Kadın doğum uzmanina göründüm tam üç kere hangi tip olduğuna bakmadı yaşın çok küçük vücudun onu yok eder ama siğillere tedavi şart dedi iki kere aldara yazdı bu kuçültsun var olanları iki hafta sonra gel yakalım dedi sonra smear almadık senden yaşın 25 den küçük diye dedi ama gittiğimde istemeyi düşünüyorum siğil yapanlardan korkma siğil yapmayan hpv ler uzun süre fark edilmediği icin kanser yapar dedi bu kadar iki hafta sonra gificrmTip kaç oldugu önemli Bu bir ikincisi jinekolaga mı gdiyorsunuz yoksa dermatologa mı? Benim gözlemledigim dermatologlar cok sallamıyor genitaldeki siğilleri ama önemli. Kanser miyim ya da olacak mıyım derseniz yüksek riskli var ben de vok net söyleyebilirim ki düzenli tedavi ile hayır ama tedavi cok önemli. Tip kaç var sizde?
Peki şu an gecti mi sigillerin smear falan verdin mi çok fazlamıydıİyi Bi doktor mu bilemedim... zira yasım 20 bende de siğil vardı ama yüksek tiplilere bakıldı ve tip 18 cıktı. Tip 16 ve 18 en yüksek riskli iki tip. Ama siğil var demekkş hem siğil yapan dusuk riskli var hem de yuksek varmıs . siğil yapanlardan bişi olmaz al sana krem derse o iş olmaz bence. smear yapılmalı gerekirse biyopsi yapılmalı. Ben özel bi hastaneye gittim. Devletse zaten bu ttercihi değiştirin devlette hpv tedavisi pek sağlıklı olmuyor...