Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhabalar benimde genital bölgemde yaklaşık 3yıl önce siğilimsi şeyler çıktı internette araştırdım cinsel yolla bulaşıyormuş ama bakireyim ve hiç cinsel ilişkiye girmedim doktora gittim mantar ilacı verdi fakat geçmedi çoğaldı başka doktora gittim bana gelişim çağında olduğum için normal dedi fakat bazen ağrı ve kasıntı yapıyor baska doktora gittim o da aynı şekilde baska bir krem ve ilaçlar verdi enfeksiyon kaptığını söyledi kullandım ama hiç bir şeye yaramadı ne yapacağımı bilmiyorum.

Aynı şeymi bilmiyorum ama benim de rahimde "polip" vardı etbeni gibi küçük bi et parçasıymış, anesteziyle kesilerek alındı yakılmadı, bir ay oldu daha tekrar çıkarmı bilmiyorum inşallah çıkmaz
Ya benim de sivilce gibi bir şey vardı ve acı duyuyorum fakat çok korkuyorum doktora muayene ettirememiştir korkudan et beni dedi ama aynı sivilce gibiydi

Genital siğiller pek çok sebebe bağlı olarak gelişebilir. HPV virüsü de bunların başında gelir. Ancak HPV virüsü, rahim ağzı kanseri risk faktörü oluşumuna sebep olur. Bu nedenle erken zamanda servikal biyopsi yaptırsanız iyi olur. Özellikle tekrarlayan siğiller için bu önemlidir.

Merhaba arkadaşlar eşim de siğil çıkması sebebiyle tüp bebek yaptırdığım doktorum her ihtimale karşın benden hpv ve smear testi aldı. Smear testim temiz ama hpv 56/59/66 pozitif geldi. Doktorum korkma smear temiz dedi. Her ihtimale karşı beni arkadaşı başka bir doktora yönlendirdi. Yarın jinekoloji onkoloji doktorundan randevum vardı. Şimdi aradılar doktorun ameliyatı çıkmış haftaya çarşamba gününe ertelediler. Vulvamda 3 aydır geçmeyen kaşıntım var. Başka doktora göstermiştim. Önemli bir şey değil dedi krem verdi ama kaşınma ara ara tekrarlıyor. Çok korkuyorum. Amh çok düşük bebek istiyorum. Bir de bu çıktı. Sonuç kötü gelirse tüp bebeğe de ara vereceğim. Kendimi çıkmazda hissediyorum.
Tekrardan merhaba arkadaşlar dün akşam patoloji sorucum çıktı. Cin1 geldi. Bugün 16.00 gibi randevum var. Bakalım doktor ne diyecek. Smear testine karşı hiç güvenim kalmadı. Üstelik 1 yıl için de 3 tane smear vermiştim. Hepsi temiz gelmişti.

Tekrardan merhaba arkadaşlar dün akşam patoloji sorucum çıktı. Cin1 geldi. Bugün 16.00 gibi randevum var. Bakalım doktor ne diyecek. Smear testine karşı hiç güvenim kalmadı. Üstelik 1 yıl için de 3 tane smear vermiştim. Hepsi temiz gelmişti.
Cin1 takip ediliyor zaten,Dr genelde müdehale etmiyor ...Rahat ol ....cin 2 bile korkunç değil...cin 3 sıkıntı , onu da zaten leep ve takip ile temizliyorlar .....Moralini bozmaya gerek yok düzenli kontrol gittiğin sürece ... Geçmiş olsun...

Cin1 takip ediliyor zaten,Dr genelde müdehale etmiyor ...Rahat ol ....cin 2 bile korkunç değil...cin 3 sıkıntı , onu da zaten leep ve takip ile temizliyorlar .....Moralini bozmaya gerek yok düzenli kontrol gittiğin sürece ... Geçmiş olsun...
Çok teşekkür ederim. Evet dediginiz gibi doktor 1 yıl sonra smear ve hpv testi yaptırırsın dedi.

