Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

slm arkadaşlar,benim vajinismus problemim vardı,ama burdaki arkadaşlar sayesinde bi hafta da bu sorunumu çözdüm çok şükür,ama gerisi gelmedi vaj......mın girişinde sivilce gibi ucu beyaz bişey çıktı,bazen kaşınıyo dokununca acıyo,ne yapıcam bılmıyorum 1 hafta oldu hala gecmedi,ne oldugunuda bılmıyorumkı,netten arastırıyorum bı cok ılac ısmı okudum ama ne oldugunu bılmeden kullanmak da ıstemıyorum,sebamedın genıtal bolge ıcın jelı varmıs ve cok ıyıymıs kullananlar cok memnun,bıde aldara ve verrutol dıye bı ılactan bahsedıyolar,çörek otuda kullananlar varmıs,temızlıgıne cok dıkkat edıyorum ama gecmıyo,ne yapmalıyım bana yardım edebılıcek bırı varmı aranızda

merhabalar, vajinismusu atlattığınza çok sevindim...bir sefer başardıysanız gerisi mutlaka gelecektir bence acele etmeyin :)

canım vajina çok hassas doku olduğu için verrutol kesinlikle önermiyorlar. ben kalçamdaki siğillerdde verrutol kullandım, yaktı, nokta gibi de iz kaldı. vajina için aldara kullanılıyor ama mutlaka önce doktora görünün. belki genital siğil değildir çünkü bunlar acı vermezler genelde. basit mikrop kapması veya sivilce olabilir.
zaten genital siğilin temizlikle çok alakası yok, siğile bir virüs sebep oluyor ve cilt altına yerleştiği için temizleyerek kurtulmak mümkün değil. eğer sorununuz siğil değilse, belki alerji olmuş olabilirsiniz, sanırım yeni evlisiniz, bu nedenle fazla temizliğe düşkün olabilirsniz :)), günlük pedler alerji yapabiliyor.
ben Sebamed'in genital temizleme jelini kullanıyorum. PH 3.8 olanını. her gün çokk az bir miktar kullanıyorum. memnunum, doktorum önermişti..

sevgiler =) a.s

canım aşının ismi Gardasil. tüm hastaneler yapıyor. 3 aşamalı bir aşı. ilk dozdan 2 ay sonra 2.'yi; ve ondan 4 ay sonra son dozu vurduruyorsun. her bir doz 240'ar YTL. pahalı bir aşı malesef ama yaptırcaz artık...devlet hastaneleri de yapar muhtemelen ama fiyat aynı her yerde, devlet karşılamıyor....(buna çok kızıyorum)

bildiklerim bunlar canım.

çok teşekkür ederim canım bilgilerin için eşimle de görüştüm bu gün aşı konusunu eşim eski ilaç mümessillerinden aşılarla ilgilenen arkadaşı varmış o da araştıracak.bu konuyla ilgileneceğim eğer az da olsa çözüm ihtimali varsa uğraşmaya değer sağlık için.sevgiler...:1hug:a.s.:1hug:

nisancım ilgin için teşekkür ederim...... aldara sadece siğil için kullanılan b i ilaçmı çok pahalıymış sanırım,benimki bi tane ve sivilceye benziyo kızarık ama ucu beyaz dokununca yanıyo yani o bölgede sivilce çıkarmı bilmiyorum hiç,bide bi haftadan fazla oldu hala geçmedi,daha öncede bi kaç cıkmıstı aynı yerde evlenmeden önce kendiliğinden geçmişti,bu da geçer demi yani siğil tam olarak nasıl bilmiyorum netten resimlere baktım benimki öyle değil zaten bi tane o bölgede sivilce cıkabılecegını hiç düşünmemiştim:çok üzgünüm:

nisancım ilgin için teşekkür ederim...... aldara sadece siğil için kullanılan b i ilaçmı çok pahalıymış sanırım,benimki bi tane ve sivilceye benziyo kızarık ama ucu beyaz dokununca yanıyo yani o bölgede sivilce çıkarmı bilmiyorum hiç,bide bi haftadan fazla oldu hala geçmedi,daha öncede bi kaç cıkmıstı aynı yerde evlenmeden önce kendiliğinden geçmişti,bu da geçer demi yani siğil tam olarak nasıl bilmiyorum netten resimlere baktım benimki öyle değil zaten bi tane o bölgede sivilce cıkabılecegını hiç düşünmemiştim:çok üzgünüm:[/QU

