Krio ile yani dondurma yöntemi ile yapılan tedavide, dondurulan siğiller genelde 10-15 gün içinde renkleri siyahlaşarak dökülür. Bazen o bölgede su toplama olur sakın patlatmayın, kendiliğinden geçiyor. Ama böyle olmayanlarda var tabi.... Dediğiniz testi hiç duymadım, bence başka bir doktora gitmenizde özellikle siğiller makat yada vajina yüzeyindeyse dermatoloji uzmanına bir görünün derim... Tip testi özelde cidden pahalı, geçen ay bir arkadaşım yaptırdı hiç bir sağlık güvencesi yokken, hpv dna ve tip testine 500 tl verdiğini söyledi. Hastaneye göre değişiklik gösteriyor test fiyatları, tabi devlet hastanesinde durum ne inanın bilmiyorum... Ama tekrar söylüyorum dediğiniz testi hiç duymadım benrakdaşalr aranızda bu testi yaptıranalr varmı
arkadaslarr genitaal bölgeyi daha hijyenik tutmak tutmak içinn temizlemee jeli almak istiyorum da ama hangi marka alacağıma karar veremedim kullanıpta memnun kalan sizleriin önere bileceği bi marka var mı acaba:)
Derdimi nasıl anlatıcam hiç bilmiyorum :S Bu iç dudak kısmında görünürde bişi yok ama deriyi gerdiğim zaman içerden beyaz beyaz sert kabartılar gözüküyor. Bu ben de senelerdir var ve hiç şüphelenmemiştim:S Ne bir ağrı ne bir kaşıntı hiçbi belirti yok. Acaba normal bişi mi yapı meselesi falan mı? Siğil diye bahsettiğiniz şey elde falan çıkanla aynı mı yani bariz belli oluyor mu germeye falan gerek kalmadan?
Çok sağol cnm, umarım önemli bişi değildir. İçim biraz da olsa rahatladı; en azından doktora gidene kadar.rica ederim.ic dudakta da cikabilir. cinsel iliskiyle bulastigi icin derinin temas ettigi her yerde cikabilir. yillardir varsa, buyume yayilma kasinma gibi belirtiler gosterip seni rahatsiz etmediyse bence buyuk ihtimalle sigil degildir ama dedigim gibi emin olmak gerek.
almondtree, teşekkür ederim. Bunlar deriyle aynı renk değil işte. Beyaz renkteler. Ve merak ettiğim bir şey bu siğiller iç dudakta/iç kısmında da çıkar mı? Dediğim gibi senelerdir var belki yapısı öyledir. En iyisi tabii ki de doktora görünmek.
Derdimi nasıl anlatıcam hiç bilmiyorum :S Bu iç dudak kısmında görünürde bişi yok ama deriyi gerdiğim zaman içerden beyaz beyaz sert kabartılar gözüküyor. Bu ben de senelerdir var ve hiç şüphelenmemiştim:S Ne bir ağrı ne bir kaşıntı hiçbi belirti yok. Acaba normal bişi mi yapı meselesi falan mı? Siğil diye bahsettiğiniz şey elde falan çıkanla aynı mı yani bariz belli oluyor mu germeye falan gerek kalmadan?
ben de yarın kontrole gdecegım..ıyı haberlerle dönerım umarım:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?