oncelikle geçmiş olsun, tipleme testini çapa ve cerrahpaşada ssk yada baska bi sağlık guvencen varsa ucretsiz yaptırabiliyrsun.Ben su anda çapa da tedavi oluyorum. tipleme testi benden de istende fakat hastanede o testin yapıldığı kit denen seyden kalmamıs maalesef. gelmesini bekliyorum.
Çapayı gece ara canım. gece saat 12:00 olur olmaz durmadan ara. Sen mutlaka gündüz aradığın için alamıyorsun. özele bosuna para bayılma zaten 1 kere yaktırma ile bitmio bu iş.ben çapadan da denedim randevu almayı ama ne zaman arasam dolu diyo,beklemektende korkuyorum çoğalcaklar diye. özelde bayılcam paraları 400 tip testi 300 de yakma artı genel anestezi parası alırlar mı bilmiyorum .korkuyorum
o konuyu sormam lazım benimde yaa yani hpv dna testi hem posizitif negatif durumunu hemde tipini gösteren şey mi.siğilden mi yapılıyor yoksa smear gibi vajenden sürüntü alarak mı
sanırım pozitif negatif testi smear sürüntüsü gibi alınıp yapılıyor.negatifse aşılamaya geçiliyor.tip testi de ayrı olarak yakma sırasında alınan parçadan mı yapılıyor bilen arkadaşlar vardır?
benim az sayıdaydı ve smear temiz çıktığı için doktorum gerek gormemışti teste.ama en son vajen içindede çıkınca tip testi yaptır dedi.doktorum özel hastanede olunca tabi 400 tl istediler.bana tanıdıgı baska bı doç doktor tavsiye etti.onunla durumu konustum.o da eger smear temizse gerek yokki dedi zaten siğil yapan tipler bellidir tip 6 ya da tip 11 dir dedi sadece yakarız dedi.tabi kafam karıştı tekrar doktorumu aradım.dedim dier doktor böle böle diyo,napçaz.onun dediğide benim dediğimde doğru dedi.sen bilirsin dedi.ama bazen bikaç tip biraradabulunabiliyor o yüzden bence yaptır bilelim dedi.bende para harcamamak için hiç tanımadığım bi devlet hastanesinde panik halinde olmaktansa kıyıcam paraya ve kendi doktorumda olucam cuma günü koter,çok korkuyorum
ama bu test işi smear temizse kararı sana kalıyor,aklında soru işareti kalmasındansa bence yaptır,birde bildiğim kadarıyla tüm siğiller temizlenip eger sende riskli tip yoksa yapılıyor gardasil aşı,benimki de beni ona göre aşı programına alıcak.çok psikolojim bozuldu allah hepimize yardım etsin çaresiz dert vermesin
Çapayı gece ara canım. gece saat 12:00 olur olmaz durmadan ara. Sen mutlaka gündüz aradığın için alamıyorsun. özele bosuna para bayılma zaten 1 kere yaktırma ile bitmio bu iş.
test siğilden yapılıyor canım sürüntü alınarak değil. bende o yüzden karma karışık oldum zaten burdaki doktor yaptır diyo ama siğil yok nerden yaptıracam.
evet ben çok araştırdım canım bunu, doktorların bile çok fazla bilgisi olmayan bir hastalık bu. burdaki doktorum paran varsa yaptır dna testini diyor ama aile doktrumuz tip testine hiç gerek yok siğil çıkmışsa zaten bu zararlı bir tip değildir ve gardasil zaten seni zararlı tiplerden koricak hiç gerek yok dedi. burdaki doktoruma anlattım ben sana öneriyorum gardasil 4 tipten koruyo sadece dedi netten bakıyorum gardasil 4 tipten değil 4 ayrı virüsten koruyor yazıyor. karmakarışık oldum bi anda. evet siğil varsa tip 6-11 oluyor bu bi gerçek. ve tip testine sanırım gerçekten gerek yok. smirim temiz çıktı çünkü. ben bunları söyleyincede doktor bana o zaman 3 ay sonra gel test yaptırma smirine bakalım dedi değişiklik olursa tip testi yaptırıcam.
evet mantıklı aslında 3ay sonraki smear den sonra yaptırmak.ama forumlarda okumuştum.bu tiplerle birlikte riskli tipleri birarada olanlarda vardı.yani bikaç tip birarada bulunabiliyor.benim doktor da o yüzden yapalım dedi.
ama canım smir temiz çıkmazsa yap derdim ama temiz çıkmış yaptırmana gerek yokki dedi doktor. burdaki para içinmi yaptır diyo acaba. buda aklıma geliyo ama bilmiyorum. çünkü burda ücretsiz yapan bi yer yok tek hastane var orda yaptırmak zorundayım oda 370 tl dediler. burası kırklareli adanada olsam orda çok hastane var. bakacam çok şükür şu anda siğil yok zaten iki kez çıktı onlar yakıldı çok fazla rahatsız edici değillerdi çoğalmadı. 3 ay sonra smir yaptırıp sonuca göre hareket etmeyi düşünüyorum.
genital sigiler çogalıoymu bide renleri nasıl kızlar acill
genital sigiler çogalıoymu bide renleri nasıl kızlar acill
Merhaba, eşimdeki siğillerden dolayı bende dr. gittim. siğilim yok diye üzülmüştüm fakat hpv genotiplemem yüksek risk grubu 31 ve 39 virüslerinde pozitif çıktı. Kolposkopi biyopsi dedi dr. Onuda yaptıracağım ama korktum çok...Hiç bu şekilde devam eden bir süreç yaşayan var mıdır acaba? en azından deneyimlerini paylaşabilir mi çünkü bu şekilde yaşayan kimseye denk gelmedim ve korkuyorum, acaba kanser miyimdir diye
ben hamılelıgımde tanıstım hpv ile bendede bırcok rısk grubu var hamılelık sonunda smaer alındı sımdılık bısey yok ama sureklı takıp altında olmak lazım yanı ılla kanser olucaksın dıye bırsey yok korkma.tabı soylemesı kolay ama o kadar cok sey yasadımkı hamılelık surecımde artık takmamaya calısıyorum herseyın altından stres cıkıyo cunku canını sıkma.
Merhaba, eşimdeki siğillerden dolayı bende dr. gittim. siğilim yok diye üzülmüştüm fakat hpv genotiplemem yüksek risk grubu 31 ve 39 virüslerinde pozitif çıktı. Kolposkopi biyopsi dedi dr. Onuda yaptıracağım ama korktum çok...Hiç bu şekilde devam eden bir süreç yaşayan var mıdır acaba? en azından deneyimlerini paylaşabilir mi çünkü bu şekilde yaşayan kimseye denk gelmedim ve korkuyorum, acaba kanser miyimdir diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?