Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

bnmde ailemin haberi yok bi rahatsızlığım olduğunu biliyorlar ama tam ne olarak ne olduğunu bilmiyorlar bnde snn gibi üni öğrencisiyimm bende öğrendktn sonra okldn soğudum ders mers yalan oldu..ben ilk devlete gittim asit verdi bana bende bişe yaramadı sonra özele gittim yaktırdım 125 tlye 3 kere gidebiliyorsun amaa gene çıktılar sonradan smearda aldımdım 30 tlye bakire smearı bişe çıkmadı muayene ücretide 30 tl..ben tkrar dr ye gidicm ama dvlete gtmeyi düşünüyorum..bence stres yapma olan oldu artık stres virüsü besliyormuşşş sigara filanda içmee çok fazla şekerli şeler yemee bağışıklığını yükseltt ve doktora gitt bşka yapck bişe yok kendimize ii bakarsak iyileşebiliriz önce inancımız olmalı buna..birde hastaneye tedaviye gittinde annenlerin haberi olmaz yani sadece sen söylersen bilirlerr

canım bu fiyatlarla hangi özele ğittiğini çok merak ettim sakıncası yoksa yazabilirmisin ? ben 2 kere 500 liradan koter oldum işe yaramadı şimdi de bana asit uygulanıyor. her sürdüğümde yanmalardan ölüyorum resmen (

Bu hastalığı düşünmekten vucudumda kızarıklıklar, kaşıntı yapan değişik şeyler çıktı bebeklerde çıkan isilik gibi değişik birşey. Doktor stresden dedi ilaç verdi bide bu çıktı başıma.

Bende üni ogrencisiyim ve 2 haftadır mahvolmuş durumdayım. Siğiller tekrar çıktı ve korktuğum bolgedede cıktılar. 500 liraya koter olmuştum pazartesi tekrar olacagım. Kimseye söyleyemiyorum zaten of...

Eşi-nişanlısı bu şekilde tedavi olmuş hanımlar yardımcı olabilirmi. Tedavi süreci nasıl geçti, ilişkileri nasıl etkilendi bu durumdan v.b Bu genital siğiller vucudun diğer bolgelerine (kol, bacak, sırt) dokunma yoluyla yayılabiliyormu ?

Allah herkeze şifa versin kurtarsın bu illetten...

Son düzenleme:
Women's Health

arkadaş bir yazı okudum linkinide verdim size hpvyle ilgili çok ürkütücü korkum daha fazla arttı bu yazıdn sonraa gerçek bir olay

herkesin okuması gereken bir paylaşım olmuş aslında
bu arada benim de aşı ile ilgili şüphelerim vardı bu makalede de şüpheli ölen 70 kızdan bahsediyor ki aşı olunmasa da kanserden korunabilirmiş pap testlerini sık yaparak bu nedenle vaz geçiyorum aşıdan paylaşımınız için teşekkür ederim...

- kullanılmasını resmi olarak engelleyecek kadar fazla olumsuz vaka olmasa da aşının riski var
- pap testi düzenli olarak her yıl yaptırılırsa kötü oluşumları kansere dönüşmeden yakalıyor. bu da doğru
- riski düşük gruptan bitanesi bulaşsa bile bunu kabullenmek ve yarattığı sıkıntılarla, siğillerle, düşük seviye "cin"lerle vb karşı karşıya kalmak, tedavi süreci çok yıpratıcı ve uzun sürebiliyor. kaldı ki yüksek risk grubu hpv bulaştıysa yarattığı sıkıntıların boyutu da daha yüksek oluyor malesef.
-öte yandan aşının koruma süresi konusunda yeterli bilgi olmadığını düşünüyorum. 5 sene diye okuyorum ama bünyeden bünyeye değişir mi, tutmama ihtimali var mı, veya aşının tuttuğu nasıl anlaşılıyor-anlaşılabiliyor mu bunları bilemiyorum.

sonuç olarak ben halen kararsızım :44:

Hpv çıktı bende de 1 seneden fazla zamanımı hergün bunu düşünerek ve korkarak geçirdim. Eşime de bulaştırmaktan korkuyorum. Maalesef tam bir korunma şansı da yokmuş yani illa ona da geçermiş

Önce dondurdum fakat hepsinde işe yaramadı. 1 ay önce de kalanları aldırdım hem ne oldugunu tam anlayabilmek için bu gerekliymiş. Şimdi çok şükür yok. Ama aklıma geldikçe korkuyorum.
Ömrüm boyunca tekrar etme riski olucak.

Aşıyı gittiğim 3 doktorun 3ü de ısrarla önerdi. Ama ben hala kararsızım. İyi olayım derken daha çok zarar vermekten korkuyorum acıkcası.

doktorlar öneriyorlar aşıyı ancak ben de almama rağmen yaptıramadım okuduğum birkaç olaydan etkilendim...
bu arada aktif siğilin yoksa eşine kolay kolay bulaşmaz, ancak senin görmediğin bir yerde küçük de olsa aktif olan varsa bulaşır.. bunu 6 ayda bir kontrole giderek öğrenebilirsin.. tedirgin olma... belki tekrarlamayan tiptir ve boş yere kafana takıyorsundur...

