Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

devlet ücretli muayenesi 15 TL ssk borcun yoksa ekstra ücret ödemene gerek yok zaten muayene için

birşey dikkatimi çekiyor son zamanlarda. çeşitli arama motorlarına hpv, kondülom vs anahtar kelime girince ilk sıralarda çıkan bazı drlara ait siteler var. bunlarla ilgili burada da zaman zaman mesajlar görüyorum. aslında hiç gerek yok çünkü dediğim gibi, arama motoruna parayı bastıran ilk sıralarda zaten çıkıyor.

sitelerin içeriğine gelince...yukarıda birinin verdiği linkteki dr sitesi bazı tedavi yöntemlerini kötülemiş. Ama kendim dahil başka insanların da bu tedavilerden fayda gördüğünü biliyorum; çünkü iyi edecek tedavi herkesin bünyesine göre değişebiliyor. bu durumda ya bazı dr lar yeterince bu tipte hasta görmediklerinden veya eğitim alırken farklı tedavi türlerinde bilgilenmediklerinden bu şekilde yazıyorlar ya da belli bazı tedavileri uygulamak kendilerine daha kolay? geliyor.

Allah bu hastalığı çeken herkesi doğru dr larla karşılaştırsın. En az morali yüksek tutmak kadar önemli bu konu.

nevra hanım benim ilk doktorum...çok iyi doktor ilgisi alakası ve bu konuda bilgisi mükemmel...fakaaaat bu hastalığın tedavisi için parası çok olan gitsin.ben orayı bıraktım ve üniversite hastanesine başladım.o en pahalı testler orada ücretsiz ve çok güvenilir şekilde yapılıyor.ben ilk bu hastalıktan çok korkup oralara gitmiştim ama çok gereksiz.paranıza yazık.ben ameliyatımıda üniversite hastanesinde oldum.boşuna paranızı yazık etmeyin...allah herkese acil şifa versin.....

Mesajın için çok teşekkür ederim. Adresini verebilir misin? Hangi hastane istanbulda mı? Çok korkuyorum napacağımı bilmiyorum ilk defa böyle bişey başıma geldi anlamadım araştırınca fark ettim. Tedavi ücreti ne kadar. hem ssk lı ücreti hemde ssk sız. şuan ssk olmayabilir. buyuzden tedavi ücretinide öğrenmem gerekiyor. Bi an önce gidebilmek için ssk sız ücretide bilmem gerek. Umarım doktorlar bayandır. Ne yapacağımı nereye gideceğimi bilmiyorum çok korkuyorum çaresiz kaldım.

Bu hastalık eşten bulaştıysa ondada olması gerek ama ben farketmedim. Görünür yok çünkü .O zaman onunda gitmesi gerek değil mi?

Son düzenleme:

önce sakin ol canım....bu kadar panik yapmaya hiç gerek yok bende aynen böyle yaptım.panikledim ,çok ağladım günlerce uyku uyumadım, herşeyden kendimi soyutladım,eşimle aram açıldı,kendimi vebalı gibi hissettim.ama o kadaaaarrrr gereksizmişki kendimi boşu boşuna yıprattım.ve ben bu hastalığı çok ciddi yaşadım ben de 3 tip birden var ve en tehlikelisi TİP 16'da var.rahim ağzında ciddi problem yarattı yüksek displazi ....ameliyat oldum pataloji sonucunu bekliyorum.eğer ondada sonuç kötüyse tekrar ameliyat olucam ve rahimim alınıcak...
sana tavsiyelerime gelince:öncelikle moral,iyi beslenme,çinko muhakkak al,yeşil çay iç.veeeee en önemliside elma sirkesi onu muhakkak yap.(büyükçe bir pamuğa bolca dök o bölgeye koy ve sıkı iç çamaşırı giy bunu sık sık yap o bölgede her yerine değsin)çok iyi sonuçlar alıcaksın.bol meyve ve sebzeee....siğillerini acilen hemen yaktır ve tipleme testini muhakkak iste....doktorlar siğil var diye tip6,11 sanıyorlar bak bende tip 16 da çıktı...ve smear testini yaptır.bütün bunları hiç bir ücret ödemeden ve mükemmel şekilde üniversite hastanelerinde yapıyorlar.eğer sigortan yoksa yinede oralarda yaptır özellerde bu konuda çok suistimal var.(tecrübeme dayanarak söylüyorum).boşuna bir sürü paran gider.acil şifalar hepimize....

