört tanesinde 6-11 bulunmuş ve bu 61 kişiden sadece birinde genital siğil varmış, yani bu araştırma da genelde siğil varsa yüksek riskli tipler yok anlamına geliyor.Adres:http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/tez/pdf/enfeksiyon/dr_hayriye_eren.pdf

Arkadaşlar ben bulduğum şeyleri size adresleri ile verdim sizlerde inceleyin, ben bir şeyi iddia etmeye çalışmıyorum, sadece genital siğile sahip olan bende dahil bu sitedeki diğer arkadaşlarımızı biraz rahatlatmaya çalışıyorum.

Sonuçta hpv nin riskli tipleri de türkiye dahil bir çok ülkede inanılmaz boyutlara ulaşmış ve türkiye başta olmak üzere bir çok kişi belirti vermediği için bunu bilmiyor. Bizler bunu artık biliyoruz ve inşallah gereken önlemleri alarak riski minimize edeceğiz. Bizim yapacağımız sadece düzenli smear takibi ve gereken tedavilerimizi yaptırmamız.

Ben doktoruma güvenmediğim için biraz araştırma yaptım, chica arkadaşım senin doktorunu yazabilirmisin bana özelden rica etsem, maalesef ben doktorumun bilgisine güvenemiyorum.

nilkancım benim de dr.um alaattin bey ama ben daha 2 keredir gidiyorum daha önce nurattin serinkana gidiyordum. bakalım hayırlısı sana ne dedi smear falan için merkezdeysen tanışalım ya ben hpv testi ve smear istedin 2 ay sonra dedi bebek için de çalışıyos ya

arkadaşlar, tamam tip 16 da olsa bu hemen kanser yapacak diye bir şey yok ki...sonuçta bu konuda artık azımanmayacak bir birikime sahibiz ve bilinçliyiz. devamlı doktora gidiyoruz. smear kontrollerini aksatmazsak bunun önüne rahatlıkla geçebiliriz bence. ki kansere sebep olması 10-15 yılı buluyor o da ihmal edildiğinde. kendmimize iyi bakarsak, vucut direncini genel olarak hergün yüksek tutarsak kanser olmayız değil mi? hem bi tek virüs kanser yapmıyuor ki, günlük yaşamda soluduğumuz gazlar, sigara, hatta yediklerimiz, giydiklerimiz dahi yüksek kanserojen içeriyor...etkenleri azaltırsak sorunu minimalize edebiliriz, inanın bana...

sizi seviyorum, kendinizi bırakmayın...öpücükler...a.s.

Arkadaşlar bugün yeni bir doktordan randevu aldım, o esnada telefonda konuştuk kadın bana siğil düşük riskli tiplerden kaynaklanır ancak hem düşük hem yüksek riskli tiplerin de bir arada bulunabileceğini söyledi. Bir tek ilişkide bile hem düşük hem yüksek riskli virüsler alınabilir dedi kadın beni iyice korkuttu, ne yapacağımı şaşırdım ve çok kötüyüm sanırım chica arkadaşımızın dediği gibi tipleme yaptırmak en iyi yol hep soru işaretleri ile yaşıyorum. Ankarada hpv konusunda uzman ve hastasını rahatlatan bir doktor tanıdığınız varsa lütfen yazın.

nilkancım benim de dr.um alaattin bey ama ben daha 2 keredir gidiyorum daha önce nurattin serinkana gidiyordum. bakalım hayırlısı sana ne dedi smear falan için merkezdeysen tanışalım ya ben hpv testi ve smear istedin 2 ay sonra dedi bebek için de çalışıyos ya

ben carsamba hastanede smear yaptırcam bıkacgun sonrasındada eşimle gidicem 4 -5 ay yokum malesef.ama geldığımde tanısmak ısterım tabi canım.arkadas listeme eklıycem senı.gorusuruz.sevgıler

zeytinciğimm,
kötü olma nolursun, kanser olmak çok uzun süreçte ve ihmal edilirse olur canım benim...

zeytinciğimm,
kötü olma nolursun, kanser olmak çok uzun süreçte ve ihmal edilirse olur canım benim...

