• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar yukarıda paylaştığım konuyu tesadüfen buldum ve paylaştım.....anladığım kadarıyla tedavi edici aşının varlığından bahsediliyor.....böyle bir aşı çıktıda haberimizmi yok...bu konuda fikirlerinizi bakliyorum....

Asi cikti evet,yalniz virüs bulasmayanlara vuruluyormus.16-26 arasi hic iliskiye girmemis genc kizlara uygulaniyor igne.

Keske tedavisi mümkün olsa.Gercekten cok illet bir hastalik.Allah düsmanimin basina bile vermesin.
Ben bu hastaliga 6 yil önce yakalandim.Ilk gördügüme beynimden vurulmusa döndüm,ben bittim artik dedim.Doktor doktor gezdim,doktorlar bile sasirir oldular.Test falan yaptilar maalesef hpv tip 16 cikti.Hpv nin bir sürü tipi var 100 e yakin,ben en riskli olanina yakalandim maalesef.Nerden gectigini Allah bilir,benim esimden baska ile bir birlikteligim olmadi,olmazda.

6yildir sürekli tekrarliyor.6 yilda belkide 7-8 kez lazer tedvisi ile yaktilar.Bir ameliyat oldumu sicak su döküp yanmissin gibi en az 3 y kendine gelemiyorsun.Ben öyle oluyorum.5-10 senede ciksa birsey degil hersene ameliyat olmak,aci cekmek öldürüyor insani.Kaderimiz buymus Allah baska dert keder vermesin.Genelde sigillerin herbirinden parca alip teste yoluyorlar,3-4 ayda yada 6 ayda bir rahim agzindan parca alinip labarotuara yollaniyor.

Maalesef gecen sene klirotisde 1 milimin altinda kötü huylu tümör buldular yani Kanser.Ismini söylerken bile ürperiyorum.Dünyam basima yikilmisti.Ama sürekli kanser olma ihtimali var diyorlardi.
Ben yine yakarlar temiz cikar diyordum ama gecen yil bü kötü hastalik kötü misafir oldu bana.
Iki klirotisleride tamamen alip,4-5 cm,lik dikis attilar.

Kanser olduguna mi yanarsin,görüntüsü degisti diyemi yanarsin,üzülürsün.
Benim psikolojimi cok bozdu bu rahatsizlik.Sürekli kontrol altindayim.
Gecen ay yine parca aldilar rahim agzindan,maalesef sigiller bir-kac tane yine tekrarlamis,cogalmaz insaallah.Sükür sonuclarim temiz cikti.Makattan da iyice kontrolettiler.Cünkü makata,ordan bagirsaklara yayilma ihtimali de varmis.

Yillardir Akdeniz atesi hastasi olarak yasiyorum.Akdeniz atesi bu hastaligin yanin da hic bir seymis.
Allahim kimseye böyle dert veripte derman aratmasin.Daha 30 yasindayim,bu hastalik yüzünden,oldugum ameliyatlar yüzünden cocukda düsünemedim.

Gecen doktora gittim,benim artik hic sansim yok mu cocuk icin diye.Tabiki kontrol altinda olur ,var dedi.Hormon testi yapti.Hormonlarimda erken menopoz yaziyor.Bir kere daha sok oldum.
Daha düne kadar FHS nin ne oldugunu bilmeyen ben burda icerigini okuyunca deli oldum.

Fhs hormonum 27.08,internetten arastirdigima göre tüp bebek sansin bile yok diyor doktorlar.
6 aya kinderwunsh icin(Coucuk icin) randevu aldik.Bakalim ne diyecekler.Gerci hic iyi seyler umudedemez oldum.

AMH 0.08
LH 14
E2 22,54
FSH 27.08

Bu degerlerle cok zor.Yinede Allah baska dert keder vermesin.Umudunu kaybeden herseyini kaybetmistir.Ben daha hic birseyi kaybetmedim.Yüce Allahtan tek dilegim bu hastaliga yakalanan tüm hastalara Rabbim sifa versin ,derdi veren o,sifayi verecek olan da o.Doktorlar birer vesile.
Rabbim yüzmüze gülsün,derdimize deva,hastaligimiza sifa versin.Bu hastaligi bizden tamamen silsin insaallah.Hic görmemise dönddürsün.

Evlat hasretiyle yanip tutusan ailelerinde kucaklarini doldursun,ailelerini senlendirsin,saglikli,sihhatli,salih evlat nasip eylesin insaallah.Kimselere bakipta imrendirmesin.

Okadar cok dolmusum ki yazsam sayfalar yetmiyecek.

Basinizi agrittiysam hakkinizi helal edin,baskasinin baskasina yaptigi dua makbuldür.Elele verip birbirimize dua edelim.Yüce rabbim hep birlikte sifamizi versin insaallah.
Bu dünya da olmasa da Yüce Allahin izniyle bunlarin mükafatini ahirette fazlasiyla alacagiz insaallah.Hastaliklar günahlara kefaretmis.

