Gözle görülür bişey yok egzama gibi bir deri hafif kasinmadan dolayı bazı yerler sertleşmiş ama 2 gün kasimayinca deri yeniliyor kendini öyle bir sertlik oluyor bazen kasinmadan dolayı kaniyir birde bazen deriVulvada gözle görülür lezyon var mı? Sırf kaşındığı için mi parca alacaklarmıs?
Canım tesekkurederim onu geçtim artık temiz ciksinda başka bir isteğim yok acaba parça alınınca kacgunde belli oluyor sonuç bide onun için beklerken strese girer insan Allah'ım sen koru yarabbimAnestezi olacağı için hiçbir şey hissetmezsiniz korkmayın. Ben vulvada apse olduğu için benzer bir operasyon olmuştum. Anesteziyle boşaltıp sonra dikiş attılar. İdrara çıkarken ve oturup kalkarken çok ufak sızlama oluyor sadece. Her tuvaletten sonra orayı baticonla siliyordum mikrop kapmaması için. Zaten dikişler en fazla 1 hafta sonra alınıyor. Ve tamamen iyileşmiş oluyor. Yani sorun vulvada dış bölgede ise hiç korkmayın sorun yoktur. Jiletten, hatta terlemekten bile olabiliyor. Ama bana o zaman smear yapmamışlardı, dış bölgede olduğu için. Eğer akıntınız varsa kaşıntıyı o da yapıyor olabilir
Benim sonucum 4-5 gün içinde çıkmıştı sanırım 1 haftadan uzun sürmez hiç canınızı sıkmayınCanım tesekkurederim onu geçtim artık temiz ciksinda başka bir isteğim yok acaba parça alınınca kacgunde belli oluyor sonuç bide onun için beklerken strese girer insan Allah'ım sen koru yarabbim
Tip 51 kuluckada olmus olabilir. O zaman ki testte cıkmamıstır.Bu cok değişik bir virüs ya aklım almıyor bazen yazılanları. Herkesin hpvsi kendine özel galibaKızlar merhaba
Yine ben :))
Belki beni hatırlayanınız vardır 2019 yılında HPV 16 teşhisi almıştım.
Geçen hafta pazartesi yeniden test tekrarı yaptı doktorum. HPV 16 çok şükür görünmüyor ancak HPV 51 tespit edildi. Bu nasıl mümkün olabilir? Onu pek aklım almıyor açıkçası
Tip değiştirebilir diyorlar. Böyle bir şeyi yaşayan oldu mu aranızda?
Birden fazla tip kapmıs olabilirsin aynen kuluckada olmus olabilir. Bu ne lanet bir hastalık ya tip değiştiriyorsa kötü durum. Siğil cıktı mı hic sizde?Bende de 2019 da Hpv51 ve hpv 66 vardı. 2020 de hpv31, Hpv51 ve hpv 66 çıktı.. Yeni hpv oluşması için cinsel ilişkim vs olmadı... Hemşire kuluçkada olmuş olabilir vs demişti... Tip değişiyorsa çok kötü bir durum.... Bende bilmiyorum...
prezervatif hpv'ye karşı korumuyor ne yazık ki, deriye tutunuyor bildiğim kadarıyla ve genital bölgenin çevresine de bulaşıyorBen de hiç anlamadım gerçekten... 16'nın gitmiş olmasına seviniyorum lakin neden 51 diye sorgulamadan edemiyorum :/ Korunuyorum da üstelik. Her neyse öyle ya da böyle gerçiyor galiba
Siğil yoktu bende... Smear hep temiz geliyor birde sex yok bunu öğrendiğimden beri, gelecek ay kolposkopi girecem ne durumda diye... Sonradan kapma durumu yok çünkü sex olmadı, sanırım kuluçkada olan çıktı 1 yıl sonra... Tip değişirse o fena işte... Bunlardan korkum yok, 16 ve 18 çok tehlikeli...Birden fazla tip kapmıs olabilirsin aynen kuluckada olmus olabilir. Bu ne lanet bir hastalık ya tip değiştiriyorsa kötü durum. Siğil cıktı mı hic sizde?
Yok yapılmaz ama vajinada siğil varsa onların patolojisi alınabilir ozaman türü belirlenir. Diğer türlü rahim ağzından örnek alıyorlar bunun içinde bakire olmamak gerekiyormerhaba, bakire olunca hpv testi yapılıyor mu ? konuştugum iki doktor farklı şey söyledi sizlere de sormak istedim.
Tekrar cıkar zaten tekrar cıkmaması için bağısıklığımızın kuvvetli olması gerekiyor. Siğil yapanlar kanser türü değil diyorlar. Bazıları aldara krem kullanıyor bi arastın istersinizArkadaşlar benim genital bölgemde vulva da yani ve anüs çevresinde siğiller var. Bir kere bunları yaktırdım. Daha yaralar iyileşmeden hemen tekrar ve daha fazla çıkmaya devam etti. Şuan var olanlar da büyüdüler iyice rahatsızlık veriyorlar. Smear Patoloji sonucum benim temiz. Siğilleri de laboratuvara yollamışlardı onda da cilt bozukluğu falan yazıp her şeye negatif negatif yazıyordu. Hani hangi siğildir numarası nedir yazmıyordu. Bu ciltteki siğillerden ameliyatsız kurtula bilen var mı ya? Çünkü acılı bir işlem ben ilk olunca 15 gün bacakları birleştiremedim. Yaraların tamamen iyileşmesi 40 günü bulmuştu. Tekrar yaktırr bunları yeniden çek off off
3 ay kullandım bir faydasını gormedim bir de pahalı ona vereceğim 4 aylık para ile yine operasyon geciririm. Bu kadar pahalı olması keşke:/Tekrar cıkar zaten tekrar cıkmaması için bağısıklığımızın kuvvetli olması gerekiyor. Siğil yapanlar kanser türü değil diyorlar. Bazıları aldara krem kullanıyor bi arastın istersiniz
Evet olabiliyor bu tarz pütürcükler enfeksiyon kaynaklı genelde. Bende de var mantar yapıyor diye düşünüyorum ama bu en basiti bana göre, hpv gecirdiğim için ondan söylüyorum. sizde siğil bile cıkmamıs smearlar iyi geliyormus endişe etmenize gerek bir sey yok bence.Merhaba arkadaşlar geçende enfeksiyon için fitil almıştım aslında çok tercih etmem ama parmağımla fitili ittiriken elime puturler geldi hemen girişte sağda aynayla baktım et benide değil ama top top Dr gittim dedi enfeksiyon dan olmuş olabilir hpv benzemiyor 2 sene önce hpv testim negatif çıkmıştı onu geçtim kanserde korkuyorum moral sıfır Dr kanser değil dedi ama içim rahat değil adetten sonra gel smear yapalım dedi 6 senedir hep temiz çıktı smearlerim ama içim rahat değil sizde böyle durum hissettinizmi yani fitil kullanırken ablam dedi vajinal duşta benimde elime geliyor ama çocuk istediğimiz için bu telasim