Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

arkadslar ben sıgıl tedavımı acıkcası ozelde yaptrmıstım..memnun da kaldım ancak nısanlım ısrar edınce hanı ıcımız rahat olsun dıye unıversıte hastanesıne de gttık.Oradakı bayana durumu anlattım daha smaer yapılalı 2 ay oluyor dıye yenısını yapmaya gerek yok dedı.ancak mantarın ıcın fıtıl kullanmıssın sanırım rahmınde kuck bır yara var gecer ama dedı.neyse bu arada mantar tekrarlayınca ozelde gttıgım doktor tekrar fıtıl verdı ..3 gun kullandıktan sonra bır de su unıversıteye gdeyım de acaba yara daha kotu olur mu dıye sorayım dedım.Nıhayet bugun gıttım.Ancak baska bır bayan doktor vardı o na da durmu anlattım koterı de mantarı da..kadın o kadar ukala ıdı kı anlatamam.Benım sıgıller makattaydı oraya baktı,cok guzel gecmıs hıc bır sey yok dedı.sonra vajınama bakıp dırek smear yaptı bende anlamadım hanı nıye yapıp...hanı yhpv ıcın mı yoksa mantar ıcın de mı bu yapılıyorkı dıye celıskıde kalınca ..pardon ne yapıyorsunuz dedım.yuzume bıle bakmadan tedavınızı yapıos ıste dedı..o kadar kotu oldum kı o an anlatamam.sonra yıne fıtıl verdı.dedım yara var mı ewt duruyor yara ama akıntıdan kurtulursak o da gecer dedı.sonra da al smear ı patolojıye gotur dedı yolladı.kafam karıstı.soru soruyorum zaten dogru dursut lutfedıp de cevap vermıyor.Smera ı bana sımdı bu kadın hpv den emın olmak ıcın mı yaptı yoksa mantar ıcın mı :S

smear testi nhpv icinh yapilmistir bgüyük olasilikla
mantar varken yapiliyormu bilmiyorum ama sürekli gecmeyen bgir sorun ise yapabilirler
riskli bgrup tasimadikca sürekli kontrollerini olup saglikli beslenhdikce atlatirsinh inhsaallah

bizde hepimiz biranda nerden geldigini anlayamadik bu derdin,dünyamiz basimiza yikildi
milyonhlarca kadin var bu sorun ile karsilasan
sigilleriniz cikarsa yakarlar sürekli sorun etmeyin alismamiz gerek
yada su tedavi edici asinih biran önce cikmasi icin dua edelim
inhsaallanh en kisa zamanda cikar bu asi ile bu hastaliktan virüsten hepimiz kurtuluruz

rabbim sifalar versin.

Arkadaşlar günaydın, smear testi rahim ağzında herhangi bir hücresel değişiklik olup olmadıgını kontrol etmek için yapılır. Ne hpv için nede mantar için..... Mantar için akıntı kültürü yapılabiliyor, bu smear dan farklı bir şeydir... Hpv dna pcr testi, hpv virüsünün vücutta olup olmadıgını belirlemek için yapılır, pozitif ve negatif şeklinde çıkar sonuç... Tip testi ise bilindiği gibi hpv eğerki vücutta pozitif ise virüsün tipini belirler... evet bazı doktorlar çok cevaplayıcı olmuyorlar, 2 ay önce yapılan bir smear testini evet tekrarlayabilir gerek görürse, ama dediğim gibi bu mantarla yada yara ile alakalı değildir. Gerçekten doğru cevaplar alabileceğiniz sabırlı doktor bulursunuz umarım. Değilse cidden çok zor...