mrb.cruel bende siğil tecrübesi yaşayanlardanım.siğil karnıbahar gibi görünen bi çıkıntı çok yeniyken et benine de benzyebiliyor.bence bi problemin varsa uzman bi dr görünmelisin hele de bu problem çok hassas bi yer olan vaginadaysa.he bir de aldara pahalı ama sosyal güvencen varsa devlet karşılıyor.bence dr git ve ne gerekiyorsa ondan öğren geçmiş olsun.

herkese merhaba.
şu hpv aşısını netten araştırıyoryum ve bazı bilgiler edindim.o bilgiler şöyle

HPV Aşısı “Gardasil” Tehlikeli mi?
12 Temmuz 2008

Gardasil adlı aşı, HPV’den korunmak için üretilmişti ancak, yan etkileri ve şüpheli ölümler” Gardasil’e olan güveni sarstı.

100’den fazla çeşidi olan HPV, (insan papiloma virüsü) hayatı kabusa çeviriyor. Her yıl yüz binlerce insana bulaşan bu virüs, önlem alınmadığı takdirde ölüme neden olabiliyor.

Geçtiğimiz yıl HPV virüsünü, ilgili haberimizde detaylı bir şekilde vermiştik. Haberimizin içerisinde bu virüse karşı aşı çalışmalarını sürdüren Servikal Kanser Displazi Merkezi Müdürü, Doktor Connie Trimble (M.D.), ile yapılan röportajı da sizlerle paylaşmıştık. HPV aşısı, 2006 yılında Merck firmasından Gardasil adıyla Amerika da piyasaya çıktıktan sonra, diğer ülkelerde de yaygın bir şekilde çocuklara ve genç kızlara uygulanmaya başladı. Merck firmasının etiketiyle çıkan Gardasil adlı aşı, tüm kadınların korkulu rüyası olan HPV’den korunmak için üretilmişti ancak, “aşı’nın yan etkileri ve şüpheli ölümler” “Gardasil’e olan güveni sarstı”.

HPV nedir?

İnsan Papilloma virüsü yani HPV, önlem alınmadığı takdirde ölüme neden olabiliyor. 100’ den fazla çeşidi olan HPV’nin 6, 11, 16 ve18 tipleri rahim ağzı kanserine yol açıyor. HPV’nin diğer türleri ise, cinsel organların çevresinde, ellerde ya da ayaklarda görülen basit siğillere ve cilt enfeksiyonlarına, neden oluyor.

ABD de yapılan tahminlere göre, 25 milyon insan da HPV enfeksiyonu bulunduğu söyleniyor. Centers for Disease Control and Prevention (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, HPV virüsünden insanların korkmaması gerektiği, enfeksiyonu olan vakalar da virüsün, yüzde 90 oranında bölgede tutunamadığı ve bağışıklık sistemi tarafından da iki yıl içerisinde kansere neden olan virüslerde dahil tamamen vücuttan atıldığı şeklinde.

Türkiye de dahil birçok ülkede 9-26 yaş arasındaki kişilere uygulan “Gardasil” adlı aşının yan etkilerine ilişkin raporlar gün geçtikçe artıyor.
Gardasil adlı aşının yan etkileri nedeniyle yol açtığı olayların sayısı artıyor. Gardasil’in neden olduğu yan etkilere en çarpıcı olay ise, 12 yaşında bir İngiliz kızın Gardasil yapıldıktan iki hafta sonra, önce bacağında duyu kaybı yaşaması ve daha sonra da bacak hareketlerini tamamen kaybetmesiyle yaşandı.