ben carsamba hastanede smear yaptırcam bıkacgun sonrasındada eşimle gidicem 4 -5 ay yokum malesef.ama geldığımde tanısmak ısterım tabi canım.arkadas listeme eklıycem senı.gorusuruz.sevgıler

canım saolasın ve allah kolaylık versin..... sonucunu merak edeceğim sadece smearmı yaptırıyoruz. ben hpv içinde ayrıca tahlil yapılacakmı diye merak ediyorum. alaaddin beyin dedim ya daha yeni bir hastasıyım. sende aldaramı kullanıyosun.... varmı gelişme 4-5 ay herhalde yazarsın sonuçdan haberdar edersin. bende bebek içinde uğraşıyorumda o yüzden birdahaki ay yaptırcam şimdi yumurtlama dönemim olmuyo birde hsg çekildim bu ay ikisi bir olmaz dedi...

zeytinciğimm,

Nisancığım teşekkür ederim, dün biraz evhanlandım sanırım, burda da doktorların rolu ortaya çıkıyor işte, aslında benim kendi doktorum yeni bir smear aldırma gereği bile duymadı, onun dediği şuydu, genelde tek eşli yaşayan çiftlerde virüsün birden fazla tipinin görülmesi çok nadirdir, bende de siğil olduğu için ve rahim ağzı temiz olduğu tipleme yapmaya gerek görmedi, hatta smear bile almadı. ama bu telefonda konuştuğum doktor bana panik yaptırdı baya. Benim anladığım şu ki siğil varsa evet risk oldukça düşük ancak başka bir tipin varlığı ihmalini göz artı etmeden sürekli olarak smear kontrelleri şart. Hepimize bir kez daha geçmiş olsun.

zeytin valla içime su serptin bende 1 ay bu stresle nasıl başa çıkarım diye düşünüyordum gördükçe sinirim bozuluyo

arkadaşlar bu kondilomundan korunmanın en iyi yolu tek eşliolmak.tabiki çok eşlilerin hepsinde olacak diye bişeyde yok ama büyük sebebi bu...ve tabikii hiyjen .genellikle kadın doğumcular bunun sebebini çok söylemezlerama tek eşlilerde bu has.yakalanma oranı çok az.bu siğiller yayılmadan önce çaresine bakmak gerekiyo yoksa karnıbahar gibi yayılıyo.çalıştığım has.bunun çok kötü hallerini gördüm moralbozmak istemiyorum sadece sık sık kontrol şart diyorum sadece.

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun genital siğil bendede var iki tane çok küçük dün fark ettim hemde 6 aylık hamileyim doktorumu aradım ama muyane etmeden bişi söyleyemem dedi gebelikte başına böyle bişi gelen varmı dünden beri mahvoldum ailemde kadın hastalıkları var çok korkuyorum hpv virüsü rahim ağzı kanserini tetikliyo gebelikte tedavi olmuyor galiba başına böyle bişi gelen varmı yazsın lutfenn

daha az önce doktordan geldim ufak bir siğilim vardı dondurttum doktorum bir daha çıkmaz dedi .garanti verir gibi . bir daha çıkarsa dediğimde çıkmayacak dedi.benim 2.. donurtuşum valla hiçte acımadı bu sefer.gardasil ve ceveral diye 2 aşı var onları da vurduurcam biri kanser için diğeride siğil için.siğil varsa korkma dedi doktorum .tip 16 yı da sorum bir arkadaşşımda çıkmış dedim.onda ki tip 16 + başka bir çeşidi yani siğil yapan çeşidide vardır dedi ki korkmayın dedi tip 16 da aynı sigara gibi nasılki sigara içenler kanser olabilir diyoruz o da aynı şekilde dedi.tip tayini yapmamaızda gerek yok dedi.neyi değiştirceksin i dedi.yeterki korkmayın.arkadaşımızın da dediği gibi amerikada hatun kalmazdı değil mi? 5inden 3ünde bu hastalık var.tedavi oluyoru siğiller çıktıkça aldırıcaz.ki bu ölünceye kadar çıkmıyor arada bir çıkıyor.korkmayın.bu arada doktorumdan memnun olmadığımı söylemiştim konuşmuyor diye ama bugün süperdi:) inşallah bana iyi gelirde izmirdeki herkese öneririm doktorumu.2 ay sonra bakıcam ne durumdayım diye hepinize haber vericem .ben hergün siteye göz atıyorum arkadaşlar.bu arada hamile olan bir arkdaşımız varmış siğili olan .sakın korkma ama yaktırma da.doktorunla gör
ş dondurtmayı uygun görüyorsa maksimum onu yaptır ya da aldara diye bir krem var hamile bayanlara onu öneriyorlar.merak etme bebeğine birşey olmaz.siğiller hamilleliği önlemiyor sadece kanalında siğil varsa normal doğumu önermiyorlar o kadar.ki bizim ülkemizde de durmadan sezeryanla doğum yaptırıyorlar.korkmayın arkadaşlar.korkulacak hiçbirşey yok:)öptüm hepinizii sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz:)