rakdaşalr aranızda bu testi yaptıranalr varmı
Krio ile yani dondurma yöntemi ile yapılan tedavide, dondurulan siğiller genelde 10-15 gün içinde renkleri siyahlaşarak dökülür. Bazen o bölgede su toplama olur sakın patlatmayın, kendiliğinden geçiyor. Ama böyle olmayanlarda var tabi.... Dediğiniz testi hiç duymadım, bence başka bir doktora gitmenizde özellikle siğiller makat yada vajina yüzeyindeyse dermatoloji uzmanına bir görünün derim... Tip testi özelde cidden pahalı, geçen ay bir arkadaşım yaptırdı hiç bir sağlık güvencesi yokken, hpv dna ve tip testine 500 tl verdiğini söyledi. Hastaneye göre değişiklik gösteriyor test fiyatları, tabi devlet hastanesinde durum ne inanın bilmiyorum... Ama tekrar söylüyorum dediğiniz testi hiç duymadım ben Bu hastalıgı ilk öğrendiğimde bende yılana sarılıp bir sürü para dökmüştüm... Pişmanmıyım hayır değilim. Ama tecrübe oldu işte... O yüzden bu hastalık için her denene inanmayın.... Doktorlarında büyük bölümünün hpv alanında çok bilgisi yok. Bazıları hiç umursamadan gönderiyor hastaları geçer kafana takma diyor.... Ve cidden geçip gidiyor çünki kadın hastalıgın ne oldugunu bilmiyor, panik stres yamıyor, buna da doktor sebep oluyor, iyimi yapıyor kötümü yapıyor tartışma konusu....Bazı doktorlar bilgisi var ama yanlış bilgisi var. Birden paniğe sokuyor, kansermişsin gözüyle bakıyor sana, birde tamamen demiyorum genel olarak cinsel yolla bulaşan bir hastalık oldugu için iyice moral bozuyorlar, bunun sonucunda da kadın daha kötü oluyor tabi... Bazı ve azınlıkta olan doktorlatr ise hem bilgili hemde ilgili doktorlar... Bu kısma süşen yaşadı diyorum... Çok şükür ben bu şanslılardan biriyim....
Siğiller oldugunu farkettiğinizde, doktora gidin, krio yada koter ile öncelikle siğillerin çaresine baktırın. Daha sonra durumunuz var ise aşınızı olun. Kendinize iyi bakın. Sağlıklı yaşamaya çalışın. Ben tedavimi oluyorum, bunun üstesinden geleceğim diye söyleyin sürekli ama buna önce kendiniz inanın. Ben bir sene boyunca Bal ile ısırgan otu tohumunu karıştırıp yedim. Bazen de çörek otu tozu ile karıştırıp yedim. Yeşillik ve sebze agırlıklı beslendim. Şekeri azalttım. Abur cubur şeylerden uzak durdum elimden geldiğince, aşımıda olduktan sonra bu zaten bende acayip bir rahatlama yaptı. Aşıyı oldum ve kurtuldum gibi geldi cidden. Öyle inandım. Gerisinide boşverin. Boşverin diyorum ama kontrolleri aksatmayın, çıkarsa yine gidin dondurtun, temiz ve kuru tutun o bölgeyi... Çok uzun oldu kusura bakmayın... Öpüldünüz hepiniz....

arkadaslarr genitaal bölgeyi daha hijyenik tutmak tutmak içinn temizlemee jeli almak istiyorum da ama hangi marka alacağıma karar veremedim kullanıpta memnun kalan sizleriin önere bileceği bi marka var mı acaba:)

arkadaslarr genitaal bölgeyi daha hijyenik tutmak tutmak içinn temizlemee jeli almak istiyorum da ama hangi marka alacağıma karar veremedim kullanıpta memnun kalan sizleriin önere bileceği bi marka var mı acaba:)

Bence su ve sabundan şaşma. Zaten vagina kendini temizliyor sürekli. dış kısım için de illa ki özel birşey kullanmak istiyorsan ph değeri uygun bir sabun yeter.

