Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Nisancım inşallah ameliyatın başarılı geçer de burdan hayırlı haberlerini alırız
temizlik açısından özel Hastaneler iyi ama özele de insan güvenemio bazen
Aİlen seni düşündüğünden bu kadar üstüne titriyo onları da anlayışla karşılamak gerekiyo

Bende moralimi yüksek tutup vücut direncimi yükseltmeye çalışıyorum önlem açısından ama doktora inanmaya başladım şey diyorum uzman doktor baktığında direk anlardı anlamaması imkansız diyorum moral oluyo bana :dance:

ıtır buse canım tabi ki doktorun anlamamsı imkansız gibi bişey. ki sen siğilden şüphelendiğini söylediğin halde siğil değil diyorsa, değildir canım, korkma artık. =)

canım sen cok guclu mucadelecı ve pozıtıf bırısın... o yuzden senın ıcın hersey kolay olacak emınım ve bunun ıcın duacıyım. kendımden ornek vermek gerekırse cınellıkten bıle korkan ben daha sonra jınekolojık muayene korkusuna kapıldım.onuda atlattım derken hpv ıle tanıstım.sonra koter ıslemı gecırdım.ardından kolposkopı yapıldı.daha sonra anestezısız bıyopsı yapıldı. tum bunlardan sonra anıden hamıle kaldıgımı ogrendım.ve ardından dusuk.sonrasındada kurtaj...bunların hepsı 1 yıl ıcınde oldu.demek ıstedıgım su kı eger yasaman gereken yazılmıs bı sey varsa onu yasıyosun.ve ınan bana allah herseyın gucunu verıyo.kalbını ferah tut ıcıne sınen bı yer bul.amelıyatın ardındanda saglıgına kavus.guzel bı yuva kur ve tatlı bebıslerın olsun....ıste onemlı olan kazanımlar bunlar.onlara ulasmak ıcın cektıgımız sıkıntıların hepsını unutucaz.ınan bana:teytey:sımdıden cooook gecmıs olsun....

acaba bendekimi siğil iki tane şişlil var bazen kayboluyor bazende bayağı bi şişiyor bilgisi olan varmı acaba

sidocuğum sen bir meleksin :)))
çok teşekkür ederim, ben de bu HPV'yi taşıyan tüm hanımların atlatması için duacıyım inanın...

bu yaz benim için stresli geçti...iyi günler yakındadır hepimiz için canlarımm..

acaba bendekimi siğil iki tane şişlil var bazen kayboluyor bazende bayağı bi şişiyor bilgisi olan varmı acaba

canım, siğiller pek öyle kaybolup yeniden çıkmazlar ama yine de bir doktora görünmende fayda var tabi =)

ıtır buse canım tabi ki doktorun anlamamsı imkansız gibi bişey. ki sen siğilden şüphelendiğini söylediğin halde siğil değil diyorsa, değildir canım, korkma artık. =)

en yakın arkadaşıma bile derdimi açamazken bana çok moral verdiğin çok teşekkür ediyorum nisancım başını çok şişirdiysem kusuruma bakma
ama bu sitede şunu anladım ki insan en yakın arkadaşına bile derdin, anlatamazken burda anlatma fırsatı buluyo
Rabbim herkese şifa versin
Nisancım öpüyorum seni :1rolleyes:

merhaba arkadaşlar.Günlerdir hepiniziin yazılarınızı okuyorum durmadan takip ediyorum.bende bir HPV taşıyıcısıyım.yaklaşık 1 ay önce öğrendim.İlk öğrendiğim gün hayatın sonu deedim.Çok doktor araştırdım .en sonunda özel bir doktora gittim dondurttuk.yaklaşık 25 gün oldu dondurtalı.ama dün baktığımda sanırım ufacık sivilcce gibi birşey var ama emin değilim o olup olmadığına.Dua edin kızlar o olmasın.Bende bekliyordum eğer iyileşirsem doktorum iyiyse ve en azında bir ay çıkmazsa size doktorumu önericektim yaptıklarımı anlatıcaktım.ama yarın bir doktora gideym bir bakayım eğer herşey yolundaysa 1 ay daha bekleyeceğim ve baktımki herşey yolunda doktoru size söyleyeceğim ve yaptıklarımı yazıcam.Allah herkese ssabır versin.Ama iyileşilmeyecek bişey değil.5 kadından birinde olan birşey artık sıkmayın canınızı ama onlar da siğil olmadığı için farkınca değiller.bizdeki siğillerde ömür boyu çıkacak diye düşünmeyin beli bir süre sonra siğiller çıkmayacak artık sadece taşıyıcı olacağız.Hadiiiii kızlar sıkmayın canınınızı insanlarda ne hastalıklar var çaresiz bizimkinin hiç yoktan çaresi var.Şükredin .Bundan sonra bende burda olucam.Ailenize bende katıldım kabul ederseniz:)

merhaba canım hoşgeldin :) tabi keşke gelmek için böyle bir sebebimiz olmasaydı ama oldu bir kere diyelim yerimseniben

canım, zaten bizim için birinci tedavi yöntemimiz birbirimize moral vermek, sen de bu yoldasın, yolun yarısını almışsın demektir =) kendimize dikkat edicez, iyi beslenicez, üzüntü yapmicaz ve birgün böylece virüsü yenicez hepimiz...aşımızı olucaz, bi deee SİGARA İÇMİCEZ :1rolleyes: di mi hanımlar ??:1closedeyes:

size güveniyorum, hepinizi öpüyorumm.

