çok geçmiş olsun.ben beklemedeyim hala bu hafta başka bir doktora görünmeyi planlıyorum.2 haftadır minik siğillerim var.hiç bir müdahalede bulunulmadı.öylece çoğalmadan duruyorlar.smear sonucumu öğrenemedim henüz.
Bende uzun zamandır bu sıkıntıyla uğraşıyorum( Kaç kez yaktırdım, dondurdum ama nafile yine çıkıyor yine çıkıyor. Vitamin kullanıyorum, alkol sigara yok. Düzenli besleniyorum. Şimdi hamileyim en son hamile kalmadan önce dondurmuştum. Pazartesi doğum yapacağım, ve genital bölgemin dışında bacağıma bile sıçramış ( Doktorum hamilyeken bir işlem yapmayalım dedi, doğum yapmayı bekliyorum. En son Nisa Hastanesine gidiyordum Cildiyeye (dış bölgede olduğu için) ne tipleme testi ne de başka bişi yaptı, sadece vdrl testi yaptı cinsel yolla bulaşan bir hastalık var mı diye, ama bu lanet hastalık beni evlenmeden önce buldu, cinsel bir hastalığım olması imkansızdı. Aldarada vermedi dondurduktan sonra. Ayrıca daha önceleri Şişli Etfal de bir dr a gittim ağda yoluyla bulaşmış dedi, çünkü tamamen dış bölgede. Kesinlikle dışarda ağda yaptırmayı düşünmeyin, en iyi yere gitseniz bile dedi..
Bana önerebileceğiniz özellikle Avrupa yakasında, doktor var mı arkadaşlar? Şuan o kadar artmışki hiç bu kadar olmamıştı, hamilelikte daha da artabiliyormuş sanırım. Doktor tavsiyelerinize ihtiyacım var..
hpv olduğu nasıl anlaşıldı lezyon yoksa......??????teşekkür ederim bende siğil falan yok allahtan ama yinede hpv çıktı işte bakalım kolposkopide ne çıkıcak araştırma hastanesinde yaptırdım güveniyorum yani sonuçlara smearda temz dedi işte ama pek bişi anlamadım doktordan
:44:
Bende uzun zamandır bu sıkıntıyla uğraşıyorum( Kaç kez yaktırdım, dondurdum ama nafile yine çıkıyor yine çıkıyor. Vitamin kullanıyorum, alkol sigara yok. Düzenli besleniyorum. Şimdi hamileyim en son hamile kalmadan önce dondurmuştum. Pazartesi doğum yapacağım, ve genital bölgemin dışında bacağıma bile sıçramış ( Doktorum hamilyeken bir işlem yapmayalım dedi, doğum yapmayı bekliyorum. En son Nisa Hastanesine gidiyordum Cildiyeye (dış bölgede olduğu için) ne tipleme testi ne de başka bişi yaptı, sadece vdrl testi yaptı cinsel yolla bulaşan bir hastalık var mı diye, ama bu lanet hastalık beni evlenmeden önce buldu, cinsel bir hastalığım olması imkansızdı. Aldarada vermedi dondurduktan sonra. Ayrıca daha önceleri Şişli Etfal de bir dr a gittim ağda yoluyla bulaşmış dedi, çünkü tamamen dış bölgede. Kesinlikle dışarda ağda yaptırmayı düşünmeyin, en iyi yere gitseniz bile dedi..
Bana önerebileceğiniz özellikle Avrupa yakasında, doktor var mı arkadaşlar? Şuan o kadar artmışki hiç bu kadar olmamıştı, hamilelikte daha da artabiliyormuş sanırım. Doktor tavsiyelerinize ihtiyacım var..
hpv olduğu nasıl anlaşıldı lezyon yoksa......??????
geçmiş olsun canım.....bu hastalığı evlenmeden önce kaptığını söylüyosun...ve bunu %100 eşinede bulaştırdın.çünkü bu hastalık bulaşı en yüksek viral hastalıklardan biri....dış ortamda bile en uzun yaşayabilen bir virüs...sürtünme yolu ile bile çok rahat bulaşabiliyor....kendine iyi baktığını sigara alkol olmadığını yazmışsın.....bu çok iyi fakat eşinle birlikte sürekli birbirinize bulaştırıyosunuz...bunu sana gittiğin doktor söylemedimi...erkeklerde siğil olmasa bile çok rahat bulaştırıyorlar....sana tavsiyelerim:önce doktorunu değiştir kendine iyi bir kadın doğumcu bul bu işte bence onlar daha iyi.....gidebileceğin üniv.hast. varsa oraya git...tiplemeyi muhakkak yaptır....(siğilden yapılıyor çünkü)bu iş için özellerde boşuna paralarınızı ziyan etmeyin.....suistimal var....çinko al .hamilesin şimdilik elma sirkesiyle idare et.....siğillerin çok büyükse zaten doğumdan sonra doktor yakar....hamile olduğun için çok bişey yazamadım.....ama eşinde muhakkak doktora görünmeli.....SEVGİLER.....