Beterin beteri vardir.Bu bizim düyyada ki imtihanimiz.Allah sabrimizi zorluyor.
Sabretmek,umutlari yitirmemek,tükenmemek dilegiyle.

Selam ve dua ile.......Gurbet67

Eger bir gün dünyaya ait bir derdin olursa...
Rabbine dönüp:Benim Büyük Bir Derdim Var!...deme
Derdine dönüp:Benim Büyük Bir Rabbim Var!....de.

Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi

Son düzenleme:
Asi cikti evet,yalniz virüs bulasmayanlara vuruluyormus.16-26 arasi hic iliskiye girmemis genc kizlara uygulaniyor igne.

Keske tedavisi mümkün olsa.Gercekten cok illet bir hastalik.Allah düsmanimin basina bile vermesin.
Ben bu hastaliga 6 yil önce yakalandim.Ilk gördügüme beynimden vurulmusa döndüm,ben bittim artik dedim.Doktor doktor gezdim,doktorlar bile sasirir oldular.Test falan yaptilar maalesef hpv tip 16 cikti.Hpv nin bir sürü tipi var 100 e yakin,ben en riskli olanina yakalandim maalesef.Nerden gectigini Allah bilir,benim esimden baska ile bir birlikteligim olmadi,olmazda.

6yildir sürekli tekrarliyor.6 yilda belkide 7-8 kez lazer tedvisi ile yaktilar.Bir ameliyat oldumu sicak su döküp yanmissin gibi en az 3 y kendine gelemiyorsun.Ben öyle oluyorum.5-10 senede ciksa birsey degil hersene ameliyat olmak,aci cekmek öldürüyor insani.Kaderimiz buymus Allah baska dert keder vermesin.Genelde sigillerin herbirinden parca alip teste yoluyorlar,3-4 ayda yada 6 ayda bir rahim agzindan parca alinip labarotuara yollaniyor.

Maalesef gecen sene klirotisde 1 milimin altinda kötü huylu tümör buldular yani Kanser.Ismini söylerken bile ürperiyorum.Dünyam basima yikilmisti.Ama sürekli kanser olma ihtimali var diyorlardi.
Ben yine yakarlar temiz cikar diyordum ama gecen yil bü kötü hastalik kötü misafir oldu bana.
Iki klirotisleride tamamen alip,4-5 cm,lik dikis attilar.

Kanser olduguna mi yanarsin,görüntüsü degisti diyemi yanarsin,üzülürsün.
Benim psikolojimi cok bozdu bu rahatsizlik.Sürekli kontrol altindayim.
Gecen ay yine parca aldilar rahim agzindan,maalesef sigiller bir-kac tane yine tekrarlamis,cogalmaz insaallah.Sükür sonuclarim temiz cikti.Makattan da iyice kontrolettiler.Cünkü makata,ordan bagirsaklara yayilma ihtimali de varmis.

Yillardir Akdeniz atesi hastasi olarak yasiyorum.Akdeniz atesi bu hastaligin yanin da hic bir seymis.
Allahim kimseye böyle dert veripte derman aratmasin.Daha 30 yasindayim,bu hastalik yüzünden,oldugum ameliyatlar yüzünden cocukda düsünemedim.

Gecen doktora gittim,benim artik hic sansim yok mu cocuk icin diye.Tabiki kontrol altinda olur ,var dedi.Hormon testi yapti.Hormonlarimda erken menopoz yaziyor.Bir kere daha sok oldum.
Daha düne kadar FHS nin ne oldugunu bilmeyen ben burda icerigini okuyunca deli oldum.

Fhs hormonum 27.08,internetten arastirdigima göre tüp bebek sansin bile yok diyor doktorlar.
6 aya kinderwunsh icin(Coucuk icin) randevu aldik.Bakalim ne diyecekler.Gerci hic iyi seyler umudedemez oldum.

AMH 0.08
LH 14
E2 22,54
FSH 27.08

Bu degerlerle cok zor.Yinede Allah baska dert keder vermesin.Umudunu kaybeden herseyini kaybetmistir.Ben daha hic birseyi kaybetmedim.Yüce Allahtan tek dilegim bu hastaliga yakalanan tüm hastalara Rabbim sifa versin ,derdi veren o,sifayi verecek olan da o.Doktorlar birer vesile.
Rabbim yüzmüze gülsün,derdimize deva,hastaligimiza sifa versin.Bu hastaligi bizden tamamen silsin insaallah.Hic görmemise dönddürsün.

Evlat hasretiyle yanip tutusan ailelerinde kucaklarini doldursun,ailelerini senlendirsin,saglikli,sihhatli,salih evlat nasip eylesin insaallah.Kimselere bakipta imrendirmesin.

Okadar cok dolmusum ki yazsam sayfalar yetmiyecek.