ahhh ne yazık ki canım sigara kullanıyorum bırakamıyorum da ama bırakıcam en kısa zamanda:) bakalım yarın doktora bir gideyim hemen size yazıcam yiine .dua edin iyi haberlerle geleyim size herşeyi yazıcam :)yarın iyi haberlerle gelicem Allahın izniyle:)

burayı yeni farkettim çok güzel bir paylaşım alanı olmuş arkadaşlar ellerinize sağlık....
hpv virüsü nedeniyle ölen milyonlarca kadın var erken teşhis çok önemli hepiniz erken teşhisle sorunsuz atlatmışsınız ama yinede 6 ayda bir yılda bir smear testi mutlaka yaptırın
hpv nin yaklaşık 16 tipi var ve kanser yapan sadece 2 tip zannediyorum sizlerde rahim ağzında neoplazi(cin 1 veya cin 2 )gelişmemiş çok şanslısınız çok sinsi seyreden bir hastalık ....inde başına neler gelmiş annem yaaa.....neyseki çok şükür atlatmışsın...
sido sen

Yaaa arkadaşlar dün gece bir süredir ağrayan vajinamda sivilce şeklinde bişi gördüm.
Nasıl anlatsam kıl dönmesi gibi ama klitorisin hemen sol tarafında bir tane sıkmaya çalıştım sivilce değil gibi.korktum bende acaba siğil olabilirmi diye..belkide sadece ağdadan olmuş olabiliri.
internetten baktım nasıl bir görüntüsü war diye ama görüntüler korkunç benimki küçük bir sivilce gibi...
sizce hemen bir jinekoloğa mı gitmeliyim yoksa svilce olabilir mi ?

merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim.2 yıllık evliyim ve evliliğim ilk aylarında genital siğillerle uğraştım.genital siğil eşden bulaşabildiği gibi havuz, tuvalet gibi yerlerden de bulaşabiliyo.ben balayımızda havuza girmiştim.2 ihtimali var bendekinin eşim ya da havuz.Allah bilir.ve bu hpv denen şeyi çok araştırdım.hpv virüsü tıpkı uçuk virisü gibi bir virüs.kuluçka dönemleri oluyor ve bağışıklığın zayıf anlarında siğil olarak ortaya çıkıyor.bir kaç çeşidi var bazıları elde ayakta vs. bazıları ganital bölegelerde çıkabiliyor.hepsi kanser yapıcı değil.3 türü kanser yapıyor.bu virüs bulaşmadan önce aşısı var ama bulaştıktan sora artık sizinle yaşıyor.görüntüleri ilk çıkışta et beni gibi iyice incelerseniz karnıbahar gibi dokusu var bu doku büyüdükçe belirginleşiyor.evliliğimin ilk aylarıydı kaşıntım yüzünden dr gittim ve aynı zaman da sivilcemsi çıkıntılar vardı.dr gittiğimde mantar dedi ve o sivilceler için büyürse ya da çoğalırsa tekrar gel demişti.bir hafta sonra baktım büyümeye ve çoğalmaya başladırlar başka bir dr gitttim siğil dedi ve bana ill33 dene asiti verdi.normalde biliyorum ki vagına çok hassas bir bölge sabun bile önerlimiyor temizliğinde çok gerkliyse beyaz sabun ile hassas yıkayın deniliyor.dr bana o bölge için asit vermesi ve bir ay ilşki yasağı çok canımı sıkmıştı ve ağlayarak eve gelmiştim.sonra eşim başka dr gidelim dedi özel bi hastahaneye gittik.o dr da siğil dedi ve yakacağını söyledi.içte de varmışve direkt eşimi suçladı sorgulamadan.eşim de haliyle sinir oldu dr.sonra birinin tavsiyesi ile bir ay sonra başka bir dr. gittim özeline.devlşettede görev yapıyor.tabi bu arada benim siğiiler büyümüş serpilmiş.bana aldara diye bir krem verdi.fitil tüpleri gibi tek kullanımşık tüpler.önce dıştakileri kremle bir ay tedavi ettik.bir ay sonra hastahanede genel anestezi altında yaktı siğillerimi.anestezinin sebebi çok fazla olmalarıydı.yaralarımın tam olarak geçmesi 2 ay kadar sürdü.çok canı yanmıyor insanın ama ilişki bi süre olmuyor.yaktırdıktan sonra bir süre o yanık parçalar akıntı ile birlikte dökülüyor.iyleşme sürecim tamamlandıktan sonra virüsün kanserli olup olmadığını anlamak için semear yaptırdık ve çok şükür bir şey çıkmadı.her bayanın özellikle böyle sorunları olanların her yıl semear yaptırması gerekli rahim ağzı kanserinde önceden anlaşılıyor çünkü.siğillerin tekrarlama ihtimali de var.kendimi zaman zaman muayene ediyorum.benden bi süre sonra eşimde de bir kaç siğil çıktı onun kasık bölgesinde olduğu için ill33 ile yaktık daha yeni iken.sizin de şüpheniz varsa eğer ii bir dr gidin derim çözümsüz değil.şmdi de bebek için uğraşıyoruz eşim ameliyat oldu bir ay önce.hayırlısıyla Allahım onu da veriri.Allah şifa versin hastalara.

