Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Eşiyle ayni muayenehanedeler evet. Ben tesadüfen siğil diye yazınca internette onları çok fazla görüp, yorumları fln okumuştum, ekşideydi sanırım öven de var yeren de. Ama size kesinlikle katılıyorum. Maalesef bu hastalık ticarete dökülmüş. Herkes bir şeyler koparmanin peşinde. Bazen diyorum ki bu hastalık yüzünden her şeye bir sürü paralar dökeceğime keşke leep yaptriip tümden kurtulsaydim. Ama bilemiyorsun iste. Ya bu çare olursa ya bu fayda ederse diye her şeyi kullaniyosun. Mesela ben bu sitede deflagyn kullanıp cin1 i geçmeyen benden başka okumadım. Aralık ayında sipariş etmistim 3 kutu 1100 lira ödedim. Param boşa gitti diye düşünüyorum. Gerci bende 3 yüksek tip vardı ikisi gitti biri kaldi. Belki deflagyn geçirdi, belki ahcc, belki çörek otu, belki de gardasil aşı. Hangisi derman oldu Allah bilir. Ama deflagyn kullanıp cin1 i geçen ve hpv si negatif olan insanlar olduğunu söylemişti yetkili firma. Parayı de geçtim yıpranan psikolojime yazık.
Tek dileğim sağlığıma başka zarar gelmeden şu illetten sagsalim hayırlısıyla kurtulmak.. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Aynen katılıyorum deflagyn aldım devletteki doktora sorup aldım ama ondan bile şüpheliyim inanılmaz ticarete dökmüşler işi ne yazıkki yapılan çoğu leep işlemleri bile para için

Sigilin kendi kendine geçip geçmediğini bilemiyorum. Bence siğil çıktıysa çoğalır. Ten tene degdikce. Yani aşırı mükemmel çalışan bir bağışıklık sistemi geçirebilir onu herhalde. O da bende yok. İnci papullerin görüntü dışında hiçbir zararı yok. Siz isterseniz aldirirsiniz tabi. O sadece estetik bir görünüm için yapılır.

Evet konuşmuştuk sizin durumunuzu. Bence defaglyn mutlaka işe yaramıştır diğer türleri atmanızda. Belki de hepsi işe yaradı kim bilir. Ama ben çok araştırma yaptım ve makale okudum bu konuda. Türkiyedeki doktorlar hiçbir şey bilmiyor. Benim gittiğim tüm doktorlar atılmıyor vücutta kalıyor bile dedi düşünebiliyor musunuz? Hpv bu kadar yaygın ve atılmıyor. Bu durumda dünyadaki kadınların yarısından fazlasının rahim kanserinden ölmesi gerekirdi. Siz bir şey yapmasanız bile cinsel iliskiyi keserek zaten virüsü atabiliyorsunuz. Sadece uzun sürüyor. Bizim çabamız hızlı atmak. Yapacak şeyler belli 6 ayda bir test yenilemek. Şüpheli lezyon görünce doktora gitmek. Takviye kullanıp sigara içmemek ilişki yaşamamak bu yani. Klişe geliyo ama bunları yaparak hepimizin kurtulacağını düşünüyorum.

Benmkiler geçti.. kendliğinden.. hçbr müdahalede bulunmadan.. o yüzden bende doktorumun söylediği gibi doğal yapısında7 kaynaklandığını ve eşimle cinselliğe ara verdiğimiz için geçtiğihi düşünüyorum.. tekrarlama olmadı inşaALLAH siğil değldir de olmaz bir daha ilk birliktelikten kaynaklı olmuştur inşaALLAH dişe umut ediyorum..

Sizde hangi tip vardı?

