Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Sende de oldumu Böyle kasık arama dokununca ağrıyor elimi verince sert birşey var kasığım ile bacağım arasında dün de aynı bacağım arkadan çekiliyor gibi oldu topuğuma vuruyor du ağrısı bugün de direkt kasık arama vuruyor internetten bakıyorum akıntım yok yani olan da normal akıntı iştahım yerinde kilom normal korktum biraz Allah razı olsun senden de

Bence rahimden gelse sertleşme falan olmaz herhalde çünkü elimi vurunca direkt geliyor

Rica ederim canim..Yazdiklarını tebessümle okudum.Çünkü birebir aynisiİlk başta Bacak kalça ağrisi eşliğinde Kasık aramda lenf nodu çiktı.Bunu sebebi beldeki fıtıkmış sonrada ögrendim..bel kalça ağrısi yapıp bacağa vuruyor..Ağrı oluncada ordaki lenfler şişiyor..Normal bir sivilce çiksa lenfler şişer bilirsin.Ordaki beze için genel cerraha bile gittim korkudan Ultrason çekildi temiz çıktı..Bel bacak ağrisini en çok çikolata kisti ve bel fıtiği yapar zaten.Jinekoloğum tetkikleri yapıp kist olmadığını söyleyince En son ortopedi doktoruna gittim.Şikayetimi söylerken direk bel fitiği demişti hatta..Zaten MR dada çıktı fıtıklar...Hiç HPV aklına bile gelmesin canım bu başka birşey sen git ortopedi doktoruna bir MR çekil..Ona göre tedavi belirlenir zaten..

Çok mutlu oldum gerçekten önemseyip yazmanız o kadar güzel birsey ki moral oluyor Allah tekrar tekrar razı olsun inşallah geçsin gitsin hepimiz kurtulalım ben herkese dua ediyorum sizler de bizlere dua edin belki birimizin kalbi temizdir tutar

Rica ederim ...Allah hepimizden razı olsunGerçekten rahat olun.Allahim beterinden korusun..Bunlar çözümsüz şeyler değil hamdolsun ki..Rabbim hepimizi hayırlısiyla kurtarsın inşallah

İyi akşamlar kızlaaarr sizinle paylaşmak istediğim birşey var az önce aynadan baktım aldaranın açtığı yaralar geçmiş ama ve şok oldum siğiller yok olmuş sadece makatın etrafında bir iki tane kalmış onların azıcık kaşıntısı var ama bacaklarım hala ağrıyor çok çok çok sevindim dua edin olur mu pazartesi bacak ağrım için hastaneye gidicem bir de siğil yaktırmaya bacaklarımın ağrısı rahimde ilişkili değildir inşallah

Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah daha iyisinizdir Ben de on gün önce nerdeyse ağlatacak sekilde bir bel ağrım oldu şimdi de ara ara kalçam ağrıyor kasigima da vuruyor. Bel fıtığı olmasından şüpheleniyorum. Aslında gebelik planlıyordum ama böyle bir ağrı yaşamaya başladım.

Sizede geçmiş olsun...Yani bel kasık kalça bacak ağrisi beraber olursa genellille ya çikolata kisti yada bel fıtiğı oluyor..Çok arastirdim o dönemlerde...Ilk önce jinekolağa gidip kontrol ettirin eğer bir problem yoksa ortopedi yada nöroloji bakıyor sanirim..Ben ortopediye gitmiştim..MR çekildi ağrıların boşa olmadiğı anlasildi..2 tane fitık varmiş..Gebelikte düşünüyormuşsunuz madem bence önceden baktirmanız çok daha iyi olur..Bel fıtığı hamilelikte daha zor olabilir ilerleyebilir sizde tahmin edersiniz..Eğer Şuan fıtik varsa fizik tedavi yaptirirsanız hamileliginizide rahat geçirirsiniz..

Çok teşekkür ederim pko var zaten ben de ama daha önce böyle bir şey yaşamamıştım. Devam ederse gideceğim çok sağ ol

Kızlar merhaba uzun bi aradan sonra yazıyorum:) nasılsınız ? Bi sorun olacak bugün gardasilin ilk dozunu oldum hafif bi baş dönmem var korktum biraz yaptıranlar ses verin normal mi siz de yan etki oldumu?

Herkese merhaba dertleşelim istiyorum biraz kadın olmak gerçekten çok zor bu hpv yüzünden hayatım altüst oldu psikolojim hiç iyi değil kendi vajinamdan nefret eder oldum kesip atmak istiyorum bıçak saplayasım geliyor bazen. Siğil yok ama riskli türü var hep tedavi hep tedavi bunaldım artık. İşlemler çok acı verici. Çok zoruma gidiyor neden her şeyi biz kadınlar yaşıyoruz çok adaletsiz bu durum. Keşke hiç birlikteliğim olmasaydı diyorum. Eşimden ayrıldım nefretimden dolayı. Doktorlar hiç empati kuramiyorlar acıyı yaşayan biziz çünkü. İçimden gidip bütün kız çocuklarına sakın ilişki kurmayın evlenmeyin diyesim geliyor çünkü bu illet öyle bir şey ki kurtuluş çok zor kimse yaşamasın istiyorum. Kimse bizi bilgilendirmedi bu konuda. Sağlıkçılar aşısını olmuş olayı biliyorlar ama halk olarak biz dünyadan haberimiz yok. Çocuğu olan ve eşiyle birlikteliğini anlatan tüm kadınları kıskanıyorum. Erkeklerle el ele tutuşmayı bile istemiyorum aranızda böyle nefret dolan var mı? Psikolojik yardım almaya başladım bir aydır sizde deneyimlerinizi yazar mısınız?

