Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

oncelikle geçmiş olsun, tipleme testini çapa ve cerrahpaşada ssk yada baska bi sağlık guvencen varsa ucretsiz yaptırabiliyrsun.Ben su anda çapa da tedavi oluyorum. tipleme testi benden de istende fakat hastanede o testin yapıldığı kit denen seyden kalmamıs maalesef. gelmesini bekliyorum.

Arkadaslar selam, daha öncede sizlere surekli yazıyordum. Yaklasık 6 aydır bu illetle savasıyırum ve su an ki durumumu sizlerle paylasmak istiyorum. 4 defa yapılan koter sonrası ALdara kullanmaya basladım ve coookk sukur her kter sonrası tekrarlayan siğillerim duruldu. siğil olan yerler nerdeyse tamamen duzlesti ve sanki birazda olsa kararma oldu. ( SİĞİLLERDE ) Aldara bende işe yaradı diyebilirim fakat regli oldum son haftasında ara vermek zorunda kaldım. Kendimi su anda cok daha iyi hissediyorum sanki bi daha cıkmayacakmıs gibi :)) Bu arada bende her gun bir tane imunneks alıyorum. hiç korkmayın arkadaslar geciyor ama sadece tedavi suresi uzun o kdar.İnsallah yanılmıyorumdur, herkese cookk gecmiş olsun.

bünyem zaten zayıf,oruç tutmak istiyorum ama bağışıklık sistemim etkilenir güçsüz kalırım çoğalırlar diye oruç tutmaya bile korkuyorum.

ben çapadan da denedim randevu almayı ama ne zaman arasam dolu diyo,beklemektende korkuyorum çoğalcaklar diye. özelde bayılcam paraları 400 tip testi 300 de yakma artı genel anestezi parası alırlar mı bilmiyorum .korkuyorum

Çapayı gece ara canım. gece saat 12:00 olur olmaz durmadan ara. Sen mutlaka gündüz aradığın için alamıyorsun. özele bosuna para bayılma zaten 1 kere yaktırma ile bitmio bu iş.

test siğilden yapılıyor canım sürüntü alınarak değil. bende o yüzden karma karışık oldum zaten burdaki doktor yaptır diyo ama siğil yok nerden yaptıracam.

evet ben çok araştırdım canım bunu, doktorların bile çok fazla bilgisi olmayan bir hastalık bu. burdaki doktorum paran varsa yaptır dna testini diyor ama aile doktrumuz tip testine hiç gerek yok siğil çıkmışsa zaten bu zararlı bir tip değildir ve gardasil zaten seni zararlı tiplerden koricak hiç gerek yok dedi. burdaki doktoruma anlattım ben sana öneriyorum gardasil 4 tipten koruyo sadece dedi netten bakıyorum gardasil 4 tipten değil 4 ayrı virüsten koruyor yazıyor. karmakarışık oldum bi anda. evet siğil varsa tip 6-11 oluyor bu bi gerçek. ve tip testine sanırım gerçekten gerek yok. smirim temiz çıktı çünkü. ben bunları söyleyincede doktor bana o zaman 3 ay sonra gel test yaptırma smirine bakalım dedi değişiklik olursa tip testi yaptırıcam.

Çapayı gece ara canım. gece saat 12:00 olur olmaz durmadan ara. Sen mutlaka gündüz aradığın için alamıyorsun. özele bosuna para bayılma zaten 1 kere yaktırma ile bitmio bu iş.

artık çok zamanım kalmadı malesefbayrama kadar biraz olsun iyileşmesi için mecbur hemen olmak zorundayım.tek izin günüm cuma.o yüzden yarın olucam özelde.işallah tekrar çıkmaz ama eğer çıkarsa öyle yaparım.birde ilk sefer zaten bu kaç senedir beni takip eden kendi doktorum yapıcak.bide yeni doktorla daha cok kasıp endişe etmiim dedim.

evet mantıklı aslında 3ay sonraki smear den sonra yaptırmak.ama forumlarda okumuştum.bu tiplerle birlikte riskli tipleri birarada olanlarda vardı.yani bikaç tip birarada bulunabiliyor.benim doktor da o yüzden yapalım dedi.

evet mantıklı aslında 3ay sonraki smear den sonra yaptırmak.ama forumlarda okumuştum.bu tiplerle birlikte riskli tipleri birarada olanlarda vardı.yani bikaç tip birarada bulunabiliyor.benim doktor da o yüzden yapalım dedi.

ama canım smir temiz çıkmazsa yap derdim ama temiz çıkmış yaptırmana gerek yokki dedi doktor. burdaki para içinmi yaptır diyo acaba. buda aklıma geliyo ama bilmiyorum. çünkü burda ücretsiz yapan bi yer yok tek hastane var orda yaptırmak zorundayım oda 370 tl dediler. burası kırklareli adanada olsam orda çok hastane var. bakacam çok şükür şu anda siğil yok zaten iki kez çıktı onlar yakıldı çok fazla rahatsız edici değillerdi çoğalmadı. 3 ay sonra smir yaptırıp sonuca göre hareket etmeyi düşünüyorum.

