kriyo ile ilgili sordugum soruya kimse cevap vermedi ama ben yine de belki ihtiyaci olan biri olur diye yazicam. sorumun cevabini az once kendim aldim cunku ilk sigilim dustu.
soyle ki; bu eksi bilmem kac derece sogutan ici nitrojen gazi dolu bi sprey oluyo. bir sigilin uzerini beyaz bi tabaka kaplayana kadar yaklasik alti yedi defa skiliyor. ilk iki uc skista guzel bi serinlik hissediyosunuz ama alti yedide bu sinek isirigi gibi yanmalara donusuyo. ama sakin korkmayin dayanilmicak gibi bir yanma kesinlikle degil. bu uygulamadan once anestezi yapilmiyor. bi de sanirim sigiller koter ile yakilmaya gerek olmicak kadar kucukse uygulaniyo. islem bittikten sonra siz giyinene kadar zaten ordaki tum his gecmis oluyo. normal sekilde agrisiz sizisiz yuruyup gidebiliyosunuz bisey olmamis gibi. sonra daha o gunden sigilin etrafinda bi koyuluk oluyo. benim kafami karistiran da bu kisimdi. cunku bildigimiz kahverengiye yakin bi kabuga donusmesini bekliyodum. ama sadece sigilin ustu beyaz kenarlari ten rengimden daha koyu bi renk aldi. hatta bu yuzden dogru yapilmadigini ise yaramicagini dusunmustum. ama az once afedersiniz tuvalette sigillerden birinin etrafindaki derinin hafif kalktigini gordum. tuvalet kagidiyla tutup cektim ve koptu. altindan kirmizi bi deri cikti. uzerinden iki gun gecti, cuma gunu yaptirmistim. iki gunde biri dustu. artik endisem kalmadi cunku artik nasil koptuklarini biliyorum ve digerleri de kopucak gibi duruyo. yani durum bu. yaptiricak olup endiseleri olan varsa endiselenmesin. sirkeyi denediyseniz eger soyle soyliyim sirkeden cok yakmiyor :))
herkese saglikli gunler, umarim hepimiz aticaz bu virusu :)