Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

insaalah atlatirz,cok dua ediyorum bu hastalikla mücadele edenler icin
carsamba günü ameliyat olacagim bende,1 gün yatarsin dediler insaallah dedikleri gibi olur
beklenmedik kötü bir sonucla karsilasmam insaalah
karat sende de koloskopide degisiklik gördüklerini söylemissin
sende de mi beyaz daire seklindeydi
ne oluyor bu degisiklik,ne demislerdi o sirada sana
doktor rahim disini agzini lazer vs yakabilirz ama
rahim borusu,ic kismini yakamayiz demisti
ne yani o zaman rahim agzini mi cikartcaklar allah korusun
rahimi mi alacaklar,cocugum olsaydi hemen almalarina müsade ederdim ama
inan hic istemiyorum bu kötü durumla karsilasmayi,rabbim hayir eylesin
Dua etmekten,kontrolerimizi olmaktan baska caremiz yok
Allah hepinize sabirlar versin,biliyorum kolay degil,bazi arkadaslar icin kolay cünkü onlar sükür
riskli grub tasimiyorlar
tip16-18 en riskli olani diye biliyorum
bende de 16 mevcut(

ve sürekli tekrarliyor,3 ayda bir hastahanelerde,kadin doktorlarindayim
her sene de nerdeyse kücük-büyük ameliyat geciriyorum
karatcimm insaallah seninde sonuclar temiz cikar,hic görmemise dönersinn
hayirlisi ile atlatsam bir su op,yi
hayirli haberler alsam hic birsey istemiyorum bende,rabbim yüzümüzü güldürür insaallah
elden birsey gelmiyor rabbimize sigindik,ondan gelecek sifaya talibiz,muhtacizz,ondan gelecek sifayi istiyoruz.
Eyyüp peygambere verdigin sifa gibi bizlerede sifa ver yarabbi.

Son düzenleme:

evet beyaz bir daire. ben kolposkopi yaptırdığımda elimde smir ve hpv dna sonuçları vardı bu yüzden doktorum başka tetkike lüzum görmedi. rahim ağzı yuvarlağının geniş bir kısmı ve içe (rahme) doğru uzanan ince kısmın adı transformasyon bölgesiymiş. burdaki hücreler çok hızlı yenilermiş kendini. görülen cin vb değişiklikler de bu bölgede görülürmüş öncelikle. sana yapacakları da anladığım kadarıyla bu konunun detaylı tetkiki olacak. duruma göre eğer gerek görürlerse leep,letz gibi bir işlem yapacaklar muhtemelen. bana ilk teşhis konduğunda çok araştırmıştım neyi nasıl tedavi ediyorlar diye. bu işlemlerden sonra doğum yapamazsın diye birşey asla yok. moralini yüksek tut. en önemli şey şu an sağlığın.

Karatcim sana da cok gecmis olsun
Insaallah hic görmemise dönersin,tesekkurederim verdigin
Bilgiler icin,yalniz birsey soracagim
Bu leep-leetz dedigin ne oluyor
Nasil bir tedavi sekli
Ayrica sende gördükleri o beyaz dairenin sonuclari nasil geldi
Insaallah iyi gelmistir,ama Meraktan ayni konuyla debellesdigim
Icin soruyorum kusura bakma,ne teshis koydular,nasil tedavi uyguladilar
icim de kötü bir his var rabbim insaallah hayra yorar

Bu arada Tüm Islam aleminin ve kadinlar klubü üyerinin 11 ayin sultani
Ramazan-i Serifi hayirli olsun.