Bende sizin gibi tüm smearler temizdi ama içim rahat değildi doktor değiştirdim kolposkobi yaptı cin 1 geldi dusuk dereceli korkmana gerek yok dedi takip edicez dedi 5 ay sonra tekrar gidicem

Bende sizin gibi tüm smearler temizdi ama içim rahat değildi doktor değiştirdim kolposkobi yaptı cin 1 geldi dusuk dereceli korkmana gerek yok dedi takip edicez dedi 5 ay sonra tekrar gidicem
Bana doktorum "normalde 6 ay ama sen 1 sene sonra gel" dedi. Hatta ilacı var mı dedik. "Vajinal fitil varmış senin kullanmana gerek yok daha yenisiniz" dedi. Smear hep normal geldi ama kolposkopi de cin1 geldi dedim. "Normal çünkü hpv pozitif dedi. Kendiliğinden geriler dedi."

Fitili ilk defa duydum canım benim enfeksiyon problemimde olduğundan fitil kullandım ama hpv için değildi yani ahcc başlattı doktorum evet cin1 de müdahale etmek istemiyorlar çünkü büyük oranda kendiliginden geçiyor diyor doktor inşallah hepimiz en kısa sürede sağlığımıza kavuşuruz bagisikligina dikkat et bir de morel çok önemli

Merhaba arkadaşlar, size bir sorum olacak. Leep sonrası vajinanınzda yanma ve acı tarzı bir his yaşadınız mı? 3 hafta geçti kanamam yeni bitti fakat şimdi de bi acı başladı. Enfeksiyon olabilir mi diye aklıma takıldı ama kasıklarımda bir ağrı vs yok. Cevaplarsanız çok sevinirim...

sağol canım.bi ilaç var asit şeklinde kulak pamuğuyla siğil üzerine uyguluyosun.o siğilleri yakıyor yani yok ediyor.bazen uyuyup bi daha tekrarlamıyomuş ama bazen de tekrar edebiliyomuş.benim tekrar ediyo malesef.bi de lazerle yakma yöntemi varmış bursaya dönünce onu denemeyi düşünüyorum.benden size tavsiye aşısı var rahim ağzı kanseri için.onu mutlaka vurdurun.26 yaşına kadar diye biliyorum.ben çok pişmanım vurdurmadığım için.
HPV aşıları 40 yaşına kadar vurdurulA biliyor

Merhaba arkadaşlar bende de hpv 18 CIN2 çıktı haftaya doktora gidicem nasıl bir yol izlicem onu öğrenicem.Benim durumumda olupta iyileşen varmı? Tedavi olarak ne uygulandı ilaç vs deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz.İnşallah hepimiz kurtuluruz bu hastalıktan 🌸🙏

Merhaba arkadaşlar bende de hpv 18 CIN2 çıktı haftaya doktora gidicem nasıl bir yol izlicem onu öğrenicem.Benim durumumda olupta iyileşen varmı? Tedavi olarak ne uygulandı ilaç vs deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz.İnşallah hepimiz kurtuluruz bu hastalıktan 🌸🙏
merhaba, bende hpv 16 cin 3 çıktı süreci anlatayım. henüz atlatmış değilim fakat bilgilendirmek istedim. genellikle cin2 ve cin3 e eğer çocuk sahibi olmadıysan leep işlemi yapılıyor. leep ile o bölge bir nevi traşlanıyor ve alınan parça patolojiye gönderiliyor. bu işlemle hem o bölge temizleniyor hem de anormal hücre gerçekten cin2 ya da hangi seviye çıktıysa kolposkopide gerçek durumu kesinleştiriliyor. leep işleminde şöyle bir durum var benim başıma da geldi. bu bölge traşlandığı için (traşlanmadan kastettiğim ince bir dilim çıkarılıyormuş gibi düşünebilirsin) bu anormal hücrelerin olduğu bölgenin tamamı çıkarılamıyabiliyor. çünkü rahim ağzı boyunu azaltmamak adına zaten bu traşlama denilen işlem yapılıyor yani leep işlemi. aynı zamanda cerrahi sınır denilen bir tabir var bu da şu demek oluyor eğer cerrahi sınırlar pozitif ise tüm anormal hücreli bölgenin tamamı alınamadı; cerrahi sınırlar negatif ise tüm bölge temizlendi demek. bende bu bahsettiğim cerrahi sınırlar pozitif çıktı ve leep işlemini tekrar yapacaklar. sonra tekrar bakılacak tamamı alındı mı alınamadı mı diye. leep işlemini 3 kez yaptıranları bile okudum tabi bu işlemi ne kadar yaptırırsan rahim ağzı boyutu o kadar işlem görüyor. doktorum bana 2.kez yapmamız gerekiyor fakat bu işlemden ötürü ilerde erken doğum ve düşük riski olabilir bilgin olsun dedi. şuan ben de iyileşme aşamasındayım ilk leep olalı 3 hafta oldu daha. iki hafta sonra tekrar gidicem 2.leep işlemi için. süreç bu şekilde ilerliyor eğer negatif çıksaydı belli aralıklarla takip edilecektim. bu arada maalesef ilaç tedavisi yok buna sebep olan virüs kaynaklı olduğu için. tabi bazı doktorlar bağışıklığı güçlendirmek adına ek takviye falan söylüyorlarmış ama ben 2 doktora gittim ikisi de ilacı yok bağışıklığını güçlendirmen lazım dedi. bunu da dengeli beslenerek spor yaparak ve özellikle sigara içiyosan bırakarak yapabilirsin. bu şekilde virüs vücudundan atılır tekrar oluşma riski azalır bence. Tabi sen doktoruna da sorarsın bunları zaten.
Umarım bu bahsettiğim işlemler senin adına daha güzel sonuçlanır. şimiden geçmiş olsun :) inşallah kurtuluruz dediğin gibi...