Sizde hangi tip vardı?
Bende siğil yok ki..yani bildiğim kadarıyla hpv mevcut değil bende. 30 yaş altı olduğum içinde hpv testi yaplmıyor malum.. benin vajen girişinde karşılıklı pütürler oluşmuştu eşimle ilk ilişkimizden birkaç gün sonra.. doktora gösterdil yapısal dedi.. Zamanla geçti.. şimdi içimde korku oluştu niyeyse siğil olsaydı geçer mydi diye.. korkumdan bu sayfayı takip ediyırm bazen

Aynen katılıyorum deflagyn aldım devletteki doktora sorup aldım ama ondan bile şüpheliyim inanılmaz ticarete dökmüşler işi ne yazıkki yapılan çoğu leep işlemleri bile para için
Bu arada benim gittiğim doktorlardan biri özeldeydi defaglyni sorduğumda kullan ama işe yaramaz dedi. O zaman neden kullanıyorum onu anlamadım. Gerçekten hiçbirine güvenmiyorum.

Ben de 30 yaş altıyım özelde yaptırabiliyosunuz devlet araştırma hastaneleri de yapar.

Ben farklı doktorlara da göründüm. Cildiyeciler dahil. Çok paranoyak biriyim tek doktorun fikri bana yetmiyor, farklı farklı yerlere gidiyorum muayene oluyorum. Instagramdan onkologlara bile danışıyorum. Çok şükür hepsi de bana; vücut onu atiyo korkma, bağışıklıgini yüksek tut, moralini yüksek tut, lütfen stres yapma, stresle besleniyor bu hastalık dediler. İsterseniz jinekolog ve jinekolojik onkolog isimleri verebilirim özelden. Reklam için yapmıyorum zira hepsi farklı şehirde bazen arayıp telefonla bile sorduğum oluyo. Allah razı olsun hepsi iyi insanlarmis her soruya cevap verdiler. Velhasıli geçiyor diyorlar, bu cümle bile beni mutlu etmeye yetiyor

Peki o pütürlükler siğil olsaydı geçer mydi ?
Geçebiliyor da geçmeyebiliyor da. Bende ilk çıktığında siğil miydi bilmiyorum bi göründü kayboldu. Sonra başka bi yerde tekrar çıkınca dermatoloğa gittim. Testim negatifti ama sadece onkojenik tiplere bakılmış. Ondan hemen siğil diye düşünmemiştim. Dermatolog siğil olduğunu söyledi ama çok küçük olduğu için dondurcaz dedi. Büyük olanlar yakılıyor genelde. O yüzden hakan beyin büyüteç ile gördüğü siğili yakmasına anlam veremedim. Hem ekstra maliyet hem de sağlam epiteli de bozuyormuş.

Peki görüntü nasıl dı canım ?

Kesinlikle atılıyor atılmasa bu 1370 sayfadaki her kadın hala burda olurdu. Annemde de 16 vardı konizasyon oldu negatif geldi bir kaç ay sonra. Gözümle gördüm.

Peki görüntü nasıl dı canım ?
Sanki kıl kökü iltihabı gibiydi. Ama ondan tek farkı elimi atınca elime kabarıklık hissi geliyordu. Şuanda da kıl köklerim bazen kabarıyor ve ordan ayırt ediyorum. Dokununca elime kabartı gelince anlıyorum. Çok şükür uzun zamandır yok.

Çok şükür canm.yok yok bende öyle brşey yok çok şükür... benm vajina iç dudak iç kısmında eşmle brliktelkten birkaç gün sonra karşılıklı minik minik tabanları birbirnden ayrı kaşntı ve yanma yapmayan çoğalmayan sivilcemsi şeyler çkmştı.. Güvendiğim ve araştrdığım bir doktora gittim anlattığım siğil olableceğini söyledi sonra bakıp incelayp yapısal olduğunu o şekiloe hastaları olduğunu söyledi.. sonra hamlilelik doğum,lohusalk derken geçtiler.. sirke sürüyordum beyazlama olmyordu. Netten araştrdığım zaman vestibular papillamatozisa benzettm benda..

Atılıyor ben mavi labta çalışanlara sordum negatif olan var mı dedim var dedi düşük tipler daha çabuk atılıyor dedi ama diğerlerininde negatif olduğu olmuş zaten 1 kişi bile negatif olmuşsa Benim için yeter umudum olmuş oluyor

Sirke sürünce beyazlar mıymış siğil ilk defa duydum kız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…