chdbrs
canım herşeyi süper anlatmışsın, çok sevindimmm!!! :)))

tek eşlilik hakkında bilgi veren arkadaşa da teşekkür ediyorum. yalnız buradaki hanımların çoğu tek eşli zaten. ben dahil. ancak eşlerimizin önceden birlikte olmuş olabileceği ve virüsü vucutlarında taşıyabileceği gibi bir durum var malesef. onlarda siğil çıkmasa bile bize geçince siğil yapıyor...böyle tatsız bir durum var. ayrıca havuzdan da kapılabiliyor, az bir risk olsa da...

Uzun zamandır girmiyordum hanımlar hepinize merhaba...
Öncelikle Nisancım ameliyat olmuşsun çok geçmiş olsun a.s.

Chica81 yalnız değilsin canım bende de aynen HPV 16 var ve siğil de var.Yazalı bayağı oluyor yeni gelen arkadaşlar okumamış olabilir kısaca özet geçeyim başıma gelenleri.
Vulvada minik kabartılar farkettim özel polikliniğe gittim doktor genital herpesten şüphelenip birkaç krem hap verdi geçmedi sonra siğil olabilir dedi ve aldara verdi eczane heyet raporu gerektiriyor dedi diye birkaç doktora danışmadan kullanmak istemedim.Atatürk araştırma ve eğitim hastanesine gittim Smear ve HPV Dna testi yaptırmak istiyorum dedim.Smear temiz çıktı.HPV sonucumda da HPV Poly,HPV 16,Düşük risk HPV ve yüksek risk HPV çıktı.Sonra biyopsi ile parçalar alındı ve kondilom olduğu orada da teyit edildi.Kalan minik noktacıklar varmış onlar için de Aldara krem kullanmaya başladım gözle görünür birşey yok şu anda ama krem bitince tekrar doktora gideceğim.Bu aşamalarda 6 tane falan doktora gittim kızımın doktoru Ege üniversitesinden Aydın Özsaranı önerdi.Benim gittiğim doktorlar içinde de en güvendiğim Atatürk Araştırma hastanesinden Adnan Keklik oldu.Tekrar smear ve HPV yaptırıp sonuçlarımla Aydın Özsarana gitmeyi memnun kalmazsam Adnan Keklik'e devam etmeyi planlıyorum.Onkoloji uzmanı bir arkadaşım çocuk olayını bir an evvel tamamlayıp sonrada kansere dönerse en son en kötü ihtimal rahmimin alınması ihtimalinin olacağını söyledi.Tabi ben en kötü ama en kötü ne olur diye bayağı sıkıştırınca.Şimdi hemen 2. çocuğa da hamile kalıp çocuk olayını tamamlayıp sonra da smear ve HPV testi takibiyle yaşamımı sürdürüp bu virüsü yenmeye çalışacağım bağışıklık sistemimi güçlendirip.Adnan Keklik'e yapmam gereken ne var diye sordum özel olarak.Sadece sigara içiyorsan bırak dedi ki tek tük ayda bir puro içerdim artık onu da içmiyorum.
Benim tavsiyem siğil var diye HPV testi yaptırmayı ihmal etmeyin devlet hastanesinde ücretsiz.Bendeki gibi hem düşük riskli hem yüksek riskli hem de kanser yapıcı olanlar bir arada olabilir.Ben bütün bu tedaviler,testler ve işlemlere sadece devlet hastanesinden aldığım heyet raporuyla gittiğim eczaneye aldara krem için 25 ytl ödedim.İlk doktora kalsaydı yakacaktı siğili neyim var öğrenemeden.Şimdi hangi virüsleri taşıdığımı biliyorum hiç değilse ona göre durumun ciddiyetinin farkındayım.
Chica81 ve chdbcs sizde izmirdeymişsiniz siz hangi doktorlara gidiyorsunuz?