Selamlar bende hpv 16 taşıyorum. Kendimce hayatımda evlenene kadar kimseyle bir şey yaşamıcam diye sartlandırmıştım öpüşme dışında. Sonra eşimle tanıştım evlendik onda bir iki ben vardı cahillik ya hayatında hiç ilişkim olmamış bu tarz cinsel hastalıkları düşünme fırsatım olmamıştı. Çocuk planlamaya başladık doktora bi gittik bunlar cıktı başıma dünyam başına yıkıldı. Benim bu kadar ilkelerim varken nasıl benim başıma gelirdi. 2 ay ne yediğimi ne uyuduğumu bilirim. Eşime soylemedigim laf kalmadı. Sefasını o sürmüşken geçmişte benim bu kadar kolposkopi olsun biyopsi olsun başıma gelmesi bu haksızlık beni delirtti. Ki en fazla doktorda kan aldırmış bir insandım. Dediğiniz gibi doktorlar takmıyor önerdikleri hiç bir şey yok bu daha da yıpratıyor. Çocuğum olsun çok istiyordum hayat bizi buraya getirdi. Şu an hala aklıma geldikçe bunu düşünüyorum ama ilk öfkem gitti yapicak hiç bir şey yok şu an kendimize iyi bakmamız gerekiyor. Buna bulaştık bir şekilde atlatacagima inanıyorum. En yüksek bağışıklık güçlendirici de moral tabi süreçle bunları düşünmeye başladım. Dilerim öfkeniz gider çünkü siz çok degerlisiniz hepimiz çok değerliyiz

Çok haklısınız umarım atlatırız hep beraber

herkese selam ahcc ile ilgili net bilgi arıyorum. Kullanmaya başlamalı mıyım? Kullananlar hangi markayı kullanıyor?

Öncelikle geçmiş olsun. Eşinizin siğilleri için test yapıldı mı peki? İkinizin ki de aynı türden hpv mi ?

Teşekkür ederim. Test yapıldı siğile ama türünü söylemedi doktor. Gelecek ay sürüntü testi yaptırıcaz eşime bakalım
Bende smear ve hpv testi yaptırmayı düşünüyorum. Eşimde de 3 gün önce çıktı siğil. Başkasıyla cinsel temas yaşamasına imkan yok evden işe işten eve gidiyor dışarı cıkacaksa beraber cıkıyoruz. Nerden bulaştı anlamadım. Bende siğil hiç çıkmadı. Bugün eşim doktora gitti. tahlilleri temiz cıktı. 1,2 ay içinde bulaşmış. İş yerindeki wc den şüphelendiğini söyleyince bu virüs mutasyona uğradı ortak kullanım alanlarından da bulaşıyor artık dedi ve her siğil hpv değildir dedi. Geçmişten bulaşıp uyuyan virüs çeşiti olsaymış bende de şimdiye kadar çıkacağını söyledi. 1 bucuk ay cinselliği yasakladı ve tekrar kontrole gidecek. Eşimdeki siğil karnabahar gibi değil de balon tipi pürüzsüz çok küçük. Ve rengi kahverengi. Her ihtimale karşı bende kendime baktıracağım. Sağlık ocaklarında hpv testi de yapıyorlar mı acaba.

Çok geçmiş olsun benim eşimde evlendigimizden beri ben vardı yani 2.5 senedir bende hiç belirti göstermedi. Yanı bende ben olarak çıkmadı. Rutin kontrolde ögrendik. Hpv dna virüsü olduğu için bana 16 olarak geçmiş sanırım. Çok değişik bir virus. Yani illa belirti vermiyor. 3 doktora gittim hepside farklı şeyler söylüyorlar. Doktorlarda hem fikir değiller. Siz ne güzel bilinclisiniz erkenden fark etmişsiniz ve gerekli tedbirleri alıyorsunuz. Hpv testini ketemde yapıyolar benim bildiğim. Umarım size bulaşmamıştır

Sürüntü testi yapılmamış kan yoluyla yapılmış tahlili. Bu şekilde tanı sağlıklı mı bilemiyorum. Benimde kafam çok karışıyor okuduklarımdan sonra. 1 yıldır evliyim. Eşim aldattı desem güvenden ziyade imkanı da hiç yok. Benden önce oldu desem eşimle sevgiliyken testislerine top çarptığı için operasyon geçirmişti. Ereksiyon olması senelerini aldı. Evlenene kadar 2 yıl seks hayatı yaşaması olağan değildi. Kendimden şüphe etsem bnm de seks hayatım olmadı ki. Doktorun hijyen olmayan ortamlarda n bulaşmış demesi mantıklı geliyor. Şekli de burda yazılanlara uymuyor bi tek ordan umudum var. Verdiği asiti sürdük hemen beyaza dönüştü siğiller. Sizin eşinizdeki karnabahar gibi ve deriye yapışık mı ? Eşimdeki kahverengi su damlası şeklinde sadece ucu deriye temaslı ve pürüzsüz. Anlatabildim sanırım. İlk görünce kene yapışmış zanettik. Allah yardımcımız olsun ya Kendi testimi yaptırmadan emin olamayacağım sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…