Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Evet canım 15 gün sonra gel dedi kremleri biarada mı sürüyordun? Ben az az biarada sürüyorum vajina girişine travazolu digerleri sigil ve tahris olan kısımlara.
Bide lazerle yaktırmak daha kalıcı oluyormus üniversite hastaneleri yakıyor dedi biri dogru mu acaba

Bide lazerle yaktırmak daha kalıcı oluyormus üniversite hastaneleri yakıyor dedi biri dogru mu acaba
Ben de onu dicektim ama ne kadar doğru iyice araştırmak lazım. En son koterle yaktırdım. Ve doktor sunu dedi: donduruldugunda aynı yerden çıkabilme ihtimali var ama yakildiginda cildin o noktasından bir daha çikma ihtimali yok dedi. Hatta benim eski dondurulan izlerin üstüne bir daha koter vurdu, nolur nolmaz oraya da yaptım dedi. Ordan aklimda kaldı benim de.

Evet canım 15 gün sonra gel dedi kremleri biarada mı sürüyordun? Ben az az biarada sürüyorum vajina girişine travazolu digerleri sigil ve tahris olan kısımlara.
Donduruldugu zaman bir krem vermişti dermatolog. Adını sgk msjlarda aradım bulamadım. Onu bir hafta boyunca yaralarin üzerine sür dedi. Sonra yine gel bakalım yenileri çıkmış mi dedi. Sonra pandemi girdi araya gidemedim. Şehir değiştirmiştim. Burda gardasil aşı için bir doktor ariyordum. Gitmisken muayene olayım dedim hem vajina girişinde hem makatta iki ikişer siğil oluşmuş. Hemen yakmamiz lazım yoksa idrarinla iceriye yayılır dedi. Koterle yaktı. Oraya anestol ve furacin verdi. Birini günde iki, diğerini günde üç kez sür dedi. Bnm akıntım var diye bir de mantar hapı ve fitil verdi. Neyse ben bunları kullandım ama akıntım asla geçmedi. Zaten koterin kontrolü vardı ona gittim. Baktı yeni siğil çıkmış baya moralim bozuldu tabi. Sonra yine yakıldı, yine bir sürü paralar. Akıntı devam ediyor yine hap yine fitil. Sonra dedi işte üç gunden fazla surme kremleri çünkü vajinanın florasını bozuyo yoksa yine mantar ilacı içmen gerekcek. Tamam dedim zaten kremlerin bitmemiştir onları sür yine dedi sonra aldaraya başla dedi, dikkatle kullandım bu defa. Ama akıntı yine geçmiyordu. Akıntının geçmemesi beni Korkutuyordu yalan yok. İnşallah diyordum bu başka bir hastalık değildir. Sonra kolposkopi randevusu almıştım devletten. Özele para dayanmıyor valla. Kolposkopi randevusunda akıntıdan bahsettim zaten gördü onkolog. Yine fitil ve ilaç verdi. Onları kullandım. Biraz azaldı artık. Burda arkadaşlar birkaç hastalıktan daha bahsetti dün. Onun testini yaptırcam o mu belli olsun diye. Ha bir de aldarayi kullanmiyorum zira aldara cildimi tahriş ediyo tuvaletimi yaparken aciyo. Anestol fln sürmek zorunda kalıyorum bu defa o da yine mantar yapiyo. Yemin ederim kısır döngüye girdim. Bıktım.

