Benim doktorum smear testi temiz çıkarsa hpv tiplemesinin bir önemi yok demişti şu an kafam karıştı ve tekrardan endişelendim. Peki sizin cin3 çıkınca nasıl bir tedavi uygulandı?Yüksek riskli hpv türkerinde zaten smear çok baz alınmaz kolposkopi şarttır smear herzaman doğru sonucu vermez evet smear normal gelip biyopsi cın3 olunca bende epey şaşırmıştım ozaman.konizasyon Cin2-Cin3 veya incitu durumunda leep veya soğuk olarak yapılan rahim ağzının yani hpv nin yerleştiği transformasyon zonuyla beraber çıkarılması işlemi
Tamam çarşamba gideceğim smear çıkar o güne zaten sorarım ben. Deflagyn'i de soracağımBunun cevabını buraya da yazablir misiniz rica etsem ben de merak ettim. Benim de vajina girişine yakın sağda ve solda
Ben hemşireyim açıkçası smear temiz çıkınca bana takip edelim dediler ama benim içim rahat etmedi kolposkopi istedim doktor arkadaşımdı zaten kolposkopi hiç beklemediğim şekilde cın3 çıktı sonra leep oldum onun sonucuda cin 3 geldi sınırlar temizdi ve 6 ay ara ile takibim yapıldı işlemden 9 ay sonra hpv negatif oldum 4 yıl olacakBenim doktorum smear testi temiz çıkarsa hpv tiplemesinin bir önemi yok demişti şu an kafam karıştı ve tekrardan endişelendim. Peki sizin cin3 çıkınca nasıl bir tedavi uygulandı?
Peki kolposkopi hemen o anda yapılacak bir işlem mi? Mutlaka söyleyeceğim çarşamba günü. Leep sanırım negatife çevirmede etkili değil miBen hemşireyim açıkçası smear temiz çıkınca bana takip edelim dediler ama benim içim rahat etmedi kolposkopi istedim doktor arkadaşımdı zaten kolposkopi hiç beklemediğim şekilde cın3 çıktı sonra leep oldum onun sonucuda cin 3 geldi sınırlar temizdi ve 6 ay ara ile takibim yapıldı işlemden 9 ay sonra hpv negatif oldum 4 yıl olacak
Yurtdışından getirilebilir belki ismini yazarsanız bakayım ben.benim de smear normaldi. ama yüksek riskli (31-45) olduğu için kolkoskopi yaptılar ve cin 1 gelmişti. ben yurt dışında cin1 tedavi eden bi jel kullandım 6 ay. içeriği aynı değil. ve Türkiye'de yok. ismini kontrol edip yazarım buraya. deflaygn e göre iyi
Tamam çarşamba gideceğim smear çıkar o güne zaten sorarım ben. Deflagyn'i de soracağım
Evet hemen yapılabilir bir işlem yani oradaki virüs yükü azaldığı için doktorum daha çabuk negatif olacaksın demişti öylede olduPeki kolposkopi hemen o anda yapılacak bir işlem mi? Mutlaka söyleyeceğim çarşamba günü. Leep sanırım negatife çevirmede etkili değil mi
papilocare gel vaginal. avrupa ülkelerinde var. epey okudum yorumları. tabii bu destek. mutlaka aşı olunması lazım. bu jel doğrudan negatif yapmıyorbenim de smear normaldi. ama yüksek riskli (31-45) olduğu için kolkoskopi yaptılar ve cin 1 gelmişti. ben yurt dışında cin1 tedavi eden bi jel kullandım 6 ay. içeriği aynı değil. ve Türkiye'de yok. ismini kontrol edip yazarım buraya. deflaygn e göre iyi
