Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Son birkaç gün içinde yazılan mesajların seviyesi gerçekten çok üzücü. Hep diyoruz size olumsuz gelen durumda bizleri kötü içerik ile bilgilendirin cevap vermeyin. Ama maaşallah hakaretler almış yürümüş. Forumda temizlik yaptım. Bir daha tekrarlanmaması dileği ile..

Son düzenleme:
merhaba arkdaşalr bende uzun zamandır giremedim siteye nedense sorun yaşıyorum benim için çok önemli olan bu siteye girmekte ben brenim makapımda olan siğillerim 1. dondurma işlemimden ve bir hafta sonra yapılan podofilin işleminden sonra azalmıuştı ardından bir dondurma işlemimden sonra kaybolmuşlardır şimdide başıma hemoraid çıktı( off çok morelim bozuk 5 gündür ilaçla hemorid tedavisi görüyorum benim doktorumun bana yaptığı testler VDRL idi oda negatifti siğillerim varken TPHA adında test istemişti onda frengi sifiliz hastalığı ama siğilleriin gittiğini göeünce yaptırıp yaptırmamamk sana kalmış dedi doktorum oda testin maliyetide 90 tl ide bende yaptırmadım birde arkadaşları mmuneks adındaki ilaçımı hiç ihmal etmedim her gün aldım siğilerim gitmiş olsa bile kullancammı ben bu ilaçı arkdaşlar morel çok önemli ve dengeli beslenme ben dondurma işlemi yaparken yatmadan önçe koca bir tabağa her türlü meyvlerden doğrar yerdim ananas muz şeftalı süt yatmadan öne yerdim sıf iyileşmek için şuan siğillerim yok ama korkuyorum birde hemaorid çok kötü durumda napçamı bilmiyom (( benim gibi olan varmı her sabaha akşam ılık su tutuyorum ve fitil bir sorunum daha var akıntımın olduğunu söylemişti bu doktorum bana mantar ilaçları verdi onları kullanmıyorum hem hemorodi hem siğil hem mantar çok yoruldum

arkadaşlar merhaba ben yeniyim.1 hafta oldu hpv ile tanışalı.okumadığım forum site kalmadı sanki.durumu hemen özetleyeyim.geçen hafta anus ve vajına arasında pütürlü doku elime geldi.hemen doktora koştum.kondilom dedi.smear falan alındı henuz sonuc cıkmadı gerci.2 doktor baktı bana.biri napalım aldara falan başlayalım mı dedi diğerine ,ötekide yok biraz büyüsünler yakarız dedi.(yakılamayacak kadar küçük ve yüzeysel dediler)15 20 gun falan bekleyelım dediler.neyse 5 gün sonrasında yani bugun kist kontrolu için gittiğimde tekrar baktı.daha da küçülmüş gibiler dedi.şu an birşey yapmamıza gerek yok kendiliğinden kayboladabilirler dedi.1 ay sonra kist kontrolu için geldiğinde hpv dna testini yaparız dedi.ve hiç birşey vermedi bana.doktorumu cok sevıyorum cokta guvenıyorum 3 yıldır o takip ediyor beni ama.forumlarda hiç denk gelmedim böyle bekleme yaşayanlara.genelde hemen müdahale ediyorlar.bu konudabirşey duyanınız varsa yanıtlarınızı bekliyorum.teşekkürler şimdiden.
(bu arada doktor sitesinden bi profla yazıştım bu bekleme durumunu o da beklemek yerine kolposkopi yapılabilir anlamak için dedi.bugun bu durumu doktoruma sordugumda senin durumundakilere şimdilik kolposkopiye gerek yok dedi ama çok arada kaldım.bu bekleyeceğim zamanda durumum kötüye gitsin istemiyorum erken erken çaresine bakılsın istiyorum çoğalmadan)

Öncelikle geçmiş olsun. Her müdahale orada bir tahribat yapıyor. Dolayısıyla koter vb siz, bir süre kendiliğinden geçmesini beklemek mantıklı olabilir eğer dediğin gibi çok azsa, ufaksa siğiller. Eğer 30 yaşın altındaysan, genel olarak sağlıklıysan, smirde de ciddi bir problem yoksa hiçbirşey yapmadan beklemeyi tercih edebiliyor bazı dr.lar. eğer ingilizce vb yabancı forumlara filan bakarsan oralarda çok var böyle örnekler.
smirde sorun varsa hiç beklemeden kolposkopi ve dna testi yaptırmakta fayda var. smir temiz çıkarsa 1 ay sonra dna testini yaptırmak mantıklı olabilir, tabi 1 ay içinde siğiller kendiliğinden kaybolabilir de. Kolposkopi de 1 ay sonra gittiğinde yapılabilir ama smirde sorun yoksa pek de gerek yok. Ben senin yerinde iken yani ilk siğil gördüğümde smir ve dna testini birlikte yaptırmıştım. Neyle karşı karşıya olduğumu tam olarak bilmek istedim çünkü.