Bugün tekrar gittim ve kanim alindi yeniden. Şimdiye kadar Test olarak Hpv, HIV, Hepatitis, Chlamydien, Syphilis bunlar yapildi.
Zaten 13 yıldır düzenli muayeneye gidiyordum, simdiden sonrada takip altinda oldugum müddetce sorun olmaz diye konustu doktorum. Hayirlisi Allahtan, Sunuclari bekliyorum bakalim ne cikacak...
Doktoruma Hpv bogaz bölgesinde olmasindan korkuyorum dedim, doktorum bunun pek mümkün olmadigini söyledi bu daha cok erkeklerde oluyor kadinlarinki rahim agzinda oluyor genelde dedi.
testlerin hepsi negativ cikar InsaAllah bende rahatlarim.
Şuan kafam çok karışık... Artık rahatlamak istiyorum, hayattan zevk almak istiyorum.
InsAllah vücüdum hpv 16/18 en yakin zamanda atar en son bulasma ihtimali 12/2017. Yani en gec bu tarih daha erkende bulaşmış olabilir, o zamandan beri vücüdum atamamis.
Sağlık sektöründemi çalışıyorsun?
Merak ettiğim hpv negativ olunca cin 1/2/3 olma imknanı devam ediyormu?
Sağlık sektöründe çalışmıyorum. Kendim için sizin gibi büyük endişeler yaşadığım zaman çok araştırmıştım. Vücudunuzun o tarihten beri atamamasının nedeni cinselliğin devam etmesidir. Yani bu virüs partnerinizde aktifken onla ilişkiye devam ederek iyileşme şansınızı düşürmenin yanı sıra virüs yükünü arttırmış oluyorsunuz. Sorunuzun cevabı da virüs negatif olunca smeardaki hücresel bozukluklar hemen düzelmiyor. Yenilenmesi zaman alıyor. Yani diyelim ki cin 2 siniz, leep olmanız gerek. Virüs negatif oldu diye leep yaptırmamazlık yapamıyosunuz. Oradaki bozuk hücrelerin alınması gerekiyor. Virüsün negatifleşmesi cinin ilerlememesinde etkendir. Smeardaki bozulmaların tedavisi değildir. Annemden biliyorum.

Donduruldugu zaman bir krem vermişti dermatolog. Adını sgk msjlarda aradım bulamadım. Onu bir hafta boyunca yaralarin üzerine sür dedi. Sonra yine gel bakalım yenileri çıkmış mi dedi. Sonra pandemi girdi araya gidemedim. Şehir değiştirmiştim. Burda gardasil aşı için bir doktor ariyordum. Gitmisken muayene olayım dedim hem vajina girişinde hem makatta iki ikişer siğil oluşmuş. Hemen yakmamiz lazım yoksa idrarinla iceriye yayılır dedi. Koterle yaktı. Oraya anestol ve furacin verdi. Birini günde iki, diğerini günde üç kez sür dedi. Bnm akıntım var diye bir de mantar hapı ve fitil verdi. Neyse ben bunları kullandım ama akıntım asla geçmedi. Zaten koterin kontrolü vardı ona gittim. Baktı yeni siğil çıkmış baya moralim bozuldu tabi. Sonra yine yakıldı, yine bir sürü paralar. Akıntı devam ediyor yine hap yine fitil. Sonra dedi işte üç gunden fazla surme kremleri çünkü vajinanın florasını bozuyo yoksa yine mantar ilacı içmen gerekcek. Tamam dedim zaten kremlerin bitmemiştir onları sür yine dedi sonra aldaraya başla dedi, dikkatle kullandım bu defa. Ama akıntı yine geçmiyordu. Akıntının geçmemesi beni Korkutuyordu yalan yok. İnşallah diyordum bu başka bir hastalık değildir. Sonra kolposkopi randevusu almıştım devletten. Özele para dayanmıyor valla. Kolposkopi randevusunda akıntıdan bahsettim zaten gördü onkolog. Yine fitil ve ilaç verdi. Onları kullandım. Biraz azaldı artık. Burda arkadaşlar birkaç hastalıktan daha bahsetti dün. Onun testini yaptırcam o mu belli olsun diye. Ha bir de aldarayi kullanmiyorum zira aldara cildimi tahriş ediyo tuvaletimi yaparken aciyo. Anestol fln sürmek zorunda kalıyorum bu defa o da yine mantar yapiyo. Yemin ederim kısır döngüye girdim. Bıktım.
Of burda yazılanları görünce kafam o kadar karışıyorki bende siğil var mı yok mu anlamıyorum aldara aldım ama aldaraya herkes kötü yorum yapıyor ne olduğu belirsiz şey için doktora gidicem tabiki para için siğil var dicek 2500 tl bayılıcam ona bende varsada ufacık bişey var aldara geçirmezmi bu mikroskopla bakan doktor rahim ağzınada bakıyor mu vajina girişi değil “ rahim ağzı” orada varsa hastalık geçmezki çünkü

