Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

cin: Cervical (servikal) İntraepithelial Neoplasia
vin: Vulvar İntraepithelial Neoplasia
vain: Vaginal İntraepithelial Neoplasia
ain: Anal İntraepithelial Neoplasia

pap3 de smirde hücre değişikliği bulundu demek. Ama hpvden de olabilir, enfeksiyondan vsvs de.

canm çok geçmiş olsun özele mi yoksa devlet hastanesine mi gideceksin bilmiyorum.ben buca kadın doğum hastanesine gitmiştim.1 tane siğilim vardı fakat çok küçük değildi cerrahi işlemle aldı dr.ben memnun kaldım.ismi dr un özge işcan.ama dokuz eylülde sanırım uğur saygılı o da süper bir doktor.inş geçip gider bir daha tekrarlamaz canım

ya siğiller irinli oluyor,sıkınca içinden sarı sıvı geliyor mu?

ya onun bır ısmı wardı ama kesınlıkle sıgıl dıl o dokunmamam lazım doktor gormelı cıldıye uzmanı tedawısını olursan gecıo ama ısmı aklıma gelmıo bır tutrlu

kızlarrr dün dr ye gittim kontrolüm vardı.. dr hiç birşeyin yok tertemizsin dedi :92:

merhaba arkadaşlar,
ben 15 gün önce siğillerimi yaktırdım baya çoklardı. Hala iyileşmeyen kısımlar var. Doktorum herhangi bir krem sürme dedi. Acaba yaktırdıktan sonra krem kullanan var mı? Varsa hangi kremleri kullandınız.
Herkese çok geçmiş olsun ...

biokadin temizleme solusyonuyla her seferde temizle iyice...FİTO KREM kullan....çok çabuk iyileşmesini sağlıyor...ben bunları yaptıktan sonra gazlı bez koyuyordum....hijyen çok önemli...çok dikkat et...

Bana doktorum yakildiktan sonra günde 3-4 kez belden asagiya ilik dus yap,sabun sampuan kullanma,sonrada iyice kurula demisti.

Bende yakildiktan sonra yaralarda sarili iltihap olmustu hastahanede,Bu dediklerini yaptim.
Her tuvalet ihtiyacimdan sonra ilik düs yaptim,belki de 5-6 kez,Sürekli temiz havlu kullandim,bir havluyu ikinci kez kullanmadim.Aynen ic camasirida sürekli degistim.
Bana biraz iyilestikten sonra doktor Krem Verdi,vermesinin sebebi de ameliyattan sonra gerilme oldugundan deriyi yumusatmak icin vermisti,hala kullaniyorum,hormonal bir Krem hem,suan adi aklimda degil,bakar ismini yazarim size,Eger isterseniz.
Ama doktorunuz Krem falan vermediyse kendi bildiginize Krem vs kullanmayin.

Önce doktorunuza sorun,gerekirse verir zaten.
Birde hjyene dikkat.

Son düzenleme:
kızlarrr dün dr ye gittim kontrolüm vardı.. dr hiç birşeyin yok tertemizsin dedi :92:

ne mutlu sana, haftaya benimde 3. kontrolm var inşallah banada öyle der munuu :)) nasıl basardığından bahsedermisin bize de. sevgiler

merhabalar forumunuza yeni üye oldum, 2 haftadır bu başlığı inceliyorum. Bende de genital siğil var ve çok fazlalar. yaklaşık bir ay önce farkettim onları öyle korktum ki hala daha da korkuyorum. Randevu aldım ve pazartesi doktora gideceğim. Sormak istediğim, bu siğillerden kurtulmanın tek yolu yaktırmak mı? ilaçla tedavi mümkün değil mi? Eğer tek yol yaktırmaksa bunun maliyeti nedir? Bana yardımcı olabileceğinizi bildiğim için üyelik aldım hemen. şimdiden çok teşekkür ederim.

Eger sigilleriniz cok ise yakarlar büyük bir ihtimal.
Donduruyorlarda bildigim kadariyla,bazilarini ameliyatla Alip dikis atiyorlar.
Bende dondurma islemi olmadi,yaktilar lazetle,hatta 6 senedir nerdeyse hersene lazer ile yaktilar.
Bende sürekli yeniliyor ve kanser yapan cinsten HPV Tip 16 maalesef.
Insaallah sende ki en iyi olanidir.Tekrar etmez insaallah.
Ben gecen yil 10 ayda yaktirdim,maalesef tek tük yine cikmaya basladilar.
Illet bir hastalik Allah düsmanimin basina vermesin,kanser cikmasin da artik yakilayim sorun degil der oldum,okadar alistim ,ne yapalim ben istemedim bu hastaligi,mikrobu,veren Allah sifayi verecek olan da o,doktorlar birer vesile.