Kizlar merhaba bende de genital siğil var artık son çare aldara krem aldım. 1 haftadır suruyorum. Pazartesi- Çarşamba - cuma ama ne yanma var ne bir sey. arkamda olduğu için göremiyorum da acaba ise yaramiyor mu.

Özel bir doktor buldum smear ve hpv testini 1500 gibi ücrete yapıyor. Şimdi hpv pozitif gelirse tipleme de geliyor mu? Ve kronik mantarım var yıllardır geçmiyor. Bu sekilde smear yapar mı doktor ya da hpv sonucunda farklı bir sonuç çıkmasına sebep verir mi? Birisi beni aydınlatabilir mi..

Kizlar merhaba bende de genital siğil var artık son çare aldara krem aldım. 1 haftadır suruyorum. Pazartesi- Çarşamba - cuma ama ne yanma var ne bir sey. arkamda olduğu için göremiyorum da acaba ise yaramiyor mu.

Özel bir doktor buldum smear ve hpv testini 1500 gibi ücrete yapıyor. Şimdi hpv pozitif gelirse tipleme de geliyor mu? Ve kronik mantarım var yıllardır geçmiyor. Bu sekilde smear yapar mı doktor ya da hpv sonucunda farklı bir sonuç çıkmasına sebep verir mi? Birisi beni aydınlatabilir mi..
Merhaba araştırma hastanesinde ücretsiz yapıyorlar smear testinide hpv yide

Yaşım 27 yapılıyor mu ? Bir de açk söylemek gerekirse devlet veya üniversiteye gitmek istemiyorum. Bekarım ve küçük bir şehirde yaşıyorum. Saçma sapan şeylere maruz kalıyorum.

Yaşım 27 yapılıyor mu ? Bir de açk söylemek gerekirse devlet veya üniversiteye gitmek istemiyorum. Bekarım ve küçük bir şehirde yaşıyorum. Saçma sapan şeylere maruz kalıyorum.
Hasta gizliliği diye birşey var duyulacağından şüphe ediyorsanız eğer. Birşey olmaz yani eğer maddi durumunuz iyiyse özelede gidebilirsiniz tabi seçenek sizin 💁‍♀️

Hasta gizliliği diye birşey var duyulacağından şüphe ediyorsanız eğer. Birşey olmaz yani eğer maddi durumunuz iyiyse özelede gidebilirsiniz tabi seçenek sizin 💁‍♀️
Aynen biraz bundan korkuyorum hatta baya korkuyorum. Maddi durumum çok iyi değil ama mecburum öyle söyleyeyim. Hastane de çalışan birisi keşke açıklama yapsa rahatlarım da.. teşekkür ederim bu arada

Aynen biraz bundan korkuyorum hatta baya korkuyorum. Maddi durumum çok iyi değil ama mecburum öyle söyleyeyim. Hastane de çalışan birisi keşke açıklama yapsa rahatlarım da.. teşekkür ederim bu arada
Rica ederim ama dediğim gibi ücret ödemenize gerek kalmaz o yüzden söylemek istedim 🌹

X