Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ama 3 doz 6000 TL değil mi, zaten pahalı bir aşı...

Selam. Hpv 16 pozitif biri olarak smearim temiz geldi. Korkutmak için söylemedim yanlış anlamayın sakın. Eğer 16 yada 18 tiplerinden birine sahipseniz sadece smeare güvenmeyin. Kolposkopi yapılırken cok kücücük lezyon gördü doktorum onun da tamamını aldı biyopsiye gönderdi sonucu bekliyorum

Arkadaşlar gardasil 9’u bulabilen var mı? İki gündür arıyorum, 4lü olan var sadece diğerini bulamıyorum

Arkadaşlar peki takviye şeyler aliyor musunuz bir öneriniz var mı?
Imutor beta glukan, beeo %30 alkol bazlı propolis, kefir, yeşil çay, d vitamini ve b12. D vit ile b12 bende eksik olduğu için alıyorum kan tahlili vermeden kafanıza göre almayın dengeli kullanılması gereken vitaminler.

Çok teşekkür ederim şimdi temmuzun başında tam tahlil vericem bende eksik vitamin varsa onları takviye alırım imutor bende başladım ikinci kutu ahcc fiyatı ne kadar acaba pahallı diyorlar ama fiyat hiç sormadım

1 kutusu 20günlük kullanım için. Yanlıs hatırlamıyorsam 464 tl gibi bişeydi, uzun süreli kullanımda oldukca pahalı malesef. Bir de çörekotu yağı kullanıyorum soğuk sıkım.

Herkese merhaba ve geçmiş olsun öncelikle. Uzun zamandır geçmek bilmeyen akıntı şikayetim vardı, çeşitli ilaçlardan sonra bütün kültür testlerim temiz gelse de bir türlü içim rahat etmiyordu. Birçok yerde partnerinizin de tedavi olması şart dediği için eşime de test yaptırmasını söyledim. Sağolsun ki doktor bütün cinsel hastalıkları tarayan kapsamlı bir test yapmış, idrar testinin yanı sıra. Böylece eşimde tip 6 ve 51 hpv olduğu ortaya çıktı. Ve o gün sanki dünya başıma yıkıldı. Asla aklımın ucundan geçmezdi böyle bir şey. Tip 6'nın siğil yaptığını okudum ancak ikimizde de hiçbir zaman siğil olmamıştı. Hpv nedir bilmezdim bile sadece adını duyduğum asla başıma gelmez sandığım bir şeydi benim de birçoğunuz gibi. Bunun üstüne ertesi gün hemen hpv ve smear testi yaptırdım. Ve bende de tip 16 olduğu ortaya çıktı böylece ancak smear sonuçlarım hala çıkmadı.
Beni korkutan şu ki, 3 senelik bir birlikteliğimiz var, yani bu bizde yaklaşık bir 3 senedir var demek oluyor. Muhtemelen bundan habersiz hayatımıza devam ettiğimiz ve hiçbir önlem almadığımız için vücudumuz hastalığı atamadan sürekli birbirimize vermeye devam ettik. Ben de hpv pozitif olduğunu öğrenen her kadın gibi google'da ne bulduysam okumak gibi bir hata yaptım. Bir haftadır gözüme uyku girmiyor. tip 16 en riskli tür ve eğer 3 senedir bu vücudumdaysa smear testinin çok da olumlu geleceğini düşünmüyorum. Burada yazılanların çoğunu okudum ve negatif olanları görünce biraz da olsa rahatladım. Ama yine de çok korkuyorum. Kolposkopi, leep vs nedir hepsini bu bir hafta içerisinde ilk kez duydum ve öğrendim insan başına gelmeden bilemiyor işte.
Şimdi tip 16ya sahip olduğum için muhtemelen benim de kolposkopi vs yaptırmam gerekecek. Ancak testleri yaptırmak için gittiğim doktordan pek memnun değilim. Hem hijyen açısından hem de ilgisiz olduğu için. Sizden ricam İstanbul avrupa yakasında iyi tecrübeleriniz olan bir doktor var mıdır acaba?

