Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Asi cikti evet,yalniz virüs bulasmayanlara vuruluyormus.16-26 arasi hic iliskiye girmemis genc kizlara uygulaniyor igne.
Keske tedavisi mümkün olsa.Gercekten cok illet bir hastalik.Allah düsmanimin basina bile vermesin.
Ben bu hastaliga 6 yil önce yakalandim.Ilk gördügüme beynimden vurulmusa döndüm,ben bittim artik dedim.Doktor doktor gezdim,doktorlar bile sasirir oldular.Test falan yaptilar maalesef hpv tip 16 cikti.Hpv nin bir sürü tipi var 100 e yakin,ben en riskli olanina yakalandim maalesef.Nerden gectigini Allah bilir,benim esimden baska ile bir birlikteligim olmadi,olmazda.
6yildir sürekli tekrarliyor.6 yilda belkide 7-8 kez lazer tedvisi ile yaktilar.Bir ameliyat oldumu sicak su döküp yanmissin gibi en az 3 y kendine gelemiyorsun.Ben öyle oluyorum.5-10 senede ciksa birsey degil hersene ameliyat olmak,aci cekmek öldürüyor insani.Kaderimiz buymus Allah baska dert keder vermesin.Genelde sigillerin herbirinden parca alip teste yoluyorlar,3-4 ayda yada 6 ayda bir rahim agzindan parca alinip labarotuara yollaniyor.
Maalesef gecen sene klirotisde 1 milimin altinda kötü huylu tümör buldular yani Kanser.Ismini söylerken bile ürperiyorum.Dünyam basima yikilmisti.Ama sürekli kanser olma ihtimali var diyorlardi.
Ben yine yakarlar temiz cikar diyordum ama gecen yil bü kötü hastalik kötü misafir oldu bana.
Iki klirotisleride tamamen alip,4-5 cm,lik dikis attilar.
Kanser olduguna mi yanarsin,görüntüsü degisti diyemi yanarsin,üzülürsün.
Benim psikolojimi cok bozdu bu rahatsizlik.Sürekli kontrol altindayim.
Gecen ay yine parca aldilar rahim agzindan,maalesef sigiller bir-kac tane yine tekrarlamis,cogalmaz insaallah.Sükür sonuclarim temiz cikti.Makattan da iyice kontrolettiler.Cünkü makata,ordan bagirsaklara yayilma ihtimali de varmis.
Yillardir Akdeniz atesi hastasi olarak yasiyorum.Akdeniz atesi bu hastaligin yanin da hic bir seymis.
Allahim kimseye böyle dert veripte derman aratmasin.Daha 30 yasindayim,bu hastalik yüzünden,oldugum ameliyatlar yüzünden cocukda düsünemedim.
Gecen doktora gittim,benim artik hic sansim yok mu cocuk icin diye.Tabiki kontrol altinda olur ,var dedi.Hormon testi yapti.Hormonlarimda erken menopoz yaziyor.Bir kere daha sok oldum.
Daha düne kadar FHS nin ne oldugunu bilmeyen ben burda icerigini okuyunca deli oldum.
Fhs hormonum 27.08,internetten arastirdigima göre tüp bebek sansin bile yok diyor doktorlar.
6 aya kinderwunsh icin(Coucuk icin) randevu aldik.Bakalim ne diyecekler.Gerci hic iyi seyler umudedemez oldum.
AMH 0.08
LH 14
E2 22,54
FSH 27.08
Bu degerlerle cok zor.Yinede Allah baska dert keder vermesin.Umudunu kaybeden herseyini kaybetmistir.Ben daha hic birseyi kaybetmedim.Yüce Allahtan tek dilegim bu hastaliga yakalanan tüm hastalara Rabbim sifa versin ,derdi veren o,sifayi verecek olan da o.Doktorlar birer vesile.
Rabbim yüzmüze gülsün,derdimize deva,hastaligimiza sifa versin.Bu hastaligi bizden tamamen silsin insaallah.Hic görmemise dönddürsün.
Evlat hasretiyle yanip tutusan ailelerinde kucaklarini doldursun,ailelerini senlendirsin,saglikli,sihhatli,salih evlat nasip eylesin insaallah.Kimselere bakipta imrendirmesin.
Okadar cok dolmusum ki yazsam sayfalar yetmiyecek.
