Aynen mantıklı. Teşekkürler :))Gidebilirseniz eğer farklı ilçedeki hastaneden randevu alsanız hem içiniz rahat olur
Rica ederimAynen mantıklı. Teşekkürler :))
Merhaba bende de anlattığınıza benzer oluşumlar gözlemledim yazınızı okuyunca içime biraz olsun su serpildi diyebilirimhanımefendi çok geçmiş olsun ama benimki siğil değil.İlişkim falanda yok zaten bulaşıcı bir şey değil başkasından bana bulaşmadı benden başkasına bulaşamaz çünkü dediğim gibi benimki vestubular papilla. Yani dilimizde olan papillalardan.Doktor bana zaten siğil olsa yakardım ama kendi yapısı bu zararsızdır dedi, öyle zaten. Ben görüntüsünü sevmiyorum
Vajinal varise baktiniz mi internetten?Hamilelikte olabiliyormuşHanımlar merhaba bilgisi olan lütfen yazabilir mi. Genital bölgemde morumsu kahverengi gibi birşey çıktı ama ben siğile benzetrmiyorum. Karantina da oldugum için doktora da gidemiyorum nedir acaba bu 7.5 aylık hamileyim
Cinsel hastalıklara baktirdiniz miHanımlar hiç yeşil akıntısı olup enfeksiyonu olan var mı aranızda ? üç aydır tedavi görüyorum halen geçmedi en son iğne tedavisi uygulandı.
Bu durumu yaşayan varsa bilgilendirebilir mi ?
Merhaba evli msiisnz eğer evliyseniz eşiniz bu durumdan etkilendi mi bulaş riski nedir evliliktemerhaba, bende hpv 16 cin 3 çıktı süreci anlatayım. henüz atlatmış değilim fakat bilgilendirmek istedim. genellikle cin2 ve cin3 e eğer çocuk sahibi olmadıysan leep işlemi yapılıyor. leep ile o bölge bir nevi traşlanıyor ve alınan parça patolojiye gönderiliyor. bu işlemle hem o bölge temizleniyor hem de anormal hücre gerçekten cin2 ya da hangi seviye çıktıysa kolposkopide gerçek durumu kesinleştiriliyor. leep işleminde şöyle bir durum var benim başıma da geldi. bu bölge traşlandığı için (traşlanmadan kastettiğim ince bir dilim çıkarılıyormuş gibi düşünebilirsin) bu anormal hücrelerin olduğu bölgenin tamamı çıkarılamıyabiliyor. çünkü rahim ağzı boyunu azaltmamak adına zaten bu traşlama denilen işlem yapılıyor yani leep işlemi. aynı zamanda cerrahi sınır denilen bir tabir var bu da şu demek oluyor eğer cerrahi sınırlar pozitif ise tüm anormal hücreli bölgenin tamamı alınamadı; cerrahi sınırlar negatif ise tüm bölge temizlendi demek. bende bu bahsettiğim cerrahi sınırlar pozitif çıktı ve leep işlemini tekrar yapacaklar. sonra tekrar bakılacak tamamı alındı mı alınamadı mı diye. leep işlemini 3 kez yaptıranları bile okudum tabi bu işlemi ne kadar yaptırırsan rahim ağzı boyutu o kadar işlem görüyor. doktorum bana 2.kez yapmamız gerekiyor fakat bu işlemden ötürü ilerde erken doğum ve düşük riski olabilir bilgin olsun dedi. şuan ben de iyileşme aşamasındayım ilk leep olalı 3 hafta oldu daha. iki hafta sonra tekrar gidicem 2.leep işlemi için. süreç bu şekilde ilerliyor eğer negatif çıksaydı belli aralıklarla takip edilecektim. bu arada maalesef ilaç tedavisi yok buna sebep olan virüs kaynaklı olduğu için. tabi bazı doktorlar bağışıklığı güçlendirmek adına ek takviye falan söylüyorlarmış ama ben 2 doktora gittim ikisi de ilacı yok bağışıklığını güçlendirmen lazım dedi. bunu da dengeli beslenerek spor yaparak ve özellikle sigara içiyosan bırakarak yapabilirsin. bu şekilde virüs vücudundan atılır tekrar oluşma riski azalır bence. Tabi sen doktoruna da sorarsın bunları zaten.
