Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

valla benim de yakildi ama ilk seferde bitmedi malesef
bu 3. olacak, insallah da son olur
simdi 20 tane var en az

kızlar bende bikaç tane vardı ama öyle 20-30 yada 50-60 değil... belki 5 tane falan... 10 dün önce dondurdum 2 tane tam geçmemiş ve bi tane yeni çıkıyo. c.tesi günü tekrar gidecem sanıyorum bi kez daha dondurulacak. ınşallah son olur inşallah hepimiz en kısa zamanda kurtuluruz bu dertten... Hepinize acil şifalar diliyorum...

ilk basta az oluyo ama sonra cogaliyo, sen daha sık gideceksin yaktirmaya o zaman
cunku alttan cikanlar gorunmuyor gozle, yavas yavas cikiyor, biranda 20 yi bulmuyor
yani bi taraftan cikanlari yaktirirken alttan gelenler olabiliyor
ama bunyen kuvvetliyse vucudun cabuk yener, belki bidaha cikmaz
benim bunyem zayif

benimde bünyem zayıf bağışıklığı artırmak için immuneks verdi zaten... ama şey dikkatimi çekti daha öncekiler 2 günde çoğaldı şimdi dondurduğumdan beri bi tane çıktı ve çoğalmıyo... Dondurulanlardanda 1 tanesi kaldı... inşallah son olur yaaa

İNSALLAH
ben de birazdan yaktirmaya gidicem, dua edin arkadaslar
korkuyorum

bu arada virus kulucka devresinden sonra yani sigil cikmaya basladiktan sonra 1-8 ay arasi, bagisiklik bununla basetmeye calisiyormus, 8. aydan sonra da yenmeye basliyormus bilginize...

benimde bikini bölgemde beyaz sivilce gibi batan bişeler çıktı bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim tşkler

dün doktora gittim, 6 tane siğil, rahimde yara, kist, ağır enfeksiyonum varmıs:gitme:

dr. bugune kadar nerdeydin dedi, ben de hiç farkında olmadığımı söyledim,

smear yapıldı, haftaya belli olacak

hangi değerler normal acaba?

hic belirti yok muydu

öncelikle hepinize merhaba sizlere sormak istediğim o kadar çok soru varki.ilk olarak bu siğillerin sebebi sadece hpv virüsümü?yani bu hastalık olmadanda bu siğiller çıkabilirmi? 8 yıllık evliyim. allak bullak oldum.bende hiç siğil yok ama eşimin cinsel bölgelerinde bir hafta içinde toplu olarak siğiller belirdi.

slm kızlar... uzun zamandır yoktum ara ara yazılarını okudum ama umarım herkesın morelı ıyıdır
aramıza yenı arkadaslarda katılmıs sanırım.bende en son subat ayında doktora gıtmsıtım benım sıgıllerım bıraz ınatcıydı:) son gıttıgımde cok fzlaydı ve arka arkaya sık sık yakıldıgı ıcın doktorum yakmak ıstemedı aldaranında bana pek faydası olmadı ımunex verdı bıde bı arkadasım gel dedı ben sana su okutucam bıde onu ıc ne kaybedersın ıyı dedım 2 hafta kadar o suyu ıctım hapımı aldım ve gecıcene ınandım ve o sgıller hepsı kayboldu gıttı.ama ılactan ama ınanctan bılmıyorum artık:)onun ıcın gecıcene daır ınancınızı hıc kaybetmeyın drnuza guvenın...allahtan doktorumda ıyyıdı cok saolsun.
ama benım asıl ıcımı kemıren baska bı sorunum var cogunuzdada olmustur emınım benım makat cevremdede sıgıllerım vardı korkum acaba ıcerıye yayılmısmıdır doktorum bana genelde genıtal bolge ve cevresını severler dedı ama genede ıcım rahat degıl bununla ılgılı bılgısı olanlar varsa aranızda ve paylasırsa cok sevınırım bu nasıl anlasılır hangı dr gıtmek lazım bı belırtısı varmı..sımdıden cok tsk ederım opuldunuz