Gardasil’den zarar görenlerin aileleri, aşıyı üreten Merck firması ABD’deki National Vaccine Injury Compensation Fund adlı aşı uygulamalarından zarar gören vatandaşların zararlarını karşılayacak vakfın üyesi olması nedeniyle, Merck firmasını dava edemiyor.
FDA, (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) Gardasil’e karşı yan etkileri nedeniyle yapılan şikayetlerin çok nadir olduğunu söylese de ABD “Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS)” (Aşı Yan Etkileri Bildirim Sistemi) tarafından açıklanan veriler, sadece ABD’de binlerce yan etki vakasının bildirildiğini gösteriyor. Aşı, Avustralya da yüzlerce genç kızda felç, konuşma tutukluğu, paralizi gibi yan etkilere neden oldu. Avustralya Sağlık ve Yaşlanma Bakanlığı yöneticileri ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyorlar.

Aşı, yan etkileriyle sınırlı kalmayarak 11 kişinin ölümüne neden oldu.
Avrupa İlaç Ajansı (EMEA), Almanya ve Avusturya da iki kadının aşı yapıldıktan kısa süre sonra öldüğünü açıkladı...

Financial Times gazetesinin haberinde ise, bugüne kadar toplam olarak 11 ölüm vakasının yanında,
• Bell’s Felci,
• Guillan Barre Sendromu,
• Felç nöbetleri,
• Kalp hastalıkları ve kanda pıhtılaşma bozuklukları,
• Aşı yapılan hamile kadınlarda dölüt anomalileri ve düşükler görüldüğü belirtildi.

Merck firmasının Gardasil adlı aşısın da yalnızca 4 tür HPV’ye karşı koruma olduğu belirtiliyor. Aşıda yer almayan diğer 96 türden herhangi birisinden HPV virüsü kapmış kişilerde, aşının hiçbir şekilde koruyucu olmayacağı söyleniyor. Ayrıca, aşı yaptırmadan önce aşıda yer alan dört virüs türünden biri tarafından enfekte olan kişilerde de aşının yine işe yaramayacağı bildiriliyor.

Gardasil Hakkındaki Korkunç Gerçekler

Bu aşının genç kızlarda görülebilecek uzun vadeli yan etkileri hakkında somut bir bilgi olmamakla birlikte, kısa vadede birçok genç kızda aşığı da yazılan ciddi rahatsızlıklar bildirilmiştir.

Gardasil’in en sık görülen yan etkileri şunlardır:

• Enjeksiyon alanında ağrı, kaşınma ve kızarıklık,
• Ateş,
• Bulantı,
• Sersemlik hali,
• Kusma,
• Bayılma – fenalaşma

Solunum güçlüğü de yapan ağır allerjik reaksiyonlar ile birlikte şu durumlar bildirilmiştir:

• Lenf bezlerinde şişme,
• Guillain-Barre sendromu,
• Başağrıları,
• Eklem ağrısı,
• Kaslarda ağrılar,
• Alışılmadık yorgunluk ve güçsüzlük.

Gardasil hakkında ki şikayetler her geçen gün daha da artıyor…
Gardasil ile ilgili şikayetler artıyor. 2007 yılının Ekim ayına kadar 3461 şikayet dosyası FDA’ya bağlı Aşı Yan Etkileri Bildirim Sistemi’nde kayıt altına alındı. Gardasil adlı HPV aşısı yapılan 11 kadın ise yaşamını yitirdi.

Bu aşıyı yaptıran ya da yaptırmayı düşünen genç kız ve kadınların, dört HPV türü yanında vücutlarına hangi maddelerin gireceğini de bilmeleri gerekiyor:

1. Aşıda bulunan alüminyum bileşiklerinin merkez sinir sisteminde doku yıkımı yaptığı ve Multiple Skleroz, Alzheimer Hastalığı, Parkinson hastalığı gibi hastalıklar ile ilişkili olduğu gösterilmiştir.

2. Aşıda kullanılan Polysorbat 80 adlı bileşik farelerde kısırlık yapmaktadır.

3. Aşı üretiminde kullanılan “Sodyum Borat”, “haşere ilaçlarının” vazgeçilmez bir bileşenidir.

Genç Kızlara Öneriler

Vücudunuza çok tehlikeli kimyasal maddeler alarak, rahim ağzı kanserine karşı neredeyse hiç korunma sağlamayan bir aşı yaptırmak yerine şu basit önerileri uygulayarak HPV tehlikesinden etkin biçimde korunabilirsiniz:

1. İlk cinsel deneyiminizi evlenmeyi düşündüğünüz ciddi ilişkinize kadar ertelemek ya da bu beraberlikten önce yaşanacak cinsel ilişkide kesinlikle güvenli seks kurallarına uymak!

