Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Hanimlar merhaba,yaklasik 4-5 ay once 1 sigilim vardi makat bolgemde kadin doguma gittigimde sigile benzemiyor ama buyurse tekrar gosterirsin,cildiyeye de gidebilirsin demisti.Sigil
Buyuyu ce bu sefer cildiyeye gittim sigilim donduruldu ancak su an yaklasik 8-9 adet sigilim var cok cok korkuyorum geceleri gozume uyku girmiyor.Cildiyem tipleme yapmaya gerek yok tehlikeli bir bolgede degil dedi makatta oldugu icin ama inanilmaz korkuyorum lutfen icimi rahatlatacak birsey soyleyin bana

Kizlar benim eşimde de gecen sene kesik oldu özel bolgesinde yani kasık bolgesinde kanadi ve sonrasinda siğil olustu bayada büyük. Doktor aldi. Gecen gun yine kesi olustu orda ve yine cikmis biraz altinda bu sefer daha küçük. Ben smear vrmistim ama siğil icin degil. Normal bi sekilde vermistim yoksa doktora soylememmi gerekirdi siğil var eşimde diye Ekstra baska test istermiydiki. Bende hic cikmadi suana kadar hic siğil. Ama gebelik düşünüyorum buna bi etkisi olurmu tasiyici olabilirmiyim ki aklim cok karisik

Bence söyle bir dahaki muayene olduğunda hpvye de bakarlar

Arkadaşlar ben bayramdan önce hpv testi yaptırdım sağlık ocağında sonuç hala cikmadi mantar oldum yine ağda yapmıştım bacağımın kenarlarında puturlukler çıktı siğil olabilir mi acaba çok endişeliyim sonuç neden çıkmamış olabilir acaba ?

Arkadaşlar merhaba
Ben incir yaprağının sütünü sigillere sürerek bu süreci atlattım. Çok acılı oluyor ancak hepsi gitti hemde çok kısa sürede. Doktorum bile çok şaşırdı.

Siğil olgunlaşma ve üreme dönemindeyse, oraya travma verdikçe artacaktır. Bu olayın mantığı malesef bu. Tipleme gereği var çünkü siğil çıkartan tipi hiiç önemli değil ( Yalnızca bizi kozmetik olarak yıpratıyor. ) Ancak belirti vermeyen tiplerine karşı sizi uyaracaktır.
Eğer tüylerinizi uzatma şansınız var ise uzatın ve görmezden gelin. Çünkü bağışıklığınız onu yenene kadar agreve olacaktır.
Siz güzel beslenin güzel yaşayın, güzel uyuyun egzersiz yapın.
Cildiyeciler ile uğraşmayın.
Bu konuda şehrinizde çalışan kadın doğum uzmanları hatta onkolojik kadın doğumcuları bulun

merhaba kızlar, bakireyim ve kimse ile hiçbir yakınlaşmam olmadı, doktor benden genital siğilden şüphelendi gel yakalım zara zarar vermiycem vajina girişinde dedim ama ben aşırı gerildim bu duruma, nasıl mümkün olur napabilirim yardımlarınıza ihtiyacım var. doktor kullanılan havludan bile geçer dedi.

Internetten bi arastirin Daha fazla bilgi sahibi olursunuz Ayrica agdadan da bulaş olabilir

Internetten bi arastirin Daha fazla bilgi sahibi olursunuz Ayrica agdadan da bulaş olabilir
teşekkür ederim internetten bakıyorum iyice kafam bulanıyor. evet ağdadan bulaşma riskide çok yüksekmiş. 6 ay sonra düğünüm olucak. düğün öncesi yaktırmalıyı mıyım onda emin olamıyorum ama eğer bulaşıcıysa eşimede asla bulaştırmak istemiyorum.zara zarar verir diye aşırı korkum var. bakalım

Isıtılan ağdadan bulaşma bence imkansıza yakın bir şey kaç derecede ısıtılıyor virüs falan kalmaz. Başlıklı ağdalardan geçiş olabilir belki ayrıca başka bir kadın doğumcuya daha görünün. Vestibuler papillomatozis olabilir vajinanın anatomik varyantı olarak kabul ediliyor aynı hpv gibi saplı yapılar oluyor vulva kısmında bence başka bir doktora daha baktırın. Hpv aşılarınızıda olun hazır cinsel ilişkiniz hiç olmamışken düğünden önce zaten aşı takvimide tam 6 ay sürüyor toplam 3 doz.

çok teşekkür ederim haklısınız , başka bi kadın doğumcuya görüşmemde fayda var

arkadaşlar genital siğil hpv olmadan asla cıkmaz maalesef eğer varsa direkt gardasil aşısı vurulun sigarayı azaltın veya bırakın ki %99 'a yakın cinsel yolla bulaşır cok nadiren temassız bulasıyor

Hpv sadece rahim ağzı kanseri değil anüs gibi bir çok kansere sebeb verebiliyor o yüzden benimde makatta vardı genel cerrahada gittim muayene oldum sadece jinekologda değil diğer doktorlara gidip görünmekte fayda var içimiz rahat olur en azından

Kızlar, size güzel bir haberim var ,geçen hafta ege üniversitesi jinekoloji onkoloji bölümünde randevu aldım ,sıvı bazlı smear ve hpv testi verdim ,aynı anda doktorum biyopsi için kolposkopi günü verdi ,3 yıldır kolposkopi olmamıştım , Hpv 31, hpv 51 ve hpv 66 vardı bende ,işin aslı kendimi kötü sonuçlara hazırlamıştım ve sonuçlar 1 haftada geldi ,ben şoookkkkk....

Hpv tarama testim negatif çıktı , vücudum temizlemiş hepsini ...smear ise hafif düzeyde kronik servisit çıktı , doktorum kronik servisit için ilaca gerek bile yok , biyopsi iptal ,kurtuldun , yıllık kontroller devam ,her yıl hpv ve smear vercen dedi ...

3 yıllık kabusum bitti sonunda ,çok mutlu oldum ...Darısı sizin bu başınıza...merak etmeyin bir şekilde bu lanet virüs gidiyor , sizi terkediyor ...Psikolojinizi kimse için bozmayın sakın ,kendinizi sevin ....

Canım benimde sonucumda hafif düzeyde kronik servisit çıkmış bu ne demek rahim ağzında yara mı oluyor. Doktora gitmeme de daha var. Sana ne demişti doktor bununla ilgili yardım edersen sevinirim

Canım benimde sonucumda hafif düzeyde kronik servisit çıkmış bu ne demek rahim ağzında yara mı oluyor. Doktora gitmeme de daha var. Sana ne demişti doktor bununla ilgili yardım edersen sevinirim
Valla canım Dr ilaca gerek yok dedi servisit için ...bazen beyaz akıntım oluyordu benim , çok sık değil tabi ...yani enfeksiyon...

Valla canım Dr ilaca gerek yok dedi servisit için ...bazen beyaz akıntım oluyordu benim , çok sık değil tabi ...yani enfeksiyon...
Ay çok korktum sonucu öyle görünce hiçbir belirtim de yoktu. Hafif düzeyde kronik servisit yazıyor. Neden kronik yazılmış onu da anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…