Basinizi agrittiysam hakkinizi helal edin,baskasinin baskasina yaptigi dua makbuldür.Elele verip birbirimize dua edelim.Yüce rabbim hep birlikte sifamizi versin insaallah.
Bu dünya da olmasa da Yüce Allahin izniyle bunlarin mükafatini ahirette fazlasiyla alacagiz insaallah.Hastaliklar günahlara kefaretmis.
Beterin beteri vardir.Bu bizim düyyada ki imtihanimiz.Allah sabrimizi zorluyor.
Sabretmek,umutlari yitirmemek,tükenmemek dilegiyle.
Selam ve dua ile.......Gurbet67
Eger bir gün dünyaya ait bir derdin olursa...
Rabbine dönüp:Benim Büyük Bir Derdim Var!...deme
Derdine dönüp:Benim Büyük Bir Rabbim Var!....de.
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Ya $afi
Arkadaşlar yukarıda paylaştığım konuyu tesadüfen buldum ve paylaştım.....anladığım kadarıyla tedavi edici aşının varlığından bahsediliyor.....böyle bir aşı çıktıda haberimizmi yok...bu konuda fikirlerinizi bakliyorum....
canım çok geçmiş olsun inşş artık bir daha bu hastalıkla uğraşmazsın.fakat 6 yıldır sürekli çıkmasıda ilginç.ya eşindede sorun devam ediyor sürekli sana bulaş oluyor.ayrıca canım her 6 ayda bir rahimağzından parça lamalrı mümkün değil smear testi yapıyorlardır.ve sanırım sonuçlarında çok kötü gelmiyor.biraz daha kendine iyi bak sigara içiyorsan bırak sebze meyve ağırlıklı beslen vitamin takviyesi al veee 1-2 sene prezervatifsiz ilişkiye girmeyin.geçmiş olsun
KARAT canım ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim....bir ara moralimi düzeltmiştim ama şuan çok ama çok karamsarım.....bu benim elimde değil ister istemez bunu kendime yapıyorum.bu hastalık çok illet....yapıştı bana kurtulamıycam...kendime artık telkinde bile bulunamıyorum....malesef durum kötüleştikçe sigarayı dahada çok içmeye başladım.
KARAT'çım o parçayı çıkartıp patoloji sonucu kötü gelirse rahim alınıyor sanırım....ben şimdiden komple aldırsam ne olurki ???bidaha bidaha bu durumları yaşamak istemiyorum.....duyduklarıma göre daha sonra bağırsaklarada sıçrıyormuş çünkü.....
CANIM duaların için allah razı olsun ...bende herkese duacıyım......
Insaallah arkadasim gelmez birdaha.Sürekli tekrarliyor Akdeniz Atesi hastasi oldugumdan sürekli ilac kullaniyorum,aldigim ilaci birakmam mümkün degil,ömür boyu icmeliyim.
Aldigim ilac ve hastaligim bagisiklik sistemimi baskiliyor,rüzgar esse hasta oluyorum.
Hastaliklara mikroplara karsi savasamiyorum bagisiklik sistemimin cok alt derecelerde olmasi nedeniyle.
Almadigim Vitamin yok nerdeyse,multivitaminler,demir,Kalium,B vitamini vs.
Evet her iki üc ayda bir kadin doktorunda,3 ayda birde klinikumda kontrollerim oluyor.Rahim agzindan sürekli parca aliyorlar,canim cok yaniyor anlatamam.
Esimdenn gecti muhakkak,o doktora gitmedi,gitsede erkeklere cogu birsey olmuyor,cok Nadir onlarda cikmasi,onlar genelde tasiyici oluyorlar.Yüce rabbime dua ediyorum,yalvariyorum Allahim bu hastalik benden gitsin,hic görmemise döndür diye.Yüce rabbim Verdi bu derdi bana sifayi da verecek olan odur.Rabbim kimseyi bu hastalikla sinamasin .
Allah sifamizi versin.
arkadaşlar bnmde bu konuyla ilgili bi sorum olacak. bnde ocak ayında hpv ile tanıştım ve siğiller yakıldı yakılmadan önce smear testi yapılmıştı iki defa ikisininde sonucunda hpv die bişey yazmıodu. siğil çıkması demek hpv demek değilmi anlamadımayrıca doktora tipleme ile ilgili hani neden ordan örnek alıp tipinin ne olduğuna bakmıorsunuz dediğimde seninki o cinsten değil hvpnin iki çeşiti var dna bilmem ne fln bişeyler dedi ztn anlamadım hmn savdı beni başından diğer hastası geldi..