2. Vücudunuzun dış etkenlere karşı korunmasını sağlayan bağışıklık sisteminize özen göstermek ve onu güçlü tutmak…

Dr. M. Kürşat Bozkurt’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Kaynak: www.indigo.com

YORUMLAR
Tuhaf olan bu kadar yan etkileri olan hatat öldrücü olan bir aşının Türkiye'de kolayca yapılıp uygulanması.Faydasının yanında çok ürkütücü yan etkileri varmış.Zira her aşının bir çok yan etkisi ve bağışıklık sistemini zayıflatıcı etkisi var.En önemlisi sağlığımızı korumak , stresten uzak durmak ve cinsel açıdanda tabi ki ilkelere riayet etmek....
Özlem KARA 23 Temmuz 2008 Saat:13:KK49:59

sevgili nilgün şu an şanslı olanlardan olabilirsiniz! ama bu, bu kadar tehditkarken sizce bir şans için tavsiye edilebilir mi?

zaten çoğu insanın kafasında da bu yok mudur? "ben oldum, bana da birşey olmadı, siz de olun!" yukarıdaki açıklama ve bu tür bilgiler gittikçe yaygınlaşırken çabuk inanan bir kesime "örnek" oluşturduğunuzun farkındamısınız?

aynı olaya maruz kalmış iki kişi, olaylardan farklı etkilenebilir! ve sonucun ne olacağını hiç bir zaman bilemezsiniz!!!

bu yazıyı okurken bir an bile ürkmediniz mi ya da sonradan bu konu üzerine düşünüp, içinizi bir ürperti almadı mı?
gerçekten merak ettim.
güneş 19 Temmuz 2008 Saat:KK22:20:28

bende hpv vardı tedavı oldum doktorum gardsıl asıyı onerdı vede oldum hepsı bıttı su anda 7 ay oldu gayet ıyıyım yan etkılerın hıcbırını yasamadım tavsıye ederım
nılgun 18 Temmuz 2008 Saat:KK20:36:51

www.kuraldisi.com 'dan alıntıdır.

bunun gibi bulduğum bilgileri paylaşmaya devam edeceğim.doğrusu yukarıda yazanlar bana da mantıklı geldi.

ayrıca aşı ile ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz.sanırım yukarıdaki ölüm ve diğer vakalar aşı ile ilgili uyarılara uyulmadığı için olmuş.iyice araştırmakta fayda var.devamı gelecek

kızlar selam bende gardasilaşısı oluyorum ve sonuncusu kasım ayında ölüm olayını duyunca ürkmemek elde değil ya

arkadaslar bu sigiller nasıl oluyor goruntusu nasıl et beni gibimi bide ben vaginamı jiletle traslarken duzgun kesemedigimden her seferinde derimi kesiyorum vaginamın dudaklarında boyle bikac tane sivilce gibi seyler cıkıp 2-3 gun icinde geciyor acaba bi hastalık soz konusu olabilirmi bide benim vaginamda kıl kokleri cok belirgin sizdede oylemı hanı boyle tuylerinizi cekersiniz yaa aynen ole seyler var bunlar ne olabilir

nisancım ilgin için teşekkür ederim...... aldara sadece siğil için kullanılan b i ilaçmı çok pahalıymış sanırım,benimki bi tane ve sivilceye benziyo kızarık ama ucu beyaz dokununca yanıyo yani o bölgede sivilce çıkarmı bilmiyorum hiç,bide bi haftadan fazla oldu hala geçmedi,daha öncede bi kaç cıkmıstı aynı yerde evlenmeden önce kendiliğinden geçmişti,bu da geçer demi yani siğil tam olarak nasıl bilmiyorum netten resimlere baktım benimki öyle değil zaten bi tane o bölgede sivilce cıkabılecegını hiç düşünmemiştim:çok üzgünüm:

canım sanırım seninki siğil değil, dediğin gibi sivilce. kırmızı ve ucu var diyorsun, dokununca acıması da sivilce ihtimalini güçlendriyor. elbette orada da sivilce çıkabiliyor cnm ama bence bir doktora gidersen için rahat eder..:))

ozturkum,
canım verdiğin bu çook önemli bilgiler için çok teşekkür ederim. açıkçası hiç duymamıştım böyle bir haberi Gardasil ile ilgili. çünki son gittiğim 2 doktor da bana şiddetle önerdi aşıyı. hem arkadaşlarım var aşıyı olan, bir yan etki görmediler. ama ben çok korktum şahsen. bu ölümlerin kesin sebebinin aşı olduğundan eminler mi acaba bunu çok merak ettim...yani bazı şeyler vardır, vücuda alınan sentetikler onları kötü etkiler, tetikler ya da. bence bu şekilde olmuştur yan etikeri.
ama mutlaka araştıracağım...
çok teşekkürler...
:1shok:

ozturkum,
canım verdiğin bu çook önemli bilgiler için çok teşekkür ederim. açıkçası hiç duymamıştım böyle bir haberi Gardasil ile ilgili. çünki son gittiğim 2 doktor da bana şiddetle önerdi aşıyı. hem arkadaşlarım var aşıyı olan, bir yan etki görmediler. ama ben çok korktum şahsen. bu ölümlerin kesin sebebinin aşı olduğundan eminler mi acaba bunu çok merak ettim...yani bazı şeyler vardır, vücuda alınan sentetikler onları kötü etkiler, tetikler ya da. bence bu şekilde olmuştur yan etikeri.
ama mutlaka araştıracağım...
çok teşekkürler...
:1shok:

daha sonra verdiğim linki okuyunca bende bu ölüm ve yan etkilerin aşıdaki kurallara uyulmadığı için ortaya çıktığını düşündüm.aşı 9 yaş altı ve 26 yaş üstü için denenmemiş örneğin ve bazı hastalarda, bazı şeylere duyarlılığı olanlarda da önerilmiyor.büyük ihtimalle bunlar yüzünden bu ölümler ve diğer vakalar.netten araştrabilirsiniz bi çok site var bununla ilgili.

papatya merheba canım ben yren.bendede aynı sorun var ne yazıkki ewet kanser riski çok fazla ve bu siğiller ne kadar yakılırsa yakılsın vücüdümuzdan yok olmayan bir virüsmüş.ve sürekli smear testleri ile kontrol ettirmek gerekiyor.

arkadaşlar bende de bişi oluştu bi aya yakındır:1closedeyes: netten baktığıma göre genital siğil olduğunu sanıyorum ama dış yüzeyde siğil veya sivilce benzeri birşey yok mukozanın içinde bilye büyüklüğünde bi kabartı var 2 tane ve yeri değişiyor :sm_confused: doktora gitmek istemiyorum bilmiyorum napıcam :1no2: netten okudum bu konuyu ama tam benzetemedim bendeki duruma benneyaptımki

arkadaşlar bende de bişi oluştu bi aya yakındır:1closedeyes: netten baktığıma göre genital siğil olduğunu sanıyorum ama dış yüzeyde siğil veya sivilce benzeri birşey yok mukozanın içinde bilye büyüklüğünde bi kabartı var 2 tane ve yeri değişiyor :sm_confused: doktora gitmek istemiyorum bilmiyorum napıcam :1no2: netten okudum bu konuyu ama tam benzetemedim bendeki duruma benneyaptımki

arkadaşım merhaba,
bilye buyuklugu biraz büyük kalıyor genital siğil için canım ama tabi olabilir de...
neden doktora gitmek istemiyorsun ki, yakılması gerekir içerideyse canım, yoksa çoğalırlar, çok riskli olur...

papatya merheba canım ben yren.bendede aynı sorun var ne yazıkki ewet kanser riski çok fazla ve bu siğiller ne kadar yakılırsa yakılsın vücüdümuzdan yok olmayan bir virüsmüş.ve sürekli smear testleri ile kontrol ettirmek gerekiyor.

