- 4 Haziran 2020
- 479
- 427
Sen de erkek arkadaşını iyice astın kestin ne gerek var dedi. :) erkek arkadaşımdan ürolog test istemiş bana dediği hepsinin negatif çıktığı. Bende mi yaptırsam diye düşündüm ondan sonra. Bilemiyorum ya bazen anlayamıyorum kendimi anksiyete tetikliyor düşüncelerimi.. bazen diyorum bilmek mi daha iyiydi bilmemek mi ? Ne olursa olsun bilmek isterdim sanırım. Kontrol şuan elimde çünkü. İnsanı bitiren belirsizliktir. Sonuç belki de beni o yüzden çok derinden etkilemedi.Aa neden gerek olmadığını söyledi bunu merak ettim acaba smear vb testlerden anlayabiliyorlar mı? Evet kesinlikle anksiyete tetikleniyor ben de çektiğimi düşünüyorum bir yandan hep korkardım çünkü o yüzden çalışmaya sağlıklı beslenmeye falan verdim kendimi ama sigara azaltamıyorum maalesef. Burada negatife dönenleri gördükçe umutlandım ama beni rahatlattı oldukça açıkçası
Evet olabilir doğru ama ben yine de yaptırıcam sanırım ya da doktorumla konuşucam belki de hayatıma biri girse ona söylesem acaba kaçar mı falan diye düşünüyorum tamamen sanki cinsellikten soğudum ama hep telkin ediyorum ben de kendimiSen de erkek arkadaşını iyice astın kestin ne gerek var dedi. :) erkek arkadaşımdan ürolog test istemiş bana dediği hepsinin negatif çıktığı. Bende mi yaptırsam diye düşündüm ondan sonra. Bilemiyorum ya bazen anlayamıyorum kendimi anksiyete tetikliyor düşüncelerimi.. bazen diyorum bilmek mi daha iyiydi bilmemek mi ? Ne olursa olsun bilmek isterdim sanırım. Kontrol şuan elimde çünkü. İnsanı bitiren belirsizliktir. Sonuç belki de beni o yüzden çok derinden etkilemedi.
Şimdiden bunları düşünmeyin. Hiçbirimiz böyle bir şeyi yaşamak istemedik. Ben de soğudum açıkçası. İnsan yanında birilerini istiyor destek. Iyi ki böyle bir platform var ki birbirimize destek oluyoruz. Olan oldu. Kabullenmek gerek.Evet olabilir doğru ama ben yine de yaptırıcam sanırım ya da doktorumla konuşucam belki de hayatıma biri girse ona söylesem acaba kaçar mı falan diye düşünüyorum tamamen sanki cinsellikten soğudum ama hep telkin ediyorum ben de kendimi
Evet siğillerim geçerse psikolojik olarak biraz daha rahatlayacağım zaten gerisi bağışıklığa kalmış olacak hergün gözlemliyorum umarım çoğalma yapmaz olanlar da geçerŞimdiden bunları düşünmeyin. Hiçbirimiz böyle bir şeyi yaşamak istemedik. Ben de soğudum açıkçası. İnsan yanında birilerini istiyor destek. Iyi ki böyle bir platform var ki birbirimize destek oluyoruz. Olan oldu. Kabullenmek gerek.
Herkes bu hastalığa yakalanabilir. Belki karşınızdaki kişide de vardır farkında değildir. Şimdilik nasıl açıklarım ederim diye düşünmeyin. Bu kendinize eziyetten başka bir işe yaramaz. Kafanızı rahatlatmaya ve bağışıklığı güçlendirmeye yönelelim. Psikolojimiz iyi olsun. Gerekenleri yapalım. inanıyorum ki negatif olanlar gibi biz de negatif olup başardık diyebileceğiz
Ben de iki markanınki daha var, dönüşümlü kullanacağım. Ama beeo olanınki çok fena tadı, saatlerce hissediyorum ağzımda. Neyse şifa olsun :)Evde varmış benim :) yeni almadım lokman baba propolis adı. Arkada %15 sıvı propolis yazıyor sizinki daha iyi sanırım. Bu bitince daha iyisini alacağım.
