• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşalr bugun doktora gittim ilaç verdi siğiller için. 2 hafta sonra kontrolum var ayrıca smear testı yaptı 1 hafta sonra onun sonucu alıcam inşallah iyi sonuç gelir. Ayrıca aşıyı sordum tek doz için 150 tl dedi yanlış anlamadıysam. 2 hafta sonra gittiğimde tekrar sorucam. formda daha pahalı olduğunu okumuştum doktor öyle söyleyince şaşırdım. tekrar doktora gittiğimde sorucam o zaman kesin net bilgi veririm.
Ayrıca elma sirkesini sordum. Elma sirkesinin işe yaramadğını söyledi.
Hepinize acil şifalar. İnşallah iyileşicez.

Son düzenleme:
Arkadaşalr bugun doktora gittim ilaç verdi siğiller için. 2 hafta sonra kontrolum var ayrıca smear testı yaptı 1 hafta sonra onun sonucu alıcam inşallah iyi sonuç gelir. Ayrıca aşıyı sordum tek doz için 150 tl dedi yanlış anlamadıysam. 2 hafta sonra gittiğimde tekrar sorucam. formda daha pahalı olduğunu okumuştum doktor öyle söyleyince şaşırdım. tekrar doktora gittiğimde sorucam o zaman kesin net bilgi veririm.
Ayrıca elma sirkesini sordum. Elma sirkesinin işe yaramadğını söyledi.
Hepinize acil şifalar. İnşallah iyileşicez.

Hangi aşıyı sordun cervarix mi gardasil mi? Ben de daha pahalı diye biliyorum. İnşallah sonucun iyi gelir. Elma sirkesi vb ilaç olmayan,tıbbi çalışması yapılmamış bir madde için bir dr un işe yarar demesi çok zor. İşe yarar dese ve herhangi biri de hayır yaramaz dese elinde resmi kanıtı yok. mesleki itibarı sarsılır. o yüzden sağdan soldan işe yaramış diye duysa bile risk alıp uygundur kullanın demez.

kızlar aldara kremi hangi aşamalarda kullanıyosunuz, doktorum bana hiç bahsetmedi bu kremden önce travocort verdi şimdide pimafucin birde krem fitil verdi cleocin hiç aldaranın adı bile geçmedi. acaba gerekmi görmedi.

Selam, dün çapa'da koter yapıldı bana. Daha once iki kez ozelde yapılmıstı. Hiç bir fark yok yapılan işlemde. Özele gidipte dunyanın parasını vermeyin. sadece ozelde bana genel anestesi uygulanmıstı burda ise lokal olarak yaptılar. sadece o bolgeye iğne yaparak uyusturdular acıdı ama fazla değil. O anda da gecti zaten acısı. Tiplendirmede yapılacak. 15 gun sonrada kontrolüm var. Bu hastalığı yasayan herkese Çapa'yı şiddetle tavsiye ederim. son derece hijynik bir ortamda ozel muayehane şartlarında yapıyorlar tedaviyi.

ben de yarın kontrole gdecegım..ıyı haberlerle dönerım umarım:18:

insallah iyi haberlerini almıssındır canım.Bende ki son durum da şu, hatırlarsan aldara almıstım en son kullanmadan bi daha muayene olayım da oyle baslayım dedim. Koteri uygun görduler ve dun yapıldı. Yakında da tipleme yapılacak insallah yapıldığında bende guzel haberleri alırım.

insallah iyi haberlerini almıssındır canım.Bende ki son durum da şu, hatırlarsan aldara almıstım en son kullanmadan bi daha muayene olayım da oyle baslayım dedim. Koteri uygun görduler ve dun yapıldı. Yakında da tipleme yapılacak insallah yapıldığında bende guzel haberleri alırım.
geçmiş olsun ....umarım bi daha tekrar etmez....''YAKINDADA TİPLEME TESTİ YAPILACAK'' derken anlayamadım......canım tipleme testi zaten koterde alınan siğilden yapılıyor.....senin siğillerin hepsini yakmadılarmıki?????bunda bir yanlışlık var ama.......

geçmiş olsun ....umarım bi daha tekrar etmez....''YAKINDADA TİPLEME TESTİ YAPILACAK'' derken anlayamadım......canım tipleme testi zaten koterde alınan siğilden yapılıyor.....senin siğillerin hepsini yakmadılarmıki?????bunda bir yanlışlık var ama.......

