- 9 Mart 2022
- 2.300
- 1.782
- 39
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hpv testiyle vücudunuzda bu virüsün var olup olmadığına bakılıyor. smear testi ise, bu virüsün var olduğu durumda yarattığı hücre değişikliği enfeksiyon gibi hallere bakılıyor. hpv negatif çıkmışsa smear yaptırmasaniz da olur.Hanimlar benim hpv negatif cikti, fiziksel bi sikayetim de yok.Smear.dan farkli mi yoksa smear.ın kapsamlisi mi bu hpv?Ayrica smear yaptirmak gerekiyor mu ben Ketem.de yaptirdim.
Propolis varya direk kurutuyor sizin yönteminiz nedirBahsettiğiniz sigilin nasıl geçtiğini biliyorum. Bağışıklığınız düştüğünde akıntınız çok olduğunda çıkıyor genelde. Birde cinsel ilişki yolu ile bulaşıyor ama tedavisi kolay. Kendi başınıza evde siğilden kurtulabilirsiniz. Doktorum nasıl kurtulacağımı anlatmıştı. Bu dertten muzdarip olanlar varsa ne yapması gerektiğini anlatabilirim
Bendede vardı 10 tane falan kan toplanmış gibi içi küçük küçük birde dizimde var o biraz büyük bununla ilgili 3 jinekolog 2 cildiyeye gittim damar beni hpv değil dediler ama benim dediğim mor kan var gibi içinde kahverengi dediğiniz nedir bilmiyorum işte o siğil olabilir belkiVajinal varise baktiniz mi internetten?Hamilelikte olabiliyormuş
2 gün önce çok güvendiğim bir jinekologa sordum 50 55 yaşından sonrasına önermiyoruz yaptırabilir sakınca yok ama gerek yok dediHPV aşıları 40 yaşına kadar vurdurulA biliyor
Ben varım canım Nalet olası akıntıdan neler çektim 6 aydır koku falan yok son zamanlarda kasık ağrısı yapmıştıHanımlar hiç yeşil akıntısı olup enfeksiyonu olan var mı aranızda ? üç aydır tedavi görüyorum halen geçmedi en son iğne tedavisi uygulandı.
Bu durumu yaşayan varsa bilgilendirebilir mi ?
Hangi enfeksiyon dan kaynaklanyrdu akintinZBen varım canım Nalet olası akıntıdan neler çektim 6 aydır koku falan yok son zamanlarda kasık ağrısı yapmıştı
Ne zaman leep oldunuz kaç yıl oluyor tekrarladı mı bir dahaArkadaşlar hpv testi yaptırmanın bize hiç bir faydasi yok. Sadece tipini öğrenmiş oluyorsunuz zararlı tipi mi değil mi diye. Burada onemli olan smear testi. Rahim ağzında lezyon oluştu ise zaten yüksek ihtimal 16 veya 18 e sahipsiniz demektir. Ya da çok düşük bir ihtimal hpv degilsinizdir yine de başka sebeplerle rahim ağzında lezyon oluşmuştur. Şunu da belirteyim ki rahim ağzında oluşan bu lezyondan yüksek oranda zaten hpv sorumlu. Ben yıllar önce ilk kez smear yaptırdim rahimde cin 1 lezyonları geldi ille hpv testi istedim ama doktorum leep yapacağini hpv testinin gerek olmadığını ve tedavimizde arti eksi hiçbir etkisinin olmayacağını, bu lezyonlarin sebebinin zaten yüksek oranda hpv ye bağlı olduğunu söyledi. Ama ben ille istedim simdi düşünüyorum hiç gereği yokmuş. Bir daha da yaptırmadım zaten sadece yıllık smearlarimi yaptırıyorum düzenli. Bugun negatif gelmesi hiç onemli deil çünkü o artık benim vücudumda ise uyuyor negatif geliyor olabilir. Bagisikligim dusunce tekrar pozitif olabilir.
