merhabalar.bende kısaca size hikayemi anlatmak istıyorum.bu can sıkıcı durum 4 ay önce bende cıktı anüs ve vajina arasındakı doku üzerinde sivilceye benzer bir iki pıtırcık vardı önemsemedım ve geçmesını bekledım.ilişki sonrası çoğaldıgını gordum.eşimde sivilceden bile kuçuk 1-2 tane et beni vardı yanı bızım bıldıgımızı zannettıgımız sey.ben ilişkiden sonra yanma ve agrı yasamaya başladım ve doktora gıttım doktor rahım agzında yara ve bunlarında vajınal sıgıl oldugunu soyledı.kanser yapıcı oldugunu soyledı ve bırsuru simil ve vajen klturu yaptı sızlerınde yazdıgınız gıbı özel hastaneye gıttım ve bunları bı kerede söyleyıpte bu testlerı bı kerede istemek yerıne her gıttıgımde muayene parası verdım ve her gıttıgımde baska baska testler dunya para verdım dıyebılırım.ve kadın benı en sonunda senden kolposkopı alınması gerekıyo bu da sadece devlet ve üniversite hastanelerınde yapılıyo dedi ve benim oraya gıtmemı söyledı yaramıda iyileştıremedi.yaranın yakıldıgını duydum ve kendısıne sordum bana daha hiç cocuk sahıbı olmadıgım için bunun yakılamayacagını yakılma işleminin rahım agzında sekıl bazuklukları yaptıgını ve bunun çocuk sahıbı olmamı engelleyebılecegını soyledı.hem bu yarayla hemde bu siğille ne kadar uğrastım uykularım kaçtı ve psikolojım bozuldu.hele siğilin cinsel yolla bulastıgını öğrenince eşimle ne kavgalar ettım bilemessiniz.cinsel hayaımız da tamamen bunlardan etkılendı herseyden bısey arar oldum.ve bakırkoy yenımahalle kadın doğum ve arastırnma hastanesıne gıttım bılenler varmı bılmıyorum ama çok kalabalık oldugu için tam ilgi gormenız mumkun deil genede özel hastanede kınden daha iyi oldugunu söyleyebılırım.anesteziyle siillerimi yaktılar eve geldiğimde onların görmemiş olduğunu arkettiğim minik iki tane siğile rastladım.bana ne solısyon verdıler nede aldara krem sadece merhem ve antıbıyotık krem verdıler.su anda 1 hafta oldu yaralarım iyileşmedi ve aşırı şekılde yanmam var. çalıştıgım yerde bi tanıdık doktor buldum ve çarsamba gubu ona gıdecegım.kendısıne testlerımı gosterdım oda benı muayene etmek istedı artık bı doktora güvenmek istiyorum.bide bu nasıl bi illettır kı tedavısı tamamen yok.allah hepimize acil şifa versin.dermanı olyan derde düşürmesin.gerçekten çok zor başa gelmeden bilmiyo insan.gene de bilinçlenıyoruz.sizin yazdıklarınızı okudukça birbirine verdığınız desteği görünce çok etkilendim.bu derdı anneniz bile olsa başına gelmeden sizi anlaması çok zor.allah sizlerden de razı olsun zaman veripte okudugunuz için saolun bilgilerinizi eksık etmeyın hanımlar.insallah iyileşicez
nisancım sana çok gemiş olsunallah büyük sıkma hiç canını bak bende taktıkça başıma neler neler geldi bende de kist var üzülme .bak ben düşüne düşüne neler yaptım .iyice dalgınlaştım herhlde bugünde kalktım gözüme yanlışlıkla kulak damlası damlattım .gözüm çok kötü şu anda kapalı.iyileşecek diye umut ediyoruz sıkmayın arkadaşlar canınızı kondilomlara takınca iyice dalgınlşatım ki ben sağlık teknisyeniyim en çok dikkat etmesi gerekn kişi yarın için sana dua edicem allahın izniyle iyileşiceksin.yarın olmasada ertesi gün iyi haberlerini alıcaz biliyorum .şimdiden çok geçmiş olsun canım iyi haberlerini beklyoruz:)
merhabalar ablacım,
yazdıklarından çok etkilendim, hepimiz az çok bu sıkıntıları yaşadık, ama seninki birçoğumuza olduğu gibi yine bir doktor-hastane faciası olmuş
benim de ilk gittiğim jinekolog özel hastane olmasına rağmen çok kötüydü. ymurtalığımda olan (ve yarın ameliyatla aldıracağım) kisti bile farkedememişti.
ben ondan sonra gittiğim doktorumu buradan herkese tavsiye ediyorum sık sık. Özel Göztepe Hastanesi Op. Dr. Fatih Esen. ameliyatımı onda olmayı çok isterdim ama biraz pahalı bir hastane.
canım, ben de çok hastane gezdim. bu kist olayını da birkaç doktora teyit ettirmek istedim, erkek arkadaşımın bel fıtığı ameliyatı olduğu ve çok memnun kaldığı Batı Bahat Hastanesi'nde karar kıldık. o jinekologu da herkese öneririm. çok bilgili ve ilgili biri. Op. Dr. Serkan Özkul.
ablacım, rahim ağzı yaraları ile ilgili de bilgim var az çok. benim bir arkadaşım dondurtmuştu çok küçük bir yaraymış gerçi. ablamın da bir arkadaşı, çok ciddi olduğu söylenen rahim ağzı yarasını aşama aşama yaktırdı. bir doktor onun da moralini çok bozmuştu, kanser olabiirsin falan demişti. sonra başka bir doktor onu iyileştirdi ve şuanda 4 aylık hamile kendisi =)) yani yaradan eser yok ve çok sağlıklı bir hamile. içini ferah tut canım.
bir dee, Yeni Mahalle hakkında bir şey söyliyim, dün oradaydım. kisti bir de oraya gösterdik. doktor tanıdık olduğu için ilgilendi gerçi ama hastanenin durumu içler acısıydı. sonsuz bir kalabalık ve çokk eski teknoloji. öyle bir kalabalıkta hijyen olması da mümkün değil bence. muayene edilen yeri hafızamdan silmeye çalışıyorum...allahtan ben üstten ultrason çektirdim neyse canım...
ablacım sana Batı Bahat Hastanesini öneriyorum. muayene 25 YTL ve Sekan bey işinde uzman bir doktor. hastane öğleden sonra kalabalık oluyor, sabahtan gelebilrsen kolayca halledersin işini canım. randevusuz çalışıyorlar direkt gidebilirsin.
siğiller konusunda ise, insan başına gelince ister istemez uzmanı oluyor konunun arkadaşlar. keşke daha önce araştırsaydım da aşısını olsaydım...
bir arkadaş ta yazmış, çok doğru, teşekkür ediyorum. siğil çıkaran türler kanserleşmede riski düşük olan türlerdir. kendinizi harap etmeyin canlarım, çünkü stres vücudun baş düşmanı. siğillerin tekrarlamasına sebep olursunuz sonra.
sizleri seviyorum..
bana şans dileyin yarın için...sevgiler...a.s.a.s.
selam
bende de sanırım bu sorun var ama öyle karnabahar şeklinde fln deil. tek tek birbrinde uzak. et beni gibi sanki. ama sonra sivilce gibi patlıyor. dr gitmeyede korkuyorum. adetimde gecikti 1 hafta acaba bu sorundanmı? :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
arkadaslar bu sigiller derinin altındamıdır yoksa boyle et beni gibi cıkıntılı birseymidir