Basinizi agrittiysam hakkinizi helal edin,baskasinin baskasina yaptigi dua makbuldür.Elele verip birbirimize dua edelim.Yüce rabbim hep birlikte sifamizi versin insaallah.
Bu dünya da olmasa da Yüce Allahin izniyle bunlarin mükafatini ahirette fazlasiyla alacagiz insaallah.Hastaliklar günahlara kefaretmis.

Beterin beteri vardir.Bu bizim düyyada ki imtihanimiz.Allah sabrimizi zorluyor.
Sabretmek,umutlari yitirmemek,tükenmemek dilegiyle.

Selam ve dua ile.......Gurbet67

Eger bir gün dünyaya ait bir derdin olursa...
Rabbine dönüp:Benim Büyük Bir Derdim Var!...deme
Derdine dönüp:Benim Büyük Bir Rabbim Var!....de.

Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi

canım çok geçmiş olsun inşş artık bir daha bu hastalıkla uğraşmazsın.fakat 6 yıldır sürekli çıkmasıda ilginç.ya eşindede sorun devam ediyor sürekli sana bulaş oluyor.ayrıca canım her 6 ayda bir rahimağzından parça lamalrı mümkün değil smear testi yapıyorlardır.ve sanırım sonuçlarında çok kötü gelmiyor.biraz daha kendine iyi bak sigara içiyorsan bırak sebze meyve ağırlıklı beslen vitamin takviyesi al veee 1-2 sene prezervatifsiz ilişkiye girmeyin.geçmiş olsun

Arkadaşlar yukarıda paylaştığım konuyu tesadüfen buldum ve paylaştım.....anladığım kadarıyla tedavi edici aşının varlığından bahsediliyor.....böyle bir aşı çıktıda haberimizmi yok...bu konuda fikirlerinizi bakliyorum....

çok geçmiş olsun canım ama nolur karamsar olma yeneceksin mutlaka ondan daha inatçıyız unutma.ama sigarayı bırak moralini düzelt tedavinide olduktan sonra hiçbir problemin kalmayacak.duam seninle tatlım.

arkadaşlar bnmde bu konuyla ilgili bi sorum olacak. bnde ocak ayında hpv ile tanıştım ve siğiller yakıldı yakılmadan önce smear testi yapılmıştı iki defa ikisininde sonucunda hpv die bişey yazmıodu. siğil çıkması demek hpv demek değilmi anlamadım :( ayrıca doktora tipleme ile ilgili hani neden ordan örnek alıp tipinin ne olduğuna bakmıorsunuz dediğimde seninki o cinsten değil hvpnin iki çeşiti var dna bilmem ne fln bişeyler dedi ztn anlamadım hmn savdı beni başından diğer hastası geldi..
şimdi siğiller tekrar çıktı ve yakma işlemi mi yapsam yoksa podofilm die bi krem varmış sanırm onu mu sürsem diyorum ya da illa o siğilden kesi alınıp tiplememi yaptırsam bilemedimm :(
izmirde bildiğiniz güvendiği bi doktor varsa ve bna tavsiye ederseniz çok sevinirm aslında yeniden bi doktora gitmek ağır basıyor..
lütfen aklınızda bi doktor varsa paylaşın bnmle.. şimdiden teşekkür ederim..
aaa bide unutmadan birşey sormak istiyorum nişanlımda görünürde birşey yok ama o da doktora gitse ona herhangi bir test yapılıp ona bu hastalığın olup olmadığı anlaşılabiliyor mu?

canım çok geçmiş olsun inşş artık bir daha bu hastalıkla uğraşmazsın.fakat 6 yıldır sürekli çıkmasıda ilginç.ya eşindede sorun devam ediyor sürekli sana bulaş oluyor.ayrıca canım her 6 ayda bir rahimağzından parça lamalrı mümkün değil smear testi yapıyorlardır.ve sanırım sonuçlarında çok kötü gelmiyor.biraz daha kendine iyi bak sigara içiyorsan bırak sebze meyve ağırlıklı beslen vitamin takviyesi al veee 1-2 sene prezervatifsiz ilişkiye girmeyin.geçmiş olsun

Insaallah arkadasim gelmez birdaha.Sürekli tekrarliyor Akdeniz Atesi hastasi oldugumdan sürekli ilac kullaniyorum,aldigim ilaci birakmam mümkün degil,ömür boyu icmeliyim.
Aldigim ilac ve hastaligim bagisiklik sistemimi baskiliyor,rüzgar esse hasta oluyorum.
Hastaliklara mikroplara karsi savasamiyorum bagisiklik sistemimin cok alt derecelerde olmasi nedeniyle.

Almadigim Vitamin yok nerdeyse,multivitaminler,demir,Kalium,B vitamini vs.
Evet her iki üc ayda bir kadin doktorunda,3 ayda birde klinikumda kontrollerim oluyor.Rahim agzindan sürekli parca aliyorlar,canim cok yaniyor anlatamam.