seni anlıyorum arkadaşım. mantar bende de oluyor. siğil şükür görünürde yok ama korkusu var...hemoroidle aynı mıdır benzer midir tam bilmiyorum ama bende fisür vardı bir de bilmiyorum ne oldu..arada ağrım oluyor :-/ yorucu tabi bu kadar şeyle uğraşmak. yine de bozmuyorum moralimi. bunlar can sıkıcı ama hpv nin yol açabileceği sorunların yanında ufak tefek problemler. Zamanla da hepsi düzelecek inşallah.
Mantar için ne yapıyorsun? her adet sonrasında kaşıntı aşırı artıyor bende. dr un verdiği bir krem var onu sürüyorum o zaman. bunun dışında birşey yapmıyorum.

cok tesekkur ederım bi nebze olsun içim rahatladı ama buradaki herkes gibi belirsizlik içinde beklemek mahfediyor insanı.allah herkesin şifasını verir işallah tez zamanda.

Keske sadece sorunumuz hemoraid olsa
Bende yillardir var Son bir yildir sigiller daha dogrusu
Bende beliren irili ufakli siyah morumsu cilt lekeleri makata yakin
Yerlerde var son biryildir koloskopi mi neyse onuda yapiyorlar
3 ayda bir.bugün iki taraftada da kontrollerim vardi
Hem makattan hem Vulva rahim agzindan
Makattan bakti doktor birsey görünmüyor dedi sükür
Eger cok agrin olursa hemoraidden olusan memeleri
Ameliyatla aliriz 2-3 Gun cekersin dedi
Sonra jinekolojiye gectim doktor muayene etti
Vulvadan rahim agzindan rahimden girerek makatin icinden
Parcalar Aldi canli canli ben acidan aglamaktan kendime gelemedim
Hemsire elimi tutuyor destek veriyordu
Pap testi yapti tekrar belki rahim agzindan kürtaj olsbilirsin dedi
Simdi sonuclarimi bekliyorum rabbim insaalah bu mübarek mirac gecesi
Yüzü suyu hürmetine sonuclarimi hayirli eyler
Türkiyeye izin icin biletlerimi de almis bulundum bir aksilik cikacak
Gidemiyecegim diye cok korkuyorum rabbim hayireylesin

Arkadaslar bende de en riskli HPV türü 16 varmis
Bende Sigil yerine vulvaada degiskenlik oluyor
Deride morarma yada irili ufakli düz pütürsüz koyu lekeler
Birkac kez Sigil seklinde cikmisti,sizden hic birinizde rahim agzi yada
Sigillerden parca alindigini okumadim,benden 3 ayda birnparca aliyorlar
Kanser testi icin,evlerden uzak
Anliyacaginiz bugün cok cektim rabbim kimseye bu derdi cektirmesin

Allah yardımcın olsun inşşşş düzeleceksinn sabır gerekli hepimize

çok geçmiş olsun...

arkadaslar ankarada bu dertten anlayan iyi bi hastane dr var mı acaba. ben üni. hastanesine gittim prof.du adam(kadın doğumcu) ama hiç memnun kalmadım. başka bi dr arıyorum:S yardımcı olursanız sevinirim...

arkadaslar ankarada bu dertten anlayan iyi bi hastane dr var mı acaba. ben üni. hastanesine gittim prof.du adam(kadın doğumcu) ama hiç memnun kalmadım. başka bi dr arıyorum:S yardımcı olursanız sevinirim...

Trabzondaaa olan varsaaa banadaa sölesin bendee pek memnun değilimmm gittiklerimdenn

ESKİ BİR HABER AMA PAYLAŞMAK İSTEDİM.....
''Almanya'da Bonn Üniversitesi Kliniği Farmakoloji Bölümü'nü yöneten Prof. Dr. Gunther Hartmann, kanser ile virüslerin yol açtığı AIDS gibi hastalıklara karşı etkili olacak ilaç geliştirmeyi başardı.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer buluşun patentini satın alabilmek için 380 milyon Euro ödedi. Bild gazetesinin haberine göre, Almanya'da 1.6 milyon Euro değerindeki 2005 yılı bilim ödülü Bio-Future'yi de kazanan Prof.Dr. Hartmann'ın buluşu sayesinde, vücutta gizlenip hızla çoğalan virüs ve kanser hücreleri tanınıp, yok edilebilecek.