Çok teşekkur ederim runyacığım. Dediğin doğru aynı zamanda yapılacaktı fakat hastanede o parcayı almaları için gereken kit diye bir şey varmış ondan kalmamış. İhaleyle alıyorlarmıs, gelmesi bir kaç ayı bulurmuş. Siğiller ilerlemesin diye koteri hemen yaptılar. Bu yüzden tiplendirme sonraya kaldı.

Hangi aşıyı sordun cervarix mi gardasil mi? Ben de daha pahalı diye biliyorum. İnşallah sonucun iyi gelir. Elma sirkesi vb ilaç olmayan,tıbbi çalışması yapılmamış bir madde için bir dr un işe yarar demesi çok zor. İşe yarar dese ve herhangi biri de hayır yaramaz dese elinde resmi kanıtı yok. mesleki itibarı sarsılır. o yüzden sağdan soldan işe yaramış diye duysa bile risk alıp uygundur kullanın demez.

[B]Yani haklısın canım. Ben aşının çeşidini bilmiyordum. sadece aşı yapmak işe yarar mı gibisinden sordum. 2 çeşit tip söyledi onlar için gerekli dedi. zaten yüzde yüz koruma sağlamaz dedi. hazır olduğunda yaptırabilirsin demişti. birdaki gidişimde ayrıntılı öğrenirim.
Smear testi tam olarak ne için yapılıyordu. Hangi tip olduğunu mu yoksa rahim ağzı kanser riski için mi?
[/B]

arkadslar sımdı ben tedavı oldum..nısanlımda tedavı oldu..pekı bundan sonrası? yanı ben bır dah bırlıkte olmaktan dahı korkuyorum...dugun hevesım bıle kalmadı:((

bende de var siğiller aldara kullandım ilk kullandığımda etkisi oldu ama daha sonra olmadı başka bir dr gittim bana "padofin" ilacı önerdi
bu ilacı kullanan varmı faydası oluyormu birde yan etkisi varmı? aldara çok canımı yakmıştı :5:

merhaba arkadaslar

bende onceden yazmıstım sıgıl yoktu. bı bucuk hafta once cıktı mınık mınık bırbırıne yakın. bı hafta once de doktora gıttım. cerrahpasaya. hıc memnun kalmadım. doktor sıgıl oldugunu anlamadı. ben de pek emın degıldım o zaman sıgıl oldugundan ama daha once orda olmayan koyu renklı anormal bı durum vardı sonucta. bı hafta sonra yıne gel dedı. sırkeyı sordum, surme bişey dedi. dınlemedim doktoru, bugun de gitmedim aynı doktora gitmeyi düşünmüyorum. bi hafta boyunca bastım sirkeyi her aksam yatarken koydum pamuga, sonra da sıkı iç çamaşırıyla yattım. once beyazlastı, sonra kararmaya basladı. sımdıde kuculuyolar. rengı normale dondu.

doktora gıttıgım gun de, propolıslı bal,ımmuneks aldım. bı haftadır duzenlı kullanıyorum. beslenmeme zaten dıkkat ederdım ama sebze meyve sut ayran yogurt boyle seylerı daha bol yıyorum. corekotu ve yesilcay hergun. düzenlı uyuyorum. ve resmen sigilde bi haftada iyilesme gordum.