Hiç-bir fikrim yok. Acaba bende var da görmüyorlar mi diye şüphe etmiştim. Krizlerim tutuyor yine. Neyse. Aşı olduğunuz için sanırım farketmeseydiniz yayılımını durdurur diye düşünüyorum.Ben siğilleri şimdilik temizlettim ama işin garip tarafı ben siğil farketmiyorum bir tanesini anlamıştım ama doktorum bana birkaç tane daha var dedi gösterdi ve asla ben anlamazdım normalde. O kadar belirsiz ki.
Şunu sormak istiyorum siğilleri aldırmazsak ne gibi bir zararı var?
Bu konu hakkında detaylı bilgim yok ama siğil bulaşan bir şey olduğu için yayılma ihtimali var tabi ki. Ben de vajina içinde olup olmadığını merak ediyorum doktor ultrasonda görür müydü acaba olsaydıBen siğilleri şimdilik temizlettim ama işin garip tarafı ben siğil farketmiyorum bir tanesini anlamıştım ama doktorum bana birkaç tane daha var dedi gösterdi ve asla ben anlamazdım normalde. O kadar belirsiz ki.
Şunu sormak istiyorum siğilleri aldırmazsak ne gibi bir zararı var?
Umarım. Ve umarım sizde hiç çıkmaz. Ben doktorun eşimin siğillerini tam temizlediğinden emin değilim o sebeple düşünüyorum bunu ve açıkçası sürekli sürekli bu işle uğraşmak istemiyorum maddi manevi sıkıntıHiç-bir fikrim yok. Acaba bende var da görmüyorlar mi diye şüphe etmiştim. Krizlerim tutuyor yine. Neyse. Aşı olduğunuz için sanırım farketmeseydiniz yayılımını durdurur diye düşünüyorum.
Doktor bana ultrasonla bakmadı ama vajina girişinde de olduğunu söyledi oraya da gaz sıktı. Şimdi kahverengi akıntı geliyor umarım bir sıkıntı yokturBu konu hakkında detaylı bilgim yok ama siğil bulaşan bir şey olduğu için yayılma ihtimali var tabi ki. Ben de vajina içinde olup olmadığını merak ediyorum doktor ultrasonda görür müydü acaba olsaydı
Regl bitişiniz falan mı ondan da olabiöir değilse bence mutlaka doktorunuza söyleyin danışın bunu. Bazıları vücutta ömür boyu yaşıyor dindiği zaman negatif çıkıyor sonra yine pozitif oluyor diyor kimi de vücuttan tamamen atılıyor diyor bir de buradaki arkadaşların çoğu leep gibi işlemler olmuşlar normal siğil çıkıp sonrasında geçip bunu atlatan arkadaşlar yok mu buralarda bilgi verebilirseniz bizlere de destek olur. Artık kafam tamamen karıştı herkeste hpv var gibi geliyor sanırım artık yorumları okumayı bırakacağım geçmişe dönük olanlarıDoktor bana ultrasonla bakmadı ama vajina girişinde de olduğunu söyledi oraya da gaz sıktı. Şimdi kahverengi akıntı geliyor umarım bir sıkıntı yoktur
Eğer yapabiliyorsanız ikiniz de negatife dönene kadar cinsellikten uzak durabilirsiniz veya prezervatif artı boxer gibi teması tamamen azaltma gibi yollarla çünkü bu şekilde sürekli olarak birbirine bulaştıran eşler de varmış içiniz rahat değilse detaylo kontrole gidin isterseniz farklı doktoraUmarım. Ve umarım sizde hiç çıkmaz. Ben doktorun eşimin siğillerini tam temizlediğinden emin değilim o sebeple düşünüyorum bunu ve açıkçası sürekli sürekli bu işle uğraşmak istemiyorum maddi manevi sıkıntı
Inşallah çıkmaz. Tekrar devlet hastanesi cildiyesi kontrol etsin icinize sinmediyse. Evet maddi manevi insanı çok zorluyor. İnşallah sizde de bir daha çıkmaz.Umarım. Ve umarım sizde hiç çıkmaz. Ben doktorun eşimin siğillerini tam temizlediğinden emin değilim o sebeple düşünüyorum bunu ve açıkçası sürekli sürekli bu işle uğraşmak istemiyorum maddi manevi sıkıntı