Umarım bu bahsettiğim işlemler senin adına daha güzel sonuçlanır. şimiden geçmiş olsun :) inşallah kurtuluruz dediğin gibi...
Merhaba bende dış dudak kısmında bı tane çok küçük et beni gibi bı et parçası var ama bende yıllardır var ilk fark ettiğim 15 yada 16 yaşındaydım doktor size tam olarak ne dedi bende doktora gittiğimde bişey yok demişti Benmde aklıma takilmistu siğil olsa derdi heraldeHanımlar genital bölge mi ilk defa kontrol ettim et beni gibi şeyler vardı kendi prof jinekolok onkoloji doktoruma gittim makat bölgeme kadar baktı kontrol etti hiçbirşey yok dedi herhangi bir siğil vs olmuş olsa bu doktor anlardı değil mi
merhaba, hayır evli değilim fakat erkek arkadaşımla 3 yıldır beraberiz neredeyse ve o da doktora gitti doktor kız arkadaşında varsa sende de vardır demiş. kimin kime bulaştırdığı bilinemiyor ama birinde olunca genelde diğerinde de oluyor eğer korunmasız hiç olmadıysa ilişki onda oran daha da düşüyor ama korunma olduğu halde bulaş da olabiliyor. yine bir doktora danışın isterseniz. öğrendiğim kadarıyla erkekler için bir tedavi yok testi de özellerde yapılıyor kliniklerde sanırım. onu da araştırırsınız öğrenmek istiyorsanız nereler yapıyor tam bilmiyorum çünkü.Merhaba evli msiisnz eğer evliyseniz eşiniz bu durumdan etkilendi mi bulaş riski nedir evlilikte
Hiçbirşey demedi sadece hiçbir sorun yok dedi bende siğil olmalarından korkuyorum değil dimi dedim hayır dediMerhaba bende dış dudak kısmında bı tane çok küçük et beni gibi bı et parçası var ama bende yıllardır var ilk fark ettiğim 15 yada 16 yaşındaydım doktor size tam olarak ne dedi bende doktora gittiğimde bişey yok demişti Benmde aklıma takilmistu siğil olsa derdi heralde
O Zaman için rahat olsun diyecek ama brnm de icm rahat değil benim doktorum da hiç birşeyin yok dedi hatta başka bı dktora sordum muayene oldum olsaydı görürdü ve söylerdi dediHiçbirşey demedi sadece hiçbir sorun yok dedi bende siğil olmalarından korkuyorum değil dimi dedim hayır dedi
Ben normal de çok pimpirikliyim tek güvencem hem prof hem de jinekolog onkoloji doktoru olması. Yani adamin işi bu iyice inceledi bir hpv testi bile istemedi özelde oldugu halde. Ama bana o profa gitmeden önce devlet tte pratisyen bu siğil demişti moralimi bozmuştuO Zaman için rahat olsun diyecek ama brnm de icm rahat değil benim doktorum da hiç birşeyin yok dedi hatta başka bı dktora sordum muayene oldum olsaydı görürdü ve söylerdi dedi
Evde kiminle yaşıyorsunuz. Acaba banyoda falan oturduğunuz yerle alakalı olabilirmiMerhaba, genital bölgemde siğil çıktı ve doktor HPVye bağlı olduğunu söyledi.Herhangi bir cinsel birlikteliği geçin yakınlaşmam bile olmadı.Erkek arkadaşım bunun mümkün olmadığını söylüyor ve bana inanmıyor.Benzer durum yaşayanınız ve yakınında yaşayan var mı?