Esimdenn gecti muhakkak,o doktora gitmedi,gitsede erkeklere cogu birsey olmuyor,cok Nadir onlarda cikmasi,onlar genelde tasiyici oluyorlar.Yüce rabbime dua ediyorum,yalvariyorum Allahim bu hastalik benden gitsin,hic görmemise döndür diye.Yüce rabbim Verdi bu derdi bana sifayi da verecek olan odur.Rabbim kimseyi bu hastalikla sinamasin .

Allah sifamizi versin.

GURBET ben tedavi edici aşıdan bahsediyorum.....bu aşı son aşamasında bu yazıyı okuyunca ümitlendim.yanlış anlayıp anlamadığımı teyit etmek için sizinle paylaştım....
sana da çok geçmiş olsun...6 yıl çok uzun süre...allah kolaylık versin.bende 4 aydır neler çekiyorum bir yaşayan bilir.şimdi ameliyat olucam...çok endişeliyim....bende 3 tipi birden var (16, 11, 6) tip 16 en tehlikeli ve inatçısı.....ben her geçen gün git gide dahada endişeleniyorum....
ARKADAŞLAR....şuna değinmek istiyorum...gittiğim birkaç doktordan sonra(bunların 2'si prof.)bu hpv konusunu pek önemsemiyorlar...ve tuhaf bir davranış sergiliyorlar...ayrıca hpv konusunda pek bilgileri yok bizim türk doktorların....(gözlemlerime dayanarak söylüyorum)....ben üniversite hastanesine gidiyorum..poliklinikteki asistan doktorlar daha iyi ilgilenip konuyu önemsiyorlar....
hangi biriyle baş edeceğimi şaşırdım....anüs kanseri (benim ilk orada başlamıştı) vulva kanseri ve serviks kanseri yapıyor.rahim ağzında yüksek displazi yaptıysa bu illet diğer yerlerdede problem başlamıştır büyük ihtimal....doktorlara ısrarla söylememe rağmen es geçiyorlar...benim kanser olmamı bekliyorlar sanırım....DELİRİCEM ben yaaaaaaaaaaaa...........

Bende de Tip 16 var kardes,gelince yakacagiz,gelince yakacagiz baska caresi yok diyorlar.
Ben 6 yildir yaniyorum birde Bana sor.Tip 16 sürekli tekrarlayabilirmis ve kanser yaparmis.
Bende gecen yil 1 milimin altinda buldular klirotiste hem ikisini aldilar hemde heryeri lazerle yaktilar.
Gecen sene 10 ayda ameliyat oldum hala agrisini acisini cekiyorum.Cinsel hayatim altüst oldu.
Psikolojim bozuldu,hicmi caresi olamaz diyorum,yok diyorlar.Ama güclü olmak lazim.Derdi veren dermaninida verir.Bu hastaligi biz istemedik,esimizle mutlu bir yuvamiz coluk cogumuz olsun yeter bize dedik.Rabbim bu derdi Verdi o olacak insaallah.

Basiklik sistemim asiri derecede düsük,ondan sürekli ciktigini söylüyor.
Denenedigim ilac almadigim Vitamin yok nerdeyse.
Sende bagisiklik sistemini güclü tut,sebze meyva agirlikli beslen,düzenli beslen.
Naylon sntetik säten ic camasiri giyme,pamuk baumwelle olsun.
Ince Kare seklindeki always türü pedler kullanma,onlar Genital bölgeyi havasiz birakiyormus,altinda naylonumsu yapi oldugundan.Pamuk seklindeki genelde kalin olur o pedlerden kullan.
Hergün ic camasirini degistir.Ben cantamda bile Tasir oldum,herhangi bir akintida vs degistiririm gittigim yerde diye.Geceleri ic camasirsiz yatmaya calis.Internette okumustum,vücudumuzun sürekli kapali olan bölgesi oldugundan havasiz kaldigi ve baktarilere viruslere davetiye cikardigini duymustum.Ben 3 ay hersabah ac Karina bir tatli kasigi cörek otu yagi ictim.2 aydir biraktim daha dogrusu bulamadim,gecen doktorumun aldigi pamsmear testi rahimden eskisindn biraz daha iyi cikmis.Cörek otu yagi herderde devaymis ölüm haric, onu mutlaka kullan.
Bagisiklik sistemini güclendirmek icin Vitamin vs Al,hergün en az birsaat disarda yada balkonda oksijen Al.agda yapma,tras vs olursan ayni bicagi ikinci kez kullanma.Fazla dar pantalon giyme.
Tuvalet yada banyo sonrasi Genital bölgeni iyice kurula,hic bir nem islaklik kalmamali.
Ben bunlarin cogunu doktorumdan birkacini int.buldum.Bunlari yapmani tavsiye ederim,.Insaallah kurtuluruz bu HPV virusunden sigillerden Allahiminda izniyle hic görmemise döneriz.