Uzun zamandır girmiyordum hanımlar hepinize merhaba...
Öncelikle Nisancım ameliyat olmuşsun çok geçmiş olsun a.s.

Chica81 yalnız değilsin canım bende de aynen HPV 16 var ve siğil de vardı.Yazalı bayağı oluyor yeni gelen arkadaşlar okumamış olabilir kısaca özet geçeyim başıma gelenleri.
Vulvada minik kabartılar farkettim özel polikliniğe gittim doktor genital herpesten şüphelenip birkaç krem hap verdi geçmedi sonra siğil olabilir dedi ve aldara verdi eczane heyet raporu gerektiriyor dedi diye birkaç doktora danışmadan kullanmak istemedim.Atatürk araştırma ve eğitim hastanesine gittim Smear ve HPV Dna testi yaptırmak istiyorum dedim.Smear temiz çıktı.HPV sonucumda da HPV Poly,HPV 16,Düşük risk HPV ve yüksek risk HPV çıktı.Sonra biyopsi ile parçalar alındı ve kondilom olduğu orada da teyit edildi.Kalan minik noktacıklar varmış onlar için de Aldara krem kullanmaya başladım gözle görünür birşey yok şu anda ama krem bitince tekrar doktora gideceğim.Bu aşamalarda 6 tane falan doktora gittim kızımın doktoru Ege üniversitesinden Aydın Özsaranı önerdi.Benim gittiğim doktorlar içinde de en güvendiğim Atatürk Araştırma hastanesinden Adnan Keklik oldu.Tekrar smear ve HPV yaptırıp sonuçlarımla Aydın Özsarana gitmeyi memnun kalmazsam Adnan Keklik'e devam etmeyi planlıyorum.Onkoloji uzmanı bir arkadaşım çocuk olayını bir an evvel tamamlayıp sonrada kansere dönerse en son en kötü ihtimal rahmimin alınması ihtimalinin olacağını söyledi.Tabi ben en kötü ama en kötü ne olur diye bayağı sıkıştırınca.Şimdi hemen 2. çocuğa da hamile kalıp çocuk olayını tamamlayıp sonra da smear ve HPV testi takibiyle yaşamımı sürdürüp bu virüsü yenmeye çalışacağım bağışıklık sistemimi güçlendirip.Adnan Keklik'e yapmam gereken ne var diye sordum özel olarak.Sadece sigara içiyorsan bırak dedi ki tek tük ayda bir puro içerdim artık onu da içmiyorum.
Benim tavsiyem siğil var diye HPV testi yaptırmayı ihmal etmeyin devlet hastanesinde ücretsiz.Bendeki gibi hem düşük riskli hem yüksek riskli hem de kanser yapıcı olanlar bir arada olabilir.Ben bütün bu tedaviler,testler ve işlemlere sadece devlet hastanesinden aldığım heyet raporuyla gittiğim eczaneye aldara krem için 25 ytl ödedim.İlk doktora kalsaydı yakacaktı siğili neyim var öğrenemeden.Şimdi hangi virüsleri taşıdığımı biliyorum hiç değilse ona göre durumun ciddiyetinin farkındayım.
Chica81 ve chdbcs sizde izmirdeymişsiniz siz hangi doktorlara gidiyorsunuz?

canım geçmiş olsun bende yarın gitcem dr.a ama ben yeni yumurtladım sanırım ve korunmuyorumda gebelik istiyorum. banada aldara krem verdi dr. 2 ay kullan sonra smear alırız dedi. acaba bu haldede pap semar yapılıyomu bir de hpv tayini smeardan çncemi sonramı yapılıyo