Of burda yazılanları görünce kafam o kadar karışıyorki bende siğil var mı yok mu anlamıyorum aldara aldım ama aldaraya herkes kötü yorum yapıyor ne olduğu belirsiz şey için doktora gidicem tabiki para için siğil var dicek 2500 tl bayılıcam ona bende varsada ufacık bişey var aldara geçirmezmi bu mikroskopla bakan doktor rahim ağzınada bakıyor mu vajina girişi değil “ rahim ağzı” orada varsa hastalık geçmezki çünkü
Kafani karıştırdigim için kusura bakma. Ben başımdan geçenleri yazdım. Aldaradan memnun olanlar da var. Ama benim cildim çok hassas bana yaramıyor bence. Ben de bir aydır sigil kontrolüne gitmedim. Var mı yok mu haberim yok. Bu koter yapan doktorum kafaya çok taktığımi bildiğinden en son şey dedi: orayı unut, kontrol edip durma. Hayatına devam et. Kafaya taktikca stres yapar arttirirsin, bir rahat ol lütfen. Yani açıkçası takmamak elde değil ama hpv testimde iki tip negatife döndü diye bir rahatlama geldi yalan yok. Cinsellik yok. Tras da etmiyorum o yüzden bir şey göremiyorum da. Sadece düşük tip var mı diye keteme test yaptırcam. Bence siğiller ondan cikiyo, devlet düşüğe bakmadığı için ben de saf gibi yüksek tip nasıl siğil yapiyo diyorum kesin. Mikroskopla da vajina içine bakıyordu sanki şimdi tam emin olamadım benim o muayenenin üstünden çok zaman geçti. Bu son gittiklerim mikroskopla bakmadı.

Sağlık sektöründe çalışmıyorum. Kendim için sizin gibi büyük endişeler yaşadığım zaman çok araştırmıştım. Vücudunuzun o tarihten beri atamamasının nedeni cinselliğin devam etmesidir. Yani bu virüs partnerinizde aktifken onla ilişkiye devam ederek iyileşme şansınızı düşürmenin yanı sıra virüs yükünü arttırmış oluyorsunuz. Sorunuzun cevabı da virüs negatif olunca smeardaki hücresel bozukluklar hemen düzelmiyor. Yenilenmesi zaman alıyor. Yani diyelim ki cin 2 siniz, leep olmanız gerek. Virüs negatif oldu diye leep yaptırmamazlık yapamıyosunuz. Oradaki bozuk hücrelerin alınması gerekiyor. Virüsün negatifleşmesi cinin ilerlememesinde etkendir. Smeardaki bozulmaların tedavisi değildir. Annemden biliyorum.
O zman bende cin1 olduğu için mecburen oraya leep mi yaptırmalıyım kendiliğinden duzelmez mi?

Cin 1 de eğer uzun süreli cin 1 varsa koterizasyonla rahim ağzını yakıyorlar en iyi yöntem bu bence leep ciddi bi işlem çünkü hatta Ceyl_an Ceyl_an arkadaşımız öyle negatif olmuştu sanırım
Suresini bilmiyorum ki ah keşke bilsem, ama onkologun dediğine göre cin1 oluşması için net bir süre yok ama biraz zaman geçmesi gerekiyomus. Ben biraz daha bekliyim bakalım. Olmazsa leep yaptircaz el mecbur. Leep devlette oluyor mu , olmuyorsa özelde ne kadar? Bilen yazarsa sevinirim..