Birde unutmadan en az 3 ayda bir kontorollerine git,ihmale gelmez
Tekrar yineleyen sigiller cok degilse doktorunun ne karar veriyorsa onu yap.
Suan bende de yenilemis maalesef 3-4 tane.3 ay sonra randevum var bakalim ne diyecekler hayirlisi.

gurbetçim tavsiyelerin için çok sağl...hepsini yapıyorum.....ben bu hpv konusunu o kadar çok araştırdımki inan tez bile hazırlayabilirim.....ama malesef benimde çocukluğumdan beri bağışıklığım çok kötü o yüzden bu virüs bizi alt ediyor.....bu hastalığı yenen çok insan var....en önemli sebebbi bağışıklık sistemlerini güçlendirip bunu alt edebilmişler.....
her şeyi yapıyorum (ballı çörek otu ve ısırgan otu karışımı, yeşilçay, çinko tablet,bol meyve ve sebze)ama yinede olmuyor işte bünye böyle....örneğin nerden anlıyorum...geçen dudağımda uçuk çıktı.(uçukta viral bir hastalıktır)vücut yenik düşünce çıkar bir hafta on gün içinde kendiliğinden geçer
dua edelim şu tedavi aşı biz kanser falan olmadan çıksın tek temennim bu şu anda...hepimize acil şifalar.......

gurbet klitoristeki durumu nasıl fark ettin...ayrıca ne ameliyatı oldunda hala problemin devam ediyor???bana ayrıntılı sürecini anlatırmısın.....

KARAT canım ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim....bir ara moralimi düzeltmiştim ama şuan çok ama çok karamsarım.....bu benim elimde değil ister istemez bunu kendime yapıyorum.bu hastalık çok illet....yapıştı bana kurtulamıycam...kendime artık telkinde bile bulunamıyorum....malesef durum kötüleştikçe sigarayı dahada çok içmeye başladım.
KARAT'çım o parçayı çıkartıp patoloji sonucu kötü gelirse rahim alınıyor sanırım....ben şimdiden komple aldırsam ne olurki ???bidaha bidaha bu durumları yaşamak istemiyorum.....duyduklarıma göre daha sonra bağırsaklarada sıçrıyormuş çünkü.....
CANIM duaların için allah razı olsun ...bende herkese duacıyım......

rahimağzı biyopsisinden alınan parçada cin 2 veya cin 3 bulduklarında operasyonla o kısmı alıyorlar. alınan kısmı mümkün olduğunca tüm hasta dokuyu çıkartacak şekilde tespit ederek çıkartıyorlar, tamamen alındığından emin olmak için de çıkarılan dokuyu tahlile gönderiyorlar. Burada hastalığın derecesi de tekrardan tespit ediliyor. Misal biyopsi sonucu cin 3 çıktı. operasyonda alınan parçada cin 3 ten daha ileri veya daha geri seviyede doku bulunabiliyor. Bunun çok bir önemi yok, önemli olan tüm hasta dokunun çıkmış olması, çıkarılan parçada "clear margins" kenarların temiz bulunması. Bu durumda tamamen cin3 ve daha ileri bir tehlikeden kurtulmuş olunuyor. Eğer çıkan parçada kenarlar temiz değil ise, tekrar ufak bir operasyon ile kalan hasta doku da çıkartılıyor.

Bu illetin diğer türlere göre bir pozitif yanı var; çıkan dokuda habis oluşumlar (benim de hastalığın ismini yazmaya elim gitmiyor) olsa bile bu hastalık kana karışmadığından o bölgede kalıyor, yayılmıyor. Bağırsağa atlaması ancak yüzeyden sıçrama ile olabilen birşey. Veya siz yıllarca kontrole gitmez, smir testi yaptırmazsanız orada virüs yayıla yayıla daha derin dokulara kadar inerek oradan yayılıyor. Allaha şükür ki bizler bilinçliyiz ve kontrollerimizi ihmal etmiyoruz. Bu yüzden rahim alınma filan öyle pat diye olmaz canım aklına böyle şeyler getirme.

Bazı kişilerde bu operasyon bir kere yapılıyor ve sorun bitiyor. Bazı kişilerde de bünyeden, beslenme, stres vs yüzünden tekrarlayabiliyor. Bu noktada vücudun kendini toplaması ve savunmasına yardımcı olmak gerekiyor. Sigarada bin türlü kanserojen madde var biliyoruz hepimiz. Okuduğum bir araştırmada sigara içen kadınlardan alınan smir örneklerini incelemişler ve bu maddelerden bulmuşlar. Zaten orada bir hastalık var. Üzerine bir de zehir ekleniyor sigara içince.Bu yüzden diyorum lütfen sigarayı bırakın diye.

Insaallah arkadasim gelmez birdaha.Sürekli tekrarliyor Akdeniz Atesi hastasi oldugumdan sürekli ilac kullaniyorum,aldigim ilaci birakmam mümkün degil,ömür boyu icmeliyim.
Aldigim ilac ve hastaligim bagisiklik sistemimi baskiliyor,rüzgar esse hasta oluyorum.
Hastaliklara mikroplara karsi savasamiyorum bagisiklik sistemimin cok alt derecelerde olmasi nedeniyle.