Canım geçmiş olsun öncelikle. Bu hpv virüsü olmadan siğille roluşmaz tatlım. Hemen korkma panikleme. Allak bullak olacak birşey yok. Eşimde neden bu siğiller var düşüncesinden önce ilk olarak eşin hemen bir doktora görünsün. Çünki eşinde siğiller olduğu sürece birlikte olursanız bu virüsü sende kaparsın canım. Sende siğil çıkacak olursaki bunun süresi virüsle enfekte olduktan sonra 2-8 ay arasıdır. Ama illaki siğil çıkacak diye birşey yok canım. Vücut bağışıklığı yüksek ise siğil çıkmayadabiliyor. Eğer eşindeki siğiller yeni çıktı ise o siğiller halledilene kadar birlikte olmayın derim ben. Virüsün size bulaşmaması açısından. En azından virüs sadece eşinde olur ise tedaviyi sadece o olur. Ama sende bir jinekologa görünsen ve eşinde bu durumun olduğunu söylesen iyi olur tatlım. Doktor yol gösterir size. Canını sıkma hiç, Moral bozacak birşey yok güzelim. Ama şuan doktora gitmeniz şart özellikle eşinin. Kalın sağlıcakla.. sevgiler.. a.s.

hic belirti yok muydu

hayır canım, ne ağrı, ne kaşıntı hiçbir belirti yoktu malesef...

sen ne yaptın canım, köpek balığı karaciğeri yağına başladın mı

ben her sabah akşam bal ve çörek otu karışımı yiyorum, bir de kantoron yağı kullanıyorum, faydası olur inşallh

Son düzenleme:
sidelya verdiğin bilgiler için çok teşekkürler! ilk öğrendiğimde gerçekten çok panikledim. 2 gecedir gözüme uyku girmiyor.ama bu eşime olan güvensizliğimden değil, onu doktora gitmeye nasıl ikna edeceğimi düşünmekten. Bu aralar aşırı strees ve sıkıntıyaşıyor. zaten bu siğillerde aşırı sıkıntıdan dolayı bağışıklık sisteminin zayıf düşmesinden kaynaklanıyormuş okuduğum kadarıyla.benim eşim ne yazıkki kendi ailesinin dertleriyle uğraşmaktan kendine bakmaya hiç vakit ayıramayan bir insan.
neyse senin eşindede bu tür rahatsızlıklar oldumu? bu virüs eşimde varsa kesin bendede varmıdır?birde en çok endişelendiğim şeyy 5 yaşındaki oğlumuza bulaşma korkusu(((sizinde çocuğunuz varmı onu korumak için ne yapmalıyız?

arkadaşlar birde sizden doktor tavsiyesi istiyorum. bursa veya istanbul olabilir. bu konunun piri bir doktor tavsiye edermisiniz?Tabi eşimin gitmesi gereken bir doktor. yani erkeklerin üroloğamı gitmesi gerekiyor yoksa cildiye uzmanınamı?

Rica ederim canım ne demek. Evet maalesef bu virüs vücudun herhangi bir sebeple bağışıklığının düşmesi sonucu siğil olarak kendini gösterebiliyor. Eşini ikna etmeye gelince, bunun sanada bulaşmasının söz konusu oldugunu söyle sanırım gider bir üroloğa. Yani eğer sana da bulaşırsa bu virüs pinpon topu etkisi dedikleri şey olur. O tedavi olur siğiller gider ama bu sefer sende çıkar siğiller ve sen ona bulaştırırsın. Sen tedavi olursun ona bulaştırırsın.Canım eğerki bu virüs eşinde var ise ve siğilleride varken birlikte olduysanız kesin demiyorum ama büyük ihtimal sende kapmış olabilirsin bu virüsü. Tavsiyem önceki mesajımdada dediğim gibi, eşin bir üroloğa görünsün siğilleri yakılsın yada dondurulsun ki bulaşıcılığı en aza indirilsin. Bu çok önemli. Ve sende hemen bir jinekoloğa görün. Siğilin olmayabilir ama eşinde bu durumun oldugunu söyle. Sende siğil yoksa bile smear testi ve dna pcr testi yaptır. Smear testi vajinadan sürüntü almak yoluyla yapılıyor çok basit ve acısız bir işlem. Dna pcr testi ise sende bu virüs varmı yok mu onu belirlemek için, aynı smear testi gibi yapılan bir testtir. Pozitif çıkarsa bilki bu virüs sende de vardır. Moralini sakın bozma bu durumda bile ki çünki teadvisi var tatlım. Dediğim gibi ben bu virüsün yüksek kanser riski yapabilen bir tipini taşıyorum. Siz hele bi önce doktora gidin. Eşinde sizinde risk altında oldugunuzu bilirse sanırım doktora gitmesi daha kolay olur. Güzelim ne olursa olsu siz önemlisiniz sağlığınız önemlisiniz. Bırakın başka sorunları...