Eşinizde hpv 6 varsa o siğil yapan türden. 16 nasıl gecmis onu anlamadım ama bu hastalık gercekten cok garip kişiden kişiye değişiyor gecerken tip mi değiştiriyor diye düşünmüyor değilim. Ama korkmayın şöyle düşünün iyi ki haberiniz oldu bu durumdan haberi olmadan belirti vermeden öylece yaşayan cok insan var. Kontrollerinizi aksatmayın dediğiniz gibi cinsellik devam ettiği için negatif olamamışsınızdır. Burda yazılanlar ve internette yazanlar evet cok ürkütücü başta bende cok korkuyordum ama alışıyor insan. Tedavisi var sonucta ve kontrol altındayız en önemlisi o

Çok teşekkür ederim sağolun. Farklı türler olmasını başta ben de anlamadım ama biz bunu geç farkettiğimiz için belki bende de diğer türler vardı ve negatif oldular sadece 16 kaldı diye düşündüm. Dediğiniz gibi belki hiç farketmeyebilirdik de. İnşallah hepimiz bir an önce negatif olur ve kurtulabiliriz. İnsan anca başına gelince bilinçlenmeye başlıyor maalesef

Herman İşçi, Florence Nightangale ve muayanehanesi var Fulya'da.

Merhabalar eşleriniz ya da partnerinizden hpv tipleme testi yaptıran var mı ?
Birkaç labaratuvar var yapıyorlarmış ama çok yaygın değil anladigim kadarıyla.
Eşlerimizin negatif olduğunu nasıl anlayacağız?
Ben şimdi test verdim bekliyorum sonucu inşallah negatif olmuşumdur
Ama çocuk planlıyoruz korunmayı bırakıcam negatif olmuşsam.
Negatif olmuşsam eşimde varsa tekrar bana bulaşma olucak mı yani ?
Negatif olanlar nasıl yaptı ?
Yardımcı olabilir misiniz

Benim eşim üroloğa gidip yaptırdı. İdrar testinden çıkmıyor, bu yüzden erkeğin penisinden bir çubuk yardımıyla aynı bizden kültür alır gibi örnek alıyorlar. Sanırım erkekler için biraz zor bir işlem olduğu için çok tercih edilmiyor ama bildiğim kadarıyla anca bu şekilde test yapabiliyorlar

Merhaba benim 6 7 yıldır hamilelikten sonra vulva bölgesinde kaşıntı var taa anuse kadar uzanan bir kaşıntı hatta..egzama falan sandım ki dilerim ki öyledir.gecen doktora gittiğimde vulvadan parça alınması gerektiğini soyledi doktor parça aldıran varmı anestezili olacak dedi dikişli olacakmış ağrı olabilir dedi.rkadaslar kötü şeyler yazıyor internette çok korkuyorum.birde 4 ay önce smear de ascus çıkmıştı bundan kaynaklı biseymi acaba yani kaşıntı olduğu için mi ascus çıktı bilmiyorum kafayı yiycem

Anestezi olacağı için hiçbir şey hissetmezsiniz korkmayın. Ben vulvada apse olduğu için benzer bir operasyon olmuştum. Anesteziyle boşaltıp sonra dikiş attılar. İdrara çıkarken ve oturup kalkarken çok ufak sızlama oluyor sadece. Her tuvaletten sonra orayı baticonla siliyordum mikrop kapmaması için. Zaten dikişler en fazla 1 hafta sonra alınıyor. Ve tamamen iyileşmiş oluyor. Yani sorun vulvada dış bölgede ise hiç korkmayın sorun yoktur. Jiletten, hatta terlemekten bile olabiliyor. Ama bana o zaman smear yapmamışlardı, dış bölgede olduğu için. Eğer akıntınız varsa kaşıntıyı o da yapıyor olabilir

Vulvada gözle görülür lezyon var mı? Sırf kaşındığı için mi parca alacaklarmıs?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…