Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba herkese. 5-6 yıl önce eşimle yeni sevgiliyken kasık bölgesinde siğilleri olduğunu farkettik. Çok da bilinçli değildi bu konuda, ben gibi bir şeyler çıktığını söyledi, ben farkettim siğil olduğunu. Benden birkaç ay önce yaşadığı ilişkisinden geçmiş olduğunu düşündük. Biraz kavga gürültü oldu aramızda ama benden önce yaşanmış bir şey ne denebilir ki.. Neyse yaktırdı tedavisini oldu, ben de hpv için test verdim negatif çıktı olay kapandı. Sonra da evlendik.

Şimdi bu olaydan 5-6 yıl sonra yine 1 tane siğil farkettim kasığında. Sorduğumda bir süredir olduğunu ama yine kavga etmemek için bana söylemediğini söyledi. İnanılmaz sinirlendim böyle bir bencillik yapmasına ve sağlığımı tehlikeye atmasına. Sonradan da içimde bir şüphe oluştu biriyle ilişkiye mi girdi diye. Bunca zaman sonra tekrar edebilen bir şey mi bu gerçekten? Siğillerin hepsi yakılıp iyileşmişti, iyileştikten bunca zaman sonra gerçekten tekrar ortaya çıkabilir mi?

Bu durumu ona ima ettiğimde büyük kavga ettik. Öyle bir şey olsa senden gizli gidip yaktıramaz mıydım dedi. Nasıl böyle bir şey düşünürsün, evet kavga etmeyelim diye sakladım ama bu kadar derin düşünerek saklamadım. Önemsemedim biliyorum hata ettim dedi. Aldattığına dair de hiçbir bulgu yok yani, aynı iş yerinde çalışıyoruz beraber gidip geliyoruz nerdeyse devamlı beraberiz. Ama gizlemesi çok mide bulandıran bir hareket degil mi sizce de? Gelip düzgünce söyleseydi bende yine bunlar tekrar etmeye başladı diye daha iyi olmaz mıydı? Hiç etrafınızda duydunuz mu bunca yıl sonra tekrar eden siğil vakası?

canim merhaba esimde cikmisti evliligimizin ilk yilinda gidip yaktrmisti o da 2.5 yil sonra yine cikti aldattigini sanmiyorum ama bilemem tabi orasi karanlik.dr yakilmasi hpv nin vucuttan atilmasi anlamina gelmedigini yine cikabilecegini soylemisti. yine cikmis olmasi normal bana kalirsa. siz de baktirdiniz mi hpv testine?

İlk sefer oldugunda baktırmıştım, şimdikini daha dün öğrendim. Dünden beri çok canım sıkkın. Ben de baktıracağım mecburen.

İlk sefer oldugunda baktırmıştım, şimdikini daha dün öğrendim. Dünden beri çok canım sıkkın. Ben de baktıracağım mecburen.
evet evet baktirin esinizde bu surecte belirtisiz tasiyici olarak devam etmis olabilir surec. benimde esimde ilk ciktiginda baktirmis nefatif sonucu almistim sonra ki testte pozitif ciktimZ

evet evet baktirin esinizde bu surecte belirtisiz tasiyici olarak devam etmis olabilir surec. benimde esimde ilk ciktiginda baktirmis nefatif sonucu almistim sonra ki testte pozitif ciktimZ
2-3 aydır varmış ve kavga etmeyelim diye bana söylemiyormuş. Kavga etmek benim sağlığımdan daha önemli çünkü. Erkeklerin bu umursamaz sorumsuz kafasını 1 günlüğüne yaşamak istiyorum bazen.

Bazı videolar izledim yıllar sonra tekrar çıkablir diyor doktorlar. Böyle olduğuna inanmak istiyorum, beni aldattığını düşünmüyorum adamla hep dip dibeyiz. Ama işte 5 6 yıl süre çok uzun geldi bana tekrarlaması için. Öyle pislik bir hastalık ki tekrar ettikçe insanın kafasını kurcalar, ya eskisinin tekrarı değilse diye bilmiyorum ben mi artık şüpheci oldum. Hiç iyi degilim dunden beri.

evet evet baktirin esinizde bu surecte belirtisiz tasiyici olarak devam etmis olabilir surec. benimde esimde ilk ciktiginda baktirmis nefatif sonucu almistim sonra ki testte pozitif ciktim
soyle siylryeyim, erkeklerde birden fazla tip olup kulucka sureleri farkli olabiliyor. o yuzden aldatilma kism daha ikimci planda. onceki cikan sigil farkli tip simdiki farkli bile oluyor olabilir sizde gidin en kisa surede smear hpv baktirin lanet bir virus cunku

Tekrar edebiliyor. Eşimde de çıktı sivilce diye önemsememiş. Ben söyledim gitti doktora yaktırdı ilaç kullandı uzun süre birlikte olmadık. Şimdi arada soruyorum kontrol et yeniden olur diye. Yok diyor ama güvenmemek gerekiyor sanırım. Çok anlamıyorlar şansa yaşıyorlar .