Merhaba son durumunuz nedir? Benim de cinsel ilişkim ağrılı geçiyor ve bekarlıktan beri akıntım her gün var. 4 ay önce desiğil oluşumu gözlemledim. 2 gün önce de jinekoloğa gittim smear testi istedi ama hpv istemedi. Bir de fitil verdi. Yakacağız dedi ya da önce aldara kullan dedi. Genital bölgede siğil 2 tane ne azaldı ne çoğaldıMerhaba bende sizden yardım ve bilgi rica ediyorum. Lütfen okuyan bilgisi olan var ise yazmasını rica ediiyorum. 1 temmuzda doğum yaptım 2 ay sonra akıntı ve ilişki sırasında yanma ağrı şikayeti ile araştırma hastanesine gittim. Pup Smear ve hpv alındı. Hpv negatif hepsi tüm çeşitlerinde. Ama Smear pozitif çıktı. Asc-H (hsıl) yani yüksek riskli deniyor. Koloposkopi ve biyopsi önerdiler. Kanser değil ama ilerde yol açabilir dediler. Bir çok jinekoloji onkolog ile görüştüm doğum sonrası ve emzirme sürecinde böyle hücreler görüşebilir dendi. Ayrıca bende ciddi iltihap var iken Smear alındı. Buda kötü çıkmasına neden olabilir dediler. Pazartesi istenen işlemleri yaptıracağım. Bilgili olan yaşayan çevresinde duyan varsa yazabilir mi. Bana hpv negatif o çok iyi diyorlar. Hatta bir doktor hpv negatif Smear yüksek riskli ama biyopsi büyük ihtimal temiz gelecek dedi. Yaşım 33. Şimdiden teşekkür ederim.
4 yıldır hiç tekrarlamadı değil mi bir daha leep olmadınızBen leep olalı 4 yil oldu o zaman cin2 idi yaklaşık 2 aydir beyaz sivicler ckti kasiniyor ama nisanve kasimda smeralrrim temiz gelmisti akinti vs yok gecti ama iste taa o yillarda da boylr kasinti ile baslamsti gerci suan o ladar kasinmio ama o zamanlardaki gni beyaz dokununca deriden farkli ama siğil olmayanseylrr var biktim ya
Bende siğil çıkacağı zaman veya çıktığında kaşıntı ve batma hissi oluyordu evet. Ama onun haricinde olmuyordu.Kizlar hpv batma ve kasınti yapar mi ya böyle bir sıkıntısı olan varmi ki acaba Bayadır yoktu şimdi yine arada batma ve kasinti başladı ahcc de kullanıyorum 5.ayimdayim neden böyle bir şey oldu anlamadım
Ne renk acaba siğilsağol canım.bi ilaç var asit şeklinde kulak pamuğuyla siğil üzerine uyguluyosun.o siğilleri yakıyor yani yok ediyor.bazen uyuyup bi daha tekrarlamıyomuş ama bazen de tekrar edebiliyomuş.benim tekrar ediyo malesef.bi de lazerle yakma yöntemi varmış bursaya dönünce onu denemeyi düşünüyorum.benden size tavsiye aşısı var rahim ağzı kanseri için.onu mutlaka vurdurun.26 yaşına kadar diye biliyorum.ben çok pişmanım vurdurmadığım için.
Canım telaslanma sigil olabilir ama olmayadabilir hamileymissin rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin doğumuna az varsa istersen doğumdan sonra yaptır smear bence eşinin sigil mi değil mi belli olsun sende ona göre doktoruna konuşursun o seni yönlendirirYardimci olur musunuzz aklim cok karisti .
Esim daha once genital bolgesinde sigil oldugunu ve yaktirdigini soylemisti simdi yine sigile benzer bir sey gordu urolojiye gitti doktor tam teshis koymamis cildiyeye yonlendirdi.
Hpv mi demek bu.
Ben smear testi yaptirsam bende olup olmadigi cikar mi ? Ve hamileyim hamileyken yapilir mi smear.