Almadigim Vitamin yok nerdeyse,multivitaminler,demir,Kalium,B vitamini vs.
Evet her iki üc ayda bir kadin doktorunda,3 ayda birde klinikumda kontrollerim oluyor.Rahim agzindan sürekli parca aliyorlar,canim cok yaniyor anlatamam.

Esimdenn gecti muhakkak,o doktora gitmedi,gitsede erkeklere cogu birsey olmuyor,cok Nadir onlarda cikmasi,onlar genelde tasiyici oluyorlar.Yüce rabbime dua ediyorum,yalvariyorum Allahim bu hastalik benden gitsin,hic görmemise döndür diye.Yüce rabbim Verdi bu derdi bana sifayi da verecek olan odur.Rabbim kimseyi bu hastalikla sinamasin .

Allah sifamizi versin.

Gurbet67 çok geçmiş olsun. 6 yıldır hep çıkıyor demişsin. Her seferinde smirde cin vb mi buluyorlar yoksa her sene siğil atağı mı yaşıyorsun onu tam anlayamadım? Diğer rahatsızlığın tedavisi yüzünden bağışıklık sisteminin baskılanması kötü tabi. Interferon iğnesi gibi birşey okumuştum. Bu lokal olarak enjekte edilen ve bölgesel olarak immun sistemi uyaran bir maddeymiş. Doktoruna bir sor istersen. Genel olarak bağışıklık sistemin baskılanıyorsa böyle lokal bir tedavi işe yarayabilir belki.

arkadaşlar bnmde bu konuyla ilgili bi sorum olacak. bnde ocak ayında hpv ile tanıştım ve siğiller yakıldı yakılmadan önce smear testi yapılmıştı iki defa ikisininde sonucunda hpv die bişey yazmıodu. siğil çıkması demek hpv demek değilmi anlamadım :( ayrıca doktora tipleme ile ilgili hani neden ordan örnek alıp tipinin ne olduğuna bakmıorsunuz dediğimde seninki o cinsten değil hvpnin iki çeşiti var dna bilmem ne fln bişeyler dedi ztn anlamadım hmn savdı beni başından diğer hastası geldi..
şimdi siğiller tekrar çıktı ve yakma işlemi mi yapsam yoksa podofilm die bi krem varmış sanırm onu mu sürsem diyorum ya da illa o siğilden kesi alınıp tiplememi yaptırsam bilemedimm :(
izmirde bildiğiniz güvendiği bi doktor varsa ve bna tavsiye ederseniz çok sevinirm aslında yeniden bi doktora gitmek ağır basıyor..
lütfen aklınızda bi doktor varsa paylaşın bnmle.. şimdiden teşekkür ederim..
aaa bide unutmadan birşey sormak istiyorum nişanlımda görünürde birşey yok ama o da doktora gitse ona herhangi bir test yapılıp ona bu hastalığın olup olmadığı anlaşılabiliyor mu?

aslında güzel bir haber almışsın. smirlerin temiz çıkması rahimağzında bir sorun yok demek. tabi smir sonucunda hpv var veya yok diye de yazmaz. koilositik değişiklikler yazabilir, ascus, lgsil, hsil, cin 1, 2 veya 3 gibi kısaltmalar olabilir-bunlar hücresel bozulmalar var demektir. Ki bu bozulmalar sadece hpv yüzünden olmaz, başka hastalıklar da buna yol açabilir.
Dr.lar tip testini çok önemsemiyorlar çünkü siğilin tedavi şekli tipe göre değişmiyor. merhem, kriyo, koter, podofilm, asit vsvs. den biri veya birkaçı uygulanıyor. Eğer smirde problem varsa, yani yukarıda yazdığım hücre bozulmaları mevcutsa ve sebebi hpv ise o zaman dr un gerek yok dese de tip testini yaptırmanı tavsiye ederim. O hücre bozulmalarının tedavisi yüksek riskli veya düşük riskli virüs taşıma durumuna göre değişiyor çünkü. düşük riskliler genellikle siğil yapıyor ve rahimağzında bozulma yapmıyor. yüksek riskliler de genellikle siğil yapmıyor, rahim ağzı hücre bozukluğu yapıyor. burada genelliklenin altını çizmek istiyorum çünkü bazen her iki tür virüs de siğil veya rahim ağzı bozulması yapabiliyor.
Smir kontrollerini aksatma sakın. podofilm krem değil solüsyon gibi birşey. dr uyguluyor. bir hafta sonra tekrar kontrole gidiliyor, eğer yeni çıkanlar varsa podofilm tekrarlanıyor. yoksa bir problem yok zaten. bu tip uygulamaları çok yapmış, işinin ehli bir dr a gidersen podofilm iyi bir çözüm. izmirde dr bilemiyorum ama jinekolojik onkoloji ihtisası yapmış üniversite hastanesinden bir dr uygun olabilir. tipleme için şu an bence birşeye gerek yok. eğer smir aldırma zamanın geldiyse önce o sonucu alıp duruma göre tipleme ve siğil tedavisine de geçebilirsin. tabi bu yazdıklarım hastalığı yaşayan biri olarak verebileceğim tavsiyedir, en doğru kararı dr ile birlikte alırsınız.

erkeklerde görünürde birşey yoksa virüs tespiti çok zor hatta imkansıza yakın. ama erkekler zaten bu virüsü genelllikle sadece taşıyorlar. Çok çok nadiren onlarda da hastalık yapıyor.