merhaba özturkum.Aramıza hoşgeldin ve çook geçmiş olsun sana da .bende 1 ay önce tanıştım siğillerle geçen ay donndurttum.2 gün önce ivilce gibi bir tanedaha var gibi geldi.Allaha şükür dün doktoruma gittim olmayadabilir iyileşen yaranın olduğu yerde dedi.Korkmamamı söyledi.1,5 ay sonra yine gidicem inşallah değildir ve siğillerden kurtulurum.Çünkü bayramda sözüm var ve psikolojimi bozmaya başladı siğiller ama allahtan erkek arkdaşım çok destek oluyor.Allah razı olsun ondan da.iyi bari siğilleri atlatmış olmana sevindim.Darısı bizlerin başına.Bnede önümüzdeki ay aşıları olmaya başlayacağım.Sıkma canını herşey düzelecek.

hoşbulduk a.s aşılar derken ne kastettiğini anlamadım?bilgi verir misin.çünkü benim bildiğim virüs için aşı bulaşmadan önce.he bi de benim kızlık zarı çevresinde de vardı ki çoğu oradaydı.senin dışarıda sanırım.şu aşı hakkında bilgilendirirsen ayrıntılı sevinirim.

özturkum merhabalar, geçmiş olsun arkadaşım, zorlu bir süreçten geçmişsin bizler gibi, çok ta bilinçlisin bu çok güzel bişey :)

canım benim, bu virüsün çok çeşidi var senin de dediğin gibi. bizler, kapmadığımız diğer türlere karşı korunmak, bizdeki virüsü de daha kolay yenebilmek için aşıyı oluyoruz. hem virüsün ilerde kanser riskini de düşürüyor aşı. tedaviye yardımcı olduğunu 4 doktordan teyid ettim. mutlaka aşıyı olmakta fayda var. keşke daha önce olsaydık ama olsun yine de çok geç değil. a.s

canım, vajina içinde çıkan siğiller biraz sıkınntı veriyor, hem de yeni evliyken, ama eşin anlayışlıymış şanslısın =) bu hastalıkta eşlerin beraber tedavi olması lazım, yoksa tam birinde yokkken diğerinde varsa, sende de tekrarlayabiliyor. bu çok sinir bozucu ama napalım, başka yol yok...

sana sevgilerimi sunuyorum canım, kendine iyi bak :))a.s.

merhaba, siğiller genelde agrı yapmıyor canım, nadiren kaşıntı yapabiliyorlar. internetteki resimlere hiç bakma zaten onlar çok ihmal edilmiş ileri vakalar...

için rahat etsin diye bence doktora görünsen iyi olur canım.

:1hug::1hug:
nisan sana da merhabalar ayrıca herkese mrb tekrara.s.
paylaşmak güzel şey iyiki buraya üye olmuşum iyiki paylaşmışım bende bilmediğim yeni şeyler öğreniyorum.aşı meselesini çok fazla araştırmamıştım.bu aşı hakkında ayrıntılı bilgi yazarmısın.özelde mi yağılıyo, maliyeti? yoksa devlet hastahanelerinde böyle bir imkan var mı?şimdiden teşekkürler.:1hug:

slm arkadaşlar,benim vajinismus problemim vardı,ama burdaki arkadaşlar sayesinde bi hafta da bu sorunumu çözdüm çok şükür,ama gerisi gelmedi vaj......mın girişinde sivilce gibi ucu beyaz bişey çıktı,bazen kaşınıyo dokununca acıyo,ne yapıcam bılmıyorum 1 hafta oldu hala gecmedi,ne oldugunuda bılmıyorumkı,netten arastırıyorum bı cok ılac ısmı okudum ama ne oldugunu bılmeden kullanmak da ıstemıyorum,sebamedın genıtal bolge ıcın jelı varmıs ve cok ıyıymıs kullananlar cok memnun,bıde aldara ve verrutol dıye bı ılactan bahsedıyolar,çörek otuda kullananlar varmıs,temızlıgıne cok dıkkat edıyorum ama gecmıyo,ne yapmalıyım bana yardım edebılıcek bırı varmı aranızda

canım aşının ismi Gardasil. tüm hastaneler yapıyor. 3 aşamalı bir aşı. ilk dozdan 2 ay sonra 2.'yi; ve ondan 4 ay sonra son dozu vurduruyorsun. her bir doz 240'ar YTL. pahalı bir aşı malesef ama yaptırcaz artık...devlet hastaneleri de yapar muhtemelen ama fiyat aynı her yerde, devlet karşılamıyor....(buna çok kızıyorum)

bildiklerim bunlar canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…