Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Hpv testi yapiyorlar onun yerine
Yok ben hpv testi yaptırmıştım hpv olduğunu biliyodum zararsız bi tip, 3 doktora gittim hiçbiri siğillerimi görmedi. Bir tanesi bi tane var diyip aldara verdi. 2 hafta sonra da kontrolde geçmiş diye yolladı 6 ay sonra gel dedi. Ben ama ona güvenmediğim için mikroskopla bakan bir doktora gittim

Canım hangi doktora gittin ? Şu an yazdıklarıni okuyunca şok oldum.

Hakan Topalismailoğlu’na gittim. Burdan isim verebiliyor muyum bilmiyorum tam ama.
Ya evet onlar herkese öyle diyor acaba yalanmı çünkü siğil çoksa daha çok para alıyorlar birde yağ bezeleride var o bölgede onları siğil diye yakıyor olabilir herkes bu doktor için bunu söyleyince şaşırdım şuan ayrıca rahim ağzına falanda bakıyolarmış bu nasıl oluyor anlamadımki

Herkese mi çok siğilleri olduğunu söylüyorlarmış? Bana tek tek gösterdi açıkçası ben ikna oldum. Zaten tek tek gösteriyor hepsini siz isterseniz. Hepsi siğile benziyordu. Yağ bezesi olduğunu sanmıyorum. Rahim ağzının etrafındaki vajina yolunda siğil var mı diye baktı

Vestibular popillamatozis denen bir yapı var
.. ülkemizde genelde siğil ile karıştrılıyor .. acaba siğil ile karştrmş olmasn.. vestibulara asit sürülrüğü zaman beyazlamaş ama siğil mat bir beyaza dünüşür.. bilemiyorum..

Benim de ozeldeki ilk doktorum Hakan beydir. İlk gidişimde mikroskopla baktığında siğilin yok diye rahatlatıp göndermişti. Hatta çok ağlamıştım. Beni çok rahatlatmisti. Ama bilemiyorum tabi. Belki başkalarınin kötü yorumlari da olabilir onlarla ilgili. Ben bir sıkıntı yaşamadım.

Sanmıyorum mikroskopla gösterdiği şeyler zaten minik kahverengimsi, pembemsi şeylerdi mikroskopta çok büyüyor ya, vajina dışındakiler çıkıntılı değildi düzdü ama siğil olduğu belliydi, iç kısımda da gerçekten çıkıntılı olan siğiller vardı benim görmediğim. Belliydi yani siğil oldukları.

İç kısım tam alarak neresi rahme giden yol mu?

Ya hatta ben de molloscum çıktığında "bunlar molloscum, siğil değil, korkma, cinsel yolla geçtiği gibi ortak havlu kullanımı ya da düzgün özel bölge temizliği yapılmadığı için de çıkan şeyler" demişti. O zaman yakma işlemi dahi yapmadı. Ama dediğim gibi herkesin yaşadığı durum farklı, eminim sıkıntısı olanlar da olmuştur.

İç kısım tam alarak neresi rahme giden yol mu?
Vajina girişinin etrafındaki kısım ve vajinanın içindeki rahime giden yola iç kısım diyorum. Orada da vardı içeri doğru uzanmış çıkıntılı. Buraya bunları yazma sebebim ben çok ağladım bugün gerçekten çünkü bilmiyordum. Yanlış doktorlara gittim bir de 1 senedir. Sadece üstün körü bakan doktorlara güvenmeyin mikroskopla baktırın mutlaka diye uyarmak istiyorum

Anladım.. ama dediğim gibi vajina girişi olan bölümde vestibular papilloma çok oluyor.. çok araştrmştım.. siğil ile farkları var.. minik minik ve pembe renkli tabanları birbirinden ayrı.. siğil bir tabanda toplanıyor.. siğil ile o çok karıştırılıyor.. belki oda karştrmştr.. youtubada falan vdeosunu da izlemiştim

Vestibular papilloma diye aratıcaz dimi

belki de ama en azından şu an biraz kafam rahat ne var ne yok yakılıp gittiği için, bakalım ilerde ne olucak inşallah hiçbirimizde hiçbir zaman çıkmaz

Vestibular papilloma diye aratıcaz dimi
Evet canım.. bende evlendiğim anda birşiyler çıkmıştı minik minik iç dudaklar iç kısmında karşılıklı. Bu siteyi buldum okudum korktum siğil mi ? Diye sirke sürüyorum hafif pembeleşiyor sonra geçiyor bembiyaz olmuyor.. sonra doktora gittim doktoruma da çok güveniyorim.. bakmadan anlatınca siğil olabilir bir bakayım dedi baktı ve siğil değl yapısal dedi.. sonra rahatladım eve geldm baya bi araştrdm. Ama yine içim içimi yiyor acaba anlamadı mı diye.. aylarca sirke sürdüm tuttum ne azaldı ne çoğaldı.. sonra hamile kaldım çocuğum doğdu derken onlarda geçti sanırm darbeyle oluşuyorlar

YouTube a yazip bakınca ingilizce videolar çıkıyor. Daha detaylıca butun videoları izlemek lazım ama ben sizin neyden bahsettiğinizi videoları görünce anladım . Erkek penisinde özellikle sünnetsiz insanlarda olan inci penis papulleri bunlar. Sigile acayip benziyor ama siğil değil. Vücut kendi yapiyomus ve öylece duran görüntü çirkinliği dışında rahatsızlık vermeyen şeyler. Ama kadınlarda da çıktığını okumamıştım.

Evet bendi araştırınca erkeklerde olduğu gibi kadnlarda da olabildiğini öğrendim. Nedeni bilinmiyormuş.. Yani doktoruma ğüveniyorum.. geçmiş olmaları da içimi rahatlatan sir diğer etken.. asit ile temasta mat beyaz bir görüntü oluşturmamaları da aynı şekilde. Ama yine de siğildiyse çok üzülürüm.. merak ediyorum siğil olsaydı kendi kendine geçer miydı ?

Bu bahsi geçen doktoru ben de çok araştırmıştım. Eşi nevra hanım ile beraber çalışıyormuş hatta. Ben hiç gitmedim fakat o kadar çok kötü yorum okudum ki. Doğru veya değil bilemem. Hakan bey özelinde konuşmuyorum. Kendisini tanımıyorum çünkü. Ama bir çok özel klinik ve doktor gereksiz yere siğil diye müdehalede bulunabiliyor. Hatta burada tostosi arkadaşımız eşi ile gidip memnun kalmadığını yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Şunu unutmayın ki hpv hastalığı ticaret koluna döndü tamamen. Korku senaryoları yaratarak paniğimizden besleniyorlar. O korkuyla kim ne derse yapıyoruz veya alıyoruz. Sakin olun. Herkese inanıp paranızı kaptırmayın lütfen. Ben hem özel hem devlete gittim. Ne hikmetse özele gittiğimde smear temiz kaşıntı akıntı olmamasına rağmen sürekli enfeksiyon car diye fitil yazılıyor. Hiç elim boş dönmedim kontrol için gidip. Her şey için ayrı ücret ayrı test. Sürekli korku ve panik havası. Bilmiyorum. Bazen aklımızla oynadıklarını hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…