O zman bende cin1 olduğu için mecburen oraya leep mi yaptırmalıyım kendiliğinden duzelmez mi?
Hayır kendiliğinden gerileyebiliyor. Ama hsil iseniz genelde operasyon olmadan virüs negatif de olsa gerileme olmuyor. Onu demek istedim. İlla konizasyon olmaya gerek yok. Ama virüsün negatif olması yani virüsü atmanız da hücresel bozukluğunuzun geçtiği anlamına gelmiyor.

Hayır kendiliğinden gerileyebiliyor. Ama hsil iseniz genelde operasyon olmadan virüs negatif de olsa gerileme olmuyor. Onu demek istedim. İlla konizasyon olmaya gerek yok. Ama virüsün negatif olması yani virüsü atmanız da hücresel bozukluğunuzun geçtiği anlamına gelmiyor.
Hsil miyim onu bilmiyorum ya bende cin1 orta servikal displazi yazıyo. Onu da anlamadım. Cin1 de hafif demelilerdi. Ortaysam cin2 demeleri gerekmez miydi? İnternette açıklamalarda öyle yazıyo. Ama anladım ne demek istediğini negatif olsam bile hücrelerin duzelmeesi için zamana ihtiyaç var. 👍🏻

Hsil miyim onu bilmiyorum ya bende cin1 orta servikal displazi yazıyo. Onu da anlamadım. Cin1 de hafif demelilerdi. Ortaysam cin2 demeleri gerekmez miydi? İnternette açıklamalarda öyle yazıyo. Ama anladım ne demek istediğini negatif olsam bile hücrelerin duzelmeesi için zamana ihtiyaç var. 👍🏻
Hsil değilsin. Hsil cin3 oluyor. Cin 1 özellikle 35 yaşın altında isen ve sigara kullanımın falan yoksa geriliyor operasyon gerekmeden. Zaten doğum yapmadıysan konizasyon tercih edilmiyor. Evet doğru anladın. Yani misal bu ay negatif oldun. Aynı anda smearın normal gelmeyebilir. Genellikle cin 2 veya 3 değilsen negatif olduktan bir kaç ay sonra normal smear geliyor. Eğer 2 veya 3 sen de operasyondan bir kaç ay sonra negatif olunuyor.

Hsil değilsin. Hsil cin3 oluyor. Cin 1 özellikle 35 yaşın altında isen ve sigara kullanımın falan yoksa geriliyor operasyon gerekmeden. Zaten doğum yapmadıysan konizasyon tercih edilmiyor. Evet doğru anladın. Yani misal bu ay negatif oldun. Aynı anda smearın normal gelmeyebilir. Genellikle cin 2 veya 3 değilsen negatif olduktan bir kaç ay sonra normal smear geliyor. Eğer 2 veya 3 sen de operasyondan bir kaç ay sonra negatif olunuyor.
Allah razı olsun senden içimi öyle rahatlattın ki:) sigara içmiyorum ve 35 yaşın altındayım. Onkologa da sordum hatta cin1 cin2 ye ilerler mi diye. İlerlemez dedi. Ay inşallah tez zamanda kurtuluruz su musibetten 🙏🏻

vakit ayırıp detaylı bşr şekilde yazdığın için çoook teşekkür ederim Allah razı olsun 🤗
Şimdiye kadar smearlarım hep temizdi çok şükür, en son 2. Ayda kontrol olmuştum, inşAllah bu son aylarda değişmemiştir. Benim demek istediğim hani smear temiz ama hpv positiv, hpv negativ olduktan sonra smearim kötüleşmesi yani cin’e dünüşme imkanı varmı? Bir tanıdığım var mesela pap 3d (cin değil )ama hpv negativ bu nasıl oluyorki...
Rabbim tüm hasta kullarına şifalar versin 🤲🏻