canım, siğil varsa kanser riski düşük oluyor. çok korkmana gerek yok. ama düzenli smear'i ihmal etmemek lazım evet...
bağışıklık sistemini güçlendirirsen virüsü yenebilrsin canım, çok umutsuz olma =)

nisancım teşekkürler
merak ettim baştan biçok sayfayı okudum hep geniş kapsamlı ve destekleyici mesajlar yazmışsın tıp falanmı okuyorsun yoksa çok mu bilgilendin bu konuda :)

Arkadaşlar merhaba, bende de vajina içinde bu genital siğillerden vardı ve eşimle beraber yaktırdık, bu süre zarfında pek çok araştırma yaptım, bu hastalığın en moral bozucu tarafı kanser riskini artırdığının söylenmesi ama geçenlerde avrupa kökenli serviks kanseri ile ilgili bir site buldum ki bu sitenin türkçesi de var, www.ecca.info adlı sitede hpv tipleri ile ilgili olan kısıma bakarsanız orada şöyle yazıyor;

HPV’nin 100’den fazla tipi vardır ve yaklaşık 15 tipi serviks kanserinin gelişmesine yol açabilmektedir.

Bugüne kadar saptanan çok sayıda HPV tipinden yaklaşık 40’ının hem erkeklerde hem de kadınlarda genital bölgeyi infekte ettiği bilinmektedir ve bunlara genital HPV’ler adı verilir. Bazı HPV’ler genital siğillere neden olur ve diğerleri (yaklaşık 15 tip) serviks kanserine ilerleyebilen anormal serviks hücrelerine yol açabilir. Ancak en yaygın iki HPV tipi, HPV 16 ve HPV 18, serviks kanseri olgularının büyük kısmından, her 3 olgunun 2’sinden ve pek çok anormal Pap testinden sorumludur.

Genital siğillere neden olan HPV tiplerinin serviks kanserine yol açanlar ile aynı olmadığını kaydetmek önemlidir. Dolayısıyla genital siğilleri olan kadınlarda serviks kanseri riski artmaz ve bu kadınların daha sık taranması gerekmez. [/B]

Bu yazıyı okuduktan sonra baya rahatladım, nitekim bu serviks kanseri yani rahim ağzı kanseri hakkında tüm avrupa doktorları tarafından oluşturulan bir site ve bu sitede eğer böyle yazıyorsa buna inanmak gerek.

Gelelim siğil olmayan yani subklinik ilerleyen ve sadece hücrelerde değişimlere neden olan hpv tiplerine bu tiplerinde kendiliğinden kaybolma riski yüksekmiş, kendiliğinden kaybolmayan dirençli tiplerin de tamamı kendiliğinden kansere neden olmuyormuş, kaldı ki düzenli smear takipleri ve tedavilerle de kansere dönüşmesi neredeyse yüzde yüze yakın oranda engelleniyormuş.

Gelelim internette yer alan o korkonç siğil fotoğraflarına, siğil vucudun bağışıklık sistemiyle yakından alakalı aids hastaları ve bazı bağışıklık sistemi hastalarının hpv virüsünü almaları sonucu bu hale gelmesi gayet doğal, dolayısıyla siğillerin ürkütücü boyutlara gelmeside bence bağışıklık sistemi hastalığı olanların yaşadığı bir şey olabilir.

Gelelim avrupada rahim ağzı kanseri konusunda otorite doktorların oluşturduğu bir sitede genital siğillerin rahim ağzı kanser riskini artırmaz demesine rağmen neden türkiyede bizim süper doktorlarımız bunu söylemiyor, acaba insanları korkutarak daha çok para kazanma hırsı olabilirmi?

Arkadaşlar son olarak şunu söyleyeyim, bizim yapmamız gereken tek şey düzenli olarak smear kontrollerini yaptırmamız ve bağışıklık sistemimizi güçlendirecek üzüm çekirdeği, hertürlü yeşil sebze, yoğurt gibi şeyleri hayatımızdan eksik etmememiz.