bunlar bu zamana kadar cok yazıldı ama neler yapıyoruz, boyle seylerı paylasırsak baskalarına yol gosterır dıye dusundum. sırkeyi kesinlikle oneriyorum. mukemmel bişey. bır arkadas soylemiş doktorun sırke için kullanmayın diceğini. cok haklı. sonucta onlar tıp doktorları. kesin kanıtları, arastırılmıs tıbbi sonucları olmadıgı surece boyle seyler için doktor kımlığıyle oneride bulunamaz. bizim yapmamız gereken tıbbi tedaviyi ihmal etmemek (kontroller,koter,smear vb) alternatıf seylerle de tedaviyi desteklemek. sırke de bence bunlardan biri.

umarım herkes en kısa zamanda saglıgına ve eskı sıgılsız gunlerıne kavusucak. herkese acil şıfalar, saglıklı gunler :97:

merhaba arkadaslar

bende onceden yazmıstım sıgıl yoktu. bı bucuk hafta once cıktı mınık mınık bırbırıne yakın. bı hafta once de doktora gıttım. cerrahpasaya. hıc memnun kalmadım. doktor sıgıl oldugunu anlamadı. ben de pek emın degıldım o zaman sıgıl oldugundan ama daha once orda olmayan koyu renklı anormal bı durum vardı sonucta. bı hafta sonra yıne gel dedı. sırkeyı sordum, surme bişey dedi. dınlemedim doktoru, bugun de gitmedim aynı doktora gitmeyi düşünmüyorum. bi hafta boyunca bastım sirkeyi her aksam yatarken koydum pamuga, sonra da sıkı iç çamaşırıyla yattım. once beyazlastı, sonra kararmaya basladı. sımdıde kuculuyolar. rengı normale dondu.

doktora gıttıgım gun de, propolıslı bal,ımmuneks aldım. bı haftadır duzenlı kullanıyorum. beslenmeme zaten dıkkat ederdım ama sebze meyve sut ayran yogurt boyle seylerı daha bol yıyorum. corekotu ve yesilcay hergun. düzenlı uyuyorum. ve resmen sigilde bi haftada iyilesme gordum.

bunlar bu zamana kadar cok yazıldı ama neler yapıyoruz, boyle seylerı paylasırsak baskalarına yol gosterır dıye dusundum. sırkeyi kesinlikle oneriyorum. mukemmel bişey. bır arkadas soylemiş doktorun sırke için kullanmayın diceğini. cok haklı. sonucta onlar tıp doktorları. kesin kanıtları, arastırılmıs tıbbi sonucları olmadıgı surece boyle seyler için doktor kımlığıyle oneride bulunamaz. bizim yapmamız gereken tıbbi tedaviyi ihmal etmemek (kontroller,koter,smear vb) alternatıf seylerle de tedaviyi desteklemek. sırke de bence bunlardan biri.

umarım herkes en kısa zamanda saglıgına ve eskı sıgılsız gunlerıne kavusucak. herkese acil şıfalar, saglıklı gunler :97:

işte budur :) sadece ilaçla veya aşıyla savaşılmıyor bu virüsle. her koldan üzerine gitmek lazım. ben hayatıma bir sporu katamadım bu süreçte. genel anlamda daha sağlıklı olmaya zorluyor zaten bu virüsün varlığı. saydığın şeylerin hepsi çok faydalı, ben de kullandım-bir kısmını halen kullanıyorum. çinko içeren besinler veya tablet, ekinezya, likopenli besinler (güz yemişinde var en çok, aktarlarda vardı bir ara ama sanırım mevsimi geçti geçende baktım bulamadım. likopen başka besinlerde de var mesela domates), betaglukan ek olarak önerebilirim.

hiçbiri kullanılmasa bile çinko mutlaka tavsiye ediyorum. hpv enfeksiyonunun uzun sürme veya koter vb tedavi sonrası tekrar sebeplerinden en önemlisi bu virüs kana karışmadığından vücudun fark etmemesi veya geç fark etmesi. çinko virüsün bulaştığı hücrelerin farkedilerek yok edilmesini sağlayan t hücrelerini aktive ediyormuş.