Amin canım inşallah geçecek tamamen.

hpv dna testimi alelacele bulduğum bir dr a yaptırmak zorunda kalmıştım. içim içimi yedi acaba doğru şekilde yapabildi mi testi diye. odadaki hemşireye sordu çünkü testi yaparken. sanırım önceden uygulamamıştı. kendi dr uma sonuçlarla gittiğimde muayenede birçok düz siğil tespit etti (bunlar yüksek riskli hpv tiplerinin daha çok yaptığı siğiller oluyormuş, bildiğimiz karnıbahar gibi siğillerden değil, dümdüz olurlarmış) smir sonucum cin1 çıkmıştı. dna testindeki hpv tipi de düşük riskli gruptandı. bu yüzden siğilleri tedavi etti ve 6 ay sonra kontrole gel dedi. Allaha şükür ki 6 ay sonra tekrar baktığında birşey görmedi. şimdi 2. kontrol zamanı geldi. tekrar kolposopi ve dna testi isteyeceğim. o düz siğiller halen kafamı karıştırıyor çünkü. dna testi her zaman kişide bulunan bütün hpv tiplerini yakalayamayabilirmiş.

leep, letz rahimağzında, rahimle bağlantı yapan dar kısımda olan lezyon veya lezyonların ameliyatla alınması. alınan parçayı patolojiye gönderiyorlar ve orada kesin teşhis yapılıyor. ayrıca tüm lezyonu aldı mı onu da tespit ediyor.

HPV DNA testinde düsük riskli Sigil grubunda olmana sevindim dogrusu
Bende en riskli olan tip 16 mevcut
Bende sürekli düz sigiller cikiyor,heryil yakiliyor nerdeyse
Makata dogruda yayiliyor bazen
Rengi morumsu siyah ben gibi lekeler
Birkac sigil cikmisti ama cogu bendede cilltte benek benek
Mor sekilde cikiyor
Yarin muayenem var narkoz doktoru ile fln görüsmeye
Carsambada ameliyata gidecem
Insaallah basarili gecer hayirli haberler alirim
Kafama kacgundur cok takiyorum acaba rahimin ic kisminda farkettikleri
Degisiklik beyaz belirti yoksa evlerden uzak kansermi diye
Insaallah degildir rabbim sen mübarek Ramazan ayi hürmetine dualarimizi Kabul eyle
Allah sana ve bu hastalikla mücadele Eden Tim arkadaslarimiza sifa versin
Insaallah hastaligi kapmis olanlarada tibben ilac igne vs birsey cikarda kurtuluruz su hastaliktan

Herkese hayirli ramazanlar bu arada

tekrar merhaba arkadaslar,1 bucuk aydır hiç bir işlem uygulanmayan siğillerim çoğalınca bugun doktorum yakmaya karar verdismear temiz çıktı tek sevindirici olan bu.ama vajen içindede çıkmışlar ben en azından dışarıdalar diye avunuyordum.doktorumun oldugu hasstane özel orada yaptıramayacağımı söyledim buradan öğrendiklerimle.genel anestezide yaptır lokal yaptırma ağrılı olur dedi.devlet hastanesinde konuşulur bu durum dedi.şimdi öncelikle hpv dna testi yapılıp tipleme yaptırıp yaktırmam lazım bi devlet hastanesinde.çogu kişi çapayı önermiş.ama memnun olmayanlarda var oradan ne yapıcaamı bilemez bi haldeyim.anadolu yakasında bi hastanede var mı bu işlemi yaptıran ya da tavsiyesi olan.birde işlemden sonra hastanede kalınıyor mu 1 gun falan.bu yaz sıcagında nasıl bakıcam ben o yaralara nasıl iyileştiricemkuru tutmak lazımmış)ee çalışıyorum bide işten izin almamı gerektiricek bi durumla karşılaşıcakmıyım yakmadan sonra

İnşallah iyi geçer ameliyatın. Mübarek ayda Allah hepimizin dualarını kabul eder sıkıntıda, hasta olan tüm kullarına şifa verir inşallah. Durumundan haberdar et bizi de olur mu canım?

birbuçuk aydır siğillere niye hiç işlem uygulanmadı ki? neyse ki smir temiz gelmiş. koter sonrasında ilk birkaç gün ağrı fazlaca olabilir o yüzden hastanede yatmasan bile birkaç gün evde dinlensen iyi olur. yaraların iyileşmesi için de 3-4 hafta gerekir. bana koter değil podofilm uygulandı iki gün yürüyüşüm biraz değişmişti acıdan. haftasonuna denk getirmiştim iyi olmuştu ama.