Siğiller çok ve yaygın ise sezeryanla doğum yapılması gerekiyormuş sen de sezeryanla doğum yapacaksın sanırım? Allah sorunsuz bir doğum ve sağlıklı bir bebek nasip eder inşallah. Hamile iken vücut bağışıklık sistemini doğrudan düşürüyor. En savunmasız dönemdesin yani virüse karşı. Üzülme çıktılar diye. Onlar meydanı boş buldular şimdilik ondan böyle çıkıyorlar. Pazartesiye ne kaldı ki :) Bebek gelsin ondan sonra kadın doğumcunla bunu halledersiniz. İyi de beslenirsen çıkmazlar bir daha inş. moralini bozma. Eğer farklı bir dr düşünüyorsan şahsen çapa kadın doğumu önerebilirim burada bir arkadaş daha oraya gitmş ve memnundu diye hatırlıyorum.
Geçmiş olsun, ben tedavi için çapaya gidiyorum asistanlar var tecrübeli doktor yok burda arkadaslarımdan ve internetten öğrendiklerim olmasa doktorların konu hakında bi şey soyleyip bilgi verdiği yok. daha öncede özelde tedavi oluyordum. O da pek bi şey soylemedi artık önemsemiyorlarmı yada bilmiyorlarmı anlamadım. Ama siğil varsa çapayı öneririm gene de. Çünkü özelde yapılan işlemin aynısı ve hemen hemen aynı şartlarda yapılıyor. Tek fark özele dünyanın parasını veriyorsun ama çapa da ücretsiz. Burdan da tüm koter uygulananması gereken arkadaşlarıma tavsiyem bilinçli davranıp öyle internetteki reklamlara filan kanmayıp bu işlemi devlet hastanelerinde yaptırmalarıdır. İşlem aynı tek fark yok ha sadece özelde bana genel anestesi uygulanmıstı devlet hastanesinde ise lokal anestesi uygulayıp yapmaları. sadece iğne yapılırken acıo o kadar.Eşimde görünürde herhangi bir şey yok dediğin gibi, araştırma hastaneleri en iyisi sanırım, doğumdan sonra Çapa'ya gitmeyi düşünüyorum. Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Sevgiler..
arkadaslar bişey sorcam benm sonradan cıkan bitane siğiliim kendiliğinden kuruduu ve düştü suan tamamemn iğleştii hiç bişey yok bu iyi bişey mi anlamadımm cok şaşsrtıcıı bianda cıktı ve biandada yok oldu bittii gitti:S:S
Sirke filan hiçbir şey sürmedin mi üzerine yani? Maşallah, bünyen yenmeye başladı virüsü demek ki
dedıklerının ne anlama geldıgını bılmıyorum ama dualarım senınle...çokk gecmıs olsun...
Bende de 2 Hafta önce ücyerden parca aldilar,rahim agzi,Vulva
Ve makata yakin yerden
Bugün doktorum aradi hastahanede konizasyon yani
Kürtaj yapip rahimagzini kaziyacaklarmis
Sonuclarim nasil dedim Eger dogruyu söylüyorsa
Cok kötü degil dedi sükürler olsun
Pap testim Pap Va. Dan Pap IIID olmus
Cin degerini söylemedi
Ayin 3 ünde gelecek aya randevu verdiler ameliyat icin
Ameliyattan 2 Hafta sonrada izine gidecektim biletler fln hep hazir Aldik
Insaalah biraksilik cikmaz gerci birgün yartarsin diyorlar
Dediklerini gibi olur insaallah
selam arkadaşlar bende aynı sorunla boğuştum tanıyanlar bliyordur. burda öğrendim çoğu şeyi tipleme testini, aşıyı falan sonra doktoruma sordum aşı olsan tabiki iyi olur dedi. sonra memleketime geldim burda doktora gittim doktorun güzel tedavi etmiş şu an bişey yok ama gardesil aşı vurulacaksın dedi, tiplemeyi sordum gardesili vurulunca zaten o seni koricak tipleme testini yaptırıp strese girmene gerek yok dedi. ilk dozu geçen hafta vuruldum ama diğer dozları ne zaman vurulucamn bilmiyorum bu doktor 2 aya bi dedi eczanedekiler ikinci doz 2 ay 3üncü doz 6 ay sonra oluyor genelde dedi. kırklarelideki doktoruma soracam kesin nasıl oluyo öğrenecem. sizler bu aşıyı kaç ayda bi vuruldunuz bana bilgi verirmisiniz lütfen.
ikincisi ilkinden iki ay sonra, ucuncusu de ikincisinden dort ay sonra. mesela ben temmuzun birinde oldum ikincisini eylulun birinde, ucuncusunu ocagin birinde olcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?