ben benim doktora güveniyorum ya.para için dememiştir.benimde cok azdı siğiller hafif pütür şeklinde.1 bucuk ay takip etti hiç bişey yapmadı.sağlıklı ve genc olunca bazen kendılıgınden kaybolabılıyo dıye.en son kontrolumde vajen içinde de çıktığını çoğalıp belirginleştiğini görünce yakalım hemen dedi.ama yüzü değişti birden cok rahattı önceki kontrollerımde mesela.daha önce gerek yok hıcbıteste falan dıyodu.ama.ben orada yaptıramam deyince devlet hastanesınde falan mutlaka yaptır dedı bana doktor tavsıye ettı o da gerek yok dedı smear temızse ama ben cok kuruntuluyum.o yuzden yaptırmaya karar verdim.beni korkutan içerdede olması.nasıl iyileşcek die dusunuyorum.anestezidende korkuyorum.sen nasıl atlattın koter sürecini

genital sigiler çogalıoymu bide renleri nasıl kızlar acill

ilk önce internetten bunu araştırıp görsellere bakma derim ben bunu yaptım çok ilerlemiş safhalarını veriyorlar çok korktum. bunu yapma derim. siğiller bulaşıcı önlem alınmazsa çok çabuk yayılıyor karnıbahar görüntüsünde oluyor ya çok koyu kahve rengi yada kırmızı oluyor. kabarcık şeklinde oluyor diyenler var ama bende sadece kızarıklık vardı. hani elde çıkan siğilleri gördünmü hiç işte öyle oluyormuş normalde ama bende öyle bişey olmadı kızarıklık minik sinek ısırığı şişer ya zıcık öyle bişey olmuştu.

genital sigiler çogalıoymu bide renleri nasıl kızlar acill

çok çeşit belli bi şekli rengi yok.bazılarında koyu acık ten rengı falan fılan olabılıyomus.benım hafif pütürlü bi doku gelmişti elime.1 bucuk ay sonra cogaldılar.ama cogalmayanlarda var zarar vermemen kesmemen kaşımaman lazım.bide bazı sitelerde ilk belirtiler 1-6 ayda ortaya çıkıp 6-9 aydada çoğalma başlıyo yazıodu.sen de ne var

Merhaba, eşimdeki siğillerden dolayı bende dr. gittim. siğilim yok diye üzülmüştüm fakat hpv genotiplemem yüksek risk grubu 31 ve 39 virüslerinde pozitif çıktı. Kolposkopi biyopsi dedi dr. Onuda yaptıracağım ama korktum çok...Hiç bu şekilde devam eden bir süreç yaşayan var mıdır acaba? en azından deneyimlerini paylaşabilir mi çünkü bu şekilde yaşayan kimseye denk gelmedim ve korkuyorum, acaba kanser miyimdir diye

ben hamılelıgımde tanıstım hpv ile bendede bırcok rısk grubu var hamılelık sonunda smaer alındı sımdılık bısey yok ama sureklı takıp altında olmak lazım yanı ılla kanser olucaksın dıye bırsey yok korkma.tabı soylemesı kolay ama o kadar cok sey yasadımkı hamılelık surecımde artık takmamaya calısıyorum herseyın altından stres cıkıyo cunku canını sıkma.

çok çok teşekkür ederim... doktorun suratını görmek yetti bana, eşimin üzüntüsü ve suçluluk duygusu cabası... sende de öyledir muhakkak, umarım sende de birşey olmaz,
Sevgiler..

selam ve geçmiş olsun. smir testinin sonucu ne çıktı?

kansersin diye bişey tabiki yok.sürekli takip altında olman gerek sadece.bu tipler illa kanser yapıcak diye bişeyde yok.sadece öyle bir ihtimal var gelecek için.sürekli kontrol altında olacagından ondan da korkmana gerek yok diye düşünüyorum öğrendiğim kadarıyla geçmiş olsun.

cuma gunu ilk (umarım son olur) koterimi oldum.çok rahatladım ve kendimi biraz olsun temizlenmiş hissetmek çok iyi geldi.korktugum gibi olmadı.genel anestezi yaptılar,içeride de oldugu için.işlemden sonra bir süre yanma hissettim ama dayanılmayacak bişey deil.yarım saat dinlendikten sonra beni çıkardılar.ve evime yürüyerek gittim.hiç birşey olmamış gibi.2-3 gundur de antıbıyotık ve agrı kesıcı krem karıstırarak uyguluyorum.1 hafta sonra da kontrol.ilk yaptıracak arkadaslar korkmasınlar. cunku ben cok korkup gunlerce uyuyamamıstım.hıc gerek yokmus kendımı yıpratmaya.hpv dna testi 1 haftasonra cıkıcak eger pozitif çıkarsa tipleme yapılcak falan işte böyle.

yalnız şimdi de kafama takılan başka bişey var:)artık gerçekten gülüyorum.sinirden.sanırım ağzımda dil altımda bişiler var.gerçi çok düşük ihtimal yazıyo heryerde ama bu hafta gidicem.olmaz denen hersey bende oldugu ıcın.bu da cıkarsa şaşırmıcam.kbb ye gitmek gerekıyomus.
off allahım cıksın bir an önce bu tedavi edici aşıda kurtulsun herkes...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…