Selamunaleyküm

Yaklasik 1 Saat önce hastaneden geldim.
Yarim narkoz ile belden asagi uyuyturularak ameliyata girdim
Tam narkozdan vazgectiler cigeerimde karnimda su oldugunu riskli
Oldugunu söyledir.Hamdolsun ameliyat(konizasyon-kürtaj) basarili gecmis
Rahim agzi ic kismini kaziyip ,nekadar kazidiklarini bilmiyorum
orda gördükleri degisiklikten biopsi alip habis mi ,allah korusun ....yoksa iyimi diye
Teste yolladilar 3-4 Gun icinde sonuclar cikar dediler,insaallah terzemiz cikar.
Agrim biraz var,yanmada tabii,6 hafta dikkatedecekmisim,sorun degil ederim

2008 yilinda konizasyon olmus birgün yatmis cikmistim
Hic birseyden haberim yoktu,sonucun kötü vs de demedi doktorlar
Dün ögrendim ki 2008 yilinda konizasyon corsinoma in sitü(yani yüzeysel kanser)
Ameliyati olmusum,bana baslangici almanca hep Vorstufe kein Krebs
demislerdi.
2010 yilinda önceden de anlazmistim rahim agzinda ic kisimda vs
Kötü birsey olmadigini yalniz klirotisde 1 milimin altinda habis Tumor bulmuslar
Klirotisleri kesip,lazer yapmislardi.
Baslangic oldugunu orayi temizlediklerini simdilik birsey ol
Olmadigini ama heran olabilecegini söylemislerdi
3 ayda bir kontrollerimi hic Aksatmam
Bugün doktorum daha genc oldugumdan ve Anne ol
mak istedigimden,insaallah olurum,herseyden önce sagligim
Önn planda tabiiki,fazla islem yapmadiklarini icerden biraz temIzlediklerini
var olan birkac düz morumsu renk sigilleri lazerle yaktiklarini söyledi
Simdi evde yatiyorum sadece sonuclarimi bekliyorum,hayirlisi artikbeni üzecek
Birsey CIkmaz insaallah.Herseye hazirlikli ol dediler
kötü cikarsa tekrar ameliyat yapmak zorunda kalabiliriz,
artik nereyi tuttuysa ona Göre islem yapilir
Yakin organlara idrar kesesi,mesane rahim agzi,rahim vs diye
Söyledi doktor,insan biraz teselli verir,Burda herseyi yüzüne söylüyorlar insanin
Insaallah rahimim rahimagzim alinacak kötü bir durum cikmaz
Insaallah gördükleri degisiklik cok büyük bir Problem degildir

Yattigim yerden telden yaziyorum can sikintisina hem icimi dökeyim dedim
Hakkinizi helal edin.bugün yanimda benden birkac yas kucuk birbayan varmis
Oda HPV ameliyati icin yatmis,,sordum 3-4 ay oluyormus farkedeli
Aldara kullanmis fayda etmemis,ama o korkmuyordu cünkü riskli grubta degilmis
Icimden keske bende riskli gruptan olmasaydim diye söylendim kendi kendime
Dilerim insaaalah hastalik bulasan benim gibi sürekli tedavi olan
Kanser riski(evlerden uzak)tasiyan her HPV Li hastalara tedavi edici bir igne
Ilac vs cikarda kurtuluruz bu illetten.