Öncelikle herkese tavsiyeleri için çok teşekkr ediyorum.Asit tedavisi uygulayalı bir hafta oldu ve bu zaman içinde ilacı srdğm yerler kurudu ve patates gibi derim soyuldu. oralarar da bi şey kalmadı gibi ama sanırım bu kezde makat bölgemde yenileri çıkıyorr ufff . Regli oldum,galiba bunlar adetliyken daha cok ortaya cıkıyor.yeni cıktığını hisettiğim yerlere dnden beri ilacı sryorum. ( hissettiğim diorum cesaret edip tam bakamadım ) tam gecti derimde soyuldu tamam artık iyiyim derken olana bak. haftaya doktor kontrolm var artık gitmeye korkuyorum bu defada cıkmıssa ne diyecek diye :(( Allah hepimizin yardımcısı olsun.

......
hangi biriyle baş edeceğimi şaşırdım....anüs kanseri (benim ilk orada başlamıştı) vulva kanseri ve serviks kanseri yapıyor.rahim ağzında yüksek displazi yaptıysa bu illet diğer yerlerdede problem başlamıştır büyük ihtimal....doktorlara ısrarla söylememe rağmen es geçiyorlar...benim kanser olmamı bekliyorlar sanırım....DELİRİCEM ben yaaaaaaaaaaaa...........

canım böyle bir bağlantı yok. yani bir yerinde 3 birim hastalık varsa diğer yerinde de vardır gibi birşey olmaz. tedbir olarak kontrol ettirmek istiyorsan ürologa gidip rektoskopi, anoskopi vb yaptırabilirsin. bildiğim kadarıyla anal smir diye bir test de var bunu da sorabilirsin. vulva kanseri konusunda ben de dr umla konuşmuştum. çok çok düşük, sıfıra yakın bir ihtimal olduğunu söyledi. ben de paniktim o aralar, kızdım önce ya niye ilgilenmiyor diye (ki 10+ senedir aynı dr a giderim) bu kolposkopi yapılırken hani birşey sürüyorlar nerde lezyon var görülsün diye. bunu vajina ve vulvaya da sürünce belli olur zaten bir sorun var mı yok mu.

senin gittiğin dr(lar) arasında jinekolojik onkolog var mı? onunla bu konuyu özel olarak görüş istersen.

gurbet klitoristeki durumu nasıl fark ettin...ayrıca ne ameliyatı oldunda hala problemin devam ediyor???bana ayrıntılı sürecini anlatırmısın.....

Bende sigiller cok Yayiliyor anusun kenarlarina kalcama dogru,tabi klirotisde de cikmis,ben renginden pek farkedemedim.Bende sigiller genelde mavi,mor mercimek,nohut büyüklügünde cikiyor,düz sekilde cikiyor,sadece birkere Elle hisseder derecede cikmisti.

Gecen yil 10 ayda klinikumda bütün sigiillerden tahlil aldilar narkoz ile 2 Gun yattim,ciktim.
Telefon actim sonuclari sormaya doktorum birsey yok aynisi dedi.
O rahatlikla hastahaneye gittim tekrar yakarlar diye dusundum.
Demezlermi maalesef klirotisde kötü huylu tümör bulduk,kanser dediler.Dünyam basima yikildi o an.
Yapayalnizdim doktorlar sürekli teselli Ettiler.Cok sanslisin gec kalinmis degil erken teshis, 1 milimin altinda dediler.onuda mikroskopla Bile zor teshis Ettik dediler.Iki klirotiside aldilar.
Rahimden üst taraftan rahim agzina dogru 4-5 cm dikis attilar.Ameliyat sonrasi cabuk yaralarim iyilesmedi,sari sari irinler akiyordu,kendim aynada görünce kendimden korktum igrendim acikcasi.
Dikislerimi almadilar cogunu görünüm olarak degisti bu psikolojimi cok bozdu,halada psikolojim bozuk.Yinede hamdolsun Allah daha beterinden korusun.
Sürekli kontrol altindayim gecen iki Hafta üst üste arkadan baktilar,birsey göremediklerini söylediler sükür.6 ayda tekrar klinikumda hem kadin bölümünde hemde makattan baktiklari yerde randevum var.sigiller 3-4 tane yine tekrarlamis mavi mavi lekeler.Insaallah cogalmaz,daha gecen yilki ameliyatin acisini agrisini yasiyorum,insaallah birdaha yasamam.