[B]Yani haklısın canım. Ben aşının çeşidini bilmiyordum. sadece aşı yapmak işe yarar mı gibisinden sordum. 2 çeşit tip söyledi onlar için gerekli dedi. zaten yüzde yüz koruma sağlamaz dedi. hazır olduğunda yaptırabilirsin demişti. birdaki gidişimde ayrıntılı öğrenirim.
Smear testi tam olarak ne için yapılıyordu. Hangi tip olduğunu mu yoksa rahim ağzı kanser riski için mi?
[/B]

smir rahim ağzında hücre bozulması var mı, varsa hangi aşamada bunu belirlemek için yapılıyor. ben hpv pcr testi olmuştum. o da smir gibi yapılıyor ama dr ayrı ayrı örnek almıştı iki test için de.

bir de yüksek riskli hpv varsa sonucu pozitif, hpv yoksa veya düşük riskli hpv varsa sonucu negatif çıkan bir test var. o test smir testi için alınan örnekten yapılabiliyordur belki. bu testi yaptırmış biri varsa o cevaplayabilir bunu.

bende de var siğiller aldara kullandım ilk kullandığımda etkisi oldu ama daha sonra olmadı başka bir dr gittim bana "padofin" ilacı önerdi
bu ilacı kullanan varmı faydası oluyormu birde yan etkisi varmı? aldara çok canımı yakmıştı :5:

öncelikle geçmiş olsun :71: podofilmi bana dr uygulamıştı.bir hafta içinde tümü döküldü Allaha şükür aynı yerlerden de bir daha çıkmadı. :nazar::nazar::nazar: dr un uyguladığının çok dikkatli yapılması gerekiyor. bu madde bitkiden elde ediliyor ve çok minik dozlarda kullanılması gerekiyor, siğiller yaygınsa tek seferde hepsine sürülemiyor. haftada 1 kere uygulanabiliyor. Acı uygulama sırasında başladı ve 4-5 gün devam etti bende. dr krem vermişti o acıyı azalttıydı ama.

ufak-büyük, düz-kabarık hiçbir siğil atlanmadığı sürece bu tip uygulamayı çok yapmış bir dr da varsa sonuç iyi olacaktır diye düşünüyorum. hastanın uygulamasına izin verilen şekli podofilmin daha seyreltilmiş hali, dolayısıyla siğillerin geçmesi daha uzun sürebilir. tip testi, smir de yaptırdın mı?

arkadaşlar çinko tabletlerini geceleri alın.....vücut çinko emilimini en iyi gece yapıyormuş....yararlı olması için öyle alınız...ayrıca çinko alımına yakın kalsiyum içeren birşeyler yememiş olmak gerekiyor bu çok önemli.....SİRKE'ye devam....ayrıca yeni birşey öğrendim organik elma sirkesini yatarken içmenin bir sürü faydası var...bağışıklığı yükseltiyor, virüsleri baskılıyor,toksinleri atıyor ve yağ yakıyor v.b gibi..

Banada doktor padofin verdi. 3 günde 1 kullan dedi. haftada 2 gün. 2. kez kullandım. hiç yanmadı bende kokrtum yanarmı dıye. ilk sürdüğümde yerde mınık bi cızlama oldu. ama hiç acıtmıyo, yakmıyo

smir rahim ağzında hücre bozulması var mı, varsa hangi aşamada bunu belirlemek için yapılıyor. ben hpv pcr testi olmuştum. o da smir gibi yapılıyor ama dr ayrı ayrı örnek almıştı iki test için de.

bir de yüksek riskli hpv varsa sonucu pozitif, hpv yoksa veya düşük riskli hpv varsa sonucu negatif çıkan bir test var. o test smir testi için alınan örnekten yapılabiliyordur belki. bu testi yaptırmış biri varsa o cevaplayabilir bunu.

Çok teşekkür edrim canım. bana sadece smear yaptı salı gunu sonu alıcam. inşallah ıyı sonuç gelir.

Back