Benim konum ise, Ben yüksek kanser riski taşıyan hpv tipi taşıyorum şuan. Ama çok şükürki eşimde hala hiçbir belirti yok. Siğil yok. Ama yinede ımunex bağışıklık kuvvetlendirici ilaçtan o da kullanıyor günde bir tane. Benimde siğillerim 3 ayda 2 kez donduruldu. Çok şükür bende de yaklaşık 1 aydır siğil felan yok. Bende şimdi mantarla uğraşıyorum o ayrı konu :)) Benimde kızım var güzelim 7 yaşında. Onada bulaşacakmı diye bir panik yapmadım bile ben. Ama elimden geldiği kadar dikkat ettim. Mesela banyo liflerimiz banyo havlularımız zaten ayrı. Kendim wc ye yada banyoya girdiğimde ise çıkarken mutlaka dezenfekte ediyorum ben. İç çamaşırımı eşim ve kızımdan ayrı kaynar suda yıkıyorum. Sebamed vajinal likit jel kullanıyorum günde 2 kere. Birde bu hastalığı öğreneli beri hem kendim hemde kızıma çörekotu bal karışımı veriyorum. İnan bu karışımı kızıma vermeye başlayalıdan beri kızım grip bile olmadı :))) Çok şükür.

Genel olarak şunu söyliyeyim. Moralli olmak şart. Kızgınlık kırgınlık duygularınızı aldıracaksınız.

Kolay değil biliyorum ilk başlarda bende çok panik oldum ağladım sıkladım hatta yüksek riski tipi taşıdıgımı öğrenince bayıldım bile. Ama bilinçli olalım. Bilinçli olursak bu virüsle baş etmemiz daha kolay oluyor. Eğerki durumun var ise ve bu virüs sende de var ise doktoruna aşıyı sor. Rahim ağzı kanseri aşısını. Eğerki imkanın var ise (çünki maliyeti yğksek bir aşı) aşınıda olursun tatlım. Hiç sıkma canını. Allah dermansız dert vermesin. Doktora bir gidin hele bakalım ne diyecek.

Doktor için ise ben özel bir hastaneye gidiyorum. Ssk lıyım kendim. Belli bir miktarını veriyorum maliyetin. Eşin için ise bilemiyorum inan. Ama tez zamanda gitsin bir üroloğa canım. Tekrar geçmişler olsun.

Kızlar hepinizi çok öptüm. Bende kontrolümü aksattım bir müddet. Pazartesi nasipse doktora gideceğim bakalım ne diyecek. Kalın sağlıcakla. Yne çok uzun yazdım demi :))) a.s.

canım benim eşimde de var..ürologlardan pek fayda göremedik..eşim önce Hüseyin DURMUŞLAR'a sonra Anadolu Hastanesi'ne gitti Bursa'da erkek bir cildiye uzmanı var orada..onunkiler de yakıldı ama hala zaman zaman tekrarlıyor çünkü işi çok stresli malesef..Allah yardımcımız olsun..
internetten bir araştırın bakalım ne olacak..
Çok geçmiş olsun..sevgilerrrr..

neden kımse bana cevap vermıyooo((((
bu arada yorgun66 sanırım sen doktor sormussun ben ıstanbuldayım ve ozel levet hastanesınde dr cengız topel yenıguc e tedavı oldum...cok ıyı bı doktor ben cok memnunum 15 senedır gıttıgım bı doktor ayrıca aynı hastanede ıyı bı urologda var.hem ole ucuk fıyatlardada degıl.bu arada ben tekrar derdımı solım makatta cıkan sıgıllerın anus ıcersıne yayılam ıhtımalı varmı bu konuda bılgınız varmı yada bunu anlamak ıcın hangı doktora gıtmek lazım...bununla ılgılı bılgısı olan varmı:sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…