Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kadın doğum uzmanina göründüm tam üç kere hangi tip olduğuna bakmadı yaşın çok küçük vücudun onu yok eder ama siğillere tedavi şart dedi iki kere aldara yazdı bu kuçültsun var olanları iki hafta sonra gel yakalım dedi sonra smear almadık senden yaşın 25 den küçük diye dedi ama gittiğimde istemeyi düşünüyorum siğil yapanlardan korkma siğil yapmayan hpv ler uzun süre fark edilmediği icin kanser yapar dedi bu kadar iki hafta sonra gificrm
Peki şu an gecti mi sigillerin smear falan verdin mi çok fazlamıydı

Arkadaşlar merhaba bende aynı dertten muzdaribim. Cildiyeciye gittim doktor sıktı kan çıkınca korkulacak bir şey değil dedi. Yakılarak tedavi ediliyormuş hem ağrılı bir tedavi hemde tekrar edebiliyor dedi. Sana bi solüsyon yazıcam ama eski mahalle eczanelerinde bulabilirsin artık gelmiyo türkiye ye dedi o solüsyonu bul kurtulursun dedi adı molusk almanyadan getirttim hemen gerçekten de yok etti ama hiç atlamamanız lazım bir tane gözden kaçarsa tekrarlar. Belki birilerine yardımım dokunur diye yazdım geçmiş olsun hepinize

Merhaba, geçmiş olsun. doktorun nerede acaba?

Bacak ağrınız gecti mi acaba son durum ne merak ettim

Kızlar bir doktorun şöyle bir yazısını okudum nasıl mutlu etti sizde mutlu olun diye buraya bırakıyorum ....

Kendini her zaman belli eder mi?

Maalesef çoğu zaman kendini belli etmez. Özellikle yüksek riskli HPV tipleri ile gerçekleşen enfeksiyon. Tipik olarak hücre DNA’sında bozulmalara neden olur.

Yıllar içinde mevcut lezyonlar ilerleyerek önce ara lezyon (bu aşamada rahatlıkla kontrollerde saptanıp, tedavi edilebiliyoruz) daha sonra da rahim ağzı kanserine ilerleyebiliyor (Serviks Kanseri).

Kontrollerin düzenli yapılması çok önemli

Daha önce de belirtiğimiz gibi HPV çoğu zaman kendini belli etmez. Genital siğil yapan tipler ise zaten rahim ağzı kanseri ile ilişkili değildir. Sadece görüntü ve hijyen açısından bazen de gebelik varsa doğumda problem yaratabilir.

Genital siğillere neden olursa virüs tesadüfen fark edilebilir. Fakat genital siğillere neden olan virüs türü iyi huylu olan virüstür. Genellikle rutin kontrolünü gerçekleştiren kadınlarda yapılan Smear ve HPV testinde yakalanır. Eğer bu şekilde yakalanırsa kötü bir sonuca yol açmadan erken olarak tedavi edilebilir.

Rahim ağzı kanseri açısından bu kontrollerin muayene ve pap-smear testi’nin düzenli olarak yapılması çok önemli. Çünkü bu virüs hastalık çok ilerleyene kadar herhangi bir bulgu vermez.

Kız nasıl sıktı ben kaşıntıdan hep yara oldum sıksa ağlarım

Kız nasıl sıktı ben kaşıntıdan hep yara oldum sıksa ahlarim
Çok acıdı işte normalde sıkıp kanını çıkartıp tertirdiotla silinmesi lazımmış ama buna can dayanmaz ki bi tanesinde gözümden yaş geldi

bu siğil belasından dolayı pisikolojim alt üst olmuş durumda hastahane ve kliniklere bi dünya para verdim özellikle yakma sonrasında sürekli yara olması ve merhemle iyleştirme sonrasında da gelen can sıkıntısı ayrı bir dert. Sirke sarımsak kül aklınıza gelen her seyi denedim yine başa döndüm artık yakma tedavisi için doktor a genital bölgemi açmaktan utanmada kalmadı, internette 2 ay önce bi krem görmüştüm hpvgent diye çok güvenemedim önce almak istemedim sonra son çare gibi denedim bir yada bir bucuk haftada siğiller de dökülme oldu. özellikle bu sıkıntılarla ugrasan biri olarak once krem sahte gibi geldi ama ilginç sekilde faydası oldu yaklaşık olarak 3 ay gibi süre oldun şuan tekrarlanma olmadı daha, inşallah da olmaz ben 2,5 sene bu siğil ile tedavi gördüm ve her yerim yakmadan kaynaklı harita gibi oldu inşallah herkes kurtulur ve siğil tedavisinde bağışıklık çok önemli yeni yeni bu dert den muzdarip olan varsa dikkat etsin cidden pisikolojik olarak insanı çok yoruyor

Kızlar benim kasığımda ağrı var akıntım veya kanamam yok ağrı kalçama bacağıma vuruyor elimi veriyorum böyle beze gibi birşey geliyor fıtık veya beze olma ihtimali var gibi geliyor var mı benzeri bir sorun yaşayan

Seninle daha öncede konusmuştuk canim.Tarifine göre Belinde fıtık var büyük ihtimalle kalçadan bacağına vuruyor o ağrıda lenf nodunu şişirmiş.Benimde birebir aynı şeyler oldu.Hatta hpv ye bağlamıştim.Kabus gibiydi resmen.MR çekildi 2 tane fıtık olduğu ortaya çiktı sonra rahatladım.

Ya canım dün sabah ağladım resmen ağrıdan damarlarım çekiliyor ama nereden bilmiyorum ağrısı bir sağ kalçama vuruyor bir sol kalçama sabah da kalktım tam kasık bölgesi ve bacak arasının birleştiği yere vurmuş

Zaten aldara da yara etti her yerimi Allah izin verirse 16 sında yaktırcam sigillerimi o zamana kadar aldara kullanmayı düşünmüyorum perişan oldum gerçekten çok zor bir durum allah herkese şifa versin

Zaten aldara da yara etti her yerimi Allah izin verirse 16 sında yaktırcam sigillerimi o zamana kadar aldara kullanmayı düşünmüyorum perişan oldum gerçekten çok zor bir durum allah herkese şifa versin
Amin canim..Ama korkma aynisini yaşadığım için rahat konuşuyorum.Kalçadan bacağa vuran ağrı %90 fıtık.Zaten benide hpv nin stresi fıtık yaptı...Bilirsin fıtık sadece ağır kaldırma ile olmuyor.Stres büyük etken..MR çektirsen çıkar zaten.Fizik tedavi olana kadar Doktor ilaç veriyor biraz rahatlıyorsun..Ben yazı bekliyorum fizik tedavi olmak için..O zamana kadar çok ağrı yapınca kas gevşetici ilaç içiyorum.Çok iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…