Rahim agzindan parca aldilar o da temiz gelmis hamdolsun.
Yani Benim sigillerim doktorlarin dedigine Göre bagisiklik sistemim gucsüz oldugundan sürekli tekrarliyor.Bu rshatsizligi düsünürken gecen haftada pat diye erken menopoza girdigimi ögrendim.Simdilik kanserli bölgeyi Aldik dediler,temiz,sadece gelip gelmedigini bilmemiz icin kontroletmeliyiz diyorlar.Dedim yasim 30 bu hastalik ameliyatlar yüzünden cocuk icin hicmi sansim yok,doktor var tabi dedi, ama sonuc erken menopoz, AMH 0.08....FSH 27.05 cikmis, doktorum tup bebek klinigine yolladi 6 ayda randevumuz gar ama bu sonuclarla cok cok zor, anca bir mucizee olacak.Yüce rabbim yüzümüze gülsün bu virusü sigilleri bizden tamamen silsin, görmemise döndürsün...Kucaklarimizi saglikli, sihhatli, hayirli, salis evlatlarla doldursun insaallah.

Rabbim kimseyi caresiz dermansiz hastaliklarla imtihan etmesin.

çok geçmiş olsun canım. Allah hepimize acil şifalar versin inşallah

Bu cin 1 cin 2 dediginiz ne oluyor.
Ben almanyadayim Benim dgerlerim genelde VIN II,VIN III oluyor,birkere rahim agzindan kürtaj olmustum VIN II olmustu,2 olmasi iyiymis.
Doktorum bana Roma rakamiyla birden 6 ya bu vin derecelerini yazdi.
1 genelde cogu kadinda olur,2 dokularda degisiklik,3 dokularda olusan anormal degisiklik,4 kanser öncesi dönem,5-6 kanserli hücre diye.

3 cok iyide degil kötü de degil demisti,4-5-6 olmasindan kork demisti.
Sizlere de böyle birsey söylendimi, Benim VIN degerlerim sürekli III cikiyor.
Birde kagitlarda biryerde PAPIII yaziyordu.

aslında güzel bir haber almışsın. smirlerin temiz çıkması rahimağzında bir sorun yok demek. tabi smir sonucunda hpv var veya yok diye de yazmaz. koilositik değişiklikler yazabilir, ascus, lgsil, hsil, cin 1, 2 veya 3 gibi kısaltmalar olabilir-bunlar hücresel bozulmalar var demektir. Ki bu bozulmalar sadece hpv yüzünden olmaz, başka hastalıklar da buna yol açabilir.
Dr.lar tip testini çok önemsemiyorlar çünkü siğilin tedavi şekli tipe göre değişmiyor. merhem, kriyo, koter, podofilm, asit vsvs. den biri veya birkaçı uygulanıyor. Eğer smirde problem varsa, yani yukarıda yazdığım hücre bozulmaları mevcutsa ve sebebi hpv ise o zaman dr un gerek yok dese de tip testini yaptırmanı tavsiye ederim. O hücre bozulmalarının tedavisi yüksek riskli veya düşük riskli virüs taşıma durumuna göre değişiyor çünkü. düşük riskliler genellikle siğil yapıyor ve rahimağzında bozulma yapmıyor. yüksek riskliler de genellikle siğil yapmıyor, rahim ağzı hücre bozukluğu yapıyor. burada genelliklenin altını çizmek istiyorum çünkü bazen her iki tür virüs de siğil veya rahim ağzı bozulması yapabiliyor.
Smir kontrollerini aksatma sakın. podofilm krem değil solüsyon gibi birşey. dr uyguluyor. bir hafta sonra tekrar kontrole gidiliyor, eğer yeni çıkanlar varsa podofilm tekrarlanıyor. yoksa bir problem yok zaten. bu tip uygulamaları çok yapmış, işinin ehli bir dr a gidersen podofilm iyi bir çözüm. izmirde dr bilemiyorum ama jinekolojik onkoloji ihtisası yapmış üniversite hastanesinden bir dr uygun olabilir. tipleme için şu an bence birşeye gerek yok. eğer smir aldırma zamanın geldiyse önce o sonucu alıp duruma göre tipleme ve siğil tedavisine de geçebilirsin. tabi bu yazdıklarım hastalığı yaşayan biri olarak verebileceğim tavsiyedir, en doğru kararı dr ile birlikte alırsınız.

erkeklerde görünürde birşey yoksa virüs tespiti çok zor hatta imkansıza yakın. ama erkekler zaten bu virüsü genelllikle sadece taşıyorlar. Çok çok nadiren onlarda da hastalık yapıyor.

çok teşekkür ederim size..

bana izmirde bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir doktor varsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum eski doktoruma gitmek istemiyorum ve biran önce doktora gitmem lazım çnkü yeni siğiller çıktı :( inş. doktorundan memnun olan ve aylaşmak isteyen birileri vardır şu izmirde :(

Back