vakit ayırıp detaylı bşr şekilde yazdığın için çoook teşekkür ederim Allah razı olsun 🤗
Şimdiye kadar smearlarım hep temizdi çok şükür, en son 2. Ayda kontrol olmuştum, inşAllah bu son aylarda değişmemiştir. Benim demek istediğim hani smear temiz ama hpv positiv, hpv negativ olduktan sonra smearim kötüleşmesi yani cin’e dünüşme imkanı varmı? Bir tanıdığım var mesela pap 3d (cin değil )ama hpv negativ bu nasıl oluyorki...
Rabbim tüm hasta kullarına şifalar versin 🤲🏻
Hiç hpv ile enfekte olmadan hücresel bozukluk yaşayan insanlar bile var nadiren de olsa. Kanser öncesi lezyon gelişimi sadece virüse bağlı olmayabiliyor. Ama eğer tanıdığınız hpv ile enfekte olup negatif olduktan sonra hücresel bozukluk gösterdiyse testinde problem vardır. Rahim ağzı kanserinin %98 nedeni hpv, %2 başka nedenler. Eğer gerçekten hpv negatifseniz virüsten kaynaklı bozulma olması imkansıza yakın. Dediğim gibi olursa da virüs negatif olmamış, testte problem var demektir bence. Tabi ben doktor değilim.

Şuan hala çıkıyor mu ki sigil?

Hiç hpv ile enfekte olmadan hücresel bozukluk yaşayan insanlar bile var nadiren de olsa. Kanser öncesi lezyon gelişimi sadece virüse bağlı olmayabiliyor. Ama eğer tanıdığınız hpv ile enfekte olup negatif olduktan sonra hücresel bozukluk gösterdiyse testinde problem vardır. Rahim ağzı kanserinin %98 nedeni hpv, %2 başka nedenler. Eğer gerçekten hpv negatifseniz virüsten kaynaklı bozulma olması imkansıza yakın. Dediğim gibi
Hpv tip 16 taşıyorum.2 yıldır haberim var virüsten.haberim olmadan öncede hercyil düzenli smear yatırırdım.enson kasım aralık ayında yaptırdım tem8z çıktı kolposkopi istedi doktorum hpv taşıdığım için oda cin 1 cıktı şimdi 1 yıl sonra yeniden aynı testler yapılacak beklemek hiç birşey yapmadan zor 3.5 yasında ve 7aylik oglum var
Merhaba, testleri bir yil sonra tekrar yaptirdinizmi?

Hpv olayını fazla abartmayın bence kızlar rahim ağzı kanseri riski düsük bi ihtimal,normal bir kansere yakalanma ihtimalimiz daha fazla verilere göre toplumun yarısından daha fazlası bir yada birkac kez hpv gecirmis.Yazdıklarınızı okuyunca üzülüyorum acıkcası bu kadar cok kafaya takarsanız basından kalkamazsınız. Riskli tipler tasıdıgınız icin üzülmeyin canınızı sıkmayın. Bende ilk basta sigillere cok canımı sıktım elime hicbirsey gecmedi cevremde arastirdim bircok kiside de olmus gecmis gitmis hpv de aynı o sekilde. Bende sigiller kasıntı yapıp rahatsız etmeseydi hic umrumda olmazdı zaten. Biraz kafanızı rahatlatın sevdiğiniz işlere yönelin bunları düşünmeyin lütfen beni dinleyin ❣️

Kızlar selam, ahcc kullananlar time health marka ahccyi nereden temin ettiler? Benim bulunduğum yerdeki eczaneler depolarında abay pharma marka ahcc satıyor. Bir kutuda 45 kapsül var ve günde 7 tane içmem gerekiyor dozu tamamlamak için. Time health kullananlar nerden temin etti ve güvenilir mi?

X