Çok teşekkür ederim bende korkudan ağladım kötü hissettim senin gibi. Ya yanıma yaklaşmazsa benden uzaklaşır diye korktum söylemedim henüz. bildiğim kadarıyla eşten bulşıyor diye biliyorum çünkü virüs taşıcıdr vücutta oluşmaz.
Ama hangi üniversite hastanesi istanbulda mı?
Umarım iyileşirsin iyi sonuçlar gelir dualrım seninle

evet ya bendedeee var ve artıyo napmalıyız bide bubulaşıcımı vucut kendımı oluşturuyo:18:

Arkadaslar bu hastalik beni cok pimpirik etti
Biryerimde bir degisiklik kizarti farketsem hemen HPV saniyorum
Iki ayi askin kuru öksürük,hirilti hafif gögüs bogaz agrisi cekiyorum
Doktorum 2 ay önce iki kutu antibiyotikum yazdi ama hala gecmedi
Gecen aile doktoruma dedim 2 ay biraz fazla uzun zaman neden gecmezki dedi,
Bir kutu daha Antibiotikum yazdi daha kullanmaya baslamadim gerci
Bogazlarimda bir yanma var cok korkuyorum bogazimda da cikacak diye
Dun boynumda hafif kizariklik gördüm cok korktum sinek isirigi gibi bir kirmizilik
Hemen pepanten sürdüm ,bugün aynada 20 lik dislerime yakn yerde yanagimda kücük ben gibi siyah birsey farkettim,dünyam basima yikildi,elleyip dururken siyah ben seklinde leke patladi kanadi
Pepanten sürdüm tekrar ,Sigil olsa Allah korusun kanamaz ki degil mi
Kan oturmus gibiydi sanki,kulak burun bogaza gidecem ama
Kötü bir Haber alacam diye cok korkuyorum,esim oral sexi seven biri
Ben istemiyorum ama onuda geri ceviremiyorum.
Bana kocanin istediklerini yerine getirmezsen özel Haller haric
Melekler sabaha kadar beddua Eder diye duymustum.
Gunah oldugunu duymustum,dedigim gibi cok pimpirik oldum
Kafayi yiyecem gardasil asiyi yazdirdim daha almadim
Insaallah biz hastalik bulasanlarda da ise yarar
Bazen rabbim nasip etse,su tipta bizede bu hastaligi silecek yok edecek bir
Tedavi ciksa diye dua ediyorum.

:)))) çok güldürdün beni yaaaa.....dinimizde böyle bişey yok ayrıca sen istemediğin halde eşin bunu istiyorsa o günah işliyor...ayrıca KUTSAL MELEKLERİDE emellerimize alet etmeyelim...:))))))

evet ya bendedeee var ve artıyo napmalıyız bide bubulaşıcımı vucut kendımı oluşturuyo:18:

bağışıklığınızı güçlendiremiyorsunuz demektir buuu...ve hpv kesinlikle en bulaşıcı viral hastalıklardan biridir tek seferde sürtünme yoluyla bile bulaşır.....çinko alın,yeşil çay için, ayrıca meyve sebzeyi bol tüketin stres bu hastalığın baş düşmanı.....kısaca hayatınızı düzene sokun....

rica ederim canım...ama bunu muhakka eşinle paylaşman gerekiyor...ve birlikte tedavi olmanız gerek yoksa sürekli birbirinize bunu bulaştırırsınız....ve yapılan tüm tedavi boşa gider....sana yakın hangi üniversite hastanesi varsa oraya git tipleme testi dışarıda çok pahallı orada hiç bir ücret ödemeden yapıyorlar.....hepimize acil şifalar....duaların için teşekkür edrim....