Bende sigil gbi degil ama beyaz kabarciklar var ama cok kabarcik seklinde degill yuzeysel vajina girisinfe dis tarafta 4 5 tane kasiyinca belirginledsiyor. Ilk hpv zamanlarmda da boyleydm korkuyirm randevu alicam baktrcam 4 sene oldu aslinda ama umarim mantar vsdir.Arkadaşlar bende 5 aylık evliyim eşimde siğil çıkmıştı hiç anlamadık o arada orallr ilişkimiz de oldu beni en çok korkutan ağzıma geçmiş midir oldu buna takıp durdum ben. Eşim yaktırdı ve ona eşinizde kadın doğuma gitsin denildi gittim smear yapıldı temizdi sonra hpv testi yapıldı araştırma hastanesinde da hard Dick negafit yazıyordu yani doktorum bana yüksek riskli tipler olmadığını söyledi bu arada bende de bir tane siğil çıktı cildiyede dondurdum tekrar kontrole gidicem ve çok bilgi de alamadım kafamda hep sorular vardı ağzıma ya geçmişse en çok bunu düşünür oldum. Şuan siğiller le ilgili kontrollere gidicez yine o arada rahat duramadım takmış durumdaydım ağzıma geçmişse diye her şeyi okumam psikolojimi bozdu sanırım Özel hastanede bir kadın doğuma gittim anlattım öyle pozitifti ki Allah razı olsun gayet temiz çıkmış dedi testin ve aktif siğil yoksa normal doğum bile yapıyoruz dedi hocam ya ağzıma geçmişse dedim o da vücut onu temizlemiştir o kadar çok takma sen dedi.bana bir jel yazdı baya pahalıymış daha almadım onu kullan dedi kullandığında da eşinle birlikte ol dedi o sanırım mikropları hpv yi fln temizleyecek hiç duymadım dedim 2 senelik fln dedi bilmiyorum artık bende paylaşmak istedim zaten siğili daha yeni yatırdık o jeli de alıcaz ama bu doktordan sonra kafam biraz daha rahatladı inş herkes kurtulur bu hastalıktan derdi veren Allahım dermanı da verir bir de bebiş düşünüyorduk bunları duyunca korktuk kaldı hepsi şimdi folik asit te kullanıcam 3 ay bir de bu jeli inş sonra da artık bebiş için uğraşırız.dojtoruma ağzıma geçmişse çocukları öptüğümde geçer mi dedim o kadar kolay olmaz dedi öyle kolaysa herkes hasta olurdu dedi bizde dokunmayalım sana dedi vücudun bunu temizliyor dedi benim başımdan geçenler bunlar. Siğili olan arkadaşlarıma özür dileyerek soruyorum sizin oral seks olmadı mı bununla ilgili endişelerini var mı ağzıma geçmiş midir ya da öptüğümde çocuklara fln geçer mi lütfen bu konuda bana biraz bilgi verin sadece daha çok taktığım bu benim doktorum gayt iyi ve rahattı ama işte. Uzun oldu hepinize rabbim sağlık sıhhat versin duamdasınız arkadaşlar
Bende sizin gibi tüm smearler temizdi ama içim rahat değildi doktor değiştirdim kolposkobi yaptı cin 1 geldi dusuk dereceli korkmana gerek yok dedi takip edicez dedi 5 ay sonra tekrar gidicem
Hangi dr acabaBen normal de çok pimpirikliyim tek güvencem hem prof hem de jinekolog onkoloji doktoru olması. Yani adamin işi bu iyice inceledi bir hpv testi bile istemedi özelde oldugu halde. Ama bana o profa gitmeden önce devlet tte pratisyen bu siğil demişti moralimi bozmuştu
O bende de oluyor bazen ve hpv de yaptirdim bisey cikmadiBende sigil gbi degil ama beyaz kabarciklar var ama cok kabarcik seklinde degill yuzeysel vajina girisinfe dis tarafta 4 5 tane kasiyinca belirginledsiyor. Ilk hpv zamanlarmda da boyleydm korkuyirm randevu alicam baktrcam 4 sene oldu aslinda ama umarim mantar vsdir.(