Kiminiz ne güzel birkere yakalanmissiniz atlatmissiniz gecmis sükürler olsun
Yada 3-4 sene sonra cikmis tekrar vs
Inanin heryil ameliyat olmak hem beni hem psikolojimi
Hem evliligimi yoruyor,isyan asla etmiyorum
Ama düsünmekten acaba acaba mi diye deli olacagim
Psikojik tedavi görsem iyi olacak cünkü kendimi hic iyi hisstemiyorum
Bazen bombos bir odada avazim ciktigi kadar bagirmak rahatlamak istiyorum

Bu mübarek günlerde hepimiz birbirimize dua edelim,bu ay rahmet ayi,dualarin Kabul oldugu ay
Rabbim dilerim hepimizi bu HPV denilen hastaligin serrinden korur
Hic görmemise döneriz,insaallah biopsi sonuclarim iyi cikar
Bende derin bir ohh ceker,2.ameliyati olmak zorunda kalma
Hamdolsun rabbime sabrettigimiz kadar kuluz,rabbim bizi Sabreden kullarindan
Eylesin,nefsimizin tuzagina düsüp kalbimizi dilimizi isyandan küfürden korusun

Selam ve dua ile

Hayirli ramazanlar

Merhaba Gurbet. Çok çok geçmiş olsun öncelikle. İnşallah tüm hastalıklı dokuyu almışlardır da gerek kalmaz 2. müdahaleye. 2008de oldum dediğin karsinoma in situ çıkan sonuç vorstufe olarak tabir ediliyor. sırasıyla cin1 cin 2 cin 3 ve sonrasında bu geliyor. Ve sen bıkmadan, yılmadan, sabırla yıllardır bununla savaşıyorsun. Gerçekten çok güçlüsün. Allah eşini de sana destek ve kuvvet vermebilmesi için dirayetli kılar inşallah. Dua ediyorum ben de senin için inşallah güzel haberlerini alırız buradan arkadaşım.

not: Fırsatını bulursan avazın çıktığı kadar bağır çok rahatlatıcı oluyor gerçekten. Ben yapmıştım. Psikiyatrdan daha etkiliydi :)

cevabın için teşekkür ederim.doktorum az pütürlü doku olunca yakmak için uygun olmadıgını soylemıstı bir sure takip etti.ama son zamanda artıp büyüyüp vajen içindede çıkınca yakalım dedi .çapa harici başka doktor,devlet hastanesi arıyorum işte.gerçi çapadanda randevu almaya çalışıcam ama napçam bilmiyorum

öncelikle hepimize geçmiş olsun,
arkadaşlar bir kaç ay önce kondülomlarım koterle yakıldı, sonrasında aldara kullandım ancak yaşadığım yerde HPV DNA tiplemesi yapılamadığı için operasyondan sonra ben HPV min tipini öğrenemedim. Doktorum da çok ısrar etmedi tiplendirme yaptırmam konusunda ancak içim rahat değil aradan bir kaç ay geçti tiplendirmeyi şimdi yaptırabilir miyim? İstanbul' da HPV dna bakan merkezler devlet hastaneleri var mı? Sağlık güvencemiz bunu karşılıyor mu? Aktif kondülomlar eşimde hala var tiplendirme onun kondülomlarından da yapılabilir mi ?

Cinsel yolla bulaşan bir hastalık bu çok geçmiş olsun oryon..

sana da geçmiş olsun oryon...
hpv dna tip testini siğilin yoksa ve smirin temizse yaptıramazsın çünkü sende aktif viral enfeksiyon yok demektir. eşinde varsa o da mutlaka tedavisini olsun. tip testi ondaki siğillerden yapılabilir. eğer birlikte oluyorsanız mutlaka korunun çünkü bu iyileşme sürecini -her ikiniz için de- kısaltacaktır.