selam
bu olayın gerçek olduğuna bu kadar net nasıl emin olabiliyorsun......burada sadece kendi yaşadıklarımızı tartışalım lütfen.... bu tip hikayeler birer rant sağlama aracıdır.....merak edip okudum iki gündür maf durumdayım.....ister istemez etkileniyor insan malesef....inanmayalım sadece kendi yaşadıklarımızı bilip...bilinçli davranıp ona göre hareket edelim.....
ben en riskli tipi taşıyorum (tip16) ve ameliyat olucam...ama yinede umudumu kaybetmiyorum.dört gözle tedavi edici aşıyı bekliyorum....aşı son aşamasında büyük ihtimal bu yıl sonu veye 2012 de hazır inşallah hep birlikte hemen çıkması için dua edelim.....bu tip yazıları okuyup karamsarlığa düşmeyelim.....ve ayrıca paylaşmayalım lütfen....iyi yönde olanları paylaşalım....ACİL ŞİFALAR hepimize......

sen maf durumdasında biz diiliz sankiii..evet gerçek bir olay kadın şarkıcı ve sayfasındada anlatıyor yaşadıklarını bende duyduğumda şok oldum hala öyleyim ne kdr gözümüzü kapabilirzki böle şeleri görüp tedbirli olalım die paylaştım bencede iii yaptımm

farkındamısın bilmiyorum ama burası sadece hpv ile alakalı bir forum....kendinide başkalarınıda strese neden sokuyosunki.....biz zaten bu hastalığa yakalnmışız...hangi tedbirden bahsediyosun...SİNİR BOZMA lütfen....yeni gelişmeler varmı bunu araştır bence güzelim...:))))))

bu yazıda hpv ile alakalı bir yazı güzelimmm...ve burasıda tartışma platformu değil paylaşma yardımlaşma bilgilendirme platformuuu....gereksiz polemiğe neden giriyosunn ...okumasaydın madem yahu..

ben de 2005 te siğil problemi yaşadım ancak hepsi 5 seansta yakıldı ve tekrar etmedi sonra rahim ağzı yarası çıktı donduruldu o da hpvden kaynaklandı şimdi bişey yok çok şükür ki umarım ameliyatın çok başarılı geçer ve bahsettiğin aşı daha yakında çıkar... çok geçmiş olsun...
umudunu kaybetme hiç bir zaman...

selam kızlar, yarın sabah doktora gidicem ama hala gözüme uyku girmiyor çok korkuyorum. Bi şey sorucaktım benim en büyük derdim bundan ailemin haberinin olmaması. Şimdi eğer koteri devlette yaptırırsam babam öğrenebilir mi? babam ssk emeklisi ve onun sigortasıyla bakılıyorum ben de. tedaviden sonra onun emekli maaşından bi kesinti falan oluyor mu? Lütfen bilgisi olan birisi yardımcı olsun.

Kesinti sadece muayene bedeli üzerinden olur. Koter tedavi olduğu için kesinti olmaz. Bir şekilde dr. a gittiğini söyleyebilirsin. Muayenenin katılım payının devlette 5 lira, özelde 12 lirası maaştan kesilir. Her ikisinde de reçeteyi alırken 3 lirasını sen ödersin. Normalde çok dikkat çekmeyecek rakamlar ama eğer böyle şeylere takılan, takip eden biriyse bilemem..

Anlatılan durum gerçek olabilir. Ama oldukça sıradışı. Normalde HPV sonrası kanser gelişimi en erken 15yıl sonra mümkün. Ama kişinin genetik yatkınlığı vardır. İmmunite bozukluğu vardır. Ya da 15 yıl önce kapmıştır. Bulgu vermemiştir. Tıpta genelin dışına çıkan olgular mevcut. Genelleme bir kaç vakayla olmaz. Lütfen üzmeyin kendiniz.

Gerçekten çok teşekkür ederim öyle rahatladım ki. Doktora gideceğimi aileme söyledim ama tedaviden sonra kesilen bedeli eğer farkederlerse, bir de büyük bir miktar kesiliyorsa nasıl açıklama yapacağım diye kara kara düşünüyordum. Herkese sordum çoğu kesilir dedi, kimi kesilmez dedi hiç bi sonuca ulaşamadım. Hemen doktora gidip tedavimi olacağım, üstümden büyük bir yük kalktı. Umarım siğillerim de çabuk biter ve ciddi bir ilerleme olmaz. Hepimize geçmiş olsun, tekrar sağolun.

arkadaslar bu konuda belirtmistim,benimde maalesef 6 yildir heryil sigiller tekrarliyor.Hemde kötü cins.Makata dogru oldukca fazla yayiliyor,gecen yil lazerle yaktilar,yine cikmaya baslamis maalesef.
Cok üzülüyorum, mahvetti bu hastalik tedavisi vs beni.Gecen yil sigillerden aldiklari sonuclarda klirotistediki sigilde 1 milimin altinda Tumor buldular(yani kanser)...
Onu aldilar Kemoterapi fln uygulamadilar sükür,erken teshis mis, 3 ayda bir kontrol altindayim.

Ben yillardir lazerle yaniyorum,doktorum Krem vs hic vermedi.Igne yapmiyor cok sordum kafasini Sallliyor maalesef olamazsiniz hastalik sizde bulasmis diyor .Birde ben lazer tedavisini klinikum da narkoz ile oluyorum,en az 10 Gun hastahanede kaliyorum,bu zamana kadar hep böyleydi.

Siz yaktirip evinizemi gidiyorsunuz anlamadim.Bu kadar cabuk tedavi oldugunuza sasirdim.
Ben yaktirdiktan en az bir bucuk ay sonra iyilesiyor,daha uzun zaman aldigi bile oldu.Gecen sene 10 .aydaki ameliyatin acisini hala cekiyorum mesela.

Allah kimseyi bu hastalikla sinamasin,insaallah tibben bir caresi bulunur,derdi veren rabbim dermaninida versin insaallah.Cok kötü bir durum dilerim sigiller tekrarlamaz hic görmemise döneriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…