Ölümcül virüs ve kanser hücreleriyle mücadelenin zorluğu, bu tip oluşumların vücudun savunma mekanizmasına karşı kendilerini çok iyi gizleyebilmesinden kaynaklanıyor. HIV gibi ölümcül virüsler ve kanser hücreleri, sağlıklı hücrelerin içine girerek kendilerini gizliyor ve sonsuz şekilde çoğalarak ölüme sebep oluyor.

Prof. Dr. Hartmann ve Münih Üniversite Kliniği'nden Dr. Veit Hornung'un ortaklaşa geliştirdikleri suni virüs, artık gizlenen kanser hücreleriyle ve ölümcül virüslerin yerlerini tespit edecek ve bağışıklık sisteminin bunları tek tek bulup imha etmesini sağlayacak.

İlacın piyasaya sürülmesinin 5 ile 10 yıl alacağı hesaplanıyor. Prof. Dr. Hartmann, Amerikan İova Üniversitesi'nden Dr. Arthur Krieg ile birlikte Hepatit C virüsüne karşı ilaç geliştirmişti. Pfizer'in piyasaya sürmek için izin beklediği PF3512676 numaralı ilacın, özellikle akciğer kanseri hastalar üzerinde çok etkili olduğu ve başarılı sonuç verdiği belirtildi.''

bu haber 2006 yılında yayınlanmış....

canım mantar tedavisine daha başlamadım ilaç ve krem verdi doktor ama kullanmadım daha ya benim kafam karıştı bana ne dn testi nede smera testi yapıldı şuan siğiller yokken ünv hastanesine gidip muayne olmam nasıl olur sizce buarada hemoraidlerimi almak istiyor doktorum bende o bölgede visüs olduğundan acaba yayılırmı diye korkuyom birde caresiz kaldım ne yapçam bilmiyom ameliyat olsammı olmasammı buarada gözle görülür siğil yok

hpv pozitif çıkarsa kolposkopi yapıyolar genelde bende hpc 56 çıktı smearda temiz çıktı ama yinede kolposkopi yaptı gecen cuma daha sonucun çıkmasını bekliyorum ayrıca kolposkopi çok acıyor

benim de kafam karıştı şimdi. muayene için kadın doğuma mı cildiyeye mi gitmiştin? smir kadın doğumcuların rutinde yaptıkları birşey çünkü. onun mutlaka yapılması lazım. hemoroid ameliyatı orada illa ki bir yara bırakacak. o bölgede aktif virüs de varsa -ki siğil olmaması virüsün inaktif olduğunu göstermiyormuş malesef- sıçrama yapabilir. bence en sağlamı başka bir dr görüşü daha almalısın. bir jinekologa gidip muayene olup hemoroid ameliyatını da sorabilirsin. eğer hemoroidin başına açacağı dert sadece acı çekme, yaşam konforunu azaltan türden şeylerse, daha ciddi bir tehlikesi yoksa önce siğillerin tekrarlamayacağından emin olmalı derim ben. yani en son vücudunda siğil görüp tedavi ettirdiğinden beri en azından 6 ay geçmiş olsun. Süre ne kadar uzunsa o kadar güvenli. Tabi ameliyat vücudu sarsan birşey. Yani sen ameliyat olunca dokuda kalmış olan virüsler sude67nin bünyesi zayıfladı hemen saldıralım diyebilirler. O yüzden ameliyat öncesinde bir süre beslenmene çok çok dikkat etmelisin.

daha önce cıkan siğilller koter olmustu uzun zamndırda yoktu bugun farkettım makat bölgesinde bitane siğil oluşmuss oakdarda yediğime içtime dikkat ediyordum elma sirkesi faln ihmal etmiydum ama cıkmıss ooff ooff

herkese merabaa

ben bugun krio yaptirdim. sigiller kucukmus kotere gerek yok dediler. ama yine de pek bilgim olmadigi icin duzgun yapildi mi emin olamiyorum, ilk defa yaptirdim cunku. mesela o bolgede koyuluk yok.sanki hic yapilmamis gibi ayni renk duruyo. ne zaman kabuk oluyo, ne kadar zamanda sigiller kopuyo? iz yapiyo mu? tekrarlama riski fazla mi? bilen biri yardimci olursa cok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…