Handefe sana da geçmiş olsun canım.Sana doktorun aldara krem kullanırken hamile kalabilirsin dedi mi? Yani ben tedaviyi tamamen bitirip sonradan çocuk yapmanı öneririm.Ben bir de memorialden jinekolojik onkoloji uzmanına danıştım bana 1 yıl prezervatifsiz ilişkiye girme demişti ben ama mutlaka 2.çocuğu şimdi yapmak istiyorum o da dedi o zaman son bir kez smear yaptır temiz çıkarsa hamile kalabilirsin.Hamile kaldıktan sonra da prezervatifle devam edin ilişkiye.Smear ve HPV DNA testini aynı kontrolde yaptırabilirsin.Smearda metal uzun bir cisim sokuyorlar HPV DNA testinde de kulak temizleme çubuğu gibi birşey yani önce sonra farketmez.Çok basit ve acısız birşey zaten.Kulağına nasıl kulak temizleme çubuğu sokarsın aynı çubuğu vajinana sokuyor sıvı örneği almak için.Ben ilk önce smear testini yaptırdım temiz çıkmasına rağmen evhamlı olduğum için HPV testi de istedim sonra onu da yaptırdım korktuğum başıma geldi ama olsun yine de çok şükür gittiğim tüm doktorların söylediği ortak şey korkacak bir şey yok.Yapılacak tek şey düzenli takip.

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun genital siğil bendede var iki tane çok küçük dün fark ettim hemde 6 aylık hamileyim doktorumu aradım ama muyane etmeden bişi söyleyemem dedi gebelikte başına böyle bişi gelen varmı dünden beri mahvoldum ailemde kadın hastalıkları var çok korkuyorum hpv virüsü rahim ağzı kanserini tetikliyo gebelikte tedavi olmuyor galiba başına böyle bişi gelen varmı yazsın lutfenn

cnm çok geçmiş olsun.benım gıttığim doktorlardan bi çoğu bu durumun bağışıklık sistemiyle birebir ilgisi olduğunu söyledi.yazıları okuduysanda bağışıklıkla alakalı bi çok yazılar ve tavsiyelerimiz var.sen hamile olduğun için doktorunun önermediği bişeyi burdan tavsiye etmek istemem.doktor siğillerimi yaktırdıgımda tekrar çıkarmı diye sorduğumda herhangi bi hastalıkta hamilelikte ufacık bi grıp bile olsan bağışıklık sistemin kuvvetsizse çıkar dedi.kimindede senelerce taşısa bile hamile kalsa bile çıkmıyomuş.bu tamamen bünye ve birazda şans meselesi.bence bu kadar panik yapma hayatım ilk yapman gereken önce doktorunla görüş çünkü eger varsa büyük ihtimalle bebeğe bulasmaması için normal doğum deilde sezeryanla doğum yapacaksın.bebeğinden sonrada kendine iyi bi doktor bulup.bağışıklık sistemını kuvvetlendırecek şeyler kullan vede en önemlisi morelini yüksek tut.herkesin ırsi hastalıkları olabılır ama sen daha şimdiden kendıne teşhis koyarsan hastalıktan kurtulamassın.yazılarımı oku birbirimize destek oluyoruz.bizde bu hastalğı taşıyoruz ne yani hepimiz kansermiyiz tabiki hayır.tedavi oluyoruz öğrenmeye çalışıyoruz birbirimize sürekli morel veriyoruz.herşey ALLAHten sonuçta kendini üzme bebişinide tekrar geçmiş olsun cnm :nazar:a.s.

chdbrs
canım herşeyi süper anlatmışsın, çok sevindimmm!!! :)))

tek eşlilik hakkında bilgi veren arkadaşa da teşekkür ediyorum. yalnız buradaki hanımların çoğu tek eşli zaten. ben dahil. ancak eşlerimizin önceden birlikte olmuş olabileceği ve virüsü vucutlarında taşıyabileceği gibi bir durum var malesef. onlarda siğil çıkmasa bile bize geçince siğil yapıyor...böyle tatsız bir durum var. ayrıca havuzdan da kapılabiliyor, az bir risk olsa da...

nisancım sana katılıyorum.bende tek eşli bi insanım ve hatırlıyorum doktorum bunu bana ilk söylediğinde eve gelip zorla adama kimle ne yasadın anlat diye cinnetler geçirdim.:eek::eek:klava: havuzdu tuvaletti takıntı yapmaktan deliricektim nerdeyse-tatlicadiarzu- en sonunda olan oldu dedim.bundan sonra herşeye dikkat etmeye bakıcaz artık.benım anlamadığım ne biliyomusun.bu haltları erkekler yiyo hastalıklar bize hediyesi oluyo .çok afedersin sefasını onlar cefasını biz kadınlar çekiyoruz:enbuyukkk: neyse gene feminist düşüncelere daldım öpüldünüz.Çok üzgünüm çoook

X