Allah sifalar versin bacim,temizligine hijyene cok dikkatet,islak nemli olmasin iyice kurula.
Bence bu tedaviyi parayla yapmazlar,ben almanya da yasiyorum,devlet Karsiliyor ,bu bir hastalik lazer tedaviside bir ameliyattir.Doktoruna git sürekli kontrollerini ol.

Gecmis olsun .

Son düzenleme:

merhaba öncelikle geçmiş olsun...ben sizden fikir almak istedim... rahimağzı yaram vardı donduruldu smear alındı öncesinde ve şöyle dedi doktor hpv virüsünü işaret eden bulgular saptandı...16-18 tip virüsü içeren cervarix aşıyı ol dedi doktorum bu aşı yaygın mıgüvenilir mi?Siz oldunuz mu? yani gönül rahatlığıyla yaptırabilir miyiz.. ben olası yan etkilerinden korkuyorum...önce ne olacak yaptırayım dedim ama internetten araştırdığımda garip yan etkiler okudum...aşıyı da aldım ama beklemedeyim hala...

Son düzenleme:
canım benim ben fark ettigim gibi dr ye gittim 10 günlüklerd aldara krem kullandım 2 haftada bişeyim kalmadı birde her akşam elma sirkesiyle sildim pamugu sirkeye bandırıp temizledim 4 taneydiler inşallah canım sende iyileşirsin.. (tanıdıgız biri siğil okuyormuş o okudu inancım sonsuz allahın izniyle atlattım) allah hepinize şifa versin çok zor yaşadıgım 3 haftayı anlatamam......
ne mutlu sana, haftaya benimde 3. kontrolm var inşallah banada öyle der munuu :)) nasıl basardığından bahsedermisin bize de. sevgiler

yanımda oldugunuz için hepinize nasıl teşekkür edecegimi bilemiyorum kötü günlerimde yazdıklarınızı okuyup moral buldum çok sagolun.. sabırla tedaviye devam edin iyileşiceksiniz allah hepinizin yardımcısı olacaktır.. her akşam elma sirkesiyle silin.....

arkadaşlar vajınamda kabartılar ve kaşıntı vardı hpvden suphelendım kadın doguma gıttım hpv testı yaptı ama sonuç temız cıktı. cıldıyeye gıtmemı soyledı korkumadan gıdemedımboyle bır durumla ılgılı bılgısı olan varmı. podofılm surüyorum baıları tamamen gectı ama farklı yerlerde tekrar olusuyo tekrar kabartılar oluyo.: 14:

Ben ne yapacağımı bilemiyorum öyle korkuyorum ki, hemen geçsinler kurtulayım istiyorum. Bendekiler sayıca fazla ve küçüklü büyüklüler. İlk haftalarda renksizlerdi ama şimdi denildiği gibi karnıbahar görünümünü aldı. elma sirkesini deneyeceğim umarım işe yarar. Bi de araştırdım cinsel yolla bulaşıyormuş bu yüzden aileme de açamadım durumu. 20 yaşında üniversite öğrencisiyim, anneme sadece doktora görüneceğimi alerji gibi bir şey olduğunu söyledim onda bile çok şüphelendi birinden bir şey kapmadın değil mi dedi. Hayır dedim ama böyle siğillerimin çıktığını öğrenirse kesinlikle öyle düşünecek. O yüzden onlardan habersiz tedavi olmam gerek. Hastanede sigorta karşılıyor mu bu tedaviyi? Sigorta karşılıyorsa bile bir şekilde annemlerin haberi olur mu? inanın aklımı kaçıracağım kendi başıma kaldırabileceğim türden bir yük değil. İçime öyle dert oluyor ki derslerimi çalışamıyorum okula gidemiyorum hiç uyuyamıyorum gözüme uyku girmiyor. Sürekli aklıma kötü şeyler geliyor. Ya kanser olursam ya daha kötü olursa, kendi başıma halledemezsem diyorum. Özel hastanede yaktırma tedavisi olan birisi fiyatlar hakkında ve şu sigorta konusunda bilgi verebilir mi lütfen? Ayrıca yardımlarınız için teşekkürler, insan burada yalnız olmadığını anlıyor herkes kendi derdiymişcesine yardım ediyor çokçok teşekkür ederim allah hepinizden razı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…