şimdi siğiller tekrar çıktı ve yakma işlemi mi yapsam yoksa podofilm die bi krem varmış sanırm onu mu sürsem diyorum ya da illa o siğilden kesi alınıp tiplememi yaptırsam bilemedimm
izmirde bildiğiniz güvendiği bi doktor varsa ve bna tavsiye ederseniz çok sevinirm aslında yeniden bi doktora gitmek ağır basıyor..
lütfen aklınızda bi doktor varsa paylaşın bnmle.. şimdiden teşekkür ederim..
aaa bide unutmadan birşey sormak istiyorum nişanlımda görünürde birşey yok ama o da doktora gitse ona herhangi bir test yapılıp ona bu hastalığın olup olmadığı anlaşılabiliyor mu?
......
hangi biriyle baş edeceğimi şaşırdım....anüs kanseri (benim ilk orada başlamıştı) vulva kanseri ve serviks kanseri yapıyor.rahim ağzında yüksek displazi yaptıysa bu illet diğer yerlerdede problem başlamıştır büyük ihtimal....doktorlara ısrarla söylememe rağmen es geçiyorlar...benim kanser olmamı bekliyorlar sanırım....DELİRİCEM ben yaaaaaaaaaaaa...........
gurbet klitoristeki durumu nasıl fark ettin...ayrıca ne ameliyatı oldunda hala problemin devam ediyor???bana ayrıntılı sürecini anlatırmısın.....
aslında güzel bir haber almışsın. smirlerin temiz çıkması rahimağzında bir sorun yok demek. tabi smir sonucunda hpv var veya yok diye de yazmaz. koilositik değişiklikler yazabilir, ascus, lgsil, hsil, cin 1, 2 veya 3 gibi kısaltmalar olabilir-bunlar hücresel bozulmalar var demektir. Ki bu bozulmalar sadece hpv yüzünden olmaz, başka hastalıklar da buna yol açabilir.
Dr.lar tip testini çok önemsemiyorlar çünkü siğilin tedavi şekli tipe göre değişmiyor. merhem, kriyo, koter, podofilm, asit vsvs. den biri veya birkaçı uygulanıyor. Eğer smirde problem varsa, yani yukarıda yazdığım hücre bozulmaları mevcutsa ve sebebi hpv ise o zaman dr un gerek yok dese de tip testini yaptırmanı tavsiye ederim. O hücre bozulmalarının tedavisi yüksek riskli veya düşük riskli virüs taşıma durumuna göre değişiyor çünkü. düşük riskliler genellikle siğil yapıyor ve rahimağzında bozulma yapmıyor. yüksek riskliler de genellikle siğil yapmıyor, rahim ağzı hücre bozukluğu yapıyor. burada genelliklenin altını çizmek istiyorum çünkü bazen her iki tür virüs de siğil veya rahim ağzı bozulması yapabiliyor.
Smir kontrollerini aksatma sakın. podofilm krem değil solüsyon gibi birşey. dr uyguluyor. bir hafta sonra tekrar kontrole gidiliyor, eğer yeni çıkanlar varsa podofilm tekrarlanıyor. yoksa bir problem yok zaten. bu tip uygulamaları çok yapmış, işinin ehli bir dr a gidersen podofilm iyi bir çözüm. izmirde dr bilemiyorum ama jinekolojik onkoloji ihtisası yapmış üniversite hastanesinden bir dr uygun olabilir. tipleme için şu an bence birşeye gerek yok. eğer smir aldırma zamanın geldiyse önce o sonucu alıp duruma göre tipleme ve siğil tedavisine de geçebilirsin. tabi bu yazdıklarım hastalığı yaşayan biri olarak verebileceğim tavsiyedir, en doğru kararı dr ile birlikte alırsınız.
erkeklerde görünürde birşey yoksa virüs tespiti çok zor hatta imkansıza yakın. ama erkekler zaten bu virüsü genelllikle sadece taşıyorlar. Çok çok nadiren onlarda da hastalık yapıyor.