Doğru. Artık bebek planlıyorduk evliliğimizin 3.yılındayız. Yaktırdıktan sonra çok ilişki yasağı olmaz inşallah

Doğru. Artık bebek planlıyorduk evliliğimizin 3.yılındayız. Yaktırdıktan sonra çok ilişki yasağı olmaz inşallah
bize dr 1-2 ay ara verin demisti yaktirma sonrasi... birde sizinde tedavi olmaniz lazim hayta uzun bir sure ara veriyor bazi insanlar cunku birbirinize bulastirma oluyir dewamli gecmiyor virus

Merhaba arkadaşlar bende şubat ayında rahim filmi çektirdim cektirdikten 10 gun sonra vajina iç tarafta küçük küçük bir şeyler çıktı doktora gittim biyopsi aldılar sonuç sigil geldi matt ayında yaktirdim çok şükür bir daha çıkmadı bana böyle bir kadınıyla akıntıyla geldi daha öncesinde de mantarın çok olurdu sanırım bende mantar enfeksiyonuna sebep oluyordu kendi doktorumu bırakıp artık jinekoloji onkoloji doktoruna gittim sağolsun çok ilgilendi doktor asi önerdi hatta getirebilirsen gardasil 9 lu asiyi getirt daha önce getirten hastalarım oldu dedi öğrendik bizde getirttim ilk dozu nisan sonunda yaptirttim bu ay sonunda ikinciyi olcam bend3 asiyi mutlaka yaptırın diğer tiplere karşı doktorum tipleme yapmadı bana asiyi tamamlayalım smeare eylül ayında bakalım eğer smear temiz gelirse tiplemese yapmicam dedi düzenli kontrolle devam edelim dedi 2 senelik evliyim tam da çocuk istiyordum inşallah biran önce sağlığımıza kavusuruz rabbim yardımcımiz olsun

Bence bağışıklığı düşünce tekrarlamıştır. Ben de inanmıyorum bu virüsün vücuttan atıldığına örnekleri var baksana. Hamilelikte de cok cıkartan var sonucta bağısıklık düşüyor. Ne pis bir hastalık gercekten

Rahim filmi cektirdikten sonra mı cıktı? Bunu da ilk defa duydum valla. Eşiniz de gözle görülür siğil var mı? Bu ne illet bir sey nerden gectiği belli değil resmen. Bu hastalıktan sonra anksiyete sahibi oldum cıktım. Allah yardımcımız olsun valla

GARDASİL 9 luyu kaç liraya getirttin canım..

Dün yazmıştım kızlar, eşim dün çapa dermatolojiye gitmiş ama koterle yakmamışlar, kriyoterapi yapmışlar, tek seansta geçmez diye 1 ay sonraya tekrar gün vermişler. Koterle yakınca virüsün hava yoluyla bize bulaşma riski var demişler İlk kez duyuyorum boyle bir şey. 5-6 sene önce ilk çıktığında hemen yakmışlardı birkaç günde iyileşmişti. İstanbul’da siğili koterle yakan hastane var mı bildiginiz?

kendim icin de bugün gardasil sordurttum eczaneye, gelirse yaptırıcam. Doktor smear da önerdi ama yaptırmak istemiyorum çok korkuyorum

smear arti hpv testini kesin yaptirin belki riskli tip 16-18 vardir coook onemli

Evet canım rahim filminden sonra çıktı eşim gitti onda gözle görülür hiç bir şey yok gerçekten çok zor bir şeymiş ilk defa duydum ben cevremde de hiç duymamıştım böyle bir şey amin inşallah rabbim hepimize tez vakitte şifa versin

Canım koter daha iyi bence bende koterle yaptırdım çok şükür bir daha çıkmadı bende mutlaka asiyi yaptır ve düzenli smear de tabi bende çok korkuyordum ama tedbirli olduğumuz sürece allahın izniyle bir şey olmicak biz şanslıyız ki farkındayız artık farkında olmayıp hastalığa çeviren çok insan var emin ol içini ferah tut hep iyi düşünmeye çalış allahım şifamızı vericek inşallah

GARDASİL 9 luyu kaç liraya getirttin canım..
590 euro ya getirttim canım parayı euro olarak yatırdım 6000 bin liraya falan gelmişti yani baya pahallı geldi bizede ama eşim illa olmamı istedi burda o lu asi yok malesef ama geleceğini söylüyorlar da ne zama belli değil gerçi yine paralı olcak malesef

Biz de koter istedik ama yapmadılar çapada. Hangi hastaneler koterle yapıyor acaba, kriyoterapiyi 1 ay daha beklemektense öyle yapmak istiyoruz.

Biz de koter istedik ama yapmadılar çapada. Hangi hastaneler koterle yapıyor acaba, kriyoterapiyi 1 ay daha beklemektense öyle yapmak istiyoruz.
Istanbulu bilmiyorum canım ama isterseniz başka hastanelere de bir bakin derim 1 ay beklemektense koter daha iyi daha etkili burda bana hep öyle dediler sağolsun doktorum da yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…