Tehlikeli tiplerden taşıyan arkadaşlarımız ise bu konuda uzman jineko onkologlarla tedavilerini yaptırmaları gerekiyor bence her kadın doğumcu bu işten anlamıyor.Bu konuda rahatlamak isteyen arkadaşlara da Profesor Derin Kösebay'ı tavsiye ederim. Sonuçta tehlikeli de olsa hastalığı bilmek şu anda mutlu mutlu dolaşan ancak ilerde Allah korusun ama mutsuz olacak hiç birşeyden haberi olmayan bir çok insandan çok daha şanslısınız. Bunun tedavisi oldukça kolay, bu kanser en az 10-15 yıl boyunca ben geliyorum önleminizi alın diyen bir kanser ve önleminin alınması da zahmetsiz ve tedavi şansı çok çok yüksek.

Bütün arkadaşlara en derinn saygılarımı sunar moral dolu hpvsiz günler dilerim:)

merhabalar.bende kısaca size hikayemi anlatmak istıyorum.bu can sıkıcı durum 4 ay önce bende cıktı anüs ve vajina arasındakı doku üzerinde sivilceye benzer bir iki pıtırcık vardı önemsemedım ve geçmesını bekledım.ilişki sonrası çoğaldıgını gordum.eşimde sivilceden bile kuçuk 1-2 tane et beni vardı yanı bızım bıldıgımızı zannettıgımız sey.ben ilişkiden sonra yanma ve agrı yasamaya başladım ve doktora gıttım doktor rahım agzında yara ve bunlarında vajınal sıgıl oldugunu soyledı.kanser yapıcı oldugunu soyledı ve bırsuru simil ve vajen klturu yaptı sızlerınde yazdıgınız gıbı özel hastaneye gıttım ve bunları bı kerede söyleyıpte bu testlerı bı kerede istemek yerıne her gıttıgımde muayene parası verdım ve her gıttıgımde baska baska testler dunya para verdım dıyebılırım.ve kadın benı en sonunda senden kolposkopı alınması gerekıyo bu da sadece devlet ve üniversite hastanelerınde yapılıyo dedi ve benim oraya gıtmemı söyledı yaramıda iyileştıremedi.yaranın yakıldıgını duydum ve kendısıne sordum bana daha hiç cocuk sahıbı olmadıgım için bunun yakılamayacagını yakılma işleminin rahım agzında sekıl bazuklukları yaptıgını ve bunun çocuk sahıbı olmamı engelleyebılecegını soyledı.hem bu yarayla hemde bu siğille ne kadar uğrastım uykularım kaçtı ve psikolojım bozuldu.hele siğilin cinsel yolla bulastıgını öğrenince eşimle ne kavgalar ettım bilemessiniz.cinsel hayaımız da tamamen bunlardan etkılendı herseyden bısey arar oldum.ve bakırkoy yenımahalle kadın doğum ve arastırnma hastanesıne gıttım bılenler varmı bılmıyorum ama çok kalabalık oldugu için tam ilgi gormenız mumkun deil genede özel hastanede kınden daha iyi oldugunu söyleyebılırım.anesteziyle siillerimi yaktılar eve geldiğimde onların görmemiş olduğunu arkettiğim minik iki tane siğile rastladım.bana ne solısyon verdıler nede aldara krem sadece merhem ve antıbıyotık krem verdıler.su anda 1 hafta oldu yaralarım iyileşmedi ve aşırı şekılde yanmam var. çalıştıgım yerde bi tanıdık doktor buldum ve çarsamba gubu ona gıdecegım.kendısıne testlerımı gosterdım oda benı muayene etmek istedı artık bı doktora güvenmek istiyorum.bide bu nasıl bi illettır kı tedavısı tamamen yok.allah hepimize acil şifa versin.dermanı olyan derde düşürmesin.gerçekten çok zor başa gelmeden bilmiyo insan.gene de bilinçlenıyoruz.sizin yazdıklarınızı okudukça birbirine verdığınız desteği görünce çok etkilendim.bu derdı anneniz bile olsa başına gelmeden sizi anlaması çok zor.allah sizlerden de razı olsun zaman veripte okudugunuz için saolun bilgilerinizi eksık etmeyın hanımlar.insallah iyileşicez

X