Tamam bu iyi oldu, çünkü zaman sıkıntım var sürekli izin alıp gidemiyorum hastaneye. Teşekkür ederim. Çok şükür çaresiz dert değil biraz gözüm korktu ama korku yerine tedaviye odaklanmalı.Evet hemen yapılabilir bir işlem yani oradaki virüs yükü azaldığı için doktorum daha çabuk negatif olacaksın demişti öylede oldu
Ben gardasil 9lu aşı oldum ilk dozu. İkinci doz mayıs sonunda olacak. Propolis de içiyorum. Ahcc almak istedim ama çok maliyetli başka bir vitamin desteği soracağım.papilocare gel vaginal. avrupa ülkelerinde var. epey okudum yorumları. tabii bu destek. mutlaka aşı olunması lazım. bu jel doğrudan negatif yapmıyor
ben süreci ayrı başlıkta yazdım. yeniden yazayım. 6 yıl sonra negatif oldum. son 1.5 yılda yaptıklarım. 9 lu tip gardasil aşı, papilocare 6 ay kullanım, 6 ay propolis, 6 ay saf zeytinyağı, 3 ay çörek otu yağı... D vitamini çok önemli. onu da kullandım.Ben gardasil 9lu aşı oldum ilk dozu. İkinci doz mayıs sonunda olacak. Propolis de içiyorum. Ahcc almak istedim ama çok maliyetli başka bir vitamin desteği soracağım.
evet bu
Benim d vitamini düşük. Onu alayım. Söylediğiniz yağları sırayla kullandınız sanırım. Beraber kullanmanın bir zararı olur mu ki? Bir an önce kurtulsakben süreci ayrı başlıkta yazdım. yeniden yazayım. 6 yıl sonra negatif oldum. son 1.5 yılda yaptıklarım. 9 lu tip gardasil aşı, papilocare 6 ay kullanım, 6 ay propolis, 6 ay saf zeytinyağı, 3 ay çörek otu yağı... D vitamini çok önemli. onu da kullandım.
ahcc kullanmadım. haşimato hastasıyım. kullanmam o tür şeyleri.
Ben siteyi araştırayım. Teşekkür ederim.evet bu
Korkulacak bir şey yok rahim ağzında hücre değişikliği varmı varsa tedavi yoksa takip ama ne olduğunun belli olması gerek cın3 kanserden önceki son durak beklememişim iyiki sonra çok kötü birşeylede karşılaşabilirdim çok şükür çözülecek şeylerTamam bu iyi oldu, çünkü zaman sıkıntım var sürekli izin alıp gidemiyorum hastaneye. Teşekkür ederim. Çok şükür çaresiz dert değil biraz gözüm korktu ama korku yerine tedaviye odaklanmalı.
Kusura bakmayın kafam çok karıştığı için soruyorum, ben direkt leep istesem doktorumdan? Smear henüz çıkmadı ama benim isteğimle leep yapılabilir mi? Yoksa önce kolposkopi mi gerekiyor?Korkulacak bir şey yok rahim ağzında hücre değişikliği varmı varsa tedavi yoksa takip ama ne olduğunun belli olması gerek cın3 kanserden önceki son durak beklememişim iyiki sonra çok kötü birşeylede karşılaşabilirdim çok şükür çözülecek şeyler
Yok canım ne leepi sorun yoksa neden olasınız istiyorum leep yapın diye işlem yapılmaz ve sorun yoksa neden yapılsınKusura bakmayın kafam çok karıştığı için soruyorum, ben direkt leep istesem doktorumdan? Smear henüz çıkmadı ama benim isteğimle leep yapılabilir mi? Yoksa önce kolposkopi mi gerekiyor?
Kökten kurtulalım bitsin istedim sanırım :) zaten daha smear bile çıkmadı. Tamam öncelikli olarak kolposkopi soracağım. Benim tipler 39 ve 42. 39 yüksek riskli bakalım ne diyecek doktor?Yok canım ne leepi sorun yoksa neden olasınız istiyorum leep yapın diye işlem yapılmaz ve sorun yoksa neden yapılsın