Runya selam bende çok merak ettim sen hangi hastaneye gittin yada gidiyorsun ? Ben tedavi oluyorum ama birde çapa ya gidiim diyorum 2 haftadır randevu bulamadım maalesef. rica etsem hastanenin adını yazarmısın.

arkadaslar cok acil bişey sorcamm ltfen cvp veerin 3 hafta önce siğillerim yakılarak alınmıstııı biraz önce farkeetim alınan yerin bitanesi kabuk bağlamıs sanırım ve kanadı:S simdi ne yapmam gerekir benmm tekrar bulaşırmı kanın değdiği yerden siğilmi cıkar hemn yıkadım krem sürdüm ama cok panik oldummm :'( ooofffffffffffff offfffffffffffff

Korkma yara Kabuk baglar kanayabilirde
Zaten derine inerek yakiyorlar
Sigillerini yeni yakmislar ama tekrar gelebilir
Buna alismamiz gerek düzenli kontrollerimizi olup
Bagisiklik sistemimizi güclü tutar,iyi beslenirsek
Birde herkesden biraz daha hijyen olmaya calisirsak
tekrarlamaz diye biliyorum.

Hersey bagisiklik sisteminde bitiyor benimde aldigim ilaclar
Bagisiklik sistemimi baskiladigindan sürekli yeniliyor
6 yildir tedavi görüyorum 6 kez tekrarlayip lazer olmusumdur
Sanirim bana bu yil yine hastahane görünüyor
Kötü birsey olmasinda artik bu yakmalarina alistik yeterki rabbim kötüsünü
Göstermesin.

Panik yapma sendeki bence sorun edilecek birsey degil
Icin rahat etmiyorsa yinede git bir kadin doktoruna danis.

Yıkayıp temizlediysen hemen birşey olmaz. panik yapma. ordaki cilt kuruyup çatladığı için kanadıysa yumuşatmak için yağ sürebilirsin. çay ağacı yağı mesela. siğillere faydalı olduğunu da okumuştum biryerde. seyreltip sürmek gerekiyordu ama.keskin bir yağ sanırım. olmadı zeytinyağı filan da olur.

ben bu illetii öğğreneli 3 hafta oldu cok kötü olmustum daha yeni kendimi toparladım bağısıklık güçlendiricii gıdalar tüketmeye basladım cok süküür moralimde düzelmiiştii şimdi kabuk bağlayan yer cok az kanayınca panik oldum acaba kanın bulaştığı yerden tekrar siğil olusurmu diede cok saolunnn içimii rahatlattınıız allah hepimiize şifa versiin biran önce kurtulalım bu derttn

aynenn orası kuruyup catladı ondan kanadıı hemen yıkayıp krem faln sürdümde kanın bulaştığı yerden tekrar siğil cıkarmı die panik yaptım sadece:S hımmm o yağdanda alayım hemn inş şifa verirde hepimize gecerrr cnm yaa

Yakma işlemi çok mu acıyor. krem tedavisiyle felan geçmez mi

Üniversite hastanesine gitmek istiyorum senın tavsiyerin üzerine ama çok sıra ve kalabalık olur diye bakırköyde özel çamlık hastanesi var ve çok yakın ordada bir sürü tedavi yapılıyormuş. acil muyene için oraya gitmeye düşünüyorum. Daha sonra oraya gidim. Özel hastane ssk da varmış çok yuksek fıyat degıldır belkı

Ayrıca bişey daha okudum bu form da Aldara diye krem varmış onu kullanmak fayda eder mi?

Bu hafta içi gidemiybilrim. Birde benim cilt alerjim var bu sigil zaten alerjisi olan insanda da oluyormuş ve moral çok önemliymiş.

Son düzenleme:

Yakma işlemi çok acıtıyor mu? korkuyorum çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…