Derdimi nasıl anlatıcam hiç bilmiyorum :S Bu iç dudak kısmında görünürde bişi yok ama deriyi gerdiğim zaman içerden beyaz beyaz sert kabartılar gözüküyor. Bu ben de senelerdir var ve hiç şüphelenmemiştim:S Ne bir ağrı ne bir kaşıntı hiçbi belirti yok. Acaba normal bişi mi yapı meselesi falan mı? Siğil diye bahsettiğiniz şey elde falan çıkanla aynı mı yani bariz belli oluyor mu germeye falan gerek kalmadan?

ben sana kesin seyler soyleyemem, cunku herseyde oldugu gibi bunda da bunyeden bunyeye farklilik gosteriyo okudugum yazilara gore. tipten tipe de farklilik gosteriyo. kimisi germeye gerek duymadan gorulebilcek kadar buyuk yada siskin, kimisi kucuk yassi veya bunlarin degisik kombinasyonlari..genel olarak deriyle ayni renk, duzensiz, puturuklu kabartilar. cogu kisi kasindigini soyluyo, erkek arkadasim kasintiyla beraber agridigini soyluyo mesela. yani sonuc olarak burdan kimse teshis koyamaz. emin olmak icin bi doktora gorunmeni oneririm. umarim sigil degildir. ama yine de doktora gitmeyi ihmal etme.

almondtree, teşekkür ederim. Bunlar deriyle aynı renk değil işte. Beyaz renkteler. Ve merak ettiğim bir şey bu siğiller iç dudakta/iç kısmında da çıkar mı? Dediğim gibi senelerdir var belki yapısı öyledir. En iyisi tabii ki de doktora görünmek.

rica ederim.ic dudakta da cikabilir. cinsel iliskiyle bulastigi icin derinin temas ettigi her yerde cikabilir. yillardir varsa, buyume yayilma kasinma gibi belirtiler gosterip seni rahatsiz etmediyse bence buyuk ihtimalle sigil degildir ama dedigim gibi emin olmak gerek.

Çok sağol cnm, umarım önemli bişi değildir. İçim biraz da olsa rahatladı; en azından doktora gidene kadar.

çok ufak milimetrik çaplı, genelde birden fazlası bir arada olup da cildin altında gibi görünen (hani kolesterolü yüksek olanların gözünün altında yağ butonları olur ya minik minik, onların deri altında, kabarmamış hali gibi) birşey anladım tarifinden. Ve anladığım doğruysa onlar ağızda veya genital bölgedeki mukozada oluşabilen zararsız şeyler. Biliyorum çünkü bende de çıkmıştı (geçip tekrar çıkabiliyolar) :) Ama aynısı mıdır sendekiyle bilmem. Dr değilim, zaten en iyi dr bile görmeden, muayene etmeden teşhis koymaz. Mutlaka bir dra git baktır. Endişe, panik yapma ama, büyük ihtimalle sorun yoktur.

tarifine göre siğil değil canım......için rahat olsun ama yinede bir doktora görün derim.....görünüm itibariyle elde çıkandan daha farklı .....

Karat, Runya_7272, çok teşekkür ederim. Benim normalde de o bölgemde gözeneklerim biraz yağlı gibi böyle bayağı bi belirgin, anlatamadım. Ondan kaynaklanıyor olabileceğini düşündüm çünkü ben de çok uzun zamandır var bunlar. Ama ihmale gelmez bi dr'a görünmek çok daha iyi olacaktır.

arkadaslar bende muayene olmuştum hpv pozitif çıktı bende patolojide yani smearda bişi çıkmadı ama doktor yinede koloskopi yapıcakmış banaç rahim agzı kanseri şüphesi varmış hpv den dolayı çok korkuyorum

Yarın doktora muayeneye gidiyorum bakalım ne diycek. Bağkurda sorun vardı gidememiştim. İnşallah yarın gidicem kötü bişey demez inşallah

bugun kontrolum vardı..cok sukur ıyı :)
ancak mantar olmusum:S yan daha onceden olmustum o tekrar etmıs...bırı bıterken oburu de baslar..dıyecegım ama buna da sukur...

Arkadaslar selam, doktorumun onerisiyle aldara aldım ama 1 ay sonra, siğilleriim buyuduğu için aldara etkilemez artık dendi ve bugün koter yapıldı. Eğer ki ilacı benden almak isteyen olursa 100 liraya verebilirim. En zor zamanımda aldım ama maalesef iş işten geçmiş.Almak isteyen olursa bana yazabilir. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…