Leep işlemi çok farklı. Ileri seviye cin3 te yapılıyor diye düşünüyorum. Kesinlikle bende de o vardır diye evham yapmayın. Zaten tuhaf bir durum sezse doktorunuz yapalim derdi. Endişeye gerek yok.Her siğil çıkanda leep işlemi olmuyor. Bilgiler karışıyor okuya okuya. Insan kendine yoruyor. Çok ileri seviye olup iyileşen bile var. Biz yolun başındayız. Iyi ki biliyoruz ki önlemimizi alıyoruz. Kanser oluşmayacak bizde çünkü hep kontrol altındayız. Her doktora gittiğimizde daha detaylı bakılacak böyle düşünün.Regl bitişiniz falan mı ondan da olabiöir değilse bence mutlaka doktorunuza söyleyin danışın bunu. Bazıları vücutta ömür boyu yaşıyor dindiği zaman negatif çıkıyor sonra yine pozitif oluyor diyor kimi de vücuttan tamamen atılıyor diyor bir de buradaki arkadaşların çoğu leep gibi işlemler olmuşlar normal siğil çıkıp sonrasında geçip bunu atlatan arkadaşlar yok mu buralarda bilgi verebilirseniz bizlere de destek olur. Artık kafam tamamen karıştı herkeste hpv var gibi geliyor sanırım artık yorumları okumayı bırakacağım geçmişe dönük olanlarıhepimiz için en kısa zamanda iyi haberler diliyorum
Cin2-Cin3 ileri seviye bir durum değil kanser oluşma riski olan lezyondur leep ile cerrahi sınırlarda kalmayacak şekilde temizlenirse tekrarlama olasılığı çok düşüktür.leep sonrası hpv daha kolay negatif olur araştırmalara göre çünkü hpvnin yerleştiği ve beslendiği transformasyon zonu alınır ve virüs yükü düştüğü azaldığı için daha kolay negatif olunur geçmiş olsunLeep işlemi çok farklı. Ileri seviye cin3 te yapılıyor diye düşünüyorum. Kesinlikle bende de o vardır diye evham yapmayın. Zaten tuhaf bir durum sezse doktorunuz yapalim derdi. Endişeye gerek yok.Her siğil çıkanda leep işlemi olmuyor. Bilgiler karışıyor okuya okuya. Insan kendine yoruyor. Çok ileri seviye olup iyileşen bile var. Biz yolun başındayız. Iyi ki biliyoruz ki önlemimizi alıyoruz. Kanser oluşmayacak bizde çünkü hep kontrol altındayız. Her doktora gittiğimizde daha detaylı bakılacak böyle düşünün.
Teşekkür ederim değerli bilginiz için bu konularda yeniyim kusura bakmayın yanlış anlatmış olabilirim.Cin2-Cin3 ileri seviye bir durum değil kanser oluşma riski olan lezyondur leep ile cerrahi sınırlarda kalmayacak şekilde temizlenirse tekrarlama olasılığı çok düşüktür.leep sonrası hpv daha kolay negatif olur araştırmalara göre çünkü hpvnin yerleştiği ve beslendiği transformasyon zonu alınır ve virüs yükü düştüğü azaldığı için daha kolay negatif olunur geçmiş olsun
Bende zaman zaman kaşıntı oluyor ama psikolojik mi bilmiyorum :) size doktorunuz mu önerdi bu yağı? Sıkıntılı bir bölge çünkü yani yağ sürmek bu sefer de oraya beze falan yapmasınArkadaşlar sizde kaşıntı var mı bilmiyorum ama çay ağacı yağı o bölgeyi inanılmaz rahatlatıyo ve kaşıntıyı da alıyor tavsiye ederim bu konuda pamuğa bikaç damla döküp onu üstüne bastırıyorum yalnızca güçlü ve dikkatli kullanılması gereken bir yağ çünkü.
Yok doktor önermedi kendim araştırıp aldım çay ağacı siğile de iyi gelen bir yağ aynı zamanda ondan sakınca görmedim :) bir de bugün bıyık aldırırken dudağımın birleşme yeri kanamış uçuk tarzı bir şey görünüyor siğil mi vardı koptu diye çok korktum umarım değildir bunu yaşayan var mı?Bende zaman zaman kaşıntı oluyor ama psikolojik mi bilmiyorum :) size doktorunuz mu önerdi bu yağı? Sıkıntılı bir bölge çünkü yani yağ sürmek bu sefer de oraya beze falan yapmasın