merhaba arkadaşlar benimde sorunumu biliyosunuzsur yazıyorum hep burda. kırklarelide yaşıyorum burdaki doktorum bana dna tip testi yaptır dedi bende tatilde adanada yaptırırım dedim çünü burda yapan bi yer yoktu, adanada aile doktorumuza gittim o bana gardasili önerdi tip testini yaptırmak istediğimi söyledim, bana hiç gerek yok bu aşı seni zaten koruyacak öğrenip neden stres olasınki dedi, bende çok aşırı siğil yoktu smirde temiz çıkmıştı. doktorun iyi bakmış sana dedi tip testi yaptırma dedi. burdaki doktoruma söyledim dün bunu olurmu gardasil 4 tipten korur mutlaka tip testi yaptırmalısın ben öneriyorum dedi. ne yapacağımı şaşırdım. ben gardasilin 4 tip virüsten koruduğunu biliyorum. adanadaki doktor bana zaten en önemli tiplerden koruyor seni tip testine gerek yok dedi sizce yaptırmalımıyım

şunuda ekleyim şu anda çok az enfeksiyon kalmış dedi ama siğil yok tip testi siğil olmadan nasıl yapılacakki bunuda anlamış değilim

benim az sayıdaydı ve smear temiz çıktığı için doktorum gerek gormemışti teste.ama en son vajen içindede çıkınca tip testi yaptır dedi.doktorum özel hastanede olunca tabi 400 tl istediler.bana tanıdıgı baska bı doç doktor tavsiye etti.onunla durumu konustum.o da eger smear temizse gerek yokki dedi zaten siğil yapan tipler bellidir tip 6 ya da tip 11 dir dedi sadece yakarız dedi.tabi kafam karıştı tekrar doktorumu aradım.dedim dier doktor böle böle diyo,napçaz.onun dediğide benim dediğimde doğru dedi.sen bilirsin dedi.ama bazen bikaç tip biraradabulunabiliyor o yüzden bence yaptır bilelim dedi.bende para harcamamak için hiç tanımadığım bi devlet hastanesinde panik halinde olmaktansa kıyıcam paraya ve kendi doktorumda olucam cuma günü koter,çok korkuyorum
ama bu test işi smear temizse kararı sana kalıyor,aklında soru işareti kalmasındansa bence yaptır,birde bildiğim kadarıyla tüm siğiller temizlenip eger sende riskli tip yoksa yapılıyor gardasil aşı,benimki de beni ona göre aşı programına alıcak.çok psikolojim bozulduallah hepimize yardım etsin çaresiz dert vermesin

şunuda ekleyim şu anda çok az enfeksiyon kalmış dedi ama siğil yok tip testi siğil olmadan nasıl yapılacakki bunuda anlamış değilim

o konuyu sormam lazım benimde yaa yani hpv dna testi hem posizitif negatif durumunu hemde tipini gösteren şey mi.siğilden mi yapılıyor yoksa smear gibi vajenden sürüntü alarak mı
sanırım pozitif negatif testi smear sürüntüsü gibi alınıp yapılıyor.negatifse aşılamaya geçiliyor.tip testi de ayrı olarak yakma sırasında alınan parçadan mı yapılıyor bilen arkadaşlar vardır?

arkadslar ben de daha once yazmstım...benım de sıgıllerım vardı makat bolgemde koterle yakıldı..smear testımın sonucu temız cıktı..bır de cervarıx adlı asının 2 dozunu oldum dıgerını de kasımda olacagım..doktorum bır daha tekrarlama olasılıgının cok dusuk oldugunu soylemıstı..cok sukur sımdılık ercekten de bır sey yok...bır de ımuneks kullanıyorum bagısıklık sıstemım guclu tutmak adına..malum oruc olunca ınsan yorgun dusuo...
hıc bır sey yok ama ya yıne cıkarsa dıye dusunmekten de kafayı sıyırıyorum..yapmam gereken bır sey var mı sızce....yanı smear temız cıktıktan sonra bır sey olmaz umarım...zten ılıskıye gırme durumu da yok artık..nısanlımdan bulasmıstı bana